HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#641 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 16:46

én egyre több filmben sorozatban látom, hogy powerbookot, ibookot használnak de letakart alma jelzéssel

miért?

a leggázosabb az volt amikor az egyikben a powerbooknak csak az alma részét takarták le, és az alma szára - (notebook hátulja) ott világított a sötét szobában, sőt az alma jel is halványan látszott a leragasztás alatt...

1-2 évvel ezelőtt majd minden filmben volt powerbook-ibook-acd display

most meg ugyanazokat használják, csak letakarva, kitakarva...

kevesebbet fizet az apple, vagy már jóval többet kérnek tőlük?
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#642 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 16:56

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 16:19

Simpson család - 6ik évad, nyolcadik rész. egy apple pda tűnik fel :)

Na ja, de milyen kontextusban? ;) Jegyezd fel a noteszodba: "Beat up Martin" mire a kezirasfelismero kijavitja: "Eat up Martha" ;) ...es a srac egy duhos, lemondo nyogessel hozzavagja Martinhoz a PDA-t... ;) mellesleg az alma is kukacos a logoban... :D

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#643 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 18:03

Apple sells a million video downloads in 20 days

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#644 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 18:04

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 16:56

Na ja, de milyen kontextusban? ;) Jegyezd fel a noteszodba: "Beat up Martin" mire a kezirasfelismero kijavitja: "Eat up Martha" ;) ...es a srac egy duhos, lemondo nyogessel hozzavagja Martinhoz a PDA-t... ;) mellesleg az alma is kukacos a logoban... :D

Samott

:respect:
macbook air 2014

#645 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 20:25

Sziasztok nemtudja véletlenül valaki hogy complex dvd (cd) jogtár mac-re van e? Ismerősnek kellene olcsó második gép irodai használatra, jogtár alapvető. Néztem a honlapját de nem láttam erről információt, az biztos, hogy linuxon a cd jogtár  gond nélkül megy ezért nem tartom reménytelennek a maces portot sem.
De ha minden kötél szakad, bármilyen freeware emulátor is jó ha üzembiztos...

#646 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 11:38

Kép

#647 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 13:16

Software Update

10.4.3. - sok sikert mindenkinek

remélem nekem az airport-os hülyesgeket megoldja a dolog...

(airport-al csatlakozva bármihez, akár másik ibookhoz is néha teljesen lehal a dolog, a tapipad megbolondul (10x érzékenyebb lesz) csak újraindítás segít) - találkozott vki hasonlóval?
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#648 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:32

Idézet: centrino - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 14:16

(airport-al csatlakozva bármihez, akár másik ibookhoz is néha teljesen lehal a dolog, a tapipad megbolondul (10x érzékenyebb lesz) csak újraindítás segít) - találkozott vki hasonlóval?

windowson igen :)
jo latni, hogy az osx is kezdi elerni a win szinvonalat

#649 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:43

Idézet: ion - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 16:32

de rosszindulatúvagymá' :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#650 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:50

nem akarom elvenni a "jókedvedet", de a mai frisítés után tökéletesen működik minden...

winre mikor jött/jön olyan frissítés ami ténylegesen csinál is valamit, sok mindent ténylegesen megold, nem csak a milliónyi vírus/trójai/... valamint biztonsági lyukak tömkelegeinek foltozgatása

2 hónapja használok OSX-et, de senki sem fog tudni meggyőzni arról, hogy nem fényévekkel jobb operációs rendszer

asztali gépem egy 3Ghz P4, gyári intel lappal (átlag pc fronton egyik legstabilabb kombináció), de a "gyengécske" ibookal sokkal gyorsabban, egyszerűbben, hatékonyabban tudok mindent megcsinálni

ha tehetném (hatalmas bukta lenne eladni és a sata vinyóimmal cseszhetem a mac minit) örökre elfelejteném a windowst (persze ha a longhorn jobb lesz, - amit jelenleg kétlek - bármi megeshet, de az apple szvsz mindíg előnyben lesz)
Apple Macbook

#651 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:52

ja erre válaszul:

a windows soha nem fogja elérni az OSX színvonalát

majd egy Leopard - Longhorn összevetésnél nagyokat fognak nézni egyesek...
Apple Macbook

#652 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 18:26

Idézet: centrino - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 18:52

ja erre válaszul:

a windows soha nem fogja elérni az OSX színvonalát

majd egy Leopard - Longhorn összevetésnél nagyokat fognak nézni egyesek...

hagyjuk már az elfogult demagóg baromságot...

ha tényleg olyan jó, mint amennyire, akkor kurvára felesleges ezt ordibálni, mert mint tudjuk: az a leghangosabb, aki fél.

imho a leopardról meg még csak annyit se tudsz, eszik e vagy isszák, szóval önmagából-hülyétcsinálós-mondatokat saját érdekben mellőzni - persze lehet hogy nézni fognak az emberek, csak hogy melyik "párt", az a kérdés. :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#653 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:14

Idézet: kAy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 19:26

hagyjuk már az elfogult demagóg baromságot...

ha tényleg olyan jó, mint amennyire, akkor kurvára felesleges ezt ordibálni, mert mint tudjuk: az a leghangosabb, aki fél.

imho a leopardról meg még csak annyit se tudsz, eszik e vagy isszák, szóval önmagából-hülyétcsinálós-mondatokat saját érdekben mellőzni - persze lehet hogy nézni fognak az emberek, csak hogy melyik "párt", az a kérdés. :)

lehet hogy elfogult vagyok, de ez is valaminek az oka

mutass nekem elfogult windows hívőt, aki meg van győződve arról, hogy az a legjobb rendszer...

a környezetemben mindenki csak átkozza, meg a sok problémáról/vírusról/stb beszél ha előkerül a win téma

akinek eddig mutattam az osx-et már holnap váltana ha normális áron tudna cserélni macminire/ibookra/powerbookra...

ja és nem játékra használom a gépem, nehogy azzal gyere hogy szar az ibook/macmini mert nem megy rajta a Quake 6

tudok értelmesebb szórakozást is találni magamnak, de ez már végképp off...

amennyiben a többség szerint (hozzáértő többség, nem pedig a "23fps el gyorsabb az AMD-men a DÚÚM3" Pistikék ) a longhorn jobb/stabilabb/felhasználóbarátabb lesz mint a következő OSX akkor kapsz egy üveg pezsgőt
Apple Macbook

#654 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:50

Idézet: centrino - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:14

amennyiben a többség szerint (hozzáértő többség, nem pedig a "23fps el gyorsabb az AMD-men a DÚÚM3" Pistikék ) a longhorn jobb/stabilabb/felhasználóbarátabb lesz mint a következő OSX akkor kapsz egy üveg pezsgőt

:D ok, ennek az ajánlatnak nem lehet nemet mondani :)

ofcoz a szomszédpistikék szavára énse adok, sőt, a játékokat se számolom bele, hiszen az csak az elterjedtség kérdése. mekkhez is abszolut jól állok hozzá, csak nemszeretem a hangzatos, "alaptalan" kijelentéseket (meg a "fucking beautiful" marketinget). deccit, no offence. :)

#655 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:52

hát, én nem vagyok róla meggyőződve hogy ez a legjobb oprendszer, tisztában vagyok vele hogy az os x a legfejletteb de mégse átkozom a wint. nekem ezen minden tökéletesen működik, soha nincs vele semmi gondom, vagy ha van az se nagy szám. amúgy a vírusokról annyit hogy fél éve ellenőriztem valamelyik nap először és 0 darab volt, szóval ennyit erről. én windowson se nagyon találkozok ilyen dolgokokkal.
macbook air 2014

#656 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 20:01

Idézet: centrino - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:14

lehet hogy elfogult vagyok, de ez is valaminek az oka

mutass nekem elfogult windows hívőt, aki meg van győződve arról, hogy az a legjobb rendszer...

a környezetemben mindenki csak átkozza, meg a sok problémáról/vírusról/stb beszél ha előkerül a win téma

akinek eddig mutattam az osx-et már holnap váltana ha normális áron tudna cserélni macminire/ibookra/powerbookra...

ja és nem játékra használom a gépem, nehogy azzal gyere hogy szar az ibook/macmini mert nem megy rajta a Quake 6

tudok értelmesebb szórakozást is találni magamnak, de ez már végképp off...

Ne vedd fel a kesztyűt. Teljesen felesleges. Azt hitték most eljött a kánaán, valami nem működik a Mac-en. A gáz, hogy a mac-en általában kijavítják ha valami rossz.

Írja kAy, hogy a Leopárdról azt sem lehet tudni, hogy eszik-e vagy isszák. Nagyon vicces. Mikor megtudjuk, hogy milyen a Leopárd másnap elmehetünk megvenni és működni fog. A Longhornról mindent tudunk, hogy milyennek kéne lennie. Lassan azt is tudjuk, hogy szokás szerint megint nem olyan lesz, hanem sokkal szarabb. Na melyik a jobb?

Én most szerettem volna bővíteni a gépemet. Aztán rájöttem, hogy felesleges.  Az XP-vel úgysem megyek többre. Megvárom amíg kijönnek a MacIntelek. Veszek egyet aztán rakok rá egy wint is, hogy tudjak játszani, ha rámjön a hülyeség. Ha meg számítógépet szeretnék használni akkor ott a MacOS.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#657 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 20:08

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:52

hát, én nem vagyok róla meggyőződve hogy ez a legjobb oprendszer, tisztában vagyok vele hogy az os x a legfejletteb de mégse átkozom a wint. nekem ezen minden tökéletesen működik, soha nincs vele semmi gondom, vagy ha van az se nagy szám. amúgy a vírusokról annyit hogy fél éve ellenőriztem valamelyik nap először és 0 darab volt, szóval ennyit erről. én windowson se nagyon találkozok ilyen dolgokokkal.

Nekem is működik minden a windowson. De azt amit a MacOS kihoz a MacMini hardveréből nem lehet utána csinálni. Engem idegesít, hogy állandóan felesleges dolgokat csinál, 768 MB memória mellett darálja a winchestert. Ugyanaz a gép a linuxal firefox, thunderbird, skype, gaim használata mellett 200MB memóriát használ, a windowsnál csak a page file 266MB. Miért?

Hú már hányadszor írom le ugyanezt. Asszem be kéne fejeznem.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#658 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 20:25

én sem az ibook hardver részétől vagyok "elájulva", hanem abból, hogy egy viszonylag gyenge hardverből egy igen jó operációs rendszer mi mindent ki tud hozni

az asztali gépem elvileg sokkal gyorsabb, de valós használat során az ibookal sok minden gyorsabb, maga a rendszer érzete sokkal gyorsabbnak hat

ha az asztali gépemen tökéletesen menne az OSX (most nem ilyen frissíthetetlen félmegoldásokról beszélek) akkor tökéletesen elégedett lennék...
Apple Macbook

#659 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 20:54

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 21:01

Ne vedd fel a kesztyűt. Teljesen felesleges. Azt hitték most eljött a kánaán, valami nem működik a Mac-en. A gáz, hogy a mac-en általában kijavítják ha valami rossz.

sajnálom hogy igy látod, az én postjaimnak egyáltalán nem ez a tartalma.

#660 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 21:37

http://docs.info.app...l?artnum=301984
iChat
    * iChat preferences now allow you to display emoticons (such as a smiley face) as text (such as " :-) ") instead of as a graphic.

:D

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.