HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#801 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 14. 15:07

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 15:42

Szerintem ezt ideje lenne elfelejteni... win2k ota nincs bizonytalansagi tenyezo. Win95/98 fagyogatott rendesen, de az NT alapu cuccok mar megbizhatoak... hetfo reggeltol pentek estig megy hiba nelkul, ugyan a firefox neha osszeomlik (ez az o egyeni szoc. problemaja), de a win mindig tulelte eddig. Evek ota nem lattam kekhalalt.

Samott

Bocsánat, félreérthetően fogalmaztam.
Természetesen ritka a kék halál ahogy írod.
Akkor pontosabban a Windows-t futtató PC-ken van bizonytalansági tényező, lásd sims.
Ami természetesen betudható különböző szarul megírt drivereknek és szoftvereknek.
De valami sosem működik rendesen :)

#802 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 15:27

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 15:07

Akkor pontosabban a Windows-t futtató PC-ken van bizonytalansági tényező, lásd sims.
De valami sosem működik rendesen :)

Megint csak azt tudom mondani: megfelelo gyartotol vasarolt vassal nem lehet gond... vagy addig zaklatod a supportot amig megoldjak (ez gondolom a Mac-re is igaz). Itt, ahol dolgozom az egyeduli bizonytalansagi tenyezo a firefox (operaval soha nem volt gondom, de olyat ceges policy miatt nem hasznalhatok)... illetve neha a PeopleSoft debuggere szokta osszesz@rni magat, ha debug kozben a report szerkesztesre meg van nyitva... de ezek szarul megirt szoftverek, platform fuggetlen. Raadasul ezeket az oprendszer kivetel nelkul tuleli.

De ez itt: :offtopic:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#803 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 15:57

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 15:42

Szerintem ezt ideje lenne elfelejteni... win2k ota nincs bizonytalansagi tenyezo. Win95/98 fagyogatott rendesen, de az NT alapu cuccok mar megbizhatoak... hetfo reggeltol pentek estig megy hiba nelkul, ugyan a firefox neha osszeomlik (ez az o egyeni szoc. problemaja), de a win mindig tulelte eddig. Evek ota nem lattam kekhalalt.

Samott

Nincs nálatok felvétel? Úgy szeretnék egy olyan szép világban élni mint a tiéd. Én pl. 5 perc múlva megyek egy XP-hez ami random fagy. Ezen még net sincs.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#804 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 16:00

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 16:57

Ezen még net sincs.

Akkor azért fagy :D

#805 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 16:23

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 15:57

Nincs nálatok felvétel? Úgy szeretnék egy olyan szép világban élni mint a tiéd. Én pl. 5 perc múlva megyek egy XP-hez ami random fagy. Ezen még net sincs.

De, allandoan vesznek fel embereket... ha komolyan erdekel megadom a ceg nevet privatban. Ha baj van jon orakon belul a Humansoft (ha jol emlekszem ok szallitjak nekunk a gepeket) es kicsereli akar fel gepet... az uj image felkerul egy oran belul, es lehet dolgozni mintha mi se tortent volna. Nincs olyan, hogy random fagy... azt kicserelik. De nem nagyon emlekszem ilyesmi miatt panaszkodo kollegakra... ritkan kell felenk jonniuk.

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 11. 14. 16:23 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#806 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 16:32

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 15:57

Nalunk is ilyen vilag van, nem is emlekszem mikor volt utoljara kekhalal a kepernyomon. A "random fagyos" gepeket meg illik megnezetni, mert ott valami hw gubanc van...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#807 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 19:48

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 16:27

"Itt, ahol dolgozom az egyeduli bizonytalansagi tenyezo a firefox (operaval soha nem volt gondom, de olyat ceges policy miatt nem hasznalhatok).."

Csak kivancsisagbol kerdezem, hogy mivel lehet indokolni egy ingyenes bongeszo tiltasat, ha egy masikat (Firefox) engedelyeznek..

#808 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 20:02

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 19:48

Csak kivancsisagbol kerdezem, hogy mivel lehet indokolni egy ingyenes bongeszo tiltasat, ha egy masikat (Firefox) engedelyeznek..

Lassan mennek a dolgok, es ovatosak... a firefoxot allitolag megvizsgaltak, es biztonsagosnak talaltak. ;) Egyebkent alapertelmezetten a felhasznalo/fejleszto nem telepitgethet akarmit a gepere... a local adminsag kivaltsag, es rendszeresen atnezik (tavolrol) a gepeket.

Samott

#809 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 22:20

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 21:02

Lassan mennek a dolgok, es ovatosak... a firefoxot allitolag megvizsgaltak, es biztonsagosnak talaltak. ;) Egyebkent alapertelmezetten a felhasznalo/fejleszto nem telepitgethet akarmit a gepere... a local adminsag kivaltsag, es rendszeresen atnezik (tavolrol) a gepeket.

Samott

Erre kivancsi volnek, hogy nalatok hogy csinaljak. Mi van, ha a gep hasznaloja felrak egy uj windozt es azt telepit ra, amit akar? Csak informalodom.

#810 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 22:28

http://www.macnn.com/articles/05/11/14/app...ed.os.x.to.mit/
Free Mac OS X for MIT laptop program declined
:(

#811 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 01:17

Idézet: ion - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 22:20

Erre kivancsi volnek, hogy nalatok hogy csinaljak. Mi van, ha a gep hasznaloja felrak egy uj windozt es azt telepit ra, amit akar? Csak informalodom.

Megszegi a céges policy-t. Gyakorlatilag szerződést szeg. Legalábbis nálunk. Meg mondjuk vesz egy wint csak ezért? Mert gondolom warez wint csak nem rak már fel valaki a melóhelyén?

Szerkesztette: JonesC 2005. 11. 15. 01:22 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#812 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 09:12

Sziasztok egyrevalószínübb  hogy veszünk egy mac mini-t!
A kérdésem a következő: ebben a boltban adnak sulinetre is mini macet "Apple Pro Keyboard+Apple Pro Mouse"-val Ezek milyenek? Tudom az apple cuccok álltalában jó minőségűek de szerintetek érdemes ilyet venni?  Esetleg van valakinek egy linkje hozzá, csak hogy hogy néz ki, a billentyűn van e spéci apple gombok, hány gombos az egér ilyesmi. Másik ebbe a modelbe csak 256mega ram van ami sovány de úgy tudom az apple szereti a kingston ramot amiből 512 a kedvenc számtek boltomba bruttó 11. Kérdés kicserélhetem a modult egy nagyobbra? Vagy csak a szakszervizbe lehet ahól megsacolnak mondjuk 10 ezerrel egy memória cserért.  Köszi a segítséget.

szerk: 512/80/ComboDrive/AP/BT Mac mini G4/1,42 ez a jelölés mit jelent? A BT feltételezem bluetooth a töbivel tisztába vagyok de  az AP kifogott rajtam. Másik ilyen "érthettlen" jelölés:
Apple hordozható: iBook 14 1.42GHz/512/60/SD/AE/BT/ Ez meg vajon mi lehet :think:

Szerkesztette: alonso123 2005. 11. 15. 09:26 -kor

#813 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 09:24

Idézet: ion - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 22:20

Utolso "hogyan vedi a rendszeret egy komoly ceg" tipusu postom, ha valakinek meg kerdese van, az keressen meg privatban, vagy tegye fel egy olyan topicban ahol nem ennyire off topic ez a tema.

A gepekben ugyan van cd olvaso, de nincs az alaplaphoz csatlakoztatva, es biosba se tud belepni az egyszeru felhasznalo (es a gep doboza is le van lakatolva). A windows is rendesen le van vedve mindenfele policyvel (altalaban nem lehet az asztalra menteni semmit, nem lehet a rendszer idot, hatteret, kepernyokimelot megvaltoztatni es hasonlok) az internet kapcsolaton smartfilter ul, igy eleg sok tartalomhoz nem lehet hozzaferni (persze ezek altalaban olyan oldalak amelyek a munkahoz nem is kellenek)... es igy tovabb. Windowst telepiteni? Ugyan minek? A domainbe se engedne be... ez nem jatszoter, hanem munkahely.

Hogy egy kis ontopic is legyen:

Kép

BenQ intros 19-inch FP93V LCD for Mac mini

Samott

#814 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 10:03

Idézet: Xero - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 15:53

Tényleg nincs audio bemenet megoldás: imic

Üdv

Köszi ez jó nem is tudtam hogy ilyen is van.

#815 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 10:39

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 2:17

Megszegi a céges policy-t. Gyakorlatilag szerződést szeg. Legalábbis nálunk. Meg mondjuk vesz egy wint csak ezért? Mert gondolom warez wint csak nem rak már fel valaki a melóhelyén?

Dehogynem.  :D
RDaneel_hu

#816 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 12:33

Idézet

szerk: 512/80/ComboDrive/AP/BT Mac mini G4/1,42 ez a jelölés mit jelent? A BT feltételezem bluetooth a töbivel tisztába vagyok de  az AP kifogott rajtam.

Airport alias WiFi

Idézet

Másik ilyen "érthettlen" jelölés:
Apple hordozható: iBook 14 1.42GHz/512/60/SD/AE/BT/ Ez meg vajon mi lehet

SuperDrive alias DVD író
Az AE szintén airport lesz. Szerintem.
Van Airport Express meg Airport Extreme is, de ezek külső eszközök.
http://www.apple.hu/...rdware/airport/

Ramból a PC-s ramot belerakhatod, de spakli kell hozzá. (mármint a mini szétszedéséhez)
Ha nem megy akkor inkább vidd magaddal a ramot és rakják bele az üzletben.

Szerkesztette: Bubu 2005. 11. 15. 12:35 -kor

#817 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 13:20

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 11:33

Ramból a PC-s ramot belerakhatod, de spakli kell hozzá. (mármint a mini szétszedéséhez)
Ha nem megy akkor inkább vidd magaddal a ramot és rakják bele az üzletben.

De akkor nem ugrik a gari? Ha neadj isten valamiért egyszer csak jobblétre szenderülne ** akkor nincs valalmi módja annak hogy megnézzék hogy én megbuheráltam a gépet? Olyasmi mint régen a matrica volt  persze nem olyan dzsunka megoldás hanem hanem valami fifikásabb.

** a pc-éimet a celeron I , 300Mhz korszaktól magam építem és már ismerősöknek vagy tucat gépet csavaroztam össze de az ördög nem alszik.

#818 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 13:44

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 14:20

...akkor nincs valalmi módja annak hogy megnézzék hogy én megbuheráltam a gépet?

Matrica nincsen. Hat csak akkor tudjak meg, ha bennehagyod a csere RAMot, vagy esetleg leforgacsolod a muanyagot spaklizas kozben. De nem olyan veszes
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#819 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 15:44

Ez jopofa. :D

Kép
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#820 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 16:09

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 12:20

De akkor nem ugrik a gari? Ha neadj isten valamiért egyszer csak jobblétre szenderülne ** akkor nincs valalmi módja annak hogy megnézzék hogy én megbuheráltam a gépet? Olyasmi mint régen a matrica volt  persze nem olyan dzsunka megoldás hanem hanem valami fifikásabb.

** a pc-éimet a celeron I , 300Mhz korszaktól magam építem és már ismerősöknek vagy tucat gépet csavaroztam össze de az ördög nem alszik.

Mac minit nem egyszeru szetszedni serulesmentesen, de mi peldaul ingyen szetkapjuk barkinek 12 masodperc alatt :)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.