HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#881 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 12:04

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. Nov. 21., Monday - 11:12

:alcohol:  :nevet:  :nevet:  :nevet:  :nevet:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#882 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 12:07

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 17:07

A mighty mouse viszont nem kéne. Az első tíz percbe alig tudtam használni. Tiszta ideg voltam. Majd' kidobtam. Mostmár 4-5 óra használat után kicsit jobban megbarátkoztam vele de igy is csak egy nagy jóindulattal 3,,-t kap tőlem.

Bármilyen USB-s egér használható.
Logitech USB-s cuccok főleg, és sokkal jobbak is mint a Mighty Mouse.
RDaneel_hu

#883 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 13:35

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 21:51

"Hogy kell azt megoldani hogy ha több program fut akkor is eltudjam érni az ugrás/programok-at (go/application)."

Kicsit tobb figyelmet :)
Ha lenyitod a Go menut, akkor mindegyik menupontnak ott a shortcut-ja, az Applications-e is termeszetesen (Alma+Shift+A)

"Hogy kell X alá belőni az openoffice-t?"

Megnyitod a .dmg-t es kettot klikkelsz a telepitore.. :)

De így (ahogy írtad) nem megy! Csak akkor ha nem fut semmilyen program, akkor valóban csak annyi hogy: alma + shift +A de ha fut egy program pl: internetezek firefox-val akkor nem működik! Csak akkor megy ez a módszer ha nem fut 1 program se.
ooo: felraktam dmgvel ahogy eddig a többi féltucat programot is de nem megy. Ugyanis a finder helyén megjelenik az open office 2.0 szöveg de új dokumentumot nem tudok nyitni. Nem csinál semmit csak "van". Lehet hogy nincs X ?
RDanell-hu: Igen tudom. Szerencsére nem nekem kell azt az egeret használni (ugyanis nem az enyém a gép -sajnos-), de az bosszant, hogy most adtunk ki 1x ezret -pontosan nem tudom mert csomagba vettük- egy vacak egérért aminel a legolcsóbb 5k logitech jobb.

#884 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:17

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 21:51

"Hogy kell azt megoldani hogy ha több program fut akkor is eltudjam érni az ugrás/programok-at (go/application)."

Kicsit tobb figyelmet :)
Ha lenyitod a Go menut, akkor mindegyik menupontnak ott a shortcut-ja, az Applications-e is termeszetesen (Alma+Shift+A)

"Hogy kell X alá belőni az openoffice-t?"

Megnyitod a .dmg-t es kettot klikkelsz a telepitore.. :)

Ahogyan windows alatt. Aktivva teszed a findert es maris tudsz parancsokat adni neki. Viszont sokkal egyszerubb, ha spotlightal inditod a ritkabban hasznalt alkalmazasokat. Ez most meg nehezkesen fog menni, de ha mar tudod az alkalmasok nevet, akkor pilanatok alatt bepotyogsz par betut, es mar indul is.

#885 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:20

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 10:50

Kiraly :) Jo lenne jobb minosegben. Ha valaki talal ilyet akkor ne habozzon berakni a linket.

Aki erdekelne a nagyobb felbontasu verzio, az megtekintheti itt:
http://smartdelivery.watchmactv.com/mactv/...JobsSNLSkit.zip

#886 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 19:13

"De így (ahogy írtad) nem megy! Csak akkor ha nem fut semmilyen program, akkor valóban csak annyi hogy: alma + shift +A de ha fut egy program pl: internetezek firefox-val akkor nem működik!"

Raboksz az asztalra es utanna a shortcut..
De ha ezt nem akarod, akkor az Applications mappat huzd le a dokkra a kuka melle, igy mindig egy klikkel elerheted (ha tobb gombos egeret hasznalsz, akkor jobb gombbal raklikkelve egy felgordulo menuben lathatod a tartalmat is)

"ooo: felraktam dmgvel ahogy eddig a többi féltucat programot is de nem megy. Ugyanis a finder helyén megjelenik az open office 2.0 szöveg de új dokumentumot nem tudok nyitni. Nem csinál semmit csak "van". Lehet hogy nincs X ?"

Kinyitod a dmg-t, az abban talalt ikonra raboksz kettot amire elindul az X11 felulet, megnyilik a terminal es elindul az OOO telepitoje. A tobbi ertelemszeruen magyarul ki lesz irva..
Ha ez nem tortenik meg, akkor valoszinu nincs X telepitve a gepedre..

#887 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 20:42

Ez az igazi királyság nem a való világ! :dj:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#888 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 09:35

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 18:13

...Ha ez nem tortenik meg, akkor valoszinu nincs X telepitve a gepedre..

Sajnos nincs ezért hamarosan elkezdek beszeljukmac -et olvasni aztán, ha nem akar összejönni akkor írok.

#889 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:29

Idézet

Today TiVo announced that its TiVoToGo service, which allows owners of Series 2 TiVos to transfer shows to laptops and select mobile devices, will soon also support transferring shows to the (video) iPod and Sony's PSP. The company is now testing its expanded service options and plans on releasing the updates sometime in early 2006.

TiVo's support for iPod and PSP portends battle

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#890 Felhasználó inaktív   bipolár 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 21:36

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 15:07

Sziasztok Végre meg van a mac mini! Még pénteki szerzemény de mostanáig nem jutottam forum közelbe.
Rengeteg mindent meg tudtam csinálni a linuxos tapasztalatnak köszönhetően de azért van  jó pár kérdésem is:
Ami eddig sikerült:
Hardware
Hp desjket 5652 usb-s telepítése (automatikusan ment <=10sec) illetve hálózati nyomtóként(linksys wps54g-vel) kb 20 perc egy totál ismeretlen rendszeren!
Airport alias wifi
bluethoot +sonyericsson p900 +ical
imic

Szoftver
firefox
neooffice
mucommander
java 5.0
Mivel a beépített 1.4.2-vel a www.cib.hu telebank kliense úgy elhasalt hogy a safarit is vitte magával és a gép is csak fél perc gondolkodás után reagált legközelebb. Ejnye apple! Fekete pont.

Egyéb
smb hálózat linux-mac-win között

Benyomások: A grafikus felület szuper a kezelhetőség felhasználhatóság hasonlóan. A mac mini csendes nem melegszik, a tápja sem! Megéri az árát. A billenytűk "puhasága" pont megfelelő se kemény se túl puha, a csuszásgátló felület nagy ötlet. Az alma + billentyűk idegenek de ez megszokás kérdése...
A mighty mouse viszont nem kéne. Az első tíz percbe alig tudtam használni. Tiszta ideg voltam. Majd' kidobtam. Mostmár 4-5 óra használat után kicsit jobban megbarátkoztam vele de igy is csak egy nagy jóindulattal 3,,-t kap tőlem.

Kérdések:
1Tudnátok spéci/látványos billentyűzet kombinációkat mondani amik hasznosak de egy kezdő macesnek ismeretlenek lehetnek? pl: bosszankodtam hogy nem tudtam, hogy kell minden ablakot egyszerre lekicsinyíteni megoldás:F11. Vagy ablakok közti váltás alma +tab az alt tab helyett.. Ilyesmik.
2 Csomagból feltelepítettem programokat (skype,firefox,mu) de amikor rákattintok, hogy használjam akkor az asztalon egy fehér kis ikon jelenik meg a program nevével. Meg mintha a finderben is láttam volna..  Mire jó ez-mi célt szolgál? Ki lehet ezt valahol kapcsolni? Mert egy kicsit zavaró
3 programok Törlése/Telepítése: Törlés: Fent van a gépen a microsoft office 2004, 30 napos demója hogy tudom letörölni véglegesen? Telepítés: Minden program telepítés úgy működik hogy fogom a dmg-t rá kattintok és a program ikonját a tálcára/dokra húzom? Vagy van más-jobb megoldás?
4 Az mplayer osx verziójának honlapján itt láttam egy grafikus beállító felületet az mplayernek ime: Kép
Aki használja ezt a programot megtudná mondani hogy kell előcsalni? Mert nekem vagy 1/4 óra után se sikerült.

5 Mi a helyzet az openoffice-val?  Mint írtam a neooffice-t sikerült felraknom de az ooo-t nem. Pedig a leghivatalosabb fsf.hu verzióval próbálkoztam. (142 mega) Ha nem működik mac alatt akkor mért van belőle hivatalos magyar csomag? Vagy lehet hogy én vagyok a béna? Csak azért mert a neoOffice kicsit öregesen hat a szupi mac grafikus felületen. Nomegaztán a 1.1 ooo motorja se túl up to date már. Nemismeri az Oasis-t stb.
Hát "röviden" ennyi lenne ami _számomra_ mac alatt nem egyértelmű.

Ez a mplayer beállítás ablak,valami ős régi verzióból való, talán jaguár az op. rendszer.( MPlayer OSX/Preferences)
Elvileg a MPlayer OS X 1.0pre8rc4 az újabb (http://mplayerhq.hu/) a kisebb verziószám ellenére.

#891 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:47

Fontos!

XMS meddig van nyitva, nemtudátok véletlenül?
Per Aspera Ad Astra

#892 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:50

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 18:47

Fontos!

XMS meddig van nyitva, nemtudátok véletlenül?

este 8-ig

#893 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:51

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 17:50

este 8-ig

Királyos:) és HAndrást hogy lehet elérni digitálisan? így hirtelen? mert az aim nem akar működni:(
Per Aspera Ad Astra

#894 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:16

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:51

Királyos:) és HAndrást hogy lehet elérni digitálisan? így hirtelen? mert az aim nem akar működni:(

Mukodik az, csak nem voltam gep elott. Este 7 ig vagyunk, a 8 ora csak bonusz szokott lenni :D

#895 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:49

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 19:16

Mukodik az, csak nem voltam gep elott. Este 7 ig vagyunk, a 8 ora csak bonusz szokott lenni :D

Akkor nekem a multkor mázlim volt  :D

#896 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:51

Csak jól emlékeztem pedig.

"2005. Október 7.
Örömmel értesítjük kedves vásárlóinkat, mivel nagyon sokan igényelték, ezért hétvégen is nyitva tartunk, szombaton 12 óratól délután 6 óráig. További jó hír, hogy hétköznap is meghosszabbított nyitvatartással, este 8 órág tartunk nyitva."

#897 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 19:28

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 17:51

Csak jól emlékeztem pedig.

"2005. Október 7.
Örömmel értesítjük kedves vásárlóinkat, mivel nagyon sokan igényelték, ezért hétvégen is nyitva tartunk, szombaton 12 óratól délután 6 óráig. További jó hír, hogy hétköznap is meghosszabbított nyitvatartással, este 8 órág tartunk nyitva."

Elirtam. Mindegy akkor legyen 8 :) Tegnap ejfelkor ment el az utolso ember innen, szoval tokmind1, csak en kezdek osszezuhanni :)

#898 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 20:23

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 20:28

csak en kezdek osszezuhanni :)

Azzal te ne foglalkozz  :D

#899 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 06:47

http://plastik.hu/

angelday megválik a pm-jétől...
macbook air 2014

#900 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:41

Thx mindenkinek a segítséget:)
újabb hülye kérdésem lenne, clamshellt hol lehetne szerezni?
Per Aspera Ad Astra

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.