HWSW Informatikai Kerekasztal: net megosztás hállon, ha a szolgáltato portot tilt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

net megosztás hállon, ha a szolgáltato portot tilt Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 13:03

Erdekes! Mindig tanul az ember valami uj dolgot... Kossz a fejtagitast!!! :up:

#22 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 13:28

Idézet: CegePetike - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 13:47

Azért kevés, mert nem Linux-ot használ, a kártya amit kapott nem biztos hogy megy Linux alatt, és ha megy is, nem egyszerű beizgatni...
Tehát szerintem ez kevés, az illetőnek több okból is...

Elég valószínű, hogy nem írt volna ide, ha egy egyszerű ping (vagy tcpdump)után megállapította volna, hogy a TTL eltér az akkori állapottól, amikor még vígan osztogatta a netet...

Aki akarja, és ért hozzá, az úgyis megossza... Aki meg nem annyira jártas a dolgokban mint ti, az meg használ proxy-t, és végül akinek ez sem megy az előfizet céges csomira....

De azért valjátok be ti is Linux guruk, hogy nem rossz ötlet ez a TTL cucc, kell egy kis idő mire rájön a legnagyobb májer is...
A halandónak egyböl port tiltás jut eszébe, aki már ért valamennyire hozzá az ip vs. mac -ben gondolkozik, meg hogy viszgálják a csomag belsejét...

És hány ember telepíti ujra a winXP-t, és nem megy utánna sem... Aztán még1szer hátha.... És még mindig semmi....

Hmm, ha így közelítjük meg, akkor valóban kevés. (Míg elő nem vesz egy régi p1et, meg egy linuxeres ismerőst. De persze az már szopóág).

Bevallom én. Tényleg jó ötlet, valószínű legalább fél óra hangos k****a anyázást váltott volna ki belőlem :D

Mondjuk ezzel a céges baromsággal nem értek egyet. Hadd döntsem már el én, hogy otthoni keretek között egy, kettő, három gépen fogyasztom e az a fix sávszélt. Ha töltök, akkor egy géppel is terhelem, tökmind1, ha meg csak normálisan használom, az meg nem igazán oszt szoroz. Szóval nem értem ezt a hozzáállást.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#23 Felhasználó inaktív   adam123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:54

Hi all !
Hála istennek mikor most felléptem az oldalra tök meglepödtem hogy ennyi hozzászolás érkezett, ezért köszi mindenkinek !

Na de azt azért még most se értem hogy akkor most mi van.
Ez ezek szerint egyetalán nem fog menni ? Eddig simán hállokártyás modon ossze lett kapcsolva a 2 gép és ahova a net ment ott ki let osztva az és már okés is volt.
De most semmi.

A net meg : Egy PCI D-link nevezetü wlan kártya van benne szal a ruteres megoldásra gondoltunk mi is de mivel az antenna a kártyába megy bele az nem jo mert a gép dolgozza fel az infot , de ha meg utánna kotod akkor se biztos hogy jo lesz a net a másik gépen , vagy igen ?

Proxy - hát ezt meg azt se tom hogy mi sajnos :( illetve valamit kapisgálok de ....

Azt meg én se értem hogy mi a fene BAJUK van azzal ha én special veszek még egy gépet és azon is szeretnék netezni és nem köthetem rá föleg az 1024es vonalat , na ez már égö.
De tényleg ha adják a sávszélességet ugy is kihasználom max magam szivatom csak ha 2 gépen használom mert fejenként kisebb lesz a szávszél. Pláne ennél a netnél nincs is 24oránkénti kapcsolat bontás igy ugyis kihasználom a sávszélességet. vagy esetleg ettöl félnek hogy kihasználom
(pl mi van ha van egy asztali gépem meg egy laptop amivel mondjuk dolgozni járok és azt ide oda cipelem ....de mondjuk ebbe az esetbe nem errol van szo mert itt 2 asztali van de mi lenne ha arrol lenne szo)

- Linuxot nem nagyon szeretnék felrakni mert azt anyira nem kedveljuk + esetleg mi van ha a netes gépre winserver van felrakva ?

- CegePetike -
Hát igen mi is egybol szinte a port tiltásra gondoltunk mert eddig full jol ment kicsit tobb mint 1éve de most semmi. Azt azért talán sikerált kideriteni hogy a fögép melett az 5000es porton fut az info ami a másik gép , az nem lehet hogy még is az a baj?
Hát a másikmeg WinXp ujra telepitgetés :)))) hát felraktuk mi is 3x az elsönél azt hittem valami nem lett jol felrakva vagy bekonfigolva vagy egyszeruen a telepitésnél valami nem jott be, aa másodiknál már gyanakodtam de csak bedoltem még 1x

#24 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:36

Hálózat és hálózati kártya, könyörgöm. Nem hállo...!

Először azt hittem csak elgépelés, de konzekvensen mindenhol hállo.

#25 Felhasználó inaktív   CegePetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:51

Idézet: adam123 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 15:54

Hi all !
Hála istennek mikor most felléptem az oldalra tök meglepödtem hogy ennyi hozzászolás érkezett, ezért köszi mindenkinek !

Na de azt azért még most se értem hogy akkor most mi van.
Ez ezek szerint egyetalán nem fog menni ? Eddig simán hállokártyás modon ossze lett kapcsolva a 2 gép és ahova a net ment ott ki let osztva az és már okés is volt.
De most semmi.

A net meg : Egy PCI D-link nevezetü wlan kártya van benne szal a ruteres megoldásra gondoltunk mi is de mivel az antenna a kártyába megy bele az nem jo mert a gép dolgozza fel az infot , de ha meg utánna kotod akkor se biztos hogy jo lesz a net a másik gépen , vagy igen ?

Proxy - hát ezt meg azt se tom hogy mi sajnos :( illetve valamit kapisgálok de ....

Azt meg én se értem hogy mi a fene BAJUK van azzal ha én special veszek még egy gépet és azon is szeretnék netezni és nem köthetem rá föleg az 1024es vonalat , na ez már égö.
De tényleg ha adják a sávszélességet ugy is kihasználom max magam szivatom csak ha 2 gépen használom mert fejenként kisebb lesz a szávszél. Pláne ennél a netnél nincs is 24oránkénti kapcsolat bontás igy ugyis kihasználom a sávszélességet. vagy esetleg ettöl félnek hogy kihasználom
(pl mi van ha van egy asztali gépem meg egy laptop amivel mondjuk dolgozni járok és azt ide oda cipelem ....de mondjuk ebbe az esetbe nem errol van szo mert itt 2 asztali van de mi lenne ha arrol lenne szo)

- Linuxot nem nagyon szeretnék felrakni mert azt anyira nem kedveljuk + esetleg mi van ha a netes gépre winserver van felrakva ?

- CegePetike -
Hát igen mi is egybol szinte a port tiltásra gondoltunk mert eddig full jol ment kicsit tobb mint 1éve de most semmi. Azt azért talán sikerált kideriteni hogy a fögép melett az 5000es porton fut az info ami a másik gép , az nem lehet hogy még is az a baj?
Hát a másikmeg WinXp ujra telepitgetés :)))) hát felraktuk mi is 3x az elsönél azt hittem valami nem lett jol felrakva vagy bekonfigolva vagy egyszeruen a telepitésnél valami nem jott be, aa másodiknál már gyanakodtam de csak bedoltem még 1x

Számodra talán az lehet megoldás, hogy a Wlan kártyás gépedre telepítesz egy proxy szervert (ha rákeresel biztos találsz egy-két free proxy szervert...), aztán a mögötte lévő gépen beállítod a böngésződben ezt a gépet proxynak...

Szerintem 1-2 óra alatt összehozod...

A másik lehetőség... Küldesz egy priv. üzit és akkor mondok még egy megoldást, 1-2héten belül elintézhető, és akkor már mind a két gépeden menni fog minden porton a net, nem csak a böngészés meg az ftp...

üdv

#26 Felhasználó inaktív   Zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:46

CegePetike
Szerintem ezt nem kellett volna!!!
zmate

#27 Felhasználó inaktív   CegePetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 11:05

Idézet: Zoli - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 8:46

CegePetike
Szerintem ezt nem kellett volna!!!
zmate

Te nem vagy előfizető centrikus ember!
Látod, én legalább megpróbálok segíteni...

(foglalkozz inkább az új weboldallal... találtam rajta egy hibát... te nyomi :-D )

#28 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 13:28

A dologra a megoldast, mar ha tenyleg tudod., megirhatnad. En pl nem Mo-n vagyok, es lehet, hogy olyan netre kell elofizetnem, amin ilyen modon van a korlatozas, es jo lenne tudni, hogyan lehet kijatszani a dolgot.

Udv,

Stanlee

#29 Felhasználó inaktív   CegePetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 13:51

Idézet: Stanlee - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 14:28

A dologra a megoldast, mar ha tenyleg tudod., megirhatnad. En pl nem Mo-n vagyok, es lehet, hogy olyan netre kell elofizetnem, amin ilyen modon van a korlatozas, es jo lenne tudni, hogyan lehet kijatszani a dolgot.

Udv,

Stanlee

Neked a Linux-os megoldást ajánlanám...

#30 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:51

Sziasztok!

Na énis Vác, és ugyanaz a szolgáltató.
Énis pár napja küzdök a problémával, 3szori win2003 reinstall után feladtam.
Etheral-al vizsgálgatva a csomagokat az derül ki hogy kimegy a belső hálorol a csomag maszkolva, vissza is jön, de valami nem stimmel benne mert a belső hálóra nem forditja vissza.

Örülök hogy ide találltam (köszi Jahno!), de szerintem a vége a céges 5 gépes csomag lessz már látom.

#31 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:59

"Nem mac, ip szűrés van, hanem TTL (time to live)bizgetés"

Teljesen igazad van, ez jön vissza a kártyára az egyik csomagban!! valami : time to live exceed

#32 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 20:48

No a szoftverbazis.hu -n volt egy ingyenes proxy, felraktam, működik vele tényleg. fél perc alatt telepithető.

#33 Felhasználó inaktív   adam123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 21:59

oh akkor nem csak nekem van egyedul ez a problémám :(
a fene

#34 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 01:18

Már írták: tegyél fel proxyt.
Ha csak ftp-t használsz meg webet, akkor elég az.
Vannak más progik is (akár játékok is), amik kezelik a proxit. Egyre több van.

Szerkesztette: WhiteRaven 2005. 09. 23. 01:19 -kor

#35 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 08:20

Linux-al egyszerű lenne a dolog, iptables-ba beirható az a sor amit feljebb a kolega irt, a gondom csak annyi hogy nekem Linksys wmp11 ujabb már a V2.7-es kártya van, sajnos ez nem prism chipes már.

Esetleg ha linuxban valahogy átirható lenne a kifelé mutatott MAC cim akkor másik kártyával menne a dolog.

Állitólag winfosban is a registriben lehet okoskodni hogy a bejövö csomagok ttl-jét ne meghagyja hanem felülirja amire szeretnénk.

#36 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 23. 10:51

Idézet: wirelesspower - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 9:20

Esetleg ha linuxban valahogy átirható lenne a kifelé mutatott MAC cim akkor másik kártyával menne a dolog.

Átírható, de gondolom kártyát is cserélhetsz, és újrareggelig a MACcímet.
Make love not Wor.

#37 Felhasználó inaktív   adam123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 16:39

wirelesspower:
mi a progi neve?

#38 Felhasználó inaktív   adam123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 19:22

aha ...
már megvan és muxik is tényleg :D
Köszi

#39 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 22:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 9:51

Átírható, de gondolom kártyát is cserélhetsz, és újrareggelig a MACcímet.

Igen, tulajdonképp van is egy régebbi prism-es linksys wmp11-em itthon, sőt a friss linux kernelben benne is van ez a driver, a szolgáltató is átregisztrálná a MAC-et. Iptables-hez irt scriptben a megszokott tűzfal és masqrade sorok mellé bekerül a fentebb emlitett sor a TTL-el kapcsolatban és menne is.
Lehet ez lessz a járható út.

Hozzá tartozik hogy épp venni akartam egy routert meg egy bridge-t a (router wan portra) most jól megszívtam volna.

Addig is köszönöm a segítséget, ez a ttl-es dolog új volt még számomra.

#40 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 10:41

Proxy + a proxyt nem támogató programok részére SocksCap és el van intézve. Így lehet bármit használni, nem csak böngészőt+FTP-t. Minthogy a csomagok SocksCap esetében is megújulnak, a TTL ott sem probléma.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó