HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken a bringás különítmény Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 30. 15:32

No én is beálltam a bicajosok táborába (186cm, 150kg).
Sikerült vennem egy Giant XTC 05-ös bicajt, ami a másfél mázsámat gond nélkül elviszi.
Drága volt, de eszméletlenül jó gép.

Kép

A gyári cuccokon kívül egy Truvativ hussefelt pedált kapott és kap még egy órát is.

1-2 apró észrevétel/ kérdés:

1: Szerintem túl kemény a teleszkópom. Ha ráülök a kormányra, akkor is kb 3 centit megy be (RS DUKE AIR XC). Normális dolog hogy ilyen kemény egy teleszkóp, vagy a súlyomra tekintettel túlfújták?

Nem találok róla szervizkönyvet (telóról), faszparaszt módjára meg nem akarok nekiesni, mert ha leeresztem, akkor vehetek telópumpát vagy vihetem vissza. Bal oldalon fent lehet felfújni, de mi az a műanyag fedél jobb oldalon alul (abban a szárban tudtommal csak rugók vannak)?

2: A telós gépekben állítható a kormány magassága? A régebbi merev villás gépemen még lehetett állítani a kormány magasságat is (a kormányszár kihúzásával). Itt azonban a villa nyaka elég rövidnek tűnik.

3: Hol érdemes kerékpár tartót vásárolni és milyet (autóra)? Gondolom ez a csomagtartóra szerelendő fel, így a csomagtartótól külön kell megvenni.

Előre is köszi!

Szerkesztette: FőDudu 2007. 04. 30. 15:33 -kor

#1862 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 30. 16:20

Idézet: tocsa - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 16:35

Üdv a 190cm felettiek klubjában! :)
Öröm nézni, hogy milyen szeretettel rakod össze a géped, alkatrészről-alkatrészre. Ez a lényeg!

Nekem van egy fölös kiváló álaputú LX első váltóm, majd megnézem milyen átmérőjű! Olcsón megszámítom.

:-) Benne van már pár munkaóra :D Kb. 3 éve estem neki komolyabban a cuccnak, hogy akkor most már tudom, mit kéne kihozni belőle.

A váltót, ha megnézed, köszönöm! :respect:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1863 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 17:27

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 16:32

Sikerült vennem egy Giant XTC 05-ös bicajt, ami a másfél mázsámat gond nélkül elviszi.
Drága volt, de eszméletlenül jó gép.

A gyári cuccokon kívül egy Truvativ hussefelt pedált kapott és kap még egy órát is.

1-2 apró észrevétel/ kérdés:

1: Szerintem túl kemény a teleszkópom. Ha ráülök a kormányra, akkor is kb 3 centit megy be (RS DUKE AIR XC). Normális dolog hogy ilyen kemény egy teleszkóp, vagy a súlyomra tekintettel túlfújták?

Nem találok róla szervizkönyvet (telóról), faszparaszt módjára meg nem akarok nekiesni, mert ha leeresztem, akkor vehetek telópumpát vagy vihetem vissza. Bal oldalon fent lehet felfújni, de mi az a műanyag fedél jobb oldalon alul (abban a szárban tudtommal csak rugók vannak)?

2: A telós gépekben állítható a kormány magassága? A régebbi merev villás gépemen még lehetett állítani a kormány magasságat is (a kormányszár kihúzásával). Itt azonban a villa nyaka elég rövidnek tűnik.

3: Hol érdemes kerékpár tartót vásárolni és milyet (autóra)? Gondolom ez a csomagtartóra szerelendő fel, így a csomagtartótól külön kell megvenni.

Előre is köszi!

Üdv a bringások közt! Jó hogy nem valami tré gépet vettél, megéri a jó gép a több pénzt! Azért vigyázz rá, mert ált 120kg-ig vállalnak garit rá, Giant-nál konkrétan nemtom. 150 kg az súlyos, de mondjuk ha munkába napi 1 órát nyomod majd, akkor lejön majd ebből szerintem 50 legalább.

1. Tuti valahol megtalálható a szervízkönyv is, de szerintem ne ess neki. Nekem még sosem volt telós gépem, a többiek majd segítenek. De egyet tudok: a levegős telókon néha pumpálni kell, mert eresztenek (akárcsak a gumi). Típusa/állapota/körülmények válogatják, hogy milyen időközönként. Remélem elég robosztus ez a típus. Lehetséges, h a súlyod miatt többet raktak bele, de ezt a shop-ban tudják megmondani. Mindenesetre, ha bringára ráülésnél 3cm-t "beül" a teló, akkor az már elég puha valszeg. Lehet, hogy intelligens  ateleszkóp, és valami más paramétert kell állítani, pl SPV paraméterek, de inkább a szervíz tudja ezt jól.

2. Ez nem a telós/nem-telós tulajdonságán múlik a gépnek, hanem, hogy ezeken már más rendszer van elől. Régen úgynevezett diós rendszer volt elől, manapság "a-head"-es. A rendszer alatt értsd: kormányszár (=stucni) + kormány csapágy. A régi rendszernél menetes volt a kormánycsapágy és diós a stucni, az a-head-es rendszernél a stucni és a kcs is a-head-es.

A tied a-head-es, modern rendszerű. Állítani kétféleképpen tudsz: a stucni megfordításával, a stucninak van egy dőlésszöge, mondjuk 5 fok, ha megfordítod, akkor lefelé lejt. A másik lehetőség, hogyha látsz a  stucni alatt vagy felett hézagoló gyűrűket, akkkor azokkal sakkozhatsz, teheted mindegyiket alulra vagy felülre, így 0.5-1cm-t sakkozhatsz általában. Ha vannak hézagolók.

3. Nemtom.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#1864 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 18:07

Az „ERESZKEDÉS” beállítása (DUKE XC)
„ERESZKEDÉS” alatt a teleszkóp azon összenyomódását értjük, melyet a kerékpáros súlya okoz, álló helyzetben. A helyesen beállított ereszkedési érték lehetővé teszi, hogy a kerék menet közben pontosan kövesse a terep vonalát.

Az ereszkedés méréséhez tegyünk fel egy műanyag gyorskötözőt a becsúszószárra a porvédőnél. Üljünk föl a kerékpárra a szokásos kerékpáros ruházatban. Szálljunk le a kerékpárról és mérjük meg a távolságot a porvédő és a gyorskötöző között. Ez az Ön „ereszkedési” értéke, mely kb a max. rugóut 20%-a ideális esetben.

Nálam ez 25mm. Nem tudom sok-e, de kurva keménynek érzem a telót.

#1865 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 07:23

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 18:07

„ERESZKEDÉS” alatt a teleszkóp azon összenyomódását értjük, melyet a kerékpáros súlya okoz, álló helyzetben. A helyesen beállított ereszkedési érték lehetővé teszi, hogy a kerék menet közben pontosan kövesse a terep vonalát.

Az ereszkedés méréséhez tegyünk fel egy műanyag gyorskötözőt a becsúszószárra a porvédőnél. Üljünk föl a kerékpárra a szokásos kerékpáros ruházatban. Szálljunk le a kerékpárról és mérjük meg a távolságot a porvédő és a gyorskötöző között. Ez az Ön „ereszkedési” értéke, mely kb a max. rugóut 20%-a ideális esetben.

Arra ne is számíts, hogy vajpuhán lekezeli a legapróbb dudorokat is. Én is friss telós vagyok :D , így bennem él a merev villa is. Mondjuk ezt én 6bar-ra pumpált gumikkal ezeken az utakon máshogy érzem... Ezek minden kavicsot felszedtek, egy kisebb bukkanó komolyan ki tudott billenteni a nyugadalomból. Aztán ezzel a telóval annyi változott, hogy egy-egy gödörben nem esik le a csuklóm, simán kormányozható a bicaj elég vad lukakon is keresztülhaladva (bezzeg hátul milyet üt ilyenkor :D ), de ahogy azt vártam, az apró kavicsokat ezzel is eléggé megérezni. Mindent egybevetve, kell nekem a teló, sajnos lockout nincs rajta, viszont olyan keményre lehet állítani, ami már-már lock-out :) .
Egyébként előző oldalon ott van az én bicajom is, szerintem nem is bzuipiros :p

Szerkesztette: didyman 2007. 05. 01. 07:23 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1866 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 08:10

Idézet: tocsa - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 18:27

150 kg az súlyos, de mondjuk ha munkába napi 1 órát nyomod majd, akkor lejön majd ebből szerintem 50 legalább.

Én napi 2 órát nyomi dombos terepen munkába, és egy g-ot sem fogytam. Szóval ez nem törvényszerű.

#1867 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 09:45

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 16:32

Ejj, erős stresszteszt a hiperkönnyű XTC váznak a súlyod, de mivel ez az egyik legerősebb váz a súlykategóriájában, nem lesz gond. Olyan 4-5 év után azért cseréld le, aluvázak, nem örökéletű.

Telóval menj be tetszőleges bringaboltba, és állítasd be a légnyomást, erősen nagyon magasra tették. Én menet küzben a kormányra támaszkodva, és némi lendülettel rásegítve a Skareb teljes útját le tudom nyomni, ez városban olyan 30 centis szintkülönbségnél mozdul ekkorát, terepen meg tökéletes. A csillapításokkal szoktam játszani terepviszonyoktól függően.

Autós bringatartóból vagy tetőre valót, akkor kell hozzá tetőcsomagtartó, vagy vonóhorogra rögzíthetőt, ezesetben meg a vonóhorog musthave.

És ne hallgass Tocsára, alapesetben semmit nem eresztenek a levegős teleszkópok. Amelyik mégis, az már hibás, nem zár a szimmering, vagy ócsó gagyi.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1868 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 10:06

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 9:45

Ejj, erős stresszteszt a hiperkönnyű XTC váznak a súlyod, de mivel ez az egyik legerősebb váz a súlykategóriájában, nem lesz gond. Olyan 4-5 év után azért cseréld le, aluvázak, nem örökéletű.

Telóval menj be tetszőleges bringaboltba, és állítasd be a légnyomást, erősen nagyon magasra tették. Én menet küzben a kormányra támaszkodva, és némi lendülettel rásegítve a Skareb teljes útját le tudom nyomni, ez városban olyan 30 centis szintkülönbségnél mozdul ekkorát, terepen meg tökéletes. A csillapításokkal szoktam játszani terepviszonyoktól függően.

Autós bringatartóból vagy tetőre valót, akkor kell hozzá tetőcsomagtartó, vagy vonóhorogra rögzíthetőt, ezesetben meg a vonóhorog musthave.

És ne hallgass Tocsára, alapesetben semmit nem eresztenek a levegős teleszkópok. Amelyik mégis, az már hibás, nem zár a szimmering, vagy ócsó gagyi.

A visszaút csillapítás állítgatásánál mit kellene éreznem?
Lehet hogy a túl kemény teló miatt semmit sem veszek észre?

Mi a baj az aluvázzal?

Szerkesztette: FőDudu 2007. 05. 01. 10:07 -kor

#1869 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 11:16

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 10:06

A visszaút csillapítás állítgatásánál mit kellene éreznem?
Lehet hogy a túl kemény teló miatt semmit sem veszek észre?

Mi a baj az aluvázzal?

A csillapítás ugyanarról szól, mint az autóknál a lengéscsillapító.

A teló keménységét tapasztalati úton lehet legjobban belőni, súly-, és terepfüggő.

Az aluvázzal nincs gond, de általában 5 év a kihordási idejük. Versenyzésre használt gépeknél ez jelentősen csökken :bringa:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1870 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 11:17

Ma 4 éves a GYIK.

10550 km van benne, ami ~2600km évente. Idén belehúzok... :cool:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1871 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 12:33

Emmeg lassan 3... De megfelelően nyúzva  :bringa:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1872 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 14:39

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 13:33

Kép

te gólyalábbal bicajozol vagy csak imádsz pucsítani?  :eek:  :Đ
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1873 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 14:47

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 19:07

Ezt a telo beulesnek nevezik, nem ereszkedesnek. Nem tudom, hogy honnan kopiztad ezt a szoveget, de eleg vicces. Peldaul, hogy a _szokasos_ kerekparos ruhazatban uljel a bicajra ennel a "bonyulult" meresnel....

#1874 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 15:11

Idézet: blash - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 14:47

[...] de eleg vicces. Peldaul, hogy a _szokasos_ kerekparos ruhazatban uljel a bicajra ennel a "bonyulult" meresnel....

Már miért lenne az?

Mondjuk 46-os acélbetétes Marten's + bőrgatya + hosszú bőrkabát vs. bringás cicanadrág + spd cipő + mez.

Jelentős különbség mérhető egy 2dekás vodkásüveg formájával vetekedő felsőtesttel rendelkező bringás esetében.

#1875 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 15:12

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 12:33

Kép

Én is 186 magas vagyok, de nekem legalább 10 centivel alacsonyabban van a nyereg.

#1876 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 15:28

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 16:11

Már miért lenne az?

Mondjuk 46-os acélbetétes Marten's + bőrgatya + hosszú bőrkabát vs. bringás cicanadrág + spd cipő + mez.

Jelentős különbség mérhető egy 2dekás vodkásüveg formájával vetekedő felsőtesttel rendelkező bringás esetében.

http://youtube.com/watch?v=jKvepp889mg

#1877 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 17:01

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 11:17

Ma 4 éves a GYIK.
10550 km van benne, ami ~2600km évente. Idén belehúzok... :cool:

10550. Ez "csak" 51 Balaton kör. Minden hétvégén egy, és marad 1 szabad hétvége szilveszterre. :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1878 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 17:48

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 17:01

10550. Ez "csak" 51 Balaton kör. Minden hétvégén egy, és marad 1 szabad hétvége szilveszterre. :Đ

Hát jah.

Ha nekem ennyi időm lenne bringázni... akkor több időm lenne itthon lenni is. Legkevesebb időm meg dolgozni. Jobb lenne, ha az a "legkevesebb" eleget hozna a konyára.

#1879 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 17:51

Kicsit fura a kérdés, de nem tudjátok hol lehet kapni rózsaszín dudát vagy csengőt ? Tényleg kéne, na !  :Đ
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1880 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 18:02

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 17:48

Ha nekem ennyi időm lenne bringázni...

Akkor olyan combjaid lennének, mint Hulknak :Đ

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.