Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 16:32
No én is beálltam a bicajosok táborába (186cm, 150kg).
Sikerült vennem egy
Giant XTC 05-ös bicajt, ami a másfél mázsámat gond nélkül elviszi.
Drága volt, de eszméletlenül jó gép.
A gyári cuccokon kívül egy Truvativ hussefelt pedált kapott és kap még egy órát is.
1-2 apró észrevétel/ kérdés:
1: Szerintem túl kemény a teleszkópom. Ha ráülök a kormányra, akkor is kb 3 centit megy be (RS DUKE AIR XC). Normális dolog hogy ilyen kemény egy teleszkóp, vagy a súlyomra tekintettel túlfújták?
Nem találok róla szervizkönyvet (telóról), faszparaszt módjára meg nem akarok nekiesni, mert ha leeresztem, akkor vehetek telópumpát vagy vihetem vissza. Bal oldalon fent lehet felfújni, de mi az a műanyag fedél jobb oldalon alul (abban a szárban tudtommal csak rugók vannak)?
2: A telós gépekben állítható a kormány magassága? A régebbi merev villás gépemen még lehetett állítani a kormány magasságat is (a kormányszár kihúzásával). Itt azonban a villa nyaka elég rövidnek tűnik.
3: Hol érdemes kerékpár tartót vásárolni és milyet (autóra)? Gondolom ez a csomagtartóra szerelendő fel, így a csomagtartótól külön kell megvenni.
Előre is köszi!
Üdv a bringások közt! Jó hogy nem valami tré gépet vettél, megéri a jó gép a több pénzt! Azért vigyázz rá, mert ált 120kg-ig vállalnak garit rá, Giant-nál konkrétan nemtom. 150 kg az súlyos, de mondjuk ha munkába napi 1 órát nyomod majd, akkor lejön majd ebből szerintem 50 legalább.
1. Tuti valahol megtalálható a szervízkönyv is, de szerintem ne ess neki. Nekem még sosem volt telós gépem, a többiek majd segítenek. De egyet tudok: a levegős telókon néha pumpálni kell, mert eresztenek (akárcsak a gumi). Típusa/állapota/körülmények válogatják, hogy milyen időközönként. Remélem elég robosztus ez a típus. Lehetséges, h a súlyod miatt többet raktak bele, de ezt a shop-ban tudják megmondani. Mindenesetre, ha bringára ráülésnél 3cm-t "beül" a teló, akkor az már elég puha valszeg. Lehet, hogy intelligens ateleszkóp, és valami más paramétert kell állítani, pl SPV paraméterek, de inkább a szervíz tudja ezt jól.
2. Ez nem a telós/nem-telós tulajdonságán múlik a gépnek, hanem, hogy ezeken már más rendszer van elől. Régen úgynevezett diós rendszer volt elől, manapság "a-head"-es. A rendszer alatt értsd: kormányszár (=stucni) + kormány csapágy. A régi rendszernél menetes volt a kormánycsapágy és diós a stucni, az a-head-es rendszernél a stucni és a kcs is a-head-es.
A tied a-head-es, modern rendszerű. Állítani kétféleképpen tudsz: a stucni megfordításával, a stucninak van egy dőlésszöge, mondjuk 5 fok, ha megfordítod, akkor lefelé lejt. A másik lehetőség, hogyha látsz a stucni alatt vagy felett hézagoló gyűrűket, akkkor azokkal sakkozhatsz, teheted mindegyiket alulra vagy felülre, így 0.5-1cm-t sakkozhatsz általában. Ha vannak hézagolók.
3. Nemtom.