Idézet: KaLeun - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 22:39
Én is vaciláltam ezek között. Aztán végül egy
Giant XTC 05 lett a vége.
Kicsivel több mint 200k, de fényévekkel jobb gép.
A www.speed-way.hu oldalon vettem, ott a boltban meg is tudtam nézni. Volt az általad említett Merida is, bár a V fékes verzióban (tényleg csak a fék az eltérés). A Giant sokkal komolyabb gép, még az én szememmel is. Valóban legalább egy minőségi szinttel feljebb van.
A Giant ugyan nem tárcsa fékes és nem lockoutos a telója, de ízig-vérig versenygép....
12.1kg. Saját mérés. Nem katalógus maszlag.
Szerintem még szép is....
150kg vagyok. Hang nélkül teszi a dolgát. Gondolhatod milyen erős a gép, ha az eladő ezt nyugodt szívvel ajánlotta az összes merida helyett. ÉS valóban nem tört le a pedál, nem nyekereg a hajtómű, nem hajlik a nyeregcső....... minden úgy működik, ahogy kell.
A váltót szokni kell, mert ez full hüvelyk ujjas. Itt felfelé is a hüvelyk ujjadal tudsz váltani, nekem is olyan volt eddig ahol a hüvelyk és mutató ujj váltott fel-le.
Igaz, még csak kb 10 km-t tudtam beletekerni (1 hetes), de eddig maximálisan elégedett vagyok....
Egy észrevételem van: mindent imbus kulccsal kell állítani. Még a nyereg bilincs is imbuszos. Nem lehet csak úgy felültetni rá valakit, hogy próbálja ki... Az első láncterelőt kell még finom hangolnaom, mert ah keresztbe váltok, akkor picit súrolja a lánc. Ez viszont beállítás kérdése, csak eddig nem foglalkoztam vele, úgysem használom tök keresztbe váltva..
El kell döntened kell-e a tárcsafék. Az Avid SD5 még az én súlyommal is lazán megbirkózik, nekem nem lett volna jó a tárcsafék, mert elcsavarta volna a villát a nagy súly miatt.
A fórumtársak majd elmondják jó-e neked vagy sem, én eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve!
Szerintem ballagj be a boltba, ott lesz összehasonlítási alapod.
Ha pusztán a számokat nézzük: 19" XTC: 12.1kg, 18" Merida 13.7kg.
És mindenki szerint az XTC az erősebb váz...
Végezetül az XTC adatai:

Giant XTC 05
Váz: AluxX SL 6013, FluidForm
Villa: Rock Shox Duke XC 80 mm (nem lockoutos, de elsőre is jónak tűnik)
Pilótafülke: Easton
Sebességek: 27
Váltó első: Shimano Deore
Váltó hátsó: Sram RD-X7
Váltókar: Sram X7 Trigger
Hajtómű: Race Face Ride XC 44/32/22
Fékkar: Avid FR-5
Fék: Avid SD-5 alu V-fékek
Agy első: Formula alu Disc
Agy hátsó: Formula alu Disc
Felni: Mavic XM117 32H
Gumik: Hutchinson Python 26X2,0
Nyereg: WTB Rocket V Comp
Pedál: Truvativ Hussefelt (eredetileg SPD-s van rajta)
Easton EA50 kormányszár.
Easton EA50 nyeregszár
Easton EA50 kormány
Szerkesztette: FőDudu 2007. 05. 06. 01:30 -kor