HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 08. 18:16

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:58

Nekem az oktató rávert a kezemre, ha álló helyzetben tekertem a kormányt, pedit én egy rityvetett 120-as Skodrin tanultam.
Azóta is csak akkor tekerem a kormányt, ha mozog a kocsi. Akár szervós akár nem. Nem tesz jót a szerkezetnek.

Természetesen ez igaz. Csak éppen parkolás közben nem mindig követhető. :)

#322 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 08. 21:21

Idézet: phsihodad - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:50

Télen tényleg élmény vezetni a Ladát :D Jól lehetett vele csapatni... na meg egy nehéz zsák a csomagtartóban is csodákra képes...  :D Amúgy én is Ladával kezdtem és teljesen egyetértek veled. Ha valaki rendesen megtanulja vezetni ezeket a csodákat, akkor már nem lehet nagy gondja az agyon elektonikázott agyonszabályzott új autókkal.

Kép

#323 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 21:33

Idézet: landler - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 18:16

Természetesen ez igaz. Csak éppen parkolás közben nem mindig követhető. :)

~150ekm fölött vezettem, mindíg tudtam követni. Csak akarak kérdése. Annyi a titka egyébként, h nem kell szervós verdát vezetni, ott hajlamos az ember tekergetni álló helyben is.
Ha meg kicsi a hely, akkor keresni kell olyat, ahova befér a gép. Belvárosba meg nem kell kocsival járni, kb ennyi a trükk. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#324 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 21:34

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 15:10

Hát... Nálam emelkedőn felfele, trükkösen kell, leállni még durvább. Nem mondom, kellett szokni, viszont  a családból senki nem mer a géppel kiállni, a kertkapu mellett jobb oldalt a tükörtől 1-2cm hely van, különben törik. És még nem húztam meg. :)

Be kell hajtani a tukrot.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#325 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 08. 21:36

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 21:33

~150ekm fölött vezettem, mindíg tudtam követni. Csak akarak kérdése. Annyi a titka egyébként, h nem kell szervós verdát vezetni, ott hajlamos az ember tekergetni álló helyben is.
Ha meg kicsi a hely, akkor keresni kell olyat, ahova befér a gép. Belvárosba meg nem kell kocsival járni, kb ennyi a trükk. :)

Egyszerű az élet. Persze. :) Főleg, ha csak azt akarod, ami van. :p

#326 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 21:51

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:58

Nekem az oktató rávert a kezemre, ha álló helyzetben tekertem a kormányt, pedit én egy rityvetett 120-as Skodrin tanultam.
Azóta is csak akkor tekerem a kormányt, ha mozog a kocsi. Akár szervós akár nem. Nem tesz jót a szerkezetnek.

Kis parkolhelyre megis, hogy allsz be ugy, hogy allohelyzetben nem tekergeted a kormanyt, pl bal kopp-rol jobb kopp-ra? :rolleyes:

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#327 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:41

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 21:33

Ezek szerint profi pilóta vagy.
Valamint a munkád sem szólít szerszámostul - létrástul ide-oda, akár a Belvárosba.
Amikor behajtogatod a mikrobuszt egy olyan helyre, amit a frissjogsisnak látszó hölgy az ötödik kísérlet után otthagy egy Daewoo Tico-val akkor áldod a szervót, és amikor az Opel Omega kombit vontatni kell, mert beállt valami, akkor bizony rácsodálkozol, hogy egy 20 km/h-val bevett jobbkanyarnál erő is kell rendesen a szervó helyett.
A 120-as Skodát, Barkast, Ifát, Roburt, és egyéb szoc járműveket sem izomemberek vezették, mégis közlekedtek vele.
Rengeteg, főként parkolási helyzetben kell az álló járműnél tekerni a kormányt, hiszen ha haladnál, nem oda érkezel az adott pontból, mint ahova szeretnél.
Ahol lakom (Belváros közelinek is mondhatnánk), egyre inkább elharapódzik ( és elnézést kérek előre, akinek nem inge...) a közeli irodaházba járó managerek, valamint a sültparaszt suttyó parkolási szokása, hogy bejön az utcába, és ledobja az autót úgy, ahogy neki kényelmes (vagy csak ennyit tanult), és nem érdekli, hogy ha fél méterrel közelebb állt volna az előtte/mögötte állóhoz, még egy kocsi elfért volna köztük.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#328 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 00:53

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:41

.... és nem érdekli, hogy ha fél méterrel közelebb állt volna az előtte/mögötte állóhoz, még egy kocsi elfért volna köztük.

Ez a végletekig önző eljárás engem is nagyon irritál.
Neki így jó, a többiek meg széles ívben le vannak szarva!
Gondolkoztál már ma?

#329 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 06:25

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 21:34

Be kell hajtani a tukrot.

hobizoli

Már ahol belehet... :p :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#330 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 09. 06:26

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 6:25

Már ahol belehet... :p :D

Be mindig lehet.

#331 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 06:28

Idézet: landler - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 6:26

Be mindig lehet.

Azért ha valaki az enyémet behajtaná, lehet letörném a kezét... :think: :D

#332 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 06:28

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 0:53

Ez a végletekig önző eljárás engem is nagyon irritál.
Neki így jó, a többiek meg széles ívben le vannak szarva!

Stimmol.  :mad:
De ez sajnos nem csak Bp-re jellemző. Az ember majd felrobban, amikor meg szeretne állni, de a sok paraszt úgy áll meg, hogy minden autó között még úgy 1/2 - 3/4 autónyi hely van, annyi, hogy még véletlenül se férj be. Ha csak egy méterrel közelebb állnak, még akkor is ki tudnak majd kanyarodni, de az adott utcában még vagy 10 autó elférne. De nem.  :mad:  :reklamacio: 
42

#333 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 09. 06:29

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 6:28

;)

#334 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 09. 06:33

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:41

.... parkolási szokása, hogy bejön az utcába, és ledobja az autót úgy, ahogy neki kényelmes (vagy csak ennyit tanult), és nem érdekli, hogy ha fél méterrel közelebb állt volna az előtte/mögötte állóhoz, még egy kocsi elfért volna köztük.

Amellett, hogy egyetértünk, azért ne felejtsük, hogy a látszat néha csal. :)

Ezt a szituációt a kocsik mozgása is létrehozhatja, már úgy értve a mozgást, hogy ugye egy ilyen "belvárosi" helyen legfeljebb két órát lehet megállni, vagyis sűrűn jönnek-mennek az autók. És nem mindegyik gép hossza egyforma, nem minden sofőr egyforma, nem minden helyzet egyforma...

#335 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:50

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 6:28

Hát én már hajtottam be utcán parkoló autó visszapillantóját, hogy elférjek mellette.
Törtem volna inkább le?  :rolleyes:

#336 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:52

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:41

Ezek szerint profi pilóta vagy.
Valamint a munkád sem szólít szerszámostul - létrástul ide-oda, akár a Belvárosba.
Amikor behajtogatod a mikrobuszt egy olyan helyre, amit a frissjogsisnak látszó hölgy az ötödik kísérlet után otthagy egy Daewoo Tico-val akkor áldod a szervót, és amikor az Opel Omega kombit vontatni kell, mert beállt valami, akkor bizony rácsodálkozol, hogy egy 20 km/h-val bevett jobbkanyarnál erő is kell rendesen a szervó helyett.
A 120-as Skodát, Barkast, Ifát, Roburt, és egyéb szoc járműveket sem izomemberek vezették, mégis közlekedtek vele.
Rengeteg, főként parkolási helyzetben kell az álló járműnél tekerni a kormányt, hiszen ha haladnál, nem oda érkezel az adott pontból, mint ahova szeretnél.
Ahol lakom (Belváros közelinek is mondhatnánk), egyre inkább elharapódzik ( és elnézést kérek előre, akinek nem inge...) a közeli irodaházba járó managerek, valamint a sültparaszt suttyó parkolási szokása, hogy bejön az utcába, és ledobja az autót úgy, ahogy neki kényelmes (vagy csak ennyit tanult), és nem érdekli, hogy ha fél méterrel közelebb állt volna az előtte/mögötte állóhoz, még egy kocsi elfért volna köztük.

1. Belvárosba jódolgukban csak a hülyék járnak autóval. Nincs parkolóhely és még le is húzzák őket parkolási díjjal. + Reggel-este hatalmas dugók. Én vagy vonattal megyek, vagy leteszem egy külvárosi parkolóban (ált. Kökin.) és metróval megyek be. Klasszikus P+R.

2. Bevásárló központokba én viszont igen is ilyen bunkó-suttyú módon állok meg. Kinézek egy kettes parkolóhelyet és pont középre veszem az elválasztócsíkot.
Három hetes volt a drágaszágom - direkt törésmentes autót vettem - amikor valahol ( M..ro, T..sco) gyönyörűen végighúzták az autót. Hátsó ajtó behorpadva, kerékív gyűrve, hátsó lökös "csak" végighúzva. Kb 100-150k-s kár, betétlap vagy telefonszám persze sehol. Akkor ki is a suttyó?
Azóta lesz.rom, hogy két parkolóhelyet is elfoglalok. Ne rajtam gyakorolják azt amit az első 5 órában el kellett volna sajátítani.  :mad:  :reklamacio:
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#337 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:54

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 7:50

Hát én már hajtottam be utcán parkoló autó visszapillantóját, hogy elférjek mellette.
Törtem volna inkább le?  :rolleyes:

Az enyémet nem lehet visszahajtani... :rolleyes: Olvass, ne csak írj....

#338 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:56

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 7:52

1. Belvárosba jódolgukban csak a hülyék járnak autóval. Nincs parkolóhely és még le is húzzák őket parkolási díjjal. + Reggel-este hatalmas dugók. Én vagy vonattal megyek, vagy leteszem egy külvárosi parkolóban (ált. Kökin.) és metróval megyek be. Klasszikus P+R.

2. Bevásárló központokba én viszont igen is ilyen bunkó-suttyú módon állok meg. Kinézek egy kettes parkolóhelyet és pont középre veszem az elválasztócsíkot.
Három hetes volt a drágaszágom - direkt törésmentes autót vettem - amikor valahol ( M..ro, T..sco) gyönyörűen végighúzták az autót. Hátsó ajtó behorpadva, kerékív gyűrve, hátsó lökös "csak" végighúzva. Kb 100-150k-s kár, betétlap vagy telefonszám persze sehol. Akkor ki is a suttyó?
Azóta lesz.rom, hogy két parkolóhelyet is elfoglalok. Ne rajtam gyakorolják azt amit az első 5 órában el kellett volna sajátítani.  :mad:  :reklamacio:

Akkor téged láttalak múltkor a egy Tesconál 3 rokkant parkolót KERESZTBEN elfoglalni egy fekete sötétített X5-ös BMW-vel? :think: :D

#339 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 7:54

Az enyémet nem lehet visszahajtani... :rolleyes: Olvass, ne csak írj....

Ha valamikor korábban írtál ilyet, bocs, itt csak annyit láttam, hogy letrönéd a kezét annak, aki behajtja, és erre reagáltam.

#340 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 08:01

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 8:56

Akkor téged láttalak múltkor a egy Tesconál 3 rokkant parkolót KERESZTBEN elfoglalni egy fekete sötétített X5-ös BMW-vel? :think: :D

:D

A rokkant parkoló azért nálam is tabu.
A bömösöket meg nem szeretem.  ;)  :)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.