HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 09:33

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:26

Én meg azon gondolkodok el néha, hogy milyen lehet ezt 10-15 éve csinálni (balesetmentesen).

Mondjuk a szocsta rendszerben nem nagyon értettem, hogy hogyan is lehetett annyi balesetmentes buszvezető 1-2-5-sokmillió kilométerrel, aztán elárulták a titkot: abba a nem önhibás baleset nem számított bele.

De a mostani magyarországi közlekedési viszonyokat nézve: oltári nagy szerencsével lehet csak teljesen balesetmentes valaki.

#302 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 09:46

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:33

Mondjuk a szocsta rendszerben nem nagyon értettem, hogy hogyan is lehetett annyi balesetmentes buszvezető 1-2-5-sokmillió kilométerrel, aztán elárulták a titkot: abba a nem önhibás baleset nem számított bele.

De a mostani magyarországi közlekedési viszonyokat nézve: oltári nagy szerencsével lehet csak teljesen balesetmentes valaki.

Only europe ;) Mo-on csak addig van, amíg kiér a határon. :) Bár 2 személyautójával is koccant már, a kamionnal nem. Azért nem értem, mert elég agresszív vezető... :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#303 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 09:50

Idézet

Aki egy Trabival megtanul előzni, aki megtanulja kezelni normálisan télen síkosban a Ladát, stb., az már talán tud valamit.

Télen tényleg élmény vezetni a Ladát :D Jól lehetett vele csapatni... na meg egy nehéz zsák a csomagtartóban is csodákra képes...  :D Amúgy én is Ladával kezdtem és teljesen egyetértek veled. Ha valaki rendesen megtanulja vezetni ezeket a csodákat, akkor már nem lehet nagy gondja az agyon elektonikázott agyonszabályzott új autókkal.

Szerkesztette: phsihodad 2005. 11. 08. 09:51 -kor

"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#304 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 09:58

Idézet: landler - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 6:43

Egyébként pedig, szervó nélkülinél álló helyzetben nehezebb, de menetközben?  :think: (Már persze, nem 70 tonnás KRAZ esetén.)

Nekem az oktató rávert a kezemre, ha álló helyzetben tekertem a kormányt, pedit én egy rityvetett 120-as Skodrin tanultam.
Azóta is csak akkor tekerem a kormányt, ha mozog a kocsi. Akár szervós akár nem. Nem tesz jót a szerkezetnek.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#305 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:02

Idézet: phsihodad - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:50

Télen tényleg élmény vezetni a Ladát :D Jól lehetett vele csapatni... na meg egy nehéz zsák a csomagtartóban is csodákra képes...  :D Amúgy én is Ladával kezdtem és teljesen egyetértek veled. Ha valaki rendesen megtanulja vezetni ezeket a csodákat, akkor már nem lehet nagy gondja az agyon elektonikázott agyonszabályzott új autókkal.

Kispókot is tudom javasolni. :)

Amióta vezettem egy volt bnőmét, azóta rájöttem, h az is extra, ha a kanyar után visszaforog a kormány. Aki ezekkel tud menni úgy, h nem tartja fel a forgalmat, az már tud vezetni. Nekem 2 óra kellett, h megszokjam, elég fílinges egy kocsi, csak bakancsban nem tudtam vezetni, mert egyszerre tiportam a fék, és gáz pedált, olyan közel vannak. :)

#306 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:08

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:58

Nekem az oktató rávert a kezemre, ha álló helyzetben tekertem a kormányt, pedit én egy rityvetett 120-as Skodrin tanultam.
Azóta is csak akkor tekerem a kormányt, ha mozog a kocsi. Akár szervós akár nem. Nem tesz jót a szerkezetnek.

Ez :up: , nekem ezt a nagypapám szervós traktornál se engedte, nem hogy autónál :)

#307 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 11:04

Idézet: phsihodad - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 10:50

De azért azok is okoznak meglepetést. Ladánál nagyon megtanultam a "human abs" használatát, aztán most egy mondeom van (imádom egyébként, csodálatosan jó autó) és baromira meglepődtem, amikor az ABS viszarúgott, a kocsi meg nem lassult úgy a havon, ahogy vártam.  Mivel dizel, elsőkerekes és kombi, eléggé orrnehéz ez is. Ami furcsa még a három ladám (1200kerekl., 1300kerekl.,1500 kockal.)  után, hogy minden működik rajta és jól működik, a legutolsó kapcsolóig, és nincsennek titokzatos zárlatok, bizti kiégések sem.

Egyébként ez a rutin/köbcenti vagy inkább lóerő arányítás jó ötlet, nagymotoroknál is van. Friss jogsival 2500-as 200 lovas kocsit vezetni, hát... érdekes. 

Gyakorlaton vezettem traktort is (MTZ82). Brutális érzés, rugózása semmi, csak az ülésben... :D
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#308 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 11:16

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:58

Erre térjünk vissza egy jó kis helyen való utánfutós tolatás keretében. Ne legyen rajta sok, csak mondjuk 6 mázsa (220kg az önsúly pluszban), magasító és mondjuk tele fával, hogy véletlenül se láss át rajta. :D

#309 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 11:32

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 11:04

De azért azok is okoznak meglepetést. Ladánál nagyon megtanultam a "human abs" használatát, aztán most egy mondeom van (imádom egyébként, csodálatosan jó autó) és baromira meglepődtem, amikor az ABS viszarúgott, a kocsi meg nem lassult úgy a havon, ahogy vártam.  Mivel dizel, elsőkerekes és kombi, eléggé orrnehéz ez is. Ami furcsa még a három ladám (1200kerekl., 1300kerekl.,1500 kockal.)  után, hogy minden működik rajta és jól működik, a legutolsó kapcsolóig, és nincsennek titokzatos zárlatok, bizti kiégések sem.

Egyébként ez a rutin/köbcenti vagy inkább lóerő arányítás jó ötlet, nagymotoroknál is van. Friss jogsival 2500-as 200 lovas kocsit vezetni, hát... érdekes. 

Gyakorlaton vezettem traktort is (MTZ82). Brutális érzés, rugózása semmi, csak az ülésben... :D

Aki itt volt emlékszik, hogy egy éve, amikor a párom megszerezte a jogsit, kicsit aggódtam, hogy mi lesz vele a 200 lovas hátsókerekes autónkal, azóta is vezet és még semmiféle balesetet nem okozott (kopp-kopp). Egyszerűen elmondtam neki, mire kell figyelni egy nagy, tehetetlen, hátsókerekes autóval. Teljesen normálisan vezeti úgy, mint más a literes Suzukiját. Hozzáteszem baromi jól is parkol vele. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#310 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 11:40

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 11:16

Erre térjünk vissza egy jó kis helyen való utánfutós tolatás keretében. Ne legyen rajta sok, csak mondjuk 6 mázsa (220kg az önsúly pluszban), magasító és mondjuk tele fával, hogy véletlenül se láss át rajta. :D

Hát én is csak az állam keresgéltem, mikor az udvarra beállt egy ismerős traktorral 2!!! megrakott utánfutóval tolatva és többször kanyarodva.
Szerintem egy átlagember a csupasz trakorral nem tudott volna oda betolatni.

Szerkesztette: MisterY 2005. 11. 08. 11:41 -kor

#311 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 11:44

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 11:40

Hát én is csak az állam keresgéltem, mikor az udvarra beállt egy ismerős traktorral 2!!! megrakott utánfutóval tolatva és többször kanyarodva.
Szerintem egy átlagember a csupasz trakorral nem tudott volna oda betolatni.

Fett riszpekt neki! :respect:

Tényleg nem egyszerű móka az utánfutós közlekedés, de a tolatás külön művészet. Persze én is a kanyargásra gondoltam, mondjuk nyílegyesen sem tud mindenki.

Mondjuk az sem volt rossz, amikor traktoros ismerős szántott: odamenetben mindig 2 centin belül állt meg a kerítéstől a traktor elejével, de volt, hogy egy szöget nem lehetett volna bedugni a résbe. Sosem ért hozzá... :respect2:

A buszsofőrok sem rosszak... emeletes Neoplannal voltunk, úgy ellavírozott egy jobbkanyarban, hogy a bal tükör biztos volt másfél centire a másik busztól, a jobb oldala középen vagy 5-re az oszloptól és a belógó ágat is elkerülte másik háromra... mintha egy matchbox-szal kicentizné a helyet, úgy csusszant át.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 11. 08. 11:46 -kor

#312 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 14:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:32

Aki itt volt emlékszik, hogy egy éve, amikor a párom megszerezte a jogsit, kicsit aggódtam, hogy mi lesz vele a 200 lovas hátsókerekes autónkal, azóta is vezet és még semmiféle balesetet nem okozott (kopp-kopp). Egyszerűen elmondtam neki, mire kell figyelni egy nagy, tehetetlen, hátsókerekes autóval. Teljesen normálisan vezeti úgy, mint más a literes Suzukiját. Hozzáteszem baromi jól is parkol vele. :)

Én azért nem bíznám a csajomra a gépet amíg nem vezetett pár ezer km-t egy rendes autón. Max. kiállni a garázsból

#313 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 14:53

Idézet: Arp - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:42

Én azért nem bíznám a csajomra a gépet amíg nem vezetett pár ezer km-t egy rendes autón. Max. kiállni a garázsból

Egy kicsit nehéz megoldani az ilyen elképzelést, ha a család egyetlen autóját van lehetősége vezetni.  :rolleyes:

#314 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 14:59

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 15:53

Egy kicsit nehéz megoldani az ilyen elképzelést, ha a család egyetlen autóját van lehetősége vezetni.  :rolleyes:

Ezért van két autóm  :p

#315 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:10

Hát... Nálam emelkedőn felfele, trükkösen kell, leállni még durvább. Nem mondom, kellett szokni, viszont  a családból senki nem mer a géppel kiállni, a kertkapu mellett jobb oldalt a tükörtől 1-2cm hely van, különben törik. És még nem húztam meg. :)

#316 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 11:44

A buszsofőrok sem rosszak... emeletes Neoplannal voltunk, úgy ellavírozott egy jobbkanyarban, hogy a bal tükör biztos volt másfél centire a másik busztól, a jobb oldala középen vagy 5-re az oszloptól és a belógó ágat is elkerülte másik háromra... mintha egy matchbox-szal kicentizné a helyet, úgy csusszant át.

Igen, ez a másik kategória, akiket nagyon tudok tisztelni. :respect:

A magyar (menetrendszerinti) sofőrök némelyike persze szinte életveszélyesen rosszul vezet, de amit a mediterrán sofőrök művelnek, az fantasztikus. A busznál alig pár centivel szélesebb helyeken száguldoznak, kanyarognak, betolatnak olyan helyekre, amire azt hinnéd, hogy beemelni sem lehetne a buszt.

#317 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:18

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 16:10

Hát... Nálam emelkedőn felfele, trükkösen kell, leállni még durvább. Nem mondom, kellett szokni, viszont  a családból senki nem mer a géppel kiállni, a kertkapu mellett jobb oldalt a tükörtől 1-2cm hely van, különben törik. És még nem húztam meg. :)

Az úgy tényleg durva lehet, főleg ha hó van vagy jég. Nálam csak sík terep.
De most télire egyébként is lerakom az autót mert nagyon csúszik, meg a sós lé se tesz jót neki.

#318 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:22

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 16:12

Igen, ez a másik kategória, akiket nagyon tudok tisztelni. :respect:

A magyar (menetrendszerinti) sofőrök némelyike persze szinte életveszélyesen rosszul vezet, de amit a mediterrán sofőrök művelnek, az fantasztikus. A busznál alig pár centivel szélesebb helyeken száguldoznak, kanyarognak, betolatnak olyan helyekre, amire azt hinnéd, hogy beemelni sem lehetne a buszt.

Két hete olyat láttam hogy föltrancsírozta a suzukit a busz a padkára sávváltáskor. Töküres külső sávban ment de csakazért is be akart jönni a belsőbe, ott meg jött a csaj a suzukival. Szerintem a buszos bele se nézett a tükörbe. Én pont a szembe oldalon álltam lámpánál, fél méterrre tőlük. Ha nincs padka akkor pont rámtolja. A suzukiról lepattant a jobb tükör, át az egész autó felett, egyenesen felém. Szerencsére a műanyag lökhárítómon landolt de kis híja volt hogy szétverjen valamit. A suzukis csaj meg rutintalan volt, ha a dudát nyomta volna a fék helyett simán megússza mert azt könnyebben észreveszi a buszos ha nem figyel.

#319 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:25

Idézet: Arp - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 15:18

Az úgy tényleg durva lehet, főleg ha hó van vagy jég. Nálam csak sík terep.
De most télire egyébként is lerakom az autót mert nagyon csúszik, meg a sós lé se tesz jót neki.

:respect:

Eddíg 2 év/tél alatt 1x volt olyan, h azt mondtam: lenn marad a gép, az ónos eső betett. Ha 3-4 centit megyek balra, akkor leér a bal küszöb, ha 10-et, akkor lejön a középső dob, szal vicces. Jövőre felverem a betont, és megcsinálom rendesen. :)
De amúgy fűrészpor a hóra, aztán első kerék+téli gumi szépen kiviszi. Amikor tolatva elkezd keresztbe fordulni a lejtőn az a vicces. :)

A lerakás jó ötlet, annyira szivesen a garázsban hagynám a gépet még esőben is, de sajna nem tehetem meg. :(
Hétvégén havernál aknában alá nézek, aztán lekenem vki alvázvédővel, ha nem rohad sehol. Ennyit meg tudok tenni az ügy érdekében. :)

#320 Felhasználó inaktív   bp56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:29

Amikor megkaptam a jogsimat, első garázsból kiállásnál 1200S első lökhárítóját úgy kiszakítottam a helyéről, hogy csak na :D (mondjuk akkor nem vigyorogtam így). Azóta kopp-kopp nem történt semmi gázos. ;)
[ Script Execution time: 237.4565 -  2005. november 24 12:00]
[ Script Execution time: 0.1000 ]

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »