HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:25

Idézet: keton - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 17:59

Nincs rá igény, a vásárlók nagy részét ma sem érdekli a biztonság. Fogyasszon keveset, meg legyen pici. Na ez a kettő alapból kizárja azt, hogy egy autó igazán biztonságos legyen.

Így van.
De azért lássuk be, ilyen baleset nem sűrűn szokott lenni (bár sajnos ilyenből egy is sok).

A véleményem az, hogy az autók körbecsövezése csak a vakmerőséget segítené elő, mert még jobban biztonságban éreznék magukat azok, akik eddig is 'kihegyezve' autóztak. Mivel nem lenne mindenkinek körbepáncélozott autóra pénze/lehetősége, ezért még jobban szaporodna a vétlen autósként maghaltak száma...
Gondolkoztál már ma?

#682 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:44

Idézet: keton - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 17:59

Nincs rá igény, a vásárlók nagy részét ma sem érdekli a biztonság. Fogyasszon keveset, meg legyen pici. Na ez a kettő alapból kizárja azt, hogy egy autó igazán biztonságos legyen.

Lásd még szomszéd topik, Sevrolészpárk' Euro NCAP 2 csillag... No comment....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#683 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:52

Idézet: blash - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 17:43

Talan ha be lett volna csovezve az auto, akkor lehet hogy mindannyian tulelik, vagy nem? :\

Az autogyartok miert nem inkabb, a rally autokehoz hasonlo, csovezessel es haromnal tobb pontos ovvel novelik az autok biztonsagat, mint egy tizensokadik legzsakkal? Biztos nehezebb feladat megoldani, hogy ne okozzon tulzott kenyelmetlenseget a bennuloknek. De en biztos sokkal nyugottabban ereznem magam... Mar azt is utalom, ha peldaul hatul nincs fejtamla >_<

Bizonyos sebességnél már a csövezés se számít semmit és itt nem kell 2xx sebességre gondolni. Nagyon sok esetben nem azért halnak meg, mert a kocsi szarrámegy, elég az ütközés és az irtózatos lassulás. Az emberi testet nem erre találták ki. Szóval csövek ide vagy oda, nem jelentene az se tökéletes biztonságot.

Szerkesztette: BigBear 2005. 11. 23. 18:57 -kor

42

#684 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:56

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 18:44

Lásd még szomszéd topik, Sevrolészpárk' Euro NCAP 2 csillag... No comment....

Nem mintha a törésteszt jelentene bármit is...  :rolleyes:

Sajnos pont az a probléma, hogy mára a gyártók kimondottan a töréstesztekre építik az autókat, nem pedig a tényleges biztonságra. Hiszen az ugyebár adott, hogy a teszten mit és hogyan vizsgálnak, ha ott megfelel, akkor szernintük oké. Kár, hogy a valós helyzetekben gyakorlatilag semmit se jelent, hogy az autó hány csillagot kapott.
42

#685 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 19:44

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 18:56

Sajnos pont az a probléma, hogy mára a gyártók kimondottan a töréstesztekre építik az autókat, nem pedig a tényleges biztonságra. Hiszen az ugyebár adott, hogy a teszten mit és hogyan vizsgálnak, ha ott megfelel, akkor szernintük oké. Kár, hogy a valós helyzetekben gyakorlatilag semmit se jelent, hogy az autó hány csillagot kapott.

Ez sajnos létező jelenség, de még mindig jobb, mintha semmi ilyen irányú fejlesztés nem történne. A valós helyzetek jó részében azért szerintem igenis számítanak a csillagok. Csak nem szabad bedőlni az éktelen marketingnek... Én mindenesetre örülök, hogy az első ENCAP tesztek óta a gyártók nagy része kezd észbekapni.

#686 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 20:01

Attól még szívesebben beülnék egy 5 csillagos Puntoba, mint egy 2 csillagos Sparkba  :rolleyes:

#687 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:03

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 20:01

Attól még szívesebben beülnék egy 5 csillagos Puntoba, mint egy 2 csillagos Sparkba  :rolleyes:

Addig, ameddig nem ad valótlan biztonságérzetet az, hogy Te biztonságos autóban ülsz, kicsit többet megengedhetsz, mert ha gáz van, Te úgyis nagyobb biztonságban vagy, addig nincs is baj.

Csak sajnos sokan többet megengednek maguknak, mert tudni vélik, hogy nekik nem lehet túl nagy bajuk. És NEKIK általában nem is lesz...
Gondolkoztál már ma?

#688 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:08

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:03

Addig, ameddig nem ad valótlan biztonságérzetet az, hogy Te biztonságos autóban ülsz, kicsit többet megengedhetsz, mert ha gáz van, Te úgyis nagyobb biztonságban vagy, addig nincs is baj.

Csak sajnos sokan többet megengednek maguknak, mert tudni vélik, hogy nekik nem lehet túl nagy bajuk. És NEKIK általában nem is lesz...

2 éve van meg a jelenlegi autóm (200LE) és még nem csináltam semmilyen balesetet. Szerintem tisztában vagyok vele, hogy mit lehet és mit nem ;)

#689 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:12

A töréstesztekkel megpróbálják a leggyakoribb autó-autó közti ütközéseket minél jobban szimulálni. Ha ezeknek megfelelnek a kocsik, akkor azok az általánosságban tényleg biztonságosnak mondhatók. Az ilyen szörnyű képek általában olyan balesetekből jönnek, amikor valami más körülmény, óriási tömegű busszal, kamionnal, esetleg sokkal kisebb felületű fával, lámpaoszloppal ütközik az autó. Mindenre sajnos nem lehet felkészíteni a kocsikat. :(

#690 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:13

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:08

2 éve van meg a jelenlegi autóm (200LE) és még nem csináltam semmilyen balesetet. Szerintem tisztában vagyok vele, hogy mit lehet és mit nem ;)

Kicsit hülyén jött ki a dolog, mert azt hihetné valaki, hogy Téged akartalak megkóstolni, holott csak azért Neked válaszoltam, mert a Te témádhoz kapcsolódott a gondolatmenetem.

Manapság - szerintem - az emberek nagy része nem attól tart, hogy ő maga okoz balesetet, hanem attól, hogy vétlenként lesz szenvedőalanya egynek.
Gondolkoztál már ma?

#691 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:03

Engem két dolog motivál: az egyik, hogy látom, mi zajlik körülöttem az utakon, a másik pedig az, hogy -sad but true- én is hibázhatok. Az, hogy ekkora autóban ülök, egyáltalán nem befolyásolja a vezetési stílusomat. Amúgy azt tapasztalom, hogy Magyarországon is egyre kezd terjedni a "nagy autóval már lassan is lehet menni" felfogás. Ennek igazán örülök.

#692 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:16

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:12

A töréstesztekkel megpróbálják a leggyakoribb autó-autó közti ütközéseket minél jobban szimulálni. Ha ezeknek megfelelnek a kocsik, akkor azok az általánosságban tényleg biztonságosnak mondhatók. Az ilyen szörnyű képek általában olyan balesetekből jönnek, amikor valami más körülmény, óriási tömegű busszal, kamionnal, esetleg sokkal kisebb felületű fával, lámpaoszloppal ütközik az autó. Mindenre sajnos nem lehet felkészíteni a kocsikat. :(

De lehetne, csak akkor jelentősen rosszabb lenne a légellenállási és fogyasztási értékük.
Mármint ha körberaknák 5 mm-es acéllemezzel... :)
Gondolkoztál már ma?

#693 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:17

Idézet: keton - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:14

Amúgy azt tapasztalom, hogy Magyarországon is egyre kezd terjedni a "nagy autóval már lassan is lehet menni" felfogás. Ennek igazán örülök.

Igen nagyon örülnék, ha valóban itthon is tapasztalható lenne ez a dolog, mert - Veled ellentétben - ezt én még csak a Lajtán túl tapasztaltam. De nekem is jobb lenne, ha én tévedek. :)
Gondolkoztál már ma?

#694 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:22

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:13

Kicsit hülyén jött ki a dolog, mert azt hihetné valaki, hogy Téged akartalak megkóstolni, holott csak azért Neked válaszoltam, mert a Te témádhoz kapcsolódott a gondolatmenetem.

Manapság - szerintem - az emberek nagy része nem attól tart, hogy ő maga okoz balesetet, hanem attól, hogy vétlenként lesz szenvedőalanya egynek.

Ok. :) Ezért haragszom, hogy pl van olyan ismerősöm, aki megtehetné, hogy vesz téli gumit, de nem vesz, mert "másra kell a pénz" holott, ezzel közlekedik nap mint nap, a munkájához is használja. Na, ha egy ilyen nekem jön a télen, nem tudom mit teszek vele....

#695 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:17

Igen nagyon örülnék, ha valóban itthon is tapasztalható lenne ez a dolog, mert - Veled ellentétben - ezt én még csak a Lajtán túl tapasztaltam. De nekem is jobb lenne, ha én tévedek. :)

Én mindenesetre próbálok jó példát mutatni. :)

#696 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 22:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:16

De lehetne, csak akkor jelentősen rosszabb lenne a légellenállási és fogyasztási értékük.
Mármint ha körberaknák 5 mm-es acéllemezzel... :)

Ez mondjuk igaz. De ilyen tekintetben határozott előrelépés figyelhető meg, az utóbbi ~10-15 évben az azonos kategóriájú autók kb 150-200 kilót híztak, amiben benne van a karosszéria megerősítése is.

#697 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 08:30

Meglepő reggeli tapasztalatom:

A havazás miatt nem kapkodó idegbetegek voltak a vezetők, hanem odafigyeltek egymásra és előzékyenek voltak. Igaz, hogy ebben nagy része volt annak is, hogy mindenki féltette a kocsiját, de akkor is kár, hogy ez marad így sokáig. Máskor sem kerülne semmibe ugyanez senkinek. :(

#698 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 08:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:22

Na, ha egy ilyen nekem jön a télen, nem tudom mit teszek vele....

Én így vagyok a biztonsági övvel. Bekötöm magam, és nem azért, mert kötelező, hanem mert megvéd. De 95%-ban azért kötöm be magam, ahogy mások vezetnek, és csak a maradék 5%-ra számolom a saját vagy külső tényezőt.  :(

#699 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 08:49

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 8:30

Meglepő reggeli tapasztalatom:

A havazás miatt nem kapkodó idegbetegek voltak a vezetők, hanem odafigyeltek egymásra és előzékyenek voltak. Igaz, hogy ebben nagy része volt annak is, hogy mindenki féltette a kocsiját, de akkor is kár, hogy ez marad így sokáig. Máskor sem kerülne semmibe ugyanez senkinek. :(

Vanakinek volt itt egy aláírása vagy idézete, bocs az illetőtől, de nem tudom ki az.
Szal valahogy igy szól:
"imádok hóesésben vezetni, mert ilyenkor minden mazsola otthon marad, a vérprofik meg már az árokban vannak" :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#700 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 08:55

Na jah, én is elkövettem azt a hibát, hogy egy omegás társammal együtt bementem egy meredek mellékutcába.... :omg: :D Nem sokon múlt, hogy ki tudtunk jönni :D

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.