HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 10. 06:06

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 16:24

Ottani fizuk mellett 5k...LOL, itthon ilyenert agyonlonek a helyszinen.

hobizoli

A 20 € büntetést mégis büntetésnek érzik, az agyonlövéshez pedig mégis találnak kiskaput.

#102 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 12:59

Idézet: landler - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 7:06

A 20 € büntetést mégis büntetésnek érzik, az agyonlövéshez pedig mégis találnak kiskaput.

Érdekes a magyar.
Csak akkor érzi büntetésnek a rá kirótt összeget, ha belegebed a kifizetésébe.
És minél jobban van eleresztve, annál kevésbé érzékeli, hogy bűnt közvetett volna el, mert akár a többszázezres bírságot is könnyen kicsengeti.

Szeritnem nemcsak a nyugati szomszédaink pénztárcájában kellene turkálnunk nekünk magyaroknak, hanem a fejükben, viselkedésükben, hozzáállásukban is.
Gondolkoztál már ma?

#103 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 21:25

Idézet: Omega - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 10:08

Ausztriában engedélyezett pl. a lézerpisztoly is. Na, az ellen nincs orvosság, a közeg fa mögül lekaphat simán és yóóól.
Igaz, a büntetések is mások. Belterület 86km/h = átszámolva 5.000,- Ft. Legalább is tegnap este ezt mondották nekem egy vacsorán.

De van. Az más kérdés, hogy a lézerblokkolók használata nem engedélyezett ausztriában!
Honfoglaló vezérünk 055 őrsének astráját már párszor lekotortam a nagydobszai egyenesben, a szárító elől......fáma light version :cool:
Else....a multanova 6 f FGA-222/Nagyatád Rk. sokkal veszélyesebb 5mw (min)teljesítménnyel, azt amelyik detektor 30 méternél messzebbről jelzi, annak a gyártónak egy karton Martini pezsgőt én viszem!
Szopatják is a versenyzőket vasúti átjárók környékén 40-50/+-20%    :)

szerk:

Kép

Csak neked  :D

Szerkesztette: tolvaly 2005. 10. 10. 21:28 -kor

Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#104 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 00:33

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 22:25

...
Az más kérdés, hogy a lézerblokkolók használata nem engedélyezett ausztriában!
...

Na de majd mi megmutatjuk, demokráciábbak vagyunk mindenkinél!!!

Tényleg, valakinek SAJÁT tapasztalata volt már ilyen lézerzavaróval (tehát nem a szomszéd ismerősének, akinek majdnem ajánlottak egy ilyet 100 rugóért megvételre, hanem SAJÁT tapasztalat)??

Merthogy a múltkor a XIIVI. kerületben, amikor a FamaLaserIII-mal portyáztunk, az egyik autós azért nem fogadta el a helyszíni bírságot, mert nem hitte el, hogy bemérték (1.800 m-en ment a móka, onnan nem lehet meglátni), mondván neki szabadon tartható lézerzavarója van és működött is, tehát ne higgyük, hogy beveszi, hogy megfogtuk.
Gondolkoztál már ma?

#105 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 07:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 1:33

Na de majd mi megmutatjuk, demokráciábbak vagyunk mindenkinél!!!

Tényleg, valakinek SAJÁT tapasztalata volt már ilyen lézerzavaróval (tehát nem a szomszéd ismerősének, akinek majdnem ajánlottak egy ilyet 100 rugóért megvételre, hanem SAJÁT tapasztalat)??

Merthogy a múltkor a XIIVI. kerületben, amikor a FamaLaserIII-mal portyáztunk, az egyik autós azért nem fogadta el a helyszíni bírságot, mert nem hitte el, hogy bemérték (1.800 m-en ment a móka, onnan nem lehet meglátni), mondván neki szabadon tartható lézerzavarója van és működött is, tehát ne higgyük, hogy beveszi, hogy megfogtuk.

Volt valamikor a totalcaron egy cikk a zavarókról, az volt a  konklúzió, hogy legalább 3-4 fajta kell a kocsiba, ha valaki nagyjából ki akarja szűrni a traffipaxokat :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#106 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 08:22

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 14:24

Ottani fizuk mellett 5k...LOL, itthon ilyenert agyonlonek a helyszinen.

hobizoli

Ausztriából hazajövet anyámékat meszelték el, lakott területen 57km/h... 30 ojró körüli bűntetés volt... nemszem h 87-es versenyző ennyivel megúszná :think:

-C0pp3rM!n3-

#107 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 15:53

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 9:22

Ausztriából hazajövet anyámékat meszelték el, lakott területen 57km/h... 30 ojró körüli bűntetés volt... nemszem h 87-es versenyző ennyivel megúszná :think:

-C0pp3rM!n3-

És akkor lehet mondani, hogy milyen vajszívűek itthon a rendőrök, mert 60-ig nem is villan a cuccos...
Csak ezt senki nem mondja, mert az jó nekünk...
Gondolkoztál már ma?

#108 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 16:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 16:53

És akkor lehet mondani, hogy milyen vajszívűek itthon a rendőrök, mert 60-ig nem is villan a cuccos...
Csak ezt senki nem mondja, mert az jó nekünk...

Persze, mert beleszamitjak a muszer es a km/ora esetleges pontatlansagat is

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#109 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:30

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 17:26

Persze, mert beleszamitjak a muszer es a km/ora esetleges pontatlansagat is

hobizoli

Kint meg nem?
Ilyen kőszívűek???

Milyen érdekes, hogy épp nem a pontatlan, régi cocilista ipar gyöngyszemeivel szoktak gyorsan hajtani...
Gondolkoztál már ma?

#110 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:30

Kint meg nem?
Ilyen kőszívűek???

Milyen érdekes, hogy épp nem a pontatlan, régi cocilista ipar gyöngyszemeivel szoktak gyorsan hajtani...

Miert, kint 51-nel mar "leszednek"? :rolleyes:

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#111 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:35

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:33

hobizoli

Gondolom, ha 57-nél igen, akkor igencsak.
De ezt csak gondolom.
Egy biztos, itthon általában 10 km/h-t ráhagynak mindig a trafinál. Tudod, a kőszívű bunkók, akik fejbelőnek.
Gondolkoztál már ma?

#112 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:44

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:33

hobizoli

57-ről volt szó. Az pedig tény, hogy kinn leszedtek, itthon pedig 58 alá kalibrált trafiról nem hallani. Állítólag a ceglédi rendőrök ezzel a legszigorúbbak között vannak az országban...

#113 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:23

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 13:12

Arról nem is beszélve, hogy a FamaLaserIII 1.500-2.000 m-re mér. Tehát Te még nem is látod a kamerát (amit egyébként KÖTELEZŐEN fényvisszaverő-mellényes rendőr kell kezeljen, de azt sem látod), a felvétel meg már régen biztonságban van.

Ez egyébként hogy működik pontosan? Mert azt odáig értem, hogy 2 km-ről is betudja mérni a sebeséged, de ugye attól még nem fogja tudni a rendszámot nem? Úgyértem, ha 2 km-ről mondjuk leméri, hogy én gyorsabban haladtam, de 1 km múlva lefordulok az útról akkor mi a helyzet?
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#114 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:44

Az pedig tény, hogy kinn leszedtek, itthon pedig 58 alá kalibrált trafiról nem hallani.

Hogyne lenne pl. a 40-es táblánál  :p  :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#115 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 21:31

Egyébként meg nem nagyon értem.
Csak akkor kell betartani a szabályokat, ha kék villogóval ott áll a csíkosautó?
Miért nem merül fel senkiben az, hogy a halálos, másokat megnyomorító balesetek 95%-a elkerülhető lett volna ha az egyik (nemritkán mindkét) fél betartotta volna a szabályokat?
Mikorra lesz már annyira felnőtt a magyar lakosság, hogy felfogja ezt ésszel???

Egyébként meg nem nagyon értem, hogy ezen miért háborodsz fel.  :confused:
Pusztán arra voltam kíváncsi, hogy hogyan is van ez a kérdés leszabályozva, mert például ez teremthet akár balesetveszélyes helyzetet is, ha a rend éber őrei beláthatatlan helyen állnak le minden jelzés nélkül...
Persze a gyakorlatban úgyis minden másképp megy...

#116 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 22:10

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 20:25

Kép

tru ez a Skoda Felícica :Đ FGA-231 és 232... régi ismerősök itt Szombathelyen, Multanova 6F-fel tolják még mindig ;)

-C0pp3rM!n3-

#117 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 22:51

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:23

Ez egyébként hogy működik pontosan? Mert azt odáig értem, hogy 2 km-ről is betudja mérni a sebeséged, de ugye attól még nem fogja tudni a rendszámot nem? Úgyértem, ha 2 km-ről mondjuk leméri, hogy én gyorsabban haladtam, de 1 km múlva lefordulok az útról akkor mi a helyzet?

Olyan optikai zoomos kamera van rajta, hogy én még olyat nem nagyon láttam.
1700 m-en mértünk vele. Ha valami miatt nem volt olvasható a rendszám (ez az ok nem a távolság volt, hanem esetleg a fényviszonyok (ja, mert éjszaka mértünk)), akkor megvártuk, hogy közelebb jöjjön (általában nem volt erre szükség, a nátriumlámpák fényénél tökéletes képet kaptunk). A kamera végig rajta volt, tehát nem lehetett szem elől téveszteni.
Ha elkanyarodsz még mielőtt meg tudnának állítani a rögzített gyorshajtás miatt, akkor automatikusan feljelentés lesz az esetleg helyszínivel (tehát max. 10 rugó) is elintézhető dologból.
Gondolkoztál már ma?

#118 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 23:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:30

Kint meg nem?
Ilyen kőszívűek???

Nem persze...de itthon szoktak az igen tisztelt rendor urak is a villogo meg a szirena nelkul is ugyanugy "szagoldozni", gondolom Te ilyet meg sosem lattal, de akkor irok legalabb egyet: tavaj nyaron a Fradi palyanal a feluljaron haladtam 70-l -igen, 60 van megengedve en is tudom, de ennyivel megy a forgalom mindig, ha nincs dugo, ugyhogy nem tartom fel, ha nem muszaj-, megis ugy ment mellettem el egy rendorsegi F Astra Caravan, hogy a menetszele meglokte az automat, amit nem pont 71-l szoktak produkalni, de meg 85-90-l sem, a villogo meg a szirena persze ohne, mert minek az. :rolleyes: Rajuk bizotos nem vonakozik a KRESZ sosem.

hobizoli