HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1081 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:05

Ilyen latvany letezik, ezt senki sem vonja ketsegbe, de ilyen fenyviszonyok mellett termeszetellenesek ezek a szinek es az az ugro allat meg aztan vegkepp kilog a kepbol.

Persze en csak mint egy laikus mondom azt, amit erzek, ha ranezek...

Krinyo

Ps: maga a Photoshop hasznalata nem gaz, hiszen egy kepet tenyleg meg kell vagni, keret, meg szinekkel is lehet jatszani, de ha tulzasba viszik, az mar nem a fotozasrol szol szerintem. En azokat a kepeket szeretem, amelyekhez hozza sem kell nyulni, szinte csak ki kell vagni es kesz...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1082 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:09

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 11:05

Ps: maga a Photoshop hasznalata nem gaz, hiszen egy kepet tenyleg meg kell vagni, keret, meg szinekkel is lehet jatszani, de ha tulzasba viszik, az mar nem a fotozasrol szol szerintem. En azokat a kepeket szeretem, amelyekhez hozza sem kell nyulni, szinte csak ki kell vagni es kesz...

*EX* így dolgozik, minimális utómunkákkal. És nincs egyedül. ;)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1083 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:16

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 11:09

*EX* így dolgozik, minimális utómunkákkal. És nincs egyedül. ;)

Minimalis? :D

Krinyo

#1084 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:25

SZVSZ ilyen felhasználásnál semmi gond

akkor van gáz, ha természetfotónak mondott képről derül ki, h hamisítvány, csak kitömött madarat ábrázol, műteremben

#1085 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:32

Gyerekek, én meg még csak most járok a Canon PowerShot A410-es gépem users manual-jának 13. oldalánál, úgyhogy kép készítése és feltöltése délutánra tolódik..  :D

(P.S.: de halál komolyan így van, most olvasom..  :( )

#1086 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:35

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 11:16

Minimalis? :D

Krinyo

Én a kisebb helyi szerkesztéseknél (nem nagy klónozás) húzom meg a határt magamnak. Teljes képen végzett korrigálások (vagyis bármi, ami nem maszkolt adjustment layer-ekkel elvégezhető) számomra teljesen elfogadottak, ha kiemelik a kép eredeti hangulatát. Ezek a képek mind ilyenek.
De ez csupán személyes ízlés kérdése. :)

#1087 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:41

Kisebb hiba, javítom önmagam: ha jól tudom, a ver számot elírtam, mert az Adobe PhotoShop CS2 v9.0-nál tart még csak, nem a 10-nél. Én ezzel a verzióval fogom leolvasni a képem az A410-ről, de nem nyúlok vele hozzá a képhez.

#1088 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:44

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 11:41

Kisebb hiba, javítom önmagam: ha jól tudom, a ver számot elírtam, mert az Adobe PhotoShop CS2 v9.0-nál tart még csak, nem a 10-nél. Én ezzel a verzióval fogom leolvasni a képem az A410-ről, de nem nyúlok vele hozzá a képhez.

ha nem nyúlsz hozzá, csak lemásolod a gépről, akkor nem kerül bele az exifbe sem a ps nyoma
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1089 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:48

>>Ezen<< szűrők némelyikével is alaposan meg lehet változtatni a látványt, mégis teljesen elfogadott a használatuk.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1090 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:59

Nah, a tegnapi nyomkodás után, meg a mai sok LCD használat és két kép készítése után azt jelzi, hogy félig lemerült a két ceruzaelem.  :( Szerintetek érdemes mindig ceruzaelemeket venni, vagy előbb-utóbb szerezzek be ceruza-akksit hozzá? Ha utóbbi, akkor milyen akksit és milyen töltőt vegyek? Vagy tök mindegy, menjek be a Pesterzsébeti MM-be, és vegyek ki egyet a nagy kacatosból?  :think:

#1091 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:09

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 11:59

Nah, a tegnapi nyomkodás után, meg a mai sok LCD használat és két kép készítése után azt jelzi, hogy félig lemerült a két ceruzaelem.  :( Szerintetek érdemes mindig ceruzaelemeket venni, vagy előbb-utóbb szerezzek be ceruza-akksit hozzá? Ha utóbbi, akkor milyen akksit és milyen töltőt vegyek? Vagy tök mindegy, menjek be a Pesterzsébeti MM-be, és vegyek ki egyet a nagy kacatosból?  :think:

Az első tanácsok között hangzott el, hogy vegyél a géphez aksikat. Pár hét alatt behozza az árát négy aksi és a töltő.
2200mAh alatt nem érdemes próbálkozni; árban nincs nagy különbség ugyanazon gyártó különböző kapacitású aksijai között, felesleges vesződség lenne naponta tölteni egy gyengét. Ahogy én láttam márka szempontjából egy dologban értenek egyet a komoly felhasználók: a "névtelent semmiből" elv aksira különösen igaz. Komoly gyártó termékét tedd a megbecsült gépedbe.
A töltők között már lehet árbeli különbség. Vannak a buta és lassú de olcsó töltők, amik egy 2600as aksipárt egy egész napig töltenek, és ha tele van, akkor sem mindig állnak át csepptöltésre. Nyilván kerülendők. Vannak a középkategóriások, amik 4-5 óra alatt feltöltik a két aksit és nem fogják túltölteni, én ezeket preferálom. És persze vannak profik, csillogó-villogók, amik talán gyorsabbak is.
Mindenképpen venned kell egy készletet (töltő plusz kétszer annyi aksi, amennyi egyszerre a gépedbe megy, nálad ha jól tudom ez négyet tesz). Miért vásárolgatnál előtte elemeket pár hónapig?

Szerkesztette: gazdi 2006. 01. 03. 12:10 -kor

#1092 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:12

Nem elobb es nem utobb, hanem azonnal. :D
Ceruzaelemmel hasznalhatatlanok a digitalis fenykepezogepek. :)

Krinyo

#1093 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:13

Idézet

Én ezzel a verzióval fogom leolvasni a képem az A410-ről, de nem nyúlok vele hozzá a képhez.

Ezt nem igazan vagom, nem mellesleg minek a PhotoShop a leolvasashoz? A410 sem latszik meg cserelheto meghajtokent?

Krinyo

#1094 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:19

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:13

Ezt nem igazan vagom, nem mellesleg minek a PhotoShop a leolvasashoz? A410 sem latszik meg cserelheto meghajtokent?

Krinyo

Ezt még nem próbáltam. A HP 215-ösnél lévő iszonyatos sz*páshoz vagyok szokva, aminél a következő áll fönn:

1., külön drivert kell telepíteni, anélkül semmi és senki nem fogja látni a gépen a HP 215-ös gépet  :D
2., nem látszódik külön drive-ként, ilyen annál a mesében nincs
3., nem szabványos, hikomat mini-USB kábel van hozzá, ami sokkal kisebb "fejű" a mostani szabványosnál
4., a driver telepítése után kis unszolásra már ki lehet olvasni az acquire-vel a gépből a fotókat

Ha az A410-et látná külön drive-ként, akkor számomra az maga lenne a menyország.

#1095 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:19

Krinyo, gazdi, meg mindenki: thx az akksis 5leteket, átkukkantok a másik topicba is, és kicsit utánaolvasok ott is.

#1096 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:31

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:19

Ezt még nem próbáltam. A HP 215-ösnél lévő iszonyatos sz*páshoz vagyok szokva, aminél a következő áll fönn:

1., külön drivert kell telepíteni, anélkül semmi és senki nem fogja látni a gépen a HP 215-ös gépet  :D
2., nem látszódik külön drive-ként, ilyen annál a mesében nincs
3., nem szabványos, hikomat mini-USB kábel van hozzá, ami sokkal kisebb "fejű" a mostani szabványosnál
4., a driver telepítése után kis unszolásra már ki lehet olvasni az acquire-vel a gépből a fotókat

Ha az A410-et látná külön drive-ként, akkor számomra az maga lenne a menyország.

Minden unszolást, kínlódást elfelejthetsz, ha beruházol egy akármilyen pár ezer forintos kártyaolvasóra.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1097 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:38

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:19

ezen a képen ránézésre 99%, h a szabványos mini USB van rajta, amit ma a legtöbb hasonló periféria használ (nem csak kamerák, pl külső kártyaolvasók is):
Kép

#1098 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:38

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:31

Minden unszolást, kínlódást elfelejthetsz, ha beruházol egy akármilyen pár ezer forintos kártyaolvasóra.

Hmm, én azért szeretem a Canon saját leolvasóprogijának "Download new images only" funkcióját is. ;)
De tökéletesen igaz: ha nem látja azonnal a Win a gépet összedugás után, akkor az olvasó a jó módszer, az ráadásul mobil.

#1099 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:44

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 13:38

Hmm, én azért szeretem a Canon saját leolvasóprogijának "Download new images only" funkcióját is. ;)
De tökéletesen igaz: ha nem látja azonnal a Win a gépet összedugás után, akkor az olvasó a jó módszer, az ráadásul mobil.

Nem tudom Canonnál ez hogy van, de NikonView ugyanúgy kezeli a kártyaolvasót is, mint a kamerát...

#1100 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:45

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:31

Hát mi ez? Pénznyerő-automata, hogy minden pénzem beleöljem?  :eek:  :Đ A gép megvétele után töltő, akksi, kártyaolvasó, kiskutya f*sz*..  :cool:

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.