HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1121 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:34

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 15:25

Minimum 4 darabot kellett volna venned. Kettő a gépbe, kettő a tartalék. Ezekre nem lehet büntetlenül rátölteni, meg kell várni, míg kimerülnek. Tartalék híján bárhol cserbenhagyhatnak.

Nekem ez nem létkérdés. A410-es gép sem kellett volna a családi fotózásokhoz..  :D A 2 akksi meg tökéletesen elég lesz, magamat ismerve..

#1122 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:40

azért nem elég, mert nem tudod előre, mikor fognak lemerülni!
természetesen a legrosszabbkor, olyankor pedig lehet várni a töltésre (vagy elemeket pazarolni)

#1123 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:41

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 15:34

Nekem ez nem létkérdés. A410-es gép sem kellett volna a családi fotózásokhoz..  :D A 2 akksi meg tökéletesen elég lesz, magamat ismerve..

Nem az számít, mennyit fényképezel vele. Az a lényeg, hogy nem tölthetsz rá károsítás nélkül úgy, hogy van még bennük szufla. Na már most, azt sem igazán tudod ezeknél megbízhatóan megállapítani, hogy éppen hol "tartanak". Így könnyen előfordulhat, hogy elmész valahová és néhány kép után energia híján cserbenhagy a gép. Pótakku nincs, a töltés pedig - még ha van is rá lehetőség - több óra.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1124 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:50

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 11:01

Ezt nem értem. Mondhatnám: MI?!

Anno ott maradt félbe a téma, hogy hogyan is kellene elkezdeni tesztelni a gépeket.

Most jutottam el odaig, hogy par kepet kitettem a galeriaba gondolatebresztonek.
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1125 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:00

Elkészült a két első teszt-képem az A410-el, ma lőttem őket.  :cool:
Szinte 0 beállítás nélkül, mert egy hónapig kéne olvasgatnom az users manualt, hogy fejből minden menjen Canonnál:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A pénzérmés képet sem makro-val csináltam, ezért lett ilyen rossz. Meg a vaku is szétvillantott mindent, ez látszik is.

Üdv: Bepe

#1126 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:27

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:00

Elkészült a két első teszt-képem az A410-el, ma lőttem őket.  :cool:

Elég lesz egy topicba is ;) (másikba már írtam véleményt)

szerk.: mit gondoltok a Kenko-ról mint gyártóról?

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 01. 03. 16:33 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1127 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:38

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 16:00

Szinte 0 beállítás nélkül, mert egy hónapig kéne olvasgatnom az users manualt, hogy fejből minden menjen Canonnál

azt keresd meg először, hogyan lehet a dátumráhelyezést lekapcsolni:
digitális kameránál ez teljesen fölösleges, mert csak belerondít a képekbe - míg az exif infóban úgyis ott van a készítés időpontja, így ha vki ilyen képeket szeretne nyomtatni, azt később, automatikusan is ráhelyeztetheti...1
(sőt, állítólag olyan képnyomtató szolgáltatás is akad, ahol a hátoldalra nyomtatják - az tényleg hasznos lehet)

#1128 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:40

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 16:38

azt keresd meg először, hogyan lehet a dátumráhelyezést lekapcsolni:
digitális kameránál ez teljesen fölösleges, mert csak belerondít a képekbe - míg az exif infóban úgyis ott van a készítés időpontja, így ha vki ilyen képeket szeretne nyomtatni, azt később, automatikusan is ráhelyeztetheti...1
(sőt, állítólag olyan képnyomtató szolgáltatás is akad, ahol a hátoldalra nyomtatják - az tényleg hasznos lehet)

Ki volt kapcsolva!!!  :omg:  :eek:
Alig bírtam bekapcsolni. Fél óráig kerestem, hogy hogy kell, a menüjében. Így a jó, ha rajta van, hogy mikori!!!  :respect:

#1129 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:48

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:40

Alig bírtam bekapcsolni. Fél óráig kerestem, hogy hogy kell, a menüjében. Így a jó, ha rajta van, hogy mikori!!!  :respect:

Rárakhatod utólag, viszont hamár az elején rárakod, később le nem kaparod. Ha kikapcsolod, akkor utána még választhatsz, ellenkező esetben nem.

#1130 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:51

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:40

Bocs, hogy beledumálok, de tényleg nem értem, miért kell ez? A file létrehozási dátuma és az EXIF info is egyértelműen beazonosítja - miért kell egy jó képet nyakonvágni ezzel??
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1131 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:34

pontosan!
gépen nézegetéshez semmi szükség nem lehet rá
nyomtatás előtt pedig még csak nem is macera rárakatni ha vkinek kell: tetszés szerinti helyre, színnel, betűtípussal - és mindezt akár az ingyenes Exiferrel

#1132 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:54

Ráadásul a gépek olyan rondán rakják rá...

#1133 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 03. 19:20

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 18:54

Ráadásul a gépek olyan rondán rakják rá...

Hát akinek ez kell, annak úgy kell.

#1134 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 19:40

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 16:27

Elég lesz egy topicba is ;) (másikba már írtam véleményt)

szerk.: mit gondoltok a Kenko-ról mint gyártóról?

nekem van egy kamerához való Kenko 0,5 widekonverterem, 8500 pénzért a célnak tökéletesen megfelel :)

egyébként az optiformnál vettem, barátságosak voltak, többféle előtéttel is készíthettem próbafelvételt, meg amíg ott voltam, valaki jött egy távkioldóval ami nem volt jó a gépéhez, szó nélkül cserélték :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1135 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 21:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 19:40

nekem van egy kamerához való Kenko 0,5 widekonverterem, 8500 pénzért a célnak tökéletesen megfelel :)

egyébként az optiformnál vettem, barátságosak voltak, többféle előtéttel is készíthettem próbafelvételt, meg amíg ott voltam, valaki jött egy távkioldóval ami nem volt jó a gépéhez, szó nélkül cserélték :)

Optiformnál csak azt felejtették el, hogy már csak 20% az ÁFA. :reklamacio:  Legalábbis amit én néztem letölthető árlistájukat, csak a bruttó árat közlik, ez viszont megegyezik a tavalyival, bár az árlistát már átdátumozták 2006-ra. Így a hasznukat növelik a vásárlók kárára. :mad:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1136 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 23:24

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 21:45

Optiformnál csak azt felejtették el, hogy már csak 20% az ÁFA. :reklamacio:  Legalábbis amit én néztem letölthető árlistájukat, csak a bruttó árat közlik, ez viszont megegyezik a tavalyival, bár az árlistát már átdátumozták 2006-ra. Így a hasznukat növelik a vásárlók kárára. :mad:

tényleg? tavaly pont náluk nem néztem árakat, így nem tudom közvetlenül összehasonlítani, de mindenütt másutt vmivel 260e fölött volt pl a D70s kit, ők most 250e-ért adják, ami épp az ÁFA csökkenésnek felelne meg
vagy ennyivel olcsóbbak lettek volna már tavaly is?

#1137 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 05:43

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:45

Akkor lehet szólni a GVH-nak vagy Fogyasztóvédelemnek (illetékes hatóságnak), ugyanis szigorúan ellenőrzik, hogy ne nyeljék le az eladók az áfát.

#1138 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 07:59

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 23:24

tényleg? tavaly pont náluk nem néztem árakat, így nem tudom közvetlenül összehasonlítani, de mindenütt másutt vmivel 260e fölött volt pl a D70s kit, ők most 250e-ért adják, ami épp az ÁFA csökkenésnek felelne meg
vagy ennyivel olcsóbbak lettek volna már tavaly is?

Csak a Tamrac zsákokat néztem, ott sajnos nincs változás. :(

Szerk: a másik rossz hír, hogy az Elinfo oldaláról eltűnt a kereskedelem pont. Írtam mailt, hogy megszűnik a kereskedelem, vagy csak az ÁFA változás átvezetése miatt nincs a honlapjukon ideiglenesen. Az alábbi választ kaptam:

Idézet

A laborfeladatokra koncentrálunk, a kereskedelemmel leálltunk.
:(

Szerkesztette: Thrawn 2006. 01. 04. 08:08 -kor

#1139 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 08:10

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 5:43

Akkor lehet szólni a GVH-nak vagy Fogyasztóvédelemnek (illetékes hatóságnak), ugyanis szigorúan ellenőrzik, hogy ne nyeljék le az eladók az áfát.

Így is náluk volt a legolcsóbb, de arra gondoltam, miért ne juthatnék hozzá még olcsóbban a 20%-os ÁFA-nak köszönhetően. Na jó, lehet, hogy mohó voltam? :think:

#1140 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 08:29

Idézet: kun - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 15:50

Anno ott maradt félbe a téma, hogy hogyan is kellene elkezdeni tesztelni a gépeket.

Most jutottam el odaig, hogy par kepet kitettem a galeriaba gondolatebresztonek.

Hol vannak a képek?

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.