HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1521 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 15:24

Idézet

késtek a stabilizált lencsékkel is.

Igazából Nikonnak már régebben volt valami hasonló próbálkozása, csak csúnyán megbuktak vele, ezért sem eröltették, csak miután látták, hogy Canonnál ez nagyon bejött, így ők is elkezdték ismét.

Idézet

Nem véletlenül látsz olyan sok fehér lencsét a sporteseményeknél.

Nikon is gyárt fehér lencsét  :p  Most pl a Continental Cup döntőn kb fele volt a Nikon és Canon, eddig szinte kizárólag Canonokat láttam, viszont Nikonos fickó használt fehér 300-as Nikon telét, avatatlan szemek biztosan Canonosnak nézték...

A lényeg a lényeg még Donphobos hozzászólásához, mind Canon, mind Nikon igencsak nyereséges jelenleg a DSLR piacon, még egy jódarabig garantáltan ők lesznek a két nagy.

Szerkesztette: saen 2006. 01. 19. 15:50 -kor

#1522 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 15:26

Degeczi
Nem tudom, nincs tapasztalatom DSLR-el. Ami van, az egy Z3 és az ebben lévő AS pont ugyanolyan hatékony, mint mondjuk a Pana lencsés megoldása és ezeknél is 420 mm a vége, ami ugyan nem 800 de elég sok. Nem látom be, miért ne működne ez így a DSLR-ekben is? Annyira azérn nem böszme és nehéz az a szenzor sem. Vagy mégis?

saen
Most én is elolvastam a dpreview értékelését :) Nehéz ezt így megítélni, valóban azt írják, amit te is, de hogy mennyivel gyengébb nagy telénél, mint az IS/VR, azt szvsz csak egy személyes próba dönthetné el. Eh, nem is kell nekem DSLR... :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1523 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:03

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 15:24

A lényeg a lényeg még Donphobos hozzászólásához, mind Canon, mind Nikon igencsak nyereséges jelenleg a DSLR piacon, még egy jódarabig garantáltan ők lesznek a két nagy.

De ha több szereplő is lenne (valós konkurrencia, nem csak egy új márkanév), akik megfelelően ütős termékekkel jelennének meg, akkor az sokat segítene az árversenyben. Például lehetne erőltetni a Foveon szenzorokat, bár én nagyon elégedett vagyok a Canon CMOS változatával is, de az elv mindenképpen jobb lenne. Aztán a Nikon nagylátó tudása is irigylésre méltó. Viszont az AF az "ágyúnál" jobb, legalábbis sokan azt hiszik és ezért veszik.

Az lenne jó, ha még legalább egy ütős gyártó lenne, aki az ár területén is fokozná a versenyt. Bár most a DSLR piac elég nagyon robbant, le is mentek az árak rendesen. De azért még mindig sokaknak drága. Vagyis inkább keveseknek nem drága, úgy jobb a mondat.

Egyébként úgyis teljesen akadémikus az egész melyik jobb kérdés, mert a fotós a lényeg és a fény. A felszerelés csak egy tényező…

Üdv!
.
.
.

#1524 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:11

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:26

Degeczi
Nem tudom, nincs tapasztalatom DSLR-el. Ami van, az egy Z3 és az ebben lévő AS pont ugyanolyan hatékony, mint mondjuk a Pana lencsés megoldása és ezeknél is 420 mm a vége, ami ugyan nem 800 de elég sok. Nem látom be, miért ne működne ez így a DSLR-ekben is? Annyira azérn nem böszme és nehéz az a szenzor sem.

Az anti shake-nél a CCD-t csak fel le mozgatják aszerint a logika szerint hogy a kézmozgás döntően ilyen, míg a gíroszkóposnál minden irányban.

Van a Z-k lapján valahol egy metszet ahol mutatják hogy miként mozog a CCD.

#1525 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:12

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 15:26

420 mm a vége, ami ugyan nem 800 de elég sok. Nem látom be, miért ne működne ez így a DSLR-ekben is? Annyira azérn nem böszme és nehéz az a szenzor sem. Vagy mégis?

nem arról van szó, h egyáltalán ne működne, csak ilyen fókusztávon már jobb megoldás a lencsét mozgató rendszer
tapasztalatom nekem sincs a KM stabilizátorával, de összehasonlító teszteket találni és elméleti megfontolásból is könnyű belátni, h minél nagyobb teléről van szó, annál nagyobb/gyorsabb korrekcióra lenne szükség - ez pedig nehéz, ha egy komplett CCD-t (+szűrőt) kell mozgatni (ami ráadásul jóval nagyobb, nehezebb, de a vetített kép mérete miatt a mozgászükséglete is nagyobb, mint egy kompakté!)

a másik pedig, h a kompaktnál persze az EVF képe is nyugodt lesz, itt természetesen nem, hiszen az optikai kereső képe stabilizálatlan marad
ismét: rövidebb fókusztávnál nem gond, nade 500/800-nál... nemrég próbáltam a Nikonom 300-as teléjét kétszerezővel (tehát 600/900-nak megfelelően) Holdra tartani: ablakkeretnek szorítva is csak az érzékenységet megnövelve, rövid záridő mellett lehett elfogadható képet lőni

valószínűleg az autófókusznak sem lenne könnyű dolga (márpedig pont ilyen telénél nagyon szűk a mélységélesség, ezért pontos fókuszálás kell)

szóval mindenképpen hasznos és jó dolog az ilyen beépített stabilizátor - de nem ennyire nagy telére, nem erre találták ki

#1526 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:20

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:11

Az anti shake-nél a CCD-t csak fel le mozgatják aszerint a logika szerint hogy a kézmozgás döntően ilyen, míg a gíroszkóposnál minden irányban.

Van a Z-k lapján valahol egy metszet ahol mutatják hogy miként mozog a CCD.

Idézet

Inside the 7D its six megapixel CCD is mounted on a movable platform controlled by two actuators (x and y axis).

Nem baj, hogy megint tévedtél.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1527 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:27

"Van a Z-k lapján valahol egy metszet ahol mutatják hogy miként mozog a CCD"

Én csak azt mondtam ami az ábrán egy Z lapon van! Ott fel le mozgó CCD-t ábrázolnak. Nem én tévedtem nem én találtam ki!

A másik te NEM MINOLTA Z-nek az adatát idézted, Honnan tudod hogy a két különböző kategóriájú gépnek azonos a CCD mozgatása?

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 19. 16:32 -kor

#1528 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:27

Én csak azt mondtam ami az ábrán egy Z lapon van! Ott fel le mozgó CCD-t ábrázolnak. Nem én tévedtem nem én találtam ki!

Ja, bocs, tényleg, te sohasem tévedsz.

#1529 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:27

A másik te NEM MINOLTA Z-nek az adatát idézted, Honnan tudod hogy a két különböző kategóriájú gépnek azonos a CCD mozgatása?

És az nem jutott az eszedbe, h esetleg azért ábrázolnak csak fel-le mozgást, mert azon az ábrán egy oldalnzeti metszeten mutatják a fényképezőgépet, amin vízszintes elmozdulást ábrázolni...  hát, nehézkes... ?

szerk.:  esetleges reagálás esetén a Kép gomb használatát előre is köszönöm...

Szerkesztette: szeder 2006. 01. 19. 16:44 -kor

#1530 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:53

Idézet: szeder - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:42

És az nem jutott az eszedbe, h esetleg azért ábrázolnak csak fel-le mozgást, mert azon az ábrán egy oldalnzeti metszeten mutatják a fényképezőgépet, amin vízszintes elmozdulást ábrázolni...  hát, nehézkes... ?

szerk.:  esetleges reagálás esetén a Kép gomb használatát előre is köszönöm...

Abban az esetben szembenézetből kellett volna ábrázolni a CCD-t, de nem tették. És leírva sem találom sehol hogy kétirányban mozgatnák a Z-knél.

#1531 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:57

Üdv!

mi a véleményetek az Olympus FE-110 digitális fényképezőgépről?

Link:

http://www.olympus.h...r/29_FE-110.htm
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1532 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:53

Abban az esetben szembenézetből kellett volna ábrázolni a CCD-t, de nem tették. És leírva sem találom sehol hogy kétirányban mozgatnák a Z-knél.

De abban az esetben nem ábrázolhatták volna az objektívben lévő lencséket...  ami pedig kétségkívül jól mutat (;
És azt megtaláltad leírva, h csak egy irányban mozog a szenzor?

#1533 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:08

Idézet: szeder - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 18:04

De abban az esetben nem ábrázolhatták volna az objektívben lévő lencséket...  ami pedig kétségkívül jól mutat (;
És azt megtaláltad leírva, h csak egy irányban mozog a szenzor?

Mivel tanultam műszaki rajzot tudom hogy ilyenkor kétirányú metszetet csinálnak. A műszaki adatoknál a pontosság a lényeg nem lehet feltételezésekbe bocsátkozni. Ha az egyik gépnél leírják hogy x;y irányban mozog akkor a másiknál is írják le hogy mindkettő e vagy csak x.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 19. 17:13 -kor

#1534 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:13

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:08

Mivel tanultam műszaki rajzot tudom hogy ilyenkor kétirányú metszetet csinálnak.

Vedd észre, h nem mászaki rajzról van szó, hanem egy egyszerű szemléltető ábráról az "egyszerű" emberek számára...

szerk.:

A műszaki adatoknál a pontosság a lényeg nem lehet feltételezésekbe bocsátkozni.

Akkor miért teszed?

Ha az egyik gépnél leírják hogy x;y irányban mozog akkor a másiknál is írják le hogy mindkettő e vagy csak x.

Tehát nem írják, h csak az egyik irányban mozog?

Szerkesztette: szeder 2006. 01. 19. 17:16 -kor

#1535 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:15

mindegy hogyan, mennyire félreérthetően ábrázoltak vmit, a kérdés az: mennyire lenne használható egy olyan rendszer, ami csak egyetlen irány mentén képes korrekcióra? nyilván semennyire... a kézremegés nem korlátozódik egy irányra

#1536 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:30

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:57

Üdv!

mi a véleményetek az Olympus FE-110 digitális fényképezőgépről?

Link:

http://www.olympus.h...r/29_FE-110.htm

Egyszerű alapkompakt. Tanulni jó de ha már továbbfejlődtél nemigen használható, erős korlátai vannak.

#1537 Felhasználó inaktív   scrollmute 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:33

Sziasztok!
Milyen gep a yakumo, illetve milyen tipus? Megbizhato, rossz, szuper, stb, mert nagyon olcso....Koszi elore is.
scrollmute

#1538 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:36

Idézet: scrollmute - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 18:33

Sziasztok!
Milyen gep a yakumo, illetve milyen tipus? Megbizhato, rossz, szuper, stb, mert nagyon olcso....Koszi elore is.
scrollmute

Elég gyenge. Abból is sejtheted hogy komoly üzletek nem árulják.Az lehet hogy az árának megfelelőt tud teljesíteni. Megnéztem egy lapot ahol a műszaki adatokat sem voltak képesek leírni, ez komolytalan dolog.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 19. 17:51 -kor

#1539 Felhasználó inaktív   exson 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:46

Sziasztok,

ismertek Canon digit gep szervizt Bp.-n? Powershot S45-ösöm van, mar lassan 3 eves, es kint felejtette magat a lencseje, aztan azota halott. Nem az akkuval van baj.

#1540 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:55

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:15

... a kérdés az: mennyire lenne használható egy olyan rendszer, ami csak egyetlen irány mentén képes korrekcióra? nyilván semennyire... a kézremegés nem korlátozódik egy irányra

Pedig van ilyen rendszer, igaz, kapcsolható az egy/két tengelyre történő stabilizálás.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.