Sziasztok. Én is gépvásárlás előtt állok. Már egy hónapja bújom az adatlapokat, olvasom a fórumokat, üzletekbe járok. A katalógusadatok + ár alapján a P850-es lehetne a befutó, de valami nem stimmel. A dpreview.com - talán a legjobb ebben a témában - eléggé ellentmondó véleményeket közöl, és a bemutatott fotók (igaz, kis méretben) nem meggyőzőek ott sem. Sőt, egy-két teljes méretű képet is lehet látni, hát sem színben, sem élességben nem jók - bár a fórum többi tagja dicséri: "beautiful pictures", "great shots"és hasonlók, de szerintem csak udvariasságból. Valójában egy 20 ezres géppel is kellene tudni ilyet lőni.
Arra hamar rájöttem, hogy "tökéletes" gép csak egymillió körül létezik

. Valamit mindig kihagynak valamelyikből, pl. a P880-nál az bosszant, hogy jóval rövidebb zoom-ja, és nincs benne time-lapse mód, meg hát 25 ezerrel több (az Mpixel-nél !). Mintha a gyártók összebeszéltek volna a bosszantásunkra...
Úgy tűnik, várni kell egy kicsit, amíg tisztázódik, mi a helyzet macy gépével, vagy megjelenik egy tényleg gáncsnélküli gép barátságos áron. A nyári fotószezon még messze van...