HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2161 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:11

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:51

Hmm ez nem rossz kis gép. Lehet még tudni valamit róla mennyiben más, mint az FZ5? Az ára sem rossz így elsőre.  :up:

Szerkesztette: Twelve 2006. 03. 06. 19:11 -kor

#2162 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:30

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:11

Hmm ez nem rossz kis gép. Lehet még tudni valamit róla mennyiben más, mint az FZ5? Az ára sem rossz így elsőre.  :up:

Ismét csak dpreview.

#2163 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 07. 00:58

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:11

Hát azért van egypár fotó programmód ami kimeríti a hü****** fogalmát. Kiváncsi vagyok van e méterskála az élességállításhoz?

#2164 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 08. 20:18

Digitális fényképezőgépet szeretnék venni, de teljesen kezdő vagyok a témában. Ezért kezdtem el olvasgatni a topicot, gondoltam felvilágosulok kicsit, de nem sokra jutottam. Muszáj hozzászólnom és a segítségeteket, tanácsotokat kérnem. :) Dpreview-n és edigital-on nézegettem a gépeket. A választék nagy, de sikerült szűkitenem a kört. Amikor elhatároztam a gépvásárlást, úgy terveztem, hogy 60 ezerből ki fog jönni. De valamiért a 60-80 ezer közötti gépek tetszenek.  :think:  :D  A lényeg, hobbi célra és általános használatra kéne. Család, haverok meg mindenféle fényképezésére. :D Később nem akarom fejleszteni, pénzem sincs rá, ezért a kompakt kategória bőven megfelel nekem. Viszont valami minőségi cuccot szeretnék, amivel szép képeket lehet készíteni minden helyzetben. További szempontok: min. 5 Mp felbontás, videó felvétel 640x480 felbontásban 25 vagy 30 fps-el.
Amiket eddig nézegettem:
  • Nikon Coolpix 7900
  • Nikon Coolpix L101
  • Canon PowerShot A530 / A540
  • Canon PowerShot A610 / A620

Ha van róluk tapasztalatotok, infotok, légyszi osszátok meg velem. Nyugodtan megvehetem ezek közül bármelyiket? Nem szeretnék belefutni valami bosszantó dologba és azon rágódni, hogy nem kellett volna megvenni. Határozatlan és döntésképtelen vagyok. :D Ha tudtok jobbat a kategóriában, akkor ajánljatok mást.
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#2165 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:59

Ha kell manuális állítás akkor a Canonok valamelyike, ha nem akkor a Nikon 7900 imho jó választás. Igaz ez utóbbi eléggé automata, sokat nem fogsz tudni rajta állítgatni...

#2166 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:38

Kicsit OFF:

Egy másik fórumon valaki kérte a Fuji S9500 magyar leírását - bescannereltem 200 dpi-vel, ha valakinek kell, szívesen elküldöm! (30M jpeg)

Bocs az OFF-ért!

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 03. 08. 21:38 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#2167 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:24

Idézet: Max Payne - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:18

Digitális fényképezőgépet szeretnék venni, de teljesen kezdő vagyok a témában. Ezért kezdtem el olvasgatni a topicot, gondoltam felvilágosulok kicsit, de nem sokra jutottam. Muszáj hozzászólnom és a segítségeteket, tanácsotokat kérnem. :) Dpreview-n és edigital-on nézegettem a gépeket. A választék nagy, de sikerült szűkitenem a kört. Amikor elhatároztam a gépvásárlást, úgy terveztem, hogy 60 ezerből ki fog jönni. De valamiért a 60-80 ezer közötti gépek tetszenek.  :think:  :D  A lényeg, hobbi célra és általános használatra kéne. Család, haverok meg mindenféle fényképezésére. :D Később nem akarom fejleszteni, pénzem sincs rá, ezért a kompakt kategória bőven megfelel nekem. Viszont valami minőségi cuccot szeretnék, amivel szép képeket lehet készíteni minden helyzetben. További szempontok: min. 5 Mp felbontás, videó felvétel 640x480 felbontásban 25 vagy 30 fps-el.
Amiket eddig nézegettem:
  • Nikon Coolpix 7900
  • Nikon Coolpix L101
  • Canon PowerShot A530 / A540
  • Canon PowerShot A610 / A620
Ha van róluk tapasztalatotok, infotok, légyszi osszátok meg velem. Nyugodtan megvehetem ezek közül bármelyiket? Nem szeretnék belefutni valami bosszantó dologba és azon rágódni, hogy nem kellett volna megvenni. Határozatlan és döntésképtelen vagyok. :D Ha tudtok jobbat a kategóriában, akkor ajánljatok mást.

Én A620-at vettem, nem kis (1 év) keresgetés, vacillálás után.
Eddig csak jókat tudok mondani róla, ha gondolod majd részletesen beszámolok ;)
A szatyor nem táska.

#2168 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:34

Idézet: Max Payne - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:18

Viszont valami minőségi cuccot szeretnék, amivel szép képeket lehet készíteni minden helyzetben. További szempontok: min. 5 Mp felbontás, videó felvétel 640x480 felbontásban 25 vagy 30 fps-el.

miért?

Szerkesztette: qnadam 2006. 03. 09. 00:35 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2169 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 02:23

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 0:34

miért?

Gondolom szeretne vágni....részletek, hallotta, hogy ez jó, stb.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2170 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 08:46

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 0:34

miért?

Egyik haveromnak 5 Mpixeles gépe van. Egész jó képeket készít vele, amikkel meg vagyok elégedve, ezért döntöttem úgy, hogy ennél lejjebb nem adom...

#2171 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 08:46

Piszokul érdekes ez a fórum értesítő rendszer...

Jön az üzenet, hogy a korábbi irásomra válasz érkezett. Végignézem az utolsó három oldalt, sehol se találom a korábbi irásomat se, nemhogy a rá adott választ. Piszokul érdekes.
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2172 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 09:02

Idézet: saen - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:59

Ha kell manuális állítás akkor a Canonok valamelyike, ha nem akkor a Nikon 7900 imho jó választás. Igaz ez utóbbi eléggé automata, sokat nem fogsz tudni rajta állítgatni...

Mivel teljesen :lama: vagyok, nem tudom, melyik lenne jó nekem. :think: Milyen beállításokról van szó?  :confused:

#2173 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 09:06

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 0:24

Eddig csak jókat tudok mondani róla, ha gondolod majd részletesen beszámolok ;)

Az jó lenne. :)

#2174 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 09. 09:18

Idézet: Max Payne - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 9:46

Egyik haveromnak 5 Mpixeles gépe van. Egész jó képeket készít vele, amikkel meg vagyok elégedve, ezért döntöttem úgy, hogy ennél lejjebb nem adom...

De az 5 Mp-en kívül még elég sok dologtól függ a kép látszólagos jósága. Nekem van 5 és 4 megás gépem és ugyanarról a témáról csinálnák képet, a 4 megást találnád jobbnak. Persze van olyan téma ahol az 5-ös képe lesz jobb. Az A 620-as biztos jó lesz neked, de a neten utána nézhetsz bizonyos fotózási alapismereteknek mert a válaszadók egy egész fotóskönyvet nem tudnak a részedre írni. Az állítási lehetőségek meg azért jók mert sok esetben az automatika nem tudja kitalálni hogy a képen mit tartasz lényegesnek és ha előrehaladsz az ismeretekben felmerül az igény hogy bizonyos opciókat magad állíts be.

Szerkesztette: ottokar 2006. 03. 09. 09:26 -kor

#2175 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:01

Idézet: Max Payne - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 8:46

Ez olyan, mintha számítógépet úgy választanál, hogy egy gigabájt memória legyen benne. A többi rész lényegtelen, egy haverodnál láttál egy kompjútert egy gigabájt memóriával, annál lejjebb nem adod. Az, hogy a fényképezőgép hány megapixeles, az csak azt mondja meg neked, hogy mekkora képeket csinál, a kép minőségére nézve egyáltalán nem irányadó ez az adat.

Nekem Canon PowerShot A520-as van, ami négy megapixeles, a három megapixeles A510-nek mégis sokkal szebb a képe. Mivel ugyanakkora érzékelőfelületre rázsúfoltak plusz egymillió pixelt, sötétben a kép zajos lesz, meg a kontrasztosabb helyeken lila derengés jön elő.

Ha képernyőn akarod nézegetni a fotókat, meg 10×15-ös méretben nyomtatni vagy előhívatni, fölösleges 5 megapixeles gépet venned, egy három-négy megapixeles gépet sokkal jobb minőségű alkatrészekkel kevesebbért megkapsz. (A kedveseméknek 3 megapixeles gépe van (HP 735), olyan 10×15-ös nyomatokat lehet vele csinálni, hogy ihaj.)

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 09. 10:03 -kor

#2176 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 11:01

Ez olyan, mintha számítógépet úgy választanál, hogy egy gigabájt memória legyen benne. A többi rész lényegtelen, egy haverodnál láttál egy kompjútert egy gigabájt memóriával, annál lejjebb nem adod. Az, hogy a fényképezőgép hány megapixeles, az csak azt mondja meg neked, hogy mekkora képeket csinál, a kép minőségére nézve egyáltalán nem irányadó ez az adat.

Nekem Canon PowerShot A520-as van, ami négy megapixeles, a három megapixeles A510-nek mégis sokkal szebb a képe. Mivel ugyanakkora érzékelőfelületre rázsúfoltak plusz egymillió pixelt, sötétben a kép zajos lesz, meg a kontrasztosabb helyeken lila derengés jön elő.

Ha képernyőn akarod nézegetni a fotókat, meg 10×15-ös méretben nyomtatni vagy előhívatni, fölösleges 5 megapixeles gépet venned, egy három-négy megapixeles gépet sokkal jobb minőségű alkatrészekkel kevesebbért megkapsz. (A kedveseméknek 3 megapixeles gépe van (HP 735), olyan 10×15-ös nyomatokat lehet vele csinálni, hogy ihaj.)

Ezt én is meg tudom erősíteni. Nekem egy A70-es van (3 M pixel) és a normál képekhez, sőt a képernyőre is tökéletesen elég. 15*20-as képből már többet is hivattam elő és mind jó lett, de van A4-es is ami egész frankó. Persze A4-hez már van hogy kevés a 3 M pixel, de az alatt alég ennyi is.

#2177 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 09. 11:14

"meg a kontrasztosabb helyeken lila derengés jön elő."

Mondhatta volna szebben kis lovag. Kromatikus aberráció (színi eltérés) így ni, hallja csak.

És ez az optika tulajdonsága a Canonokra jellemző.

Szerkesztette: ottokar 2006. 03. 09. 11:26 -kor

#2178 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 11:18

A Nikon 7900-nak 38 mm a kezdője, ami miatt rögtön kilőném.. tele állásban 4,9 a fényereje. Minimális záridő 4 mp, max 1/2000. Ezek nem a legjobb specifikációk..
A dprev felhasználó se dícsérik annyira.

Viszont könnyebb mint az A620.. :) És lehet kisebb is.

Minden gépnek van "Auto" állás, amiben nem kell (és nem is igazán lehet) állítgatni semmit, a gép mindent magának "csinál".

Szóval összességében a Canon sztem (elfogulság nélkül) jobb, de ha a nikon jobban tetszik, akkor válaszd azt. :)

Annyira sok külömbség -a te szempontodból- végülis  nincs... Talán ha később kicsit komolyabban akarsz foglalkozni a fotózással.
A szatyor nem táska.

#2179 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 11:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 12:14

"meg a kontrasztosabb helyeken lila derengés jön elő."

Mondhatta volna szebben kis lovag. Kromatikus aberráció (színi eltérés) így ni, hallja csak.

Színi torzításnak is hívják, ez talán emberibb megfogalmazás ;)
A szatyor nem táska.

#2180 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 11:56

Nagy lovag!
A kolléga ebből nem fogja megérteni, miről beszélek. Ugyanis ő most szeretne gépet vásárolni, nem profi fényképezőgép-szakértő. Nem Önnek írtam a hozzászólásom, hanem neki.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.