HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2501 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:48

Idézet: fgabor - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:51

sziasztok,

megint én. Lenne egy kérdésem. Azzal kapcsolatban, hogy itt mindig csepeprgős, esős az idő, és hogy a teljes feeling meglegyen a szél is fúj.Na már most, próbálnék fényképezni, de nem merek, mert féltem a lencsét. Mi történik, ha pár csepp eső esik a lencsére, e kijelzőt szemüvegtörlővel szoktam megtörölni. Szabad törölni a lencsét (ha igen akkor mivel) vagy nem (ekkor mi a megoldás)?
Köszi,
;)

Ilyen esetre találták ki a lencsevédő szűrőt vagy az UV szűrőt mert a frontlencsét állandóan törölgetni nem ajánlatos.

#2502 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 0:12

jaja. mivel itten semmi erdemleges ajanlast nem kaptam :(, ottan is nezegetek. ugy talaltan a nikon 5400-ast. de hogy tudom meg, hogy melyiknek milyen a megbizhatosaga? mik a tapasztalatok vele? (erdemes-e pl. hasznaltan megvenni?) es mik a szemelyes, szubjektiv elmenyek? a teszt nekem kicsit mindig "hideg". nagyon steril. ebbol nekem nehez rajonnom, melyik felelne meg! meg azt sem tudtam eldonteni, hogy melyik ar kategoriara lenne szukseg. (mert trivialis, hogy tobb penzert jobbat kap az ember, de hogy megeri-e..? ebbe igy nehez review-k alapjan valogatni!)
raadasul sok gep van ott, de ha beirom, hogy min 28mm az also zoom, akkor nagyon keveset ad vissza. tenyleg ennyire kegyetlenul keves nagylatoszogu van, vagy itt csak a piac 1/10-e van "felsorolva"? (vagy ami itt nincs, azt nem is erdemes mar nezni?)

A kompaktok között nagyon kevés a 30mm alatti kezdő fókusztávolság.

#2503 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 00:28

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 21:49

Hűű Te aztán nagyon ragaszkodhatsz ahhoz az S3-hoz.. :p
Egyébként ha Bécsben veszed meg, biztos olcsóbban juthatsz hozzá - csak érje meg az utiköltséget is.

Mi a baj az S3-mal? Volt nálam 350D egy darabig, de amennyire respect már az alap optika is, annyi hátránya is van a gépnek egyéb szempontokból.

Bécsben hol? V csak "Bécsben"? :) Benzin az céges úgyis :p

#2504 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 00:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 0:07

én a fotolandnál szoktam képeket előhívatni, eddig meg voltam elégedve a minőségükkel, meg nekem pont közel van az egyik átvevőhely, és így nem kell postázni :)

szerk: nem utolsósorban ftp-n is mehetnek fel a képek :up:
sz2: http://fotoland.hu/  :omg:

Fotex! :respect:
Drága, de másnapra legkésőbb kész, kodak royal papír, 1Mpixes képeket is olyan minőségben hívták elő 13x18-ban, hogy csak lestem....

#2505 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 01:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:52

A kompaktok között nagyon kevés a 30mm alatti kezdő fókusztávolság.

latom. :(

na akkor kigyujtottem egy csokorra valot. ki tud velemenyt mondani ezekrol?
Olympus C5060, Fuji E500 es E510, Nikon 5400, Panasonic FX01.

naaaaa! :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2506 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 09:44

Idézet: UseR - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 1:28

Bécsben hol? V csak "Bécsben"? :)

Sógoréknál meg a németeknél elég olcsóak a magyar árakhoz képest a műszaki cikkek, ugyanez pl. az angolokról már nem mondható el.

#2507 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 11:25

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:35

nem: utoljára ősszel dolgoztattam Cewecoloros céggel, és már akkor is Kodak papíron volt - mint előtte nekem szinte mindig... (furanevű nem rémlik, Agfa viszont biztosan volt)
de sajnos tény, h a minőség durván ingadozik, részben ezért szereztem be én is egy fotónyomtatót

emlékezetes pl a MM-os ingyenakció, amikor asszem 20 képet lehetett ingyen nagyíttatni - de nem volt kikötve, h csak egy adagot: így aztán hetekre behavazódtak a sok rendeléstől
annyira, h végül külföldről kértek kisegítést
uis a később megjött csomagokon már német nyelvű volt minden fölirat, de ami a legfontosabb: csapnivalóan rossz lett a minőség, pedig az itthon gyártott első adag még kifogástalan volt

arra én is emlékszem, az egyik képemen nagyon kihött a különbség, főleg azután, hogy egy máik cég ingyenes akciójában is megcsináltattam a cewecolorral :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2508 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 11:32

Tényleg, fellapozgattam a fotóalbumot, az az érdekes, hogy egyetlen képelőhívásból származó képeket háromféle fotópapírra hívták :eek: (Agfa, Kodak, meg valami olyan, aminek a hátuljára nem volt semmi se írva.) A kedvesemnél van pár kép azzal a furcsa nevű papírral, majd megkérdezem, hogy mi a márkája.

#2509 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 26. 17:11

Sziasztok!

Nagybátyám nemrég vett egy Kodak Easyshare Z740-t. Szeretne venni hozzá egy hálózati adaptert, de környéken sehol se kapni. Ez az adapter kellene.
Tudtok olyan helyet ahol ez kapható és lehet online is rendelni?

#2510 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 17:49

Szerintem bármilyen 3 voltos adapter jó hozzá, aminek nagyjából ugyanazok a jellemzői, mint ennek az adapternek. (Amikor még jó volt a PDA-m, akkor a számítógép tápjáról levett 5 volttal töltöttem, mégsem lett semmi baja. Pedig a kezelésiben is benne volt, hogy nem HP töltővel ne töltsük, mert eljön az Antikrisztus.)

#2511 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 26. 19:29

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 18:49

Szerintem bármilyen 3 voltos adapter jó hozzá, aminek nagyjából ugyanazok a jellemzői, mint ennek az adapternek. (Amikor még jó volt a PDA-m, akkor a számítógép tápjáról levett 5 volttal töltöttem, mégsem lett semmi baja. Pedig a kezelésiben is benne volt, hogy nem HP töltővel ne töltsük, mert eljön az Antikrisztus.)

Stabilizált adapter kell hozzá és olyan ami tudja azt az ampert amit a gép igényel. És olyan amelyikre lehet tenni olyan egyenáramú tápdugót amilyen a gép DC aljzata.

#2512 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 19:33

A kép alapján ez a szabvány "sárgavégű" dugó, nem speciális. Ha minden kötél szakad, kés, páka meg plusz ötven forint beruházás :) Mondjuk ez a Kodak még nem is annyira szemtelenül drága, láttam már 20-30 ezres "csakezthasználdkülönbenlemerül-felrobban-teretvált-szétesik" adaptert is :)

#2513 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:34

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 20:33

A kép alapján ez a szabvány "sárgavégű" dugó, nem speciális. Ha minden kötél szakad, kés, páka meg plusz ötven forint beruházás :) Mondjuk ez a Kodak még nem is annyira szemtelenül drága, láttam már 20-30 ezres "csakezthasználdkülönbenlemerül-felrobban-teretvált-szétesik" adaptert is :)

A kép alapján én nem merném megállapítani hogy ez szabvány dugó e. Mert már láttam olyant hogy a dugó egyik mérete nem volt szabványos és máris használhatatlan. Arról nem is beszélve hogy a polaritás is lehet fordított. És nem mindenki rendelkezik otthon műszerrel meg szerszámokkal. Én már láttam felrobbant gépet mert az illető feszültségesésre méretezett tápegységet vett, és hiába állította be a gépe 6V-os feszültségét nem tudta hogy az üresben 12V-nál is több a tápegység kimenetén.

Szerkesztette: ottokar 2006. 03. 26. 20:45 -kor

#2514 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:43

sok eszkozre ra van irva a polaritas! vagy oda, ahova be kell dugni, vagy az eredeti tapegysegre. onnan le lehet sasolni. ezek utan kell venni egy olyan sokfejes, allithato voltos tapegyseget, aminek az Amperja legalabb akkora, mint amit az eszkoz megkovetel. parezer forint. nagyobb aruhazakban arulnak ilyet, de cimet is tudok adni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2515 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:43

sok eszkozre ra van irva a polaritas! vagy oda, ahova be kell dugni, vagy az eredeti tapegysegre. onnan le lehet sasolni. ezek utan kell venni egy olyan sokfejes, allithato voltos tapegyseget, aminek az Amperja legalabb akkora, mint amit az eszkoz megkovetel. parezer forint. nagyobb aruhazakban arulnak ilyet, de cimet is tudok adni.

Párezer forintért nem kapsz stabilizált tápegységet.

#2516 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:34

A kép alapján én nem merném megállapítani hogy ez szabvány dugó e.

Speciel ez a sárga végű dugó szabványdugó :) Másfajta, sárga végű adaptercsatlakozót meg még nem láttam. Azt a többletkiadást meg elég kevés gyártó engedi meg magának, hogy egyedi csatlakozót rakjon a gépbe, amikor szabványcsatlakozót harmad-, negyedáron gyártanak neki, ráadásul manapság az EU-ban már mindent a szabványok irányítanak.

Idézet

Párezer forintért nem kapsz stabilizált tápegységet.
A feszültségstabilizáló IC-ket már fillérekért mérik, persze nem Tesco meg Hama adapterekben kell keresni őket :) Egyébként a pártízezer forintos "márkás" adapterek elég gyakran képviselnek a márka nevéhez hűtlen, silány minőséget.

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 26. 20:52 -kor

#2517 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:04

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:48

Speciel ez a sárga végű dugó szabványdugó :) Másfajta, sárga végű adaptercsatlakozót meg még nem láttam. Azt a többletkiadást meg elég kevés gyártó engedi meg magának, hogy egyedi csatlakozót rakjon a gépbe, amikor szabványcsatlakozót harmad-, negyedáron gyártanak neki, ráadásul manapság az EU-ban már mindent a szabványok irányítanak.
A feszültségstabilizáló IC-ket már fillérekért mérik, persze nem Tesco meg Hama adapterekben kell keresni őket :) Egyébként a pártízezer forintos "márkás" adapterek elég gyakran képviselnek a márka nevéhez hűtlen, silány minőséget.

Nekem speciel fekete végű szabvány dugó sorozatom van. A 78-as IC-k speciel 1A-t tudnak hűtőbordával átvinni de 3V-os nincs tudomásom szerint, és mi van hogyha a gép 1,5A alatt meg se szólal?

#2518 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:17

Idézet: KaLeun - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 18:11

Sziasztok!

Nagybátyám nemrég vett egy Kodak Easyshare Z740-t. Szeretne venni hozzá egy hálózati adaptert, de környéken sehol se kapni. Ez az adapter kellene.
Tudtok olyan helyet ahol ez kapható és lehet online is rendelni?

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...0hCUVZrVlZkdz09

Ha szabványdugó van a gépen akkor ennek az 1,5 A-es stabilizált tápegységnek el kell vinnie a Kodakot. A Conrad-tól lehet online rendelni. Az 1,5 A-es 12V max feszültségűt kell kérni.

Szerkesztette: ottokar 2006. 03. 26. 21:25 -kor

#2519 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 22:04

Nekem speciel fekete végű szabvány dugó sorozatom van.

Nekem is, de van benne egy sárga végű is. Itt van egy szép készlet, a 4×1.7-es csatiról van szó.

Idézet

A 78-as IC-k speciel 1A-t tudnak hűtőbordával átvinni

A 78xx sorozat. A 78Sxx 2 amperig jó, a 78Txx sorozat három amperig.

Idézet

de 3V-os nincs tudomásom szerint

Ilyenkor jók a szabályozható feszkóstabilizátorok. Az LM338 pl. 1,2 volttól 32 voltig szabályozható, és 5A-t is átvisz. Mellesleg valami módszer csak létezik, ha a gyári adapter 3 V stabilizált feszültséget lead :)

#2520 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:34

"Nekem is, de van benne egy sárga végű is. Itt van egy szép készlet, a 4×1.7-es csatiról van szó."

Ja . Csak a Hp 635-nek ha jól emlékszem 1,75x 4,0-es aljzata volt. Pont nem ment bele.

Szerkesztette: ottokar 2006. 03. 26. 21:36 -kor

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.