HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#281 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 13:15

ha a csatlakozás esetleg stimmel is, mégsem lenne jó: a Soligor oldalán írják, h csak a DG sorozat kommunikál megfelelően digitális kamerákkal, a DA még analóghoz való

#282 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:31

Sziasztok,

gondolkodom egy családi gép vásárlásán, és nagyon megtetszettek a Lumix gépek, nevezetesen az FX9 és az LX1. Végignyálaztam a teszteket, és megütköztem azon, hogy elég hurka a zajkezelésük, a sok közzétett sample pl. a dpreview.com-on ISO 400-nál ténlyeg riasztó. Van más hasonló feature listával megáldott gép? Persze a 16:9 nem létfeltétel, de pl. az SD kártya igen, meg a 'minőségi szint' is.

Esetleg ha valaki használja valamelyik gépet, nyilatkozna a képek zajosságáról? Köszi előre is :respect:

#283 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 06:22

Idézet: melon - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 22:31

Sziasztok,

gondolkodom egy családi gép vásárlásán, és nagyon megtetszettek a Lumix gépek, nevezetesen az FX9 és az LX1. Végignyálaztam a teszteket, és megütköztem azon, hogy elég hurka a zajkezelésük, a sok közzétett sample pl. a dpreview.com-on ISO 400-nál ténlyeg riasztó. Van más hasonló feature listával megáldott gép? Persze a 16:9 nem létfeltétel, de pl. az SD kártya igen, meg a 'minőségi szint' is.

Esetleg ha valaki használja valamelyik gépet, nyilatkozna a képek zajosságáról? Köszi előre is :respect:

Az említett gépet nem ismerem, de a 400-as ISO-nál már lehet zajos a kép, azt az érzékenységet csak igen ritkán használják a kompakt masinák gazdái.
A profik pedig nem kompakt gépekkel kattognak... :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#284 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:13

Idézet: alexha - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 7:22

Az említett gépet nem ismerem, de a 400-as ISO-nál már lehet zajos a kép, azt az érzékenységet csak igen ritkán használják a kompakt masinák gazdái.
A profik pedig nem kompakt gépekkel kattognak... :D

A tesztben arról van szó, hogy jelentősen nagyobb a képzaj, mint a konkurens társainál. Nem tudom, hogy a linkelt site mennyire számíthat mérvadónak, nekem objektívnek tűnik.

Azért sajnálom, mert ha ez nem lenne ilyen gázos, akkor a képstabilizátorral megspékelve kecsegtető előnye volna a beltéri fotózásnál vaku nélkül. Ja és a teszt szerint minden ISO érzékenységnél zajosabb, mint más gépek.
Én nem vagyok profi, de lehet, hogy szeretném kamatoztatni a kézi vezérlést meg, egy-két munkához jó lehet RAW módot használva. Ha erről lemondok, marad az FX9, és a családi gép szerepkör, az én masinám meg várat magára.

Szerkesztette: melon 2005. 11. 02. 09:14 -kor

#285 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:21

Idézet: melon - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 10:13

A tesztben arról van szó, hogy jelentősen nagyobb a képzaj, mint a konkurens társainál. Nem tudom, hogy a linkelt site mennyire számíthat mérvadónak, nekem objektívnek tűnik.

Igen, az a site a Lumix FZ30-ra is azt mondta, hogy zajos. Ezt viszont én cáfolom, mert nekem FZ30-am van, és biza a legtöbb ISO200-as képnél keresni kell a zajt. ISO400-nál már észrevehetőbb, de egyáltalán nem problémás.

Kompakt gép kategóriában a Fujifilm FinePix F10-et szoktak ajánlani, mert magasabb ISO-kra és képes (ISO 1600-ig), és állítólag kevésbé zajos, és picit szebb képeket csinál. Állítólag...

Szerkesztette: zomgwtf 2005. 11. 02. 10:22 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#286 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 14:23

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:21

Igen, az a site a Lumix FZ30-ra is azt mondta, hogy zajos. Ezt viszont én cáfolom, mert nekem FZ30-am van, és biza a legtöbb ISO200-as képnél keresni kell a zajt. ISO400-nál már észrevehetőbb, de egyáltalán nem problémás.

Kompakt gép kategóriában a Fujifilm FinePix F10-et szoktak ajánlani, mert magasabb ISO-kra és képes (ISO 1600-ig), és állítólag kevésbé zajos, és picit szebb képeket csinál. Állítólag...

Köszi a FZ30-as kinyilvánítást, biztatóan hangzik.

A Fuji F10 tetszene, ha:
- nem xD kártyát használna
- 115k pixelnél nagyobb lenne a 2.5"-os kijelzője
- a külön fekete műa. dobozka helyett a gépen lennének a csatlakozói
- nem Fujinak hívnák :] (rossz tapasztalatok, csak tudnám feledni)

Egyébként tényleg szép képeket készít, de azt hiszem LX1 lesz a dologból. Majd beszámolok.

Szerkesztette: melon 2005. 11. 02. 14:23 -kor

#287 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:50

Valakit érdekel a Samsung Pro815 ??? Most néhány napig nálam lesz, csinálok vele tesztfotókat.
:D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#288 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 19:38

2 gép között kellene döntenem: Pana FZ5 és Sony H1. Fontos a nagy optikai zoom és a képstabilizátor.
A velük készített képek minősége szempontjából melyiket ajánlanátok inkább?

#289 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 19:52

Na találtam is egy jó kis összehasonlítást, ezek szerint a Sony a nyerő.

#290 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:56

Idézet: NiCE - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 20:52

Nem tudom, neked ebből hogy jött le, hogy a Sony a nyerő? :omg:

Idézet: dpreview.com

If we thought the H1 and Canon S2 IS were close, then look at these results - aside from a very slight difference in the rendition of reds (which are a touch over saturated in the Sony image) and very slightly better detail in the Panasonic image (masked to some extent by the rather harsh sharpening used by the Sony) there is really very little to choose between them. Again the default contrast on the H1 is a little too high, but the results are very smooth and clean. The Leica-lensed Panasonic is still the camera to measure all others by in this class - in terms of sharpness and detail, but the H1 narrows the gap to such a point that it's almost academic. Note that the results from the FZ5 are broadly what we'd also see if we'd used the FZ20.

A képeken ráadásul szerintem minimális a minőségbeli különbség, hogy ez alapján én nem döntenék.

#291 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 22:24

Idézet: melon - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 22:56

Nem tudom, neked ebből hogy jött le, hogy a Sony a nyerő? :omg:

Idézet: dpreview.com

If we thought the H1 and Canon S2 IS were close, then look at these results - aside from a very slight difference in the rendition of reds (which are a touch over saturated in the Sony image) and very slightly better detail in the Panasonic image (masked to some extent by the rather harsh sharpening used by the Sony) there is really very little to choose between them. Again the default contrast on the H1 is a little too high, but the results are very smooth and clean. The Leica-lensed Panasonic is still the camera to measure all others by in this class - in terms of sharpness and detail, but the H1 narrows the gap to such a point that it's almost academic. Note that the results from the FZ5 are broadly what we'd also see if we'd used the FZ20.

A képeken ráadásul szerintem minimális a minőségbeli különbség, hogy ez alapján én nem döntenék.

Nekem jobban tetszenek a Sony képei, akármit is írnak ott róla.

#292 Felhasználó inaktív   Atika:-) 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 07:17

sziasztok!
most szeretnék egy digigépet venni!eddig fuji s5500-öt szerettem volna,de sehol sem kapható már...az s5600 jo választás lenne?tapasztalatok a géppel?
köszi!

#293 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 08:45

Idézet: NiCE - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 23:24

Nekem jobban tetszenek a Sony képei, akármit is írnak ott róla.

Az előbb nem ezt írtad, ezért volt félreérthető. ;)

Idézet: NiCE - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 20:52

#294 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 18:25

[quote name='NiCE' date='2005. nov. 2., szerda - 23:24'] A képeken ráadásul szerintem minimális a minőségbeli különbség, hogy ez alapján én nem döntenék. [/QUOTE]
Nekem jobban tetszenek a Sony képei, akármit is írnak ott róla. [/quote]
Nekem FZ5 van. Előnyei a Sony-hoz képest: Kisebb, könyebb, li-ion akksis, SD kártyás
Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve.

#295 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 15:35

Azt hiszem beírom ide is a pozitív tapasztalatom az Optiformmal:

Először is úgy kezdődött, hogy akartam venni egy polárt a gépemhez. Hoya polárból csak 55ös volt nekik, a tubus meg 52es volt, ezért kértem még egy átalakítót is, ami az 52es menetet "kitágítja" 55ösre. Viszont ők véletlen olyat raktak a csomagba ami az 55ös menetet beszűkíti 52esre. És mivel így rossz oldalon volt a menet nem tudtam használni. Ezt elküldtem emailben nekik, és pár óra múlva felhavtak telefonon, hogy már postáraadták a "tágító-gyűrűt" és hogy az drágább is, meg hogy maradhat a szűkítő is. És azt is mondták a telefonba, hogy a posta leggyorsabb (asszem az az elsőbbségi) szolgáltatásával küldik ki.
Igaz ők rontották el, de azt hiszem korrekt megoldás  ;)
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#296 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 16:57

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 16:35

Azt hiszem beírom ide is a pozitív tapasztalatom az Optiformmal:

Először is úgy kezdődött, hogy akartam venni egy polárt a gépemhez. Hoya polárból csak 55ös volt nekik, a tubus meg 52es volt, ezért kértem még egy átalakítót is, ami az 52es menetet "kitágítja" 55ösre. Viszont ők véletlen olyat raktak a csomagba ami az 55ös menetet beszűkíti 52esre. És mivel így rossz oldalon volt a menet nem tudtam használni. Ezt elküldtem emailben nekik, és pár óra múlva felhavtak telefonon, hogy már postáraadták a "tágító-gyűrűt" és hogy az drágább is, meg hogy maradhat a szűkítő is. És azt is mondták a telefonba, hogy a posta leggyorsabb (asszem az az elsőbbségi) szolgáltatásával küldik ki.
Igaz ők rontották el, de azt hiszem korrekt megoldás  ;)

:up:

#297 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:08

Ha nincs kábelem, hogy tudom a képeket/videót áttölteni a gépre?
USB
és
A/V kábelt,
hol tudok beszerezni pl.: Kodakhoz?
Mennyibe kerül kvázi?

Kártyaolvasók?

Szerkesztette: r2r 2005. 11. 04. 22:08 -kor

(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#298 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:10

kártyaolvasó 2-3-4e pénz, kábelügyben tessék a kodaknál érdeklődni
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#299 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:36

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 23:10

kártyaolvasó 2-3-4e pénz, kábelügyben tessék a kodaknál érdeklődni

Nem szabvány a digit.gépnek az USB menete?
:(

Az A/V kábel elektroboltban,
szabvány kell?
(TV-re kötéshez)

Szerkesztette: r2r 2005. 11. 04. 22:37 -kor

(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#300 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:40

Láttam tegnap MediaMarkt-ban FZ30-at, kicsit bronzos színben...háááát .....  :lefety:  :lollypop:

...csak mééér olyan drága a drága???  :p

Szerkesztette: NeCrO 2005. 11. 04. 22:41 -kor

Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.