HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3461 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:51

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 12:46

a cirkuláris polár azért fontos, mert a digitális gépek autófokusza megbolondul a lineáristól. ha manuálisan fókuszálnál, mindegy lenne. szóval ha polárszűrő, akkor cirkuláris legyen. UV nemtom mennyire hasznos, én polárt ajánlom, főképp ha sokszor van a képeden nemfémes tükröződő felület. csak tudd okosan használni a szűrőt, s vedd figyelembe, hogy pici fényerő-veszteséggel is jár :)

Én vettem végül egy UV-t, mert az nem csökkent semennyi fényértéket, viszont védi az objektívet.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#3462 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:52

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 12:51

Én vettem végül egy UV-t, mert az nem csökkent semennyi fényértéket, viszont védi az objektívet.

valóban tökéletes obivédelemre :) nekem is kellett volna, mivel, ahogy azt leírtam pár hozzászólással feljebb, kapott a gép kb 3 decisört (haver grrr). nem esett jól neki, s az obi frontlencsét 10 percig tisztítottam...

Szerkesztette: alkalmialkesz 2006. 05. 19. 11:54 -kor

#3463 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:00

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 12:46

a cirkuláris polár azért fontos, mert a digitális gépek autófokusza megbolondul a lineáristól. ha manuálisan fókuszálnál, mindegy lenne. szóval ha polárszűrő, akkor cirkuláris legyen. UV nemtom mennyire hasznos, én polárt ajánlom, főképp ha sokszor van a képeden nemfémes tükröződő felület. csak tudd okosan használni a szűrőt, s vedd figyelembe, hogy pici fényerő-veszteséggel is jár :)

Az a pici azért néha nem olyan picit, asszem vagy 1FÉ-t levesz.
Mellesleg nem csak az autofókusz hülyül meg, hanem a fénymérés is, ami egy DSLR-nél igencsak bonyolíthatja a dolgokat, mert azt nem látni a keresőben, a fókuszt igen.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3464 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:04

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:00

Az a pici azért néha nem olyan picit, asszem vagy 1FÉ-t levesz.
Mellesleg nem csak az autofókusz hülyül meg, hanem a fénymérés is, ami egy DSLR-nél igencsak bonyolíthatja a dolgokat, mert azt nem látni a keresőben, a fókuszt igen.

tudom ,enyém is eléggé fényererő-romboló, de azt hittem , hogy csak azért mert olcsó hama :D

s a fénymérésről nem tudtam, nem használom a szűrőcskét digi gépen.

#3465 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:39

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:04

tudom ,enyém is eléggé fényererő-romboló, de azt hittem , hogy csak azért mert olcsó hama :D

s a fénymérésről nem tudtam, nem használom a szűrőcskét digi gépen.

Pont fordítva a drágábbakban van még sötétebb.

#3466 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:39

Pont fordítva a drágábbakban van még sötétebb.

juj...szerencsére csak ritkán kell  :)

#3467 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 17:19

"Az a pici azért néha nem olyan picit, asszem vagy 1FÉ-t levesz"
szerintem van az 2-3 is! egyszoval arra, hogy folyamatosan a gepen legyen nem hasznalhato. en csak akkor ajanlanam a megvetelet, ha tenyleg tudod, hogy mire kell! (amugy nekem van, de tukrozest meg soha nem szurtem vele. ha tukrozes van a kepen, inkabb belekomponalom, az sokkal erdekeseb. ;) inkabb az eg sotetitesere, kekitesere jo szerintem.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3468 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 17:25

Sziasztok!

Voltam ma E-digital-ban, megnéztem az aktuális kompakt gépeket. Vegyes érzelmek születtek. Ahogy néztem S3IS nemigazán újult S2 IS-hez képest, engem ugyanaz az érzés fogadott... Sony R1-en láttam hogyan esik le a "fogantyúnál" a gumiborítás.... hát durva... Kodak P850 és 880 az én kezemben elveszik, olyan pici... Pana FZ7 aranyos kicsi gép de panára nem vágyom...(azért megtapogattam FZ30at és jót mosolyogtam) de rátérek a lényegre amiért igazából mentem.

Sony DSC-H2

Az igazat megvallva kinézetre kissé alapgépnek néz ki. Kevésnek találtam rajta a gombokat, a zoomja is kissé fura, a menüvezérlő tárcsáról nem is beszélve...(S2 és S3 IS zoomja sem fogott meg). Kissé nehézkesen kezelhető a gombokkal, de lehet csak én nem szoktam hozzá, vagy a kiállított darab volt agyonnyomorgatva. Az optika szép nagy, fém borítású, a menüje MAGYAR! nyelvű, szerintem az LCD-je szép és meglepő, hogy makró módban nem kisablakban látod az élességet, hanem full képernyőben. EVF picit kicsi és nem a legszebb, de szerintem használható. A burkolat tapintása tipikus műanyag, de szerintem kellemes, az én nagy kezemnek legalábbis. A csatlakozó fedele műanyag, de vmi gumival van csatlakoztatva. Az elem és kártyaslot ügyesen van megoldva egy duplán nyíló ajtóval, azaz felnyithatjuk külön a kártya fedelét is, vagy egybe az elemmel... Állványmenet fémből van.
Most kapásból ennyi jutott eszembe, nekem tetszik a gép, asszem jövő héten megyek megvenni... :)

Ha valakinek van még vmi kérdése amit meg tudok válaszólni, csak bátran.

Üdv
Necro
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3469 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 19:58

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 12:09

passz - fogalmam sincs mi lehet az értéke

Na, hosszas keresgélés után úgy találtam, hogy plusz tartozékok nélkül (kártyák, előtétlencsék, szűrők) 50-55 ezer forintos áron adják-veszik ezeket a jószágokat. :) Ha benne vagy az üzletben, én is benne vagyok, teljesen beleszerettem ebbe a gépbe azok alapján, amit összeírtak róla :)

#3470 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 14:43

Hehe, frankó dolog ez az apronet :) Egy másik fórumon csak olvasgatják a hirdetésemet, senki sem érdeklődött, az itteni hirdetésemre ketten jelentkeztek eddig, mindketten harmincötért vitték volna, felraktam az apronetre délelőtt negyvenkettőért, már van is komolynak tűnő jelentkező :)

#3471 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:54

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 11:00

Korábban kérdeztem, hogy hová érdemes szervizbe vinni egy Z3-ast frontlencse cserére. Akkor a kameraszerviz.hu-t ajánlottátok, végül mégis a Minolta márkaszervizbe vittem el. Itt kicserélték ugyan, de belül poros maradt az objektív, visszaküldtem, még porosabban érkezett meg.

Most kedves kollégának ismét sikerül összeb*sznia a frontlencsét, elküldtem a Kameraszervizbe. Interneten az új cím: Etele út xx. Kolléga elmegy, nincs ott semmi. Felhívom a neten található telefonszámot, dehogynem, itt van, nyomni kell hosszan a Tót Géza vagy mi kapucsengőt, és akkor 9. emelet valahány...

Szóval olyan helyre nem szívesen vinném, ahol majd a konyhaasztalon a szaki jól megtákolja kenyérmorzsák között, stb. Szóval tudtok KOMOLY hozzáértő helyet ajánlani erre a feladatra?

:confused:  :think:  :respect:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3472 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:30

Canon A80-hoz tervezek venni 1GB-os Compakt Flas kártyát (9 126 Ft). A kártya leírásában a Compact Flash type I szerepel. Létezik Elite Pro Compact Flash tipus (11 047 Ft). Ezt lehet használni a Canon A80-hoz?
Milyen olvasás/írás sebesség különbség van a kettő között.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#3473 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:35

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 17:30

Canon A80-hoz tervezek venni 1GB-os Compakt Flas kártyát (9 126 Ft). A kártya leírásában a Compact Flash type I szerepel. Létezik Elite Pro Compact Flash tipus (11 047 Ft). Ezt lehet használni a Canon A80-hoz?
Milyen olvasás/írás sebesség különbség van a kettő között.

Lehet, csak valszeg nem érdemes, mert nem tudja kihasználni a kártya sebességét. De ez most csak egy hirtelen tipp.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3474 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 17:11

Az Elite Pro az elég gyors kártya, kompaktba fölösleges pénzkidobás, hacsak nem rögzít 640×480@25-ben tömörítetlen avit hanggal. :)

#3475 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 17:33

Sziasztok!

Egy szakértőkkel rendelkező boltban érdeklődtem, hogy a CCD-méret hogy is van kompaktéknál: 1/1,8"  1/2,5". 

Tudtommal úgy értendő: 1 Per 1,8, vagyis el kell osztani, s az eredmény a CCD átlójának nagysága. Tehát 1/1,8 az nagyobb lapka, mint 1/2,5.

Nos a boltban lehet hogy nem éppen szakértő, akivel beszéltem, s azt állította, hogy a két szám egyszerűen a széle/hossza méret? (Vagyis ez esetben az 1/2,5"-os lenne a nagyobb méretű CCD.)

Mert kissé megzavart.

A DSLR-nél x*y esetén igaza van, de ott * van nem /.

Szóval jól gondolom?

Köszi.
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#3476 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 22. 17:35

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 18:33

Sziasztok!

Egy szakértőkkel rendelkező boltban érdeklődtem, hogy a CCD-méret hogy is van kompaktéknál: 1/1,8"  1/2,5". 

Tudtommal úgy értendő: 1 Per 1,8, vagyis el kell osztani, s az eredmény a CCD átlójának nagysága. Tehát 1/1,8 az nagyobb lapka, mint 1/2,5.

Nos a boltban lehet hogy nem éppen szakértő, akivel beszéltem, s azt állította, hogy a két szám egyszerűen a széle/hossza méret? (Vagyis ez esetben az 1/2,5"-os lenne a nagyobb méretű CCD.)

Mert kissé megzavart.

Szóval jól gondolom?

Köszi.

Egy kérdésem van: miben szakértő a megkérdezett illető?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#3477 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 17:42

Szóval jól gondolom?

jól - hozzátéve, h a kapott hányados (inchben, erre utal a " a végén) csak névleges érték, elektroncsöves korszakból maradt hagyomány, aminek kb 2/3-a a tényleges átló

a dpreview-n nagyszerű összefoglalás van róla

(és igen, DSLR-eknél egyszerűen mm-ben adják meg a két oldal hosszát)

#3478 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:00

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 18:35

Egy kérdésem van: miben szakértő a megkérdezett illető?

Tyúktenyésztésben. :D  :D  :D

Az 1/2,5"  az érzékelő típusa a mérete nem ebből a műveletből áll hanem ennél kisebb és egy tálázatban található meg.

A számolás is rossz mert ez valójában 1"/2,5 vagyis  25,4/2,5  de mint mondtam nem ez a mérete hanem kisebb.

#3479 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:46

Sziasztok!

Mert kissé megzavart.

Szóval jól gondolom?

Köszi.

http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/C...or_Sizes_01.htm

Itt megnézheted hogy mekkorák valójában a CCD-k.

#3480 Felhasználó inaktív   jozsi ba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 01:11

Kompakt (nem DSLR) digigép autofókusza miért bolondul meg a lineáris polárszűrőtől?

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.