HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#961 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 01. 03:13

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 13:49

Cacon PowerShot A410 3.3MP + 3x opti zoom vs. Kodak EasyShare C330 4MP + 3x opti zoom  :confused:  :think: Amik nekem kellenek, mindkettő tudja, és hajszál pontosan mindkettő ugyanabban az árban van.  :think:

Én a Canont venném - persze ez erősen szubjektív dolog, a döntés a Tiéd!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#962 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 09:08

Hááát, akkor Cacon PowerShot A410 lesz belőle. Köszi mindenkinek a tanácsokat, meg hogy segítettetek! Nem tudom, hogy így 2006-ban most mik az új árak, de szétnézek a depo-n, meg itt-ott, és holnap v. holnapután ugrik a majom a vízbe.

#963 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 01. 09:29

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 10:08

Hááát, akkor Cacon PowerShot A410 lesz belőle. Köszi mindenkinek a tanácsokat, meg hogy segítettetek! Nem tudom, hogy így 2006-ban most mik az új árak, de szétnézek a depo-n, meg itt-ott, és holnap v. holnapután ugrik a majom a vízbe.

A Canonnál teljes manuális lehetőség van, persze ahhoz az ismeretekben előre kell haladni odáig hogy érdemben tudd használni  mert csak állítgatni nincs értelme, jók ezeken a gépeken az automatikák különösen a programautomatikák. Bár nem értem mert az adatlapján manuálfókusz van, blende meg zár nincs igaz hogy ez mégis csak 30 ezerbe kerül.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 01. 09:35 -kor

#964 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 11:02

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 10:08

holnap v. holnapután ugrik a majom a vízbe.

El ne felejtsd lefotózni!  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#965 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 11:58

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 11:02

El ne felejtsd lefotózni!  :D

:D

#966 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 01. 13:13

(Előbb-utóbb mindenki készít egy képet tükörrel. Ki akarsz lógni a sorból?  :reklamacio: ;))

szerk: Ó vazz, reggel még értettem a hozzászólást, most viszont a gép lefényképezésére asszociáltam. Bocs...  :banghead:

Szerkesztette: gazdi 2006. 01. 01. 13:17 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#967 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 13:27

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 14:13

(Előbb-utóbb mindenki készít egy képet tükörrel. Ki akarsz lógni a sorból?  :reklamacio: ;))

szerk: Ó vazz, reggel még értettem a hozzászólást, most viszont a gép lefényképezésére asszociáltam. Bocs...  :banghead:

Ha már szóba került a tükör:

http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto....cat/3613/page/1

(Hrabal azért ugyanezen cím alatt nagyobbat alkotott  ;)  - de technikailag azért ez sem semmi!)

#968 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 01. 13:55

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 13:27

Ha már szóba került a tükör:

http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto....cat/3613/page/1

(Hrabal azért ugyanezen cím alatt nagyobbat alkotott  ;)  - de technikailag azért ez sem semmi!)

Ez miért nehéz expo? Nagy mélységélesség, tiszta üveg, és mindenekelőtt remek fény kell hozzá. Vagy nem vettem észre valamit?
(Hrabal tükrét még keresem mert műveletlen de érdeklődő tuskó vagyok. :))

#969 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:06

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 13:13

Nem a gép, hanem a majom lefényképezése volt az...  :D Persze a nem létező majomé.  :omg:

#970 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:07

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 14:55

Ez miért nehéz expo? Nagy mélységélesség, tiszta üveg, és mindenekelőtt remek fény kell hozzá. Vagy nem vettem észre valamit?

Hát sajnos a fotóhoz nagyon setét vagyok, de én úgy láttam, mintha egyes részek utólag lettek volna beillesztve... De ha ez nem így van, akkor viszont a lenti középső nagyítótükörben megjelenő lombok képe valami eszméletlen - és mintha talán az adná a kép címét (is) (Persze erről az a mondás jut eszembe, amit Arany Jánosnak tulajdonítanak, kinek valamely novellájáról kilométeres esszék jelentek meg - természetesen(?) igencsak eltérő tartalommal - mire valamely firkásznak beugrott, hogy tán meg kéne kérdezni a mestert, mit is gondolt valójában... A válasz egyszerű volt: "Gondolta a fene..!"

Bohumil Hrabal: Tükrök árulása - ha már nem kapható (én anno Európa kiadásban vettem) és érdekel, szívesen kölcsönadom! - szvsz. talán Ő valósítja meg az "irodalmi fényképezést" a legjobban,. mondhatni életképeket, portrékat csinál...

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 01. 01. 14:11 -kor

#971 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:13

A hozzászólásoknál azt írja, hogy egy exponálás volt a kép :) Csodálatos.

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 01. 14:13 -kor

#972 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:36

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 15:13

Hát nem tenném az életem rá. Vannak amik nem lehetnek együtt. A lombok a nagyobb tükörnél felfelé állnak míg a kereknél lefelé.

#973 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 14:36

Hát nem tenném az életem rá. Vannak amik nem lehetnek együtt. A lombok a nagyobb tükörnél felfelé állnak míg a kereknél lefelé.

A lombokkak konkrétan szerintem semmi gond. Még ha egy fáról is származnak (ami a tükrök állása miatt egyáltalán nem biztos), akkor is rendben van, hogy egy alsó ág levelei lefelé, míg a felső ágaké felfelé állnak.

#974 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:06

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 15:41

(ami a tükrök állása miatt egyáltalán nem biztos)

"ami a tükrök -ÁRULÁSA- miatt egyáltalán nem biztos"  És talán ettől (is) ennyire kép ez a kép? ;)

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 01. 01. 15:08 -kor

#975 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:10

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 14:55

Hogyan lehet hogy két tükörben a kék égbolt látszik  de a mellette levő karosszéria sötét? A harmadik tükör sötét abba szinte nem vetül fény, hogyan? A két tükör nem azonos égbolt rész mutat, nem azonos fákat. Az egyik ég kék a másik poláros, ez azt jelenti hogy nem egy oldalon levő égbolt rész látszik. Hol van remek fény a kép nagy része elég sötét.

#976 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:10

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 15:41

A lombokkak konkrétan szerintem semmi gond. Még ha egy fáról is származnak (ami a tükrök állása miatt egyáltalán nem biztos), akkor is rendben van, hogy egy alsó ág levelei lefelé, míg a felső ágaké felfelé állnak.

"mert úgy volt elrendelve, hogy a tükrök (vagy a trükkök) városa szerteszóródik a szélben és kihull az emberek emlékezetéből..."

#977 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:14

Holnap reggel 10-re megyek az ed*git-be, és megpróbálok Canon PowerShot A410-et nézni. Remélem van nekik készleten.  :rolleyes:

#978 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:17

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 16:14

Holnap reggel 10-re megyek az ed*git-be, és megpróbálok Canon PowerShot A410-et nézni. Remélem van nekik készleten.  :rolleyes:

Sok sikert!

#979 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:25

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 15:13

A sötét tükör nem az elötte levő tárgyakat mutatja. Abban egy álló doboz van, elötte nem. Ugyanarra néz mint a négyzetes abban égbolt látszik, ez hogyan sötét?

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 01. 15:41 -kor

#980 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:30

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 16:14

http://www.edigital....ome.php?cat=258

Hát a lapjuk szerint raktáron.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »