HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1001 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 08:08

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 18:52

Felveszik a Képzőművészetire azt aki csak pálcikaemberkéket tud "alkotni"? Pedig ő azt mondja művészien csinálja.

Hadd értsem félre: miért ne! ;)
Kép
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1002 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 02. 08:18

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 19:23

tükör az is, vagy minimum üveglap
szerintem nem szerkesztett, egyszerűen csak más szögben áll, a fene tudja mit ver vissza

tukor.jpg

Majdnem megegyezik a dőlésszöge a kisebb négyzetes tükörrel, annál kissé meredekebben áll és ahhoz képest jobbra néz (már ha eredetileg kör alakú). Akárhogy is, vagy az előtte lévő doboz fedelének, vagy a másik kör alakú tükörnek meg kellene jelenni benne, nem? Én továbbra is ott van az az álló fehér téglalap feliratokkal, aminek pár centire kellene lenni a tükör síkjától.
Nem kérhetünk egy eredetit és nézhetünk rá az EXIF-re?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1003 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 08:29

az nyilván ráragasztott címke
de mégegyszer: ha a rendszám tükröződését ilyen gondosan föléhelyezte, akkor pont a tartalomra ne ügyelne?

#1004 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 08:34

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 9:29

az nyilván ráragasztott címke
de mégegyszer: ha a rendszám tükröződését ilyen gondosan föléhelyezte, akkor pont a tartalomra ne ügyelne?

És egyébként is: Nem mindegy??!?
A kép (legalábbis szerintem) csodálatos; ha az alkotója ezt a hatást pl. bioenergia-fókuszálással, ráolvasással, stb. érte el, akkor azzal... A finom kaják elkészítésének a módját sem kérdezem meg a séftől! (Lehet, hogy jobban is járok? :-))
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1005 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 11:23

Hi! Megvan a Canon PowerShot A410, még olcsóbb is lett januárban, mint volt decemberben. A dobozban minden van, mi szem-szájnak ingere, a Canon rendesen belepakolt mindent. 2CD, egyik a driver CD, megvan az USB kábel is, vagy 4 fajta nyelven külön users manual, mindegyik külön könyvben, 16MB-os card, magyar nyelvű útmutató nagyban külön!, 2 Panasonic elem, stb. stb.  :up: Most fogom elolvasgatni az users manualt..  :)

#1006 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:01

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 12:23

Hi! Megvan a Canon PowerShot A410, még olcsóbb is lett januárban, mint volt decemberben. A dobozban minden van, mi szem-szájnak ingere, a Canon rendesen belepakolt mindent. 2CD, egyik a driver CD, megvan az USB kábel is, vagy 4 fajta nyelven külön users manual, mindegyik külön könyvben, 16MB-os card, magyar nyelvű útmutató nagyban külön!, 2 Panasonic elem, stb. stb.  :up: Most fogom elolvasgatni az users manualt..  :)

Várjuk a fotókat!  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1007 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:16

Majd holnap lesznek fotók (1-et már csináltam), mert egyrészt nemsoká' megyek dolgozni, másrészt mert a felét sem értem az users manualnak, még így sem, hogy magyarul van. Ráadásul a fényképező nyelvét is átállítottam magyarra. Tud vagy 20 nyelven, úgy láttam..  :eek:  :up: A kártyát már megformáztam, meg a fontosabb dolgokat beállítgattam benne.

#1008 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:34

Lehet, hogy megtaláltam álmaim gépét:
>>Canon PowerShot A520<<

Jó választás? :) (Még fizetésnap előtt beszéljetek le róla, ha nem! :Đ)

#1009 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:38

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 12:34

>>Canon PowerShot A520<<

Jó választás. Én A410-et vettem most.

#1010 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:40

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 12:23

A dobozban minden van, mi szem-szájnak ingere...16MB-os card...2 Panasonic elem...

Akkor javaslom egy nagyobb kártya és rendes ceruza akksik beszerzését.
4 megapixelnél szerintem elég lesz a 256 mega, azzal olyan 130 képet lehet lőni (vagy többet, ha nem túl részletgazdag képeket csinálsz), vagy ha már az is sok, akkor 128 megás kártya. Az alá ne nagyon menjél szerintem, mert irritálni fog, ha kifogysz memóriából.
Ceruzaakksiból 4-et szerezz be, 5-6ezer Ft-ért simán lehet szerezni jó ceruzaakksikat gyorstöltővel.

Sajnos ez van, hiába veszed meg a gépet, pár dolgot még be kell szerezni hozzá.
Én, amikor 2,5 hónapja megvettem a gépemet, vettem hozzá memokártyát (1GB 10MB/s, lassabb már nem jó), extraakksit, állványt és táskát (hát ha vki nem zsebrevágható gépet vesz...).

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 01. 02. 12:41 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1011 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:40

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 13:16

Majd holnap lesznek fotók (1-et már csináltam), mert egyrészt nemsoká' megyek dolgozni, másrészt mert a felét sem értem az users manualnak, még így sem, hogy magyarul van. Ráadásul a fényképező nyelvét is átállítottam magyarra. Tud vagy 20 nyelven, úgy láttam..  :eek:  :up: A kártyát már megformáztam, meg a fontosabb dolgokat beállítgattam benne.

Hát a 16-os kártyával nem sokra jutsz. Legalább egy 512 kellene, és akku töltövel mert elemre pár hét alatt annyit költhetsz mibe egy töltöszett kerül.Előbb használdd a programautomatikákat mert ezek jók szoktak lenni.

#1012 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 12:34

>>Canon PowerShot A520<<

Ha minden igaz ma érkezik meg az enyém, majd beszámolok róla.  ;)

#1013 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 13:40

...Legalább egy 512 kellene...

Hát ebben a "legalább" részben nem egészen értek egyet. Ha nem akar 250-270 képet lőni egy huzamban, akkor nem kell neki az 512.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1014 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:51

Én azt mondom, hogy inkább vegyen most egy 512-eset, mint egyszer csak azon kapja magát, hogy két órája ment el otthonról, és már betelt :) Könnyen belelendül az ember, ha lát pár érdekes témát.

#1015 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:11

A Konica Minolta D5D ugyanaz, mint a Maxximum 5D? Mert tengeren túli lapokon csak ilyet találni.. Kíváncsi vagyok a gépre, vki felhívta a figyelmem rá régebben..

Ja, még egy kérdés. Ha eltökélem magam hogy vennék egy "olcsó" féle DSLR-t, de külön objektívra már nincs pénzem, csak amit adnak hozzá, akkor megéri egyáltalán? Mert gondolom nem brahiból kerülnek vagyonokba a külön obik.. Viszont ha onnan nézzük, maguk a gépek is irreálisan drágák kis hazánkban...
A szatyor nem táska.

#1016 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:13

133 ezer lett az S9500 az Edigitnél.  :think:
Vajon ellent tudok neki állni?
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#1017 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:19

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:11

A Konica Minolta D5D ugyanaz, mint a Maxximum 5D? Mert tengeren túli lapokon csak ilyet találni.. Kíváncsi vagyok a gépre, vki felhívta a figyelmem rá régebben..

Ja, még egy kérdés. Ha eltökélem magam hogy vennék egy "olcsó" féle DSLR-t, de külön objektívra már nincs pénzem, csak amit adnak hozzá, akkor megéri egyáltalán? Mert gondolom nem brahiból kerülnek vagyonokba a külön obik.. Viszont ha onnan nézzük, maguk a gépek is irreálisan drágák kis hazánkban...

Hát persze hogy megéri. Azért a gépház már lényegesen többet tud mint a kompaktoknál. Másrészt a kitobik az árnak elég kis részét képezik.Amíg kompaktnál nics lehetőséged jó minőségben kiterjeszteni mindkét irányban a fókuszt, addig tükrösnél meg van. A kitobival azért lehet fényképezni.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 02. 13:26 -kor

#1018 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:32

Idézet: macy - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:13

133 ezer lett az S9500 az Edigitnél.  :think:
Vajon ellent tudok neki állni?

Voltam mediamarktban, és megcsodáltam a gépet, meg mellette a samsung új üdvöskéjét.. paraméterekben legalább annyira hízelgő, és külsőre nagyon szép, profi kinézet.. sztem nézz utánna. Annyi baj van az s9500-zal h nincs benne antisék. Jó persze trükközik úgy egy beállítással, hogy az iso-t emelgeti, de azért az nem ugyanaz..
A szatyor nem táska.

#1019 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:33

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:19

Hát persze hogy megéri. Azért a gépház már lényegesen többet tud mint a kompaktoknál. Másrészt a kitobik az árnak elég kis részét képezik.Amíg kompaktnál nics lehetőséged jó minőségben kiterjeszteni mindkét irányban a fókuszt, addig tükrösnél meg van. A kitobival azért lehet fényképezni.

köszi, akkor most dilemma nikon d50 és km d5d között :)
A szatyor nem táska.

#1020 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:37

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 13:11

Igen, tök ugyanaz. Annak idején én is megkérdeztem :cool:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53