HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#341 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 19. 14:49

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 17:13

Saen, T-lore - köszönöm a véleményeket!

Merlot

Nincs mit, kíváncsi leszek a döntésedre, tapasztalatokra ;)
A szatyor nem táska.

#342 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 18:38

Nekem Kodak Easyshare z740-esem van,nagyon megvagyok vele elégedve,úgyhogy csak ajánlani tudom.Talán az hátrány hogy nem adnak hozzá akkut és töltőt,csak lítiumelemet.De ha jól tudom mág ebben az árkategóriában nem nagyon adnak a többi géphez sem akkut,se töltőt.
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#343 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 20:45

Üdvözletem! Mostanában szeretném lecserélni HP M407-emet egy jobbfajta digitgépre 50k-s kategóriában.

Többféle gépet nézegettem, mindnek van valami enyhébb-komolyabb hendikepje, végül maradt a Canon A510, és az A520.
Előbi mellett szól az alacsonyabb ár, utóbbi mellett a 4MP, ami azonban a tesztek szerint nagyobb képzajjal párosul. Érdemesebb utóbbit választani +8k-ért? Sajnos mindkettőt érinti a 30mp-es videofelvétel-limit. :(

Más téma: Menniy egy digitális fényképezőgép élettartama? Mármitn ellőtt képek számát tekintve?
Válaszokat előre is köszönöm!

Szerkesztette: AViD 2005. 11. 20. 21:09 -kor

#344 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 04:56

Idézet: AViD - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 21:45

Előbi mellett szól az alacsonyabb ár, utóbbi mellett a 4MP, ami azonban a tesztek szerint nagyobb képzajjal párosul. Érdemesebb utóbbit választani +8k-ért?

Ha leméretezed a képet 4mp-ről, akkor el szokott tűnni az az extra zaj. Persze felmerül a kérdés, minek akkor a nagyobb felbontás. Azért, mert több részlet marad meg a képen, csak leméretezve. Szerintem.

u.i.: Cowboy Bebop rulz :)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#345 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 14:00

Sajnos annál lényegesebben nagyobb volt a képen a zaj, amit láttam, még 1024*768-an is egyértelműen szemmel látható volt a különbség. ( A PSA 510 javára) Ha hazaértem suliból megnézem mennyire lehet eltüntetni vmi zajszűrő programmal CS szkripttel.

#346 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:15

Elmondom, hogy állok fényképezőgép-ügyben, mert engem érdekel. :)
A Kodakokat kilőttem pontosan az említett képminőség miatt, egyszerűen nem volt jó a felbontás. A színeket még vissza fogom sírni, de az jobban pótolható utólag, mint az elveszett részletek.
Az S1is-sel az a legnagyobb bajom, hogy nem lát sötétben, pedig fontos lenne. Ezt hivatott pótolni a manuális fókusz (tudom, elég nagyképűen/laikusan hangzott, hogy jól fogom tudni használni).
A Panasonicokat több helyen kihagyták a jó képminőségű gépek közül (ej de diplomatikus voltam!), most ennek fogok utána járni. Frissítés: első két olvasmányom ezt nem támasztotta alá, sőt...
A kategóriában nem láttam 34-36mm alatti lencséket, ha ez kevésnek bizonyul, (márpedig ahogy itt elhangzott, úgy lesz,) akkor plusz előtét kell, nincs mese. Rossz hír.

Ahogy arra számítottam, egyre nő a tanácstalanság.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#347 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 14:32

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 12:15

A Panasonicokat több helyen kihagyták a jó képminőségű gépek közül (ej de diplomatikus voltam!), most ennek fogok utána járni. Frissítés: első két olvasmányom ezt nem támasztotta alá, sőt...

FZ30 Golden DIWA Award nyertes. Az egész FZ sorozat nagy elismerésnek örvend (még dslr tulajdonosok között is), úgyhogy nem egészen értem ezt az állítást.

Szerkesztette: zomgwtf 2005. 11. 22. 14:34 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#348 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 24. 08:49

Keserű tapasztalataim vannak, kezdek ráállni egy kategória-lépésre. Sony DSC-H1 -ről van valakinek tapasztalata? Leírások alapján tetszik, sötétben jó, mindent tud amit szeretnék. Hátránya a Memory Stick és a nem Zeiss lencse. Ja, és az ára...

#349 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:57

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 15:32

FZ30 Golden DIWA Award nyertes. Az egész FZ sorozat nagy elismerésnek örvend (még dslr tulajdonosok között is), úgyhogy nem egészen értem ezt az állítást.

Hát ja. Azt én sem mondanám, hogy a Panasonicokat ki kéne hagyni a jó képminőségű gépek közül...

#350 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:58

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 9:49

Keserű tapasztalataim vannak, kezdek ráállni egy kategória-lépésre. Sony DSC-H1 -ről van valakinek tapasztalata? Leírások alapján tetszik, sötétben jó, mindent tud amit szeretnék. Hátránya a Memory Stick és a nem Zeiss lencse. Ja, és az ára...

Meg a két darab gyenge cerkaakksi ->gyenge vakufeltöltés.

#351 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 11:39

Sziasztok

Szerintetek 60e Ft környékén milyen gépet érdemes venni? Szimpla otthoni felhasználásra lenne, szempontok: jó képminőség, színhűség, minél nagyobb optikai zoom.

Minden javaslatot szívesen fogadok, mivel egyik szempont sincs határozottan előnyben, jelenleg képlékeny a dolog.
Van ugyan náhány kiszemelt, de nincs tapasztalatom velük.

Előre is köszi

#352 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 28. 14:18

Kipróbáltam a Canon S1is-t szürkületben ill. sötétben, és úgy döntöttem, hogy amit képminőségileg tud, az nekem elég. A képek a társtopikban, a segítséget/tippeket köszönöm.
Picassu: neked is ajánlom.

#353 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 08:01

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 10:39

Sziasztok

Szerintetek 60e Ft környékén milyen gépet érdemes venni? Szimpla otthoni felhasználásra lenne, szempontok: jó képminőség, színhűség, minél nagyobb optikai zoom.

Minden javaslatot szívesen fogadok, mivel egyik szempont sincs határozottan előnyben, jelenleg képlékeny a dolog.
Van ugyan náhány kiszemelt, de nincs tapasztalatom velük.

Előre is köszi

Kodak DX6490, nekem bevált. :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#354 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 09:06

Idézet

Első kérdésem következik fényképezőgép-vásárlás előtt: Canon S1is mellé keresek versenytársakat. Az említett gép az ártartomány felső határa (felett van, de mindegy), és alapvetően tetszik.

Hi!

Nemhiába ajánlgatják a Kodak gépeket, nagyon jól tudnak szürkületben, sötétben fényképezni.
És van újabb: Kodak P850 ! 12X stabilizátoros zoom, 5,1 Mpixel. Hatalmas LCD, és ami a legfontosabb: Kodak minőség. :-) Ezek a kamerák nem 3 honapos használatra vannak megépítve.
Elfogult vagyok feléjük, nekem 2 éve van egy DX6440-em, most fényképeztem vele elsötétített teremben bált, egész tűrhető lett, de nyáron számolatlan naplementét, pirkadatot, esti-éjszakai horgászatot.
Képminősége: a portré, a közeli képek csodálatosak, Sport módban (gyors mozgás) "megálla kép" ugrándozó kisgyerekeeket is lehet vele fényképezni, éles, és szép, kodakosan telített a szín, én ezt szeretem, a piros, az piros, nem fakó rózsaszín, a kék az kék, a fű a zöld. A messzi tájképek kicsit összemosottak, (valószínű, hogy én nem tudok jól fényképezni :D ) az enyémben még nincs stabilizátor.
Ha lenne pénzem, szó nélkül megvenném a P850-est. NIncs bruttó 100.000.-Ft ! Én az Extreme-ben vettem az enyémet.
Mint mondtam, a minőség: nem huladék, masszív. Az enyém már volt a tóban... :D  ;)  ;)  semmi baja.

Ha nem tetszik meg, akkor a Fujit ajánlom: S5600?

Üdv!
Asztalravissza!

#355 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:10

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 9:06

Üdv!

Köszönöm, azóta, ahogy írtam, letettem a voksot a Canon S1is mellett.
Nekem elég az esti képminőség, gyakran már kézből is. Ahol pedig nem (pl még éppen kék bolt késő este nagyon zajos), ott javítok utólag. Ennyit képes vagyok rádolgozni a megtakarított 50% pénzemért. Majdnem a kitűzött összeghatáron belül maradtam, és van egy jó gépem. Ha úgy alakul, akkor mindenképp szükség lesz egy komoly masinára, ha pedig nem, akkor tudom, hogy nem a gépen múlt.

#356 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 19:03

Használd egészséggel!
Asztalravissza!

#357 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 02. 10:12

Dzsanó!

Igen lelkesítő amit írsz, és lelkesítő a P850 körüli mizéria, külföldi fórumok is zengedeznek, de nekem érthetetlen, hogy akkor aki egyáltalán megnyilvánult kishazánkban e témában, az miért csak olyan, akinek igen keserűek a tapasztalatai?  Egy magyar hsz nem sok, ami ne arról szólna, hogy életlen képek készültek, egy magyar teszt nem sok (mivel csak egy van), ami finoman ne azt sugallná, hogy a p850 képalkotása körül valami sántít...

Nem piszkálni akarlak, kiugratni akarom a nyulat a bokorból... Valaki vegye már meg végre és tegyen fel egy képet pl. egy bokorból kiugró nyúlról.  Mert amit idáig feltettek képeket, hááát....  Nincs senki, aki az indexes Peturon kívül kézbe tartotta mondjuk két napig?

Szerkesztette: UZ Bence 2005. 12. 02. 10:14 -kor

Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#358 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 11:47

Hát én kodak géptől még nem is igazán láttam olyan éles képet, mondjuk lehet hogy elfogultan nézem.. A kodak inkább a színeiről híres. Meg az áráról.
Árban verhetetlen, de aki kényes a képminőségre, annak nem ajánlom.
Amit meg a P850-től láttam teszképeket (meg a P880-tól) hát nem voltam elájulva tőle.. Bár a középmezőnyben talán megálja a helyét, és mint mondtam, árban verhetetlen.
Persze mindez szubjektív, szóval nem akarok hülyeségeket mondani :)
A szatyor nem táska.

#359 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 13:28

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 11:12

Nem piszkálni akarlak, kiugratni akarom a nyulat a bokorból... Valaki vegye már meg végre és tegyen fel egy képet pl. egy bokorból kiugró nyúlról.  Mert amit idáig feltettek képeket, hááát....  Nincs senki, aki az indexes Peturon kívül kézbe tartotta mondjuk két napig?

Egy fényképezőgéptesztelés azért nem egy egyszerű dolog és egy kétnapos ismeretség a géppel semmit nem jelent, nem akarom az indexeseket lehúzni, de alapos véleményt ennyi alapján nem lehet mondani. Mégha látsz egy tesztképet is valahol az sem jelent sokat, hiszen ha nem megfelelően képzett a fotós akkor máris nem azt látod amire képes a gép. Javasolnám inkább, hogy valami alaposabb és nevesebb tesztoldal értékeléseire hagyatkozz inkább (mint pl a dpreview). Ha nincs ilyen teszt akkor csak annyit tehetsz, hogy minden létező hozzászólást elolvasol mindenféle különböző helyen és megpróbálsz valamit leszűrni a dologból. De mivel ilyen helyen is gyakran hozzá nem értők irogatnak, így még ez sem tuti...

#360 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 02. 13:57

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 13:28

Egy fényképezőgéptesztelés azért nem egy egyszerű dolog és egy kétnapos ismeretség a géppel semmit nem jelent, nem akarom az indexeseket lehúzni, de alapos véleményt ennyi alapján nem lehet mondani. Mégha látsz egy tesztképet is valahol az sem jelent sokat, hiszen ha nem megfelelően képzett a fotós akkor máris nem azt látod amire képes a gép. Javasolnám inkább, hogy valami alaposabb és nevesebb tesztoldal értékeléseire hagyatkozz inkább (mint pl a dpreview). Ha nincs ilyen teszt akkor csak annyit tehetsz, hogy minden létező hozzászólást elolvasol mindenféle különböző helyen és megpróbálsz valamit leszűrni a dologból. De mivel ilyen helyen is gyakran hozzá nem értők irogatnak, így még ez sem tuti...

Teljesen 1-et értek veled, amiket leírsz már elkövettem hsz-em előtt. Azt szűrtem le, hogy csak hurráoptimista hsz-ek születtek külföldön is jószerint, 1 korrektet olvastam egy nőcitől, aki azt írta, hogy elcserélte fz-5-re, mert neki túl bonyolult volt a gép.

HSZ-em lényege, hogy az indexes teszt is emiatt sántít, amit említesz: max 1 hétig nyomkovári, aztán valamit kell írni. De mindenesetre a képminőséggel kapcsolatban azért valamit képet alkothatunk belőle, hogy stílusos legyek, csak én is szeretem, ha legalább 3-4 szakabb avatottabb vélemény van már. De nincs...
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.