HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1741 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 30. 19:53

Idézet: ajaxon - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 20:34

Szia RiCS!

A linkelt képpel kapcsolatban elmondanád milyen megvilágítást használtál?
Mert ha én atommáglyát gyújtok a szobában sem sikerül ilyen egyenletes, gyakorlatilag
árnyék mentes képet csinálni.
Köszi.

A nagy fényszóródás titka a sarok, a sarkok.

#1742 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 30. 20:41

és persze elsődlegesen a nem közvetlen rávillantás (amitől olyan rondák tudnak lenni a vakus képek), hanem a dönthető vakufejjel mennyezetre irányítás
a beépített vakut én is csak derítésre szoktam használni, fő fényforrásnak mindig egy plafonra irányított külsőt

#1743 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 30. 23:17

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 20:41

és persze elsődlegesen a nem közvetlen rávillantás (amitől olyan rondák tudnak lenni a vakus képek), hanem a dönthető vakufejjel mennyezetre irányítás
a beépített vakut én is csak derítésre szoktam használni, fő fényforrásnak mindig egy plafonra irányított külsőt

Köszönöm a felvilágosítást. ;)
Én is a több fényforrásra tippeltem, csak a részletekre lettem volna kiváncsi.

#1744 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 11:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 16:52

Persze 5Mp érzékelővel. Ez az interpolálás a legnagyobb okádék a fotótörténetben.

Nem úgy értettem.
Az idézett illető közölte, hogy a 3264x2448 az 7Mp, ami nem felel meg a valóságnak, ezt kívántam korrigálni.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1745 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 14:56

Idézet: ajaxon - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 23:17

Köszönöm a felvilágosítást. ;)
Én is a több fényforrásra tippeltem, csak a részletekre lettem volna kiváncsi.

Plafonra villantottam egy darab 430EX-el +természetes fény. Néha több mint elég. Vakuknál nem rossz ha van egy lágyító diffúzor vagy bouncer ha nincs a közelben kellően alacsony, vagy fehér plafon.

#1746 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 31. 22:02

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 14:56

Plafonra villantottam egy darab 430EX-el +természetes fény. Néha több mint elég. Vakuknál nem rossz ha van egy lágyító diffúzor vagy bouncer ha nincs a közelben kellően alacsony, vagy fehér plafon.

Köszönöm szépen a választ. :respect:

#1747 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 02:22

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 14:56

Remélem még 2006-ban én is villanthatok a 430EX-emmel a plafonra :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1748 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 12:33

Sziasztok!

Tudom lerágott csont,de számomra mégis elég nagy probléma!  :confused: De még mindíg a CANON POWERSHOT S1 fényképezőgép magyar nyelvü leirását keresem!! Nincs CD-n!És Debrecentől nemmesze lakom! Sajna a Pesti út kicsit nyügös!

Aki tud segítsen nekem!!!!!!!!!!! Előre is köszönöm!!!

#1749 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 01. 12:48

Idézet: fzr1000 - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 12:33

Sziasztok!

Tudom lerágott csont,de számomra mégis elég nagy probléma!  :confused: De még mindíg a CANON POWERSHOT S1 fényképezőgép magyar nyelvü leirását keresem!! Nincs CD-n!És Debrecentől nemmesze lakom! Sajna a Pesti út kicsit nyügös!

Aki tud segítsen nekem!!!!!!!!!!! Előre is köszönöm!!!

A helyedben feltennék egy kérdést itt.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1750 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 14:26

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 0:31

EDigitaltól rendeltem Hama Star 26-ot (kompaktnak, kis kamerának ideális) háromezerért meg még egy kis apróért. (3050 rémlik, de meg kéne nézni az aktuális árakat.) Könnyű (alig több, mint egy kiló), de ha a kampújára ráakasztod a táskád, akkor atomstabil.

Megnéztem, most 3640 forint.

Állvány?
Képet tudtok róla mutatni, hogy kell elképzelni, mekkora... ;)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1751 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 14:45

175 centi magas vagyok, "teljesen kiengedve" géppel együtt kb. az államig ér, kényelmesen lehet vele fényképezni. (Hivatalosan 146 centi a maximum magassága.) Legkisebb állásban (lábai össze vannak csukva, a "nyaka be van húzva" kb. fél méter magas. A két magasság között tetszőlegesen tudod állítgatni, akár centiméter pontossággal. Makrózáshoz nem jó (ahhoz úgyis minitripod illik :) ) de terepre, időzítős csoportképekhez, hosszú záridejű felvételekhez ideális. Van rajta egy pici, ám jól használható vízimérték is, a fényképezőgépet tartó blokkot el lehet forgatni 90°-ra, így álló helyzetben is lehet róla fényképezni. Van rajta kis kar is, úgyhogy panorámaképhez is jó :)
Képet Google Képkeresőben a Hama Star 26 szavakra rákeresve kapsz jó sokat, de a linkelt honlapon is van kép.

Teljesen összecsukva rá tudod kötni a hátizsákod hálózsáktartójára (ha van rajta), de kézben is viheted, van rajta egy fogantyú.

#1752 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 18:15

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 15:45

175 centi magas vagyok, "teljesen kiengedve" géppel együtt kb. az államig ér, kényelmesen lehet vele fényképezni. (Hivatalosan 146 centi a maximum magassága.) Legkisebb állásban (lábai össze vannak csukva, a "nyaka be van húzva" kb. fél méter magas. A két magasság között tetszőlegesen tudod állítgatni, akár centiméter pontossággal. Makrózáshoz nem jó (ahhoz úgyis minitripod illik :) ) de terepre, időzítős csoportképekhez, hosszú záridejű felvételekhez ideális. Van rajta egy pici, ám jól használható vízimérték is, a fényképezőgépet tartó blokkot el lehet forgatni 90°-ra, így álló helyzetben is lehet róla fényképezni. Van rajta kis kar is, úgyhogy panorámaképhez is jó :)
Képet Google Képkeresőben a Hama Star 26 szavakra rákeresve kapsz jó sokat, de a linkelt honlapon is van kép.

Teljesen összecsukva rá tudod kötni a hátizsákod hálózsáktartójára (ha van rajta), de kézben is viheted, van rajta egy fogantyú.

Én is most vettem egy Hamát (Gamma'79) - remélem stabilabb lesz, mint a Star23 -asom!  :)
Más: Használ valaki reflektorokat portrézáshoz? Ha igen, milyen teljesítményűeket, milyen tipusúakat? Kiváltható a "hagyományos" 500-1000 W-os fotólámpa halogénizzókkal?
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1753 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 18:25

Elképzelhető a megvilágítás ilyenekkel is persze, de elvihetik a színeket (Fehéregyensúly állítással ez korrigálható) és elég tetemes villanyszámlát tudnak összecsapni (hoszabb időtartamú használatot feltételezve persze). Valahol olvastam róla cikket egy lelkes amatőr oldalán. Sajna passz, hogy hol.

#1754 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 18:35

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 19:25

Elképzelhető a megvilágítás ilyenekkel is persze, de elvihetik a színeket (Fehéregyensúly állítással ez korrigálható) és elég tetemes villanyszámlát tudnak összecsapni (hoszabb időtartamú használatot feltételezve persze). Valahol olvastam róla cikket egy lelkes amatőr oldalán. Sajna passz, hogy hol.

Köszi! RAW -ba fotózva gondolom utólag beállítható a fehéregyensúly - a villanyszámlát esetenkénti 10-20 perces fogyasztás meg annyira csak nem tornázza fel.
Még egy kérdés: Ugyanakkora lux mellett kb. hogy aránylik egymáshoz a halogén/wolfram izzók felvett teljesítménye?
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1755 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:26

Na, vettem két 500W-os halogénreflektort, hétvégén megpróbálom valami állványra szerelni őket és kipróbálom, mire jók. (mármint a fogyasztásmérő alutárcsájának a felpörgetésén kivül... :D )

#1756 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 18:54

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 17:26

Na, vettem két 500W-os halogénreflektort, hétvégén megpróbálom valami állványra szerelni őket és kipróbálom, mire jók. (mármint a fogyasztásmérő alutárcsájának a felpörgetésén kivül... :D )

Ejhha...Szabad tudni, milyenek és mennyibe kerültek?
Szeretek én is gyors záridőkkel fényképezni, de 2x100W-os izzó elég kevés hozzá.
Jó, ha 400-as ISOval sikerül az 1/3200s legnagyobb rekesszel, amit szívem és szemem szerint még zárnék egy kicsit :)

Azért ez csak 5x annyi fény...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1757 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 06:51

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 19:54

Ejhha...Szabad tudni, milyenek és mennyibe kerültek?
Szeretek én is gyors záridőkkel fényképezni, de 2x100W-os izzó elég kevés hozzá.
Jó, ha 400-as ISOval sikerül az 1/3200s legnagyobb rekesszel, amit szívem és szemem szerint még zárnék egy kicsit :)

Azért ez csak 5x annyi fény...

Ilyenek:

Halogén

és 799 Ft/db volt (izzóval együtt) az OBI-ban, amiből tegnap ráadásul darabonként 200 Ft engedményt is adtak... Úgyhogy egyáltalán nem mondható drágának!  :D
Kb. 120-130 fokban elforgathatóak a vizszintes tengely körül, tehát a padlótól kezdve a mennyezetig állíthatod - a föggőleges tengely körüli állíthatóság pedig az általad alkalmazott rögzítési módszertől függ. (+/- 45 fok szerintem bőven elég) Holnap remélem már bővebb tapasztalatokkal tudok már szolgálni! ;)

#1758 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 21:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 0:31

EDigitaltól rendeltem Hama Star 26-ot (kompaktnak, kis kamerának ideális) háromezerért meg még egy kis apróért. (3050 rémlik, de meg kéne nézni az aktuális árakat.) Könnyű (alig több, mint egy kiló), de ha a kampújára ráakasztod a táskád, akkor atomstabil.

Megnéztem, most 3640 forint.

5760Ft-ot látok. :eek:
26-os?

Szerkesztette: r2r 2006. 02. 04. 21:05 -kor

(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1759 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 21:05

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 18:26

kipróbálom, mire jók

Mire jó? (nem vagyok a témában jártas:D)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1760 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 21:33

Idézet: r2r - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 21:03

5760Ft-ot látok. :eek:

Ehhe, az évkezdő akciók általában január 31-ig tartanak :D Most megnéztem, én január hatodikán még 3040 forint+20% áfáért rendeltem.

Idézet

Mire jó?

Normálisabban be lehet világítani velük (portrénál) a témát, mint vakuval. Plasztikusabb, melegebb fényük van.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.