HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1761 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 06:33

Na, kész vagyok a reflektorszereléssel, ilyenre sikeredett:

https://forum.hwsw.hu/index.php?act=module&...cmd=si&img=2064
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=module&...cmd=si&img=2065
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=module&...cmd=si&img=2066
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=module&...cmd=si&img=2067

Enyhén szólva nem egy formatervezett valami  :)  ,de remélem a célnak meg fog felelni.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1762 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 10:45

Tejüveget, vagy valami fehér lepedőt szerelj be eléjük, ennek a cső alakú halogénizzónak igen ronda (egyenetlen, csíkos) fénye van önmagában.

#1763 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:16

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:45

Tejüveget, vagy valami fehér lepedőt szerelj be eléjük, ennek a cső alakú halogénizzónak igen ronda (egyenetlen, csíkos) fénye van önmagában.

Köszi! Pusztán praktikus megfontolásból (hordozhatóság, sérülékenység) azt hiszem, egy lepedőt cipelek majd magammal, amit a helyszíne(ke)n aggatok fel. :)

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 05. 11:16 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1764 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:26

Szerintem praktikusabb a tejüveg, kiszeded a reflektort védő üveget, beballagsz a kedvenc üvegesedhez, hogy ilyen méretű tejüveg kéne x darab, levágja, berakod, és spóroltál a lepedőn :)

#1765 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:26

Szerintem praktikusabb a tejüveg, kiszeded a reflektort védő üveget, beballagsz a kedvenc üvegesedhez, hogy ilyen méretű tejüveg kéne x darab, levágja, berakod, és spóroltál a lepedőn :)

Végülis igazad van  ;)  akkor holnap lesz a napja, hogy hozzájárulok az üveges céh valamelyik képviselőjének anyagi fellendüléséhez!  :D  (Viszont a lepedőt azért nem teljesen úszom meg - derítésre egy erősen bebútorozott szobában, vagy extrém magas mennyezet esetén jól jöhet.) De az üvegcsere tényleg jó ötlet, köszi - én valamiért mindenáron +előtétként vettem csak számításba a tejüveget - hiába no, sokba kerül a Cavinton, nem telik rá minden nap... :D !!

#1766 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 05. 12:41

Sziasztok!

Egyik ismerősöm szeretne venni egy digitális fényképezőgépet (eddig csak hagyományos gépet használt). Két jelöltje van: Canon Powershot A520 és a Sony Cybershot DSC-S600. Melyiket lenne a jobb választás?

#1767 Felhasználó inaktív   zerti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:48

Sziasztok!

Kompakt gépet szeretnék venni, házi használatra, bruttó 50ezerig kategóriában. Fontos, hogy mindig magammal hurcolhassam, hogy  Nézegettem, sokfelé olvastam fórumot, sok jót hallottam a Canonokról, ezekből érdekelnek:

Canon PS A520
ebben tetszenek a manuális beállítások (teszem hozzá teljesen amatőr vagyok, most lesz az első digi gépem)

Canon IXUS 40
ez kicsit már átlépi az 50ezret...egy barátomnak IXUS400-as gépe van, és néha nyüglődik a vakuval, hogy túl erős....lehet ezen valamit állítani?

Eredetileg ezeket néztem, aztán szóba jöttek a következők:

Olympus X705

Oly C480

Sonyról semmit nem tudok, mi a véleményetek pl erről:
Sony DSC S60?

Kodak C43
ez most 25ezerért kapható

Más kérdés: mi a különbség SD és SD memóriakártyák közt? gondolok itt ilyenre:

Kingston Secure Digital 256MB

256 MB-os Kingston Secure Digital memóriakártya normál változat.

4,900 Ft+ÁFA (5,880 Ft)

Kingston Secure Digital 256MB Elite Pro

256 MB-os Kingston Secure Digital memóriakártya
High SP változat.
5,600 Ft+ÁFA (6,720 Ft)

Aksitöltők között nagy különbségek vannak? fogalmam sincs ezekről...meg az aksikról sem, milyet, mennyiért éremes...ha lehet nem a legdrágábbat választanám...

Előre is köszi a segítséget:
M.

#1768 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:15

Az Elite Pro az gyorsabban írható/olvasható, mint a "normál" SD kártya. Amúgy milyen igényeid vannak a géppel szemben? Leginkább mire fogod használni?

#1769 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:00

Idézet: zerti - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:48

Sziasztok!

Kompakt gépet szeretnék venni, házi használatra, bruttó 50ezerig kategóriában. Fontos, hogy mindig magammal hurcolhassam, hogy  Nézegettem, sokfelé olvastam fórumot, sok jót hallottam a Canonokról, ezekből érdekelnek:

Canon PS A520
ebben tetszenek a manuális beállítások (teszem hozzá teljesen amatőr vagyok, most lesz az első digi gépem)

Canon IXUS 40
ez kicsit már átlépi az 50ezret...egy barátomnak IXUS400-as gépe van, és néha nyüglődik a vakuval, hogy túl erős....lehet ezen valamit állítani?

Én csak ehhez tudok hozzászólni Én egy A520-at használok redszeresen, és közeli tárgyaknál valóban túlvilágít kissé a vakuja, de ez tokéletesen szabályozható expozíció-korrekcióval.

Szerkesztette: AViD 2006. 02. 05. 14:05 -kor

#1770 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:15

Akkutöltők között legalább akkora különbségek vannak mint egy igénytelen kompakt meg egy tükrös gép között. A legegyszerűbb töltőknél az akku jövőbeni működőképessége lesz bizonytalan.

#1771 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:18

Idézet: AViD - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 15:00

Én csak ehhez tudok hozzászólni Én egy A520-at használok redszeresen, és közeli tárgyaknál valóban túlvilágít kissé a vakuja, de ez tokéletesen szabályozható expozíció-korrekcióval.

Van fényvisszamérős vakuval rendelkező gép is ilyen volt pld a Fuji 5500 meg még van egypár.

#1772 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:37

Ha van lehetőség a beállítására, akkor a blende nyílás méretének csökkentésével (nagyobb F érték) lehet csökkenteni a vaku hatását. Shutter idő csökkentése nem fog segíteni, hacsak nem 1/1200 (ez az érték a vakutól függ) alá mész le.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1773 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 15:44

Idézet: zerti - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:48

Aksitöltők között nagy különbségek vannak? fogalmam sincs ezekről...meg az aksikról sem, milyet, mennyiért éremes...ha lehet nem a legdrágábbat választanám...

2 oldallal visszább írtunk erről is egy keveset,szerintem érdemes elolvasnod ! :)
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1774 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:42

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:37

Ha van lehetőség a beállítására, akkor a blende nyílás méretének csökkentésével (nagyobb F érték) lehet csökkenteni a vaku hatását. Shutter idő csökkentése nem fog segíteni, hacsak nem 1/1200 (ez az érték a vakutól függ) alá mész le.

1/500-ig tud szinkronizálni. Egyébként én vakut legtöbbször úgy használom, hogy kiválasztom az adott zoom-állásban alkalmazható leghosszabb zársebességet, (TV mód), és az Expozíciót 1/3-dal, közelebbi téma esetén 2/3-dal csökkentem. Így jól megvilágítja az alany arcát, és a háttér exponálására is megfelelő lesz.
1/500-zal,(ISO 50) f8-as rekesz mellett, legkisebb vakuteljesítményen pedig makrózáshoz is tökéletesen használható.

zerti:
Amennyiben a későbbiekben fotózni, és nem "csak" élményeket szeretnél megörökíteni, akkor megérheti a befektetés egy A520-ba.

#1775 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 03:43

Idézet: AViD - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:42

legkisebb vakuteljesítményen pedig makrózáshoz is tökéletesen használható.

Nekem a lencse takarja a vakut, így árnyék képződik a kép alsó részén ;)
Makrozásra külső vakut használok, itt egy vakus-makros kép:

Kép

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 02. 06. 03:44 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1776 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:30

..Hát el telt két hét, és írtam egy újabb levelet, megint a bizonytalanságot kaptam válaszul, és egy további kb 2 hetet.. :(

Szerkesztette: T-lore 2006. 02. 06. 21:32 -kor

A szatyor nem táska.

#1777 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:15

Nekem tetszik:

főként az első két téma.

csak úgy találtam
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1778 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:21

Idézet: AViD - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:42

1/500-ig tud szinkronizálni. Egyébként én vakut legtöbbször úgy használom, hogy kiválasztom az adott zoom-állásban alkalmazható leghosszabb zársebességet, (TV mód), és az Expozíciót 1/3-dal, közelebbi téma esetén 2/3-dal csökkentem. Így jól megvilágítja az alany arcát, és a háttér exponálására is megfelelő lesz.
1/500-zal,(ISO 50) f8-as rekesz mellett, legkisebb vakuteljesítményen pedig makrózáshoz is tökéletesen használható.

zerti:
Amennyiben a későbbiekben fotózni, és nem "csak" élményeket szeretnél megörökíteni, akkor megérheti a befektetés egy A520-ba.

expozíció alatt nem vaku fényerősséget értesz?
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1779 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:47

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 17:15

Nekem tetszik:

főként az első két téma.

csak úgy találtam

Nekem meg a Calgon "reklám" :D

Amugy FZ-30 rulez, pontosan egy hét mulva ilyenkor már meglesz ;)  :banana:
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#1780 Felhasználó inaktív   zerti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 23:09

Sziasztok!

Na marad a Canon A520 (egyébként nem értem, miért kerül 10ezerrel többe az IXUS 40, mikor kevesebbet tud...amiben jobb, hogy kisebb, nem 1,8as, hanem 2es kijelzője van és nem 5 cmről, hanem 3ról is tud makrózni)

Még memóriakártyáról érdeklődnék: jó bele az SD és az MMC is...mi különbség a kettő között? nagyjából egy árban vannak, melyiket vegyem? mennyire lehet érezni azt, hogy milyen gyorsan írnak a kártyák? pl hogy Kingston Secure Digital 512MB simánál 5x gyorsabb az Elite Pro változata?

Köszi a segítséget: M.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.