HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1901 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:28

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 12:36

Az igazi persze az lenne, ha olyan backup lenne, ami még csak nem is egy házban/lakásban van az eredetivel. Vagy ez már nagyon paranoid ötlet? :think:

Inkább csak realista (;

#1902 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:40

Én a fontosabb képeket (családi eseményekről ofkóz :)) elég hatékonyan tárolom. CD lemezre írva van egy példány a polcomon, egy-egy a két nővéremnél, egy-egy a két nagybátyámnál, egy pedig a keresztapáméknál. (Hétfőtől a nagyüzemi papírképnyomtatásra is fel leszek készülve, remélem, a nyomtatópatront meg a TG 10×15-ös fotópapirost a helyzet komolyságára való tekintettel megfinanszírozzák a kedves rokonok is :D)

#1903 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:55

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 14:40

Én a fontosabb képeket (családi eseményekről ofkóz :)) elég hatékonyan tárolom. CD lemezre írva van egy példány a polcomon, egy-egy a két nővéremnél, egy-egy a két nagybátyámnál, egy pedig a keresztapáméknál. (Hétfőtől a nagyüzemi papírképnyomtatásra is fel leszek készülve, remélem, a nyomtatópatront meg a TG 10×15-ös fotópapirost a helyzet komolyságára való tekintettel megfinanszírozzák a kedves rokonok is :D)

Te aztán tutira mész.. ;)

Én meg azt olvastam, hogy létrejött egy olyan baktérium faj, ami speciálisan a CD-k / DVD-k anyagával táplálkozik, szóval a jövőt illetően érdekes fejlemények lesznek.

Nekem is van egy két noname CD-m, (amin persze nem értékes adatokat tárolok) ami kb 2-3 éves lehet, és a széle felé egész széles sávban meg van sárgulva az ezüst szín.. Pont mint a régi könyveknél :D

Én is most csinálok nagy válogatást a gépről, és a legjavát elviszem kinyomtatni, az tűnik a legtutibb megoldásnak.. Hát nem lesz olcsó mulatság, ha csak 2-300 képet nézek, már 10-15 e Ft.. :o
A szatyor nem táska.

#1904 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 14:00

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 14:40

Jó tíz évvel ezelőtti CD-im éppenhogycsak átmásolhatóak voltak, 3-4 klf. olvasóban való próbálkozás után... (NEM noname anyagok voltak, és anno aranyárban vettem őket, 1x-esen írtam (más választás nem is igen volt:-)) Úgyhogy felesleges ennyi példányban tárolni - érdemesebb inkább 4-5 évente átlökni őket új hordozóra.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1905 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 14:03

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:36

Nekem is 2 példányban vannak meg a képek, az egyik a gépben levő vinyón, a másik mobil rackban. DVD-t eddig nem használtam. Az igazi persze az lenne, ha olyan backup lenne, ami még csak nem is egy házban/lakásban van az eredetivel. Vagy ez már nagyon paranoid ötlet? :think:

Egyáltalán nem az. A földrajzilag nem elkülönült helyen lévő másolatok nem igazán számítanak mentésnek. (Lásd WTC) Ráadásul a mentett anyagot más helyre vinni az esetek nagy többségében nem gond. Egy tökéletes megoldás erre pl. az rsync.

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 17. 14:04 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1906 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 14:25

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 14:00

Úgyhogy felesleges ennyi példányban tárolni...

Akarja a halál ennyi példányban tárolni :D Arról van szó, hogy mindenhol van számítógép, hoznak CD-t, kiírom nekik, a saját képeiket ők kiírják nekünk és a többieknek aztán tudjuk otthon nézegetni. Egyik sógorom pl. nagyon pofás, zenés, menüs videó CD-ket szokott csinálni a képeiből, azokat is viszik :) Nem azért írtam, mert én így mentek, hanem azért, hogy ha valahol "adatvesztés" van, könnyen pótolhatóak a képek.

Ha már szóbakerült, személyes használatra én így "bekáppolok": vinyó, újraírható DVD, meg a jobbakat felküldöm a gmailes címemre.

#1907 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:02

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 15:25

Ha már szóbakerült, személyes használatra én így "bekáppolok": vinyó, újraírható DVD, meg a jobbakat felküldöm a gmailes címemre.

gmail??? Hát nem tudom... én a gépemen tárolom a teljes könyvelésem - az talán nem ennyire publikus... :D  Nálam a sorrend:

1 - /home és /work könyvtárak mentése (rsync) rack winchesterre - munkaidőben óránként, egyébként 4 óránként
2 - Naponta rsync a háttérgépre (ez utóbbi hetente full backupot kénytelen elviselni  ;)  )
3 - /home és /work könyvtárak mentése DVD-RW -kre  - hetente
4 - Full backup winchesterekre - havonta

#1908 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:04

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 12:55

Hát nem lesz olcsó mulatság, ha csak 2-300 képet nézek, már 10-15 e Ft.. :o

A MédiaMarktban Epson fotópapírt lehet kapni 50+100 csomagban 2684 Ft-ért, 270g/m2, fényes. Szerintem jó árban van... a Canon nyomtatómba pedig 500 Ft a patron. Így a 300 kép nincs 7000-be. :D   
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1909 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:09

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 15:02

én a gépemen tárolom a teljes könyvelésem - az talán nem ennyire publikus... :D 

Fényképekről van szó, nem könyvelésről :) Én nem bánom, ha a guglisok a háromnapos borostámon meg a nagyanyum új szemüvegkeretén szörnyülködnek. :)

#1910 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 16:09

Fényképekről van szó, nem könyvelésről :) Én nem bánom, ha a guglisok a háromnapos borostámon meg a nagyanyum új szemüvegkeretén szörnyülködnek. :)

Persze, igazad vagyon! Csak én lusta vagyok szétválogatni - megy minden a levesbe!  :D

#1911 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 16:11

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:55

Te aztán tutira mész.. ;)

Én meg azt olvastam, hogy létrejött egy olyan baktérium faj, ami speciálisan a CD-k / DVD-k anyagával táplálkozik, szóval a jövőt illetően érdekes fejlemények lesznek.

Nekem is van egy két noname CD-m, (amin persze nem értékes adatokat tárolok) ami kb 2-3 éves lehet, és a széle felé egész széles sávban meg van sárgulva az ezüst szín.. Pont mint a régi könyveknél :D

Én is most csinálok nagy válogatást a gépről, és a legjavát elviszem kinyomtatni, az tűnik a legtutibb megoldásnak.. Hát nem lesz olcsó mulatság, ha csak 2-300 képet nézek, már 10-15 e Ft.. :o

A papírkép is kifakul egy idő után, szvsz még mindig az elektronikus tárolás a legjobb, csak oda kell figyelni az adathordozók élettartamára.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1912 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 17. 18:25

Idézet: alexha - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 16:04

A MédiaMarktban Epson fotópapírt lehet kapni 50+100 csomagban 2684 Ft-ért, 270g/m2, fényes. Szerintem jó árban van... a Canon nyomtatómba pedig 500 Ft a patron. Így a 300 kép nincs 7000-be. :D   

Én is vettem pár éve Canon nyomtatómhoz olcsó noname patront és a fekete patronból nyomtatott lapok a szobában tartva elkezdtek lila színűek lenni pár hónapi tartás után. Egy év elteltével már egész bélyegzőfesték színűek lettek.

#1913 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 19:12

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 19:25

Én is vettem pár éve Canon nyomtatómhoz olcsó noname patront és a fekete patronból nyomtatott lapok a szobában tartva elkezdtek lila színűek lenni pár hónapi tartás után. Egy év elteltével már egész bélyegzőfesték színűek lettek.

"Fotopapír?"  VICCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!!!  A legjobb minőségű is pár évtized alatt nézhetetlenné válik! A leggagyibb digitális tárolással is inkább megőrizhetőek a képek, mint bármilyen ú.n. "fotopapíron"! (Arról már nem is beszélve, hogy egy leselejtezett, ótvaros monitoron is jobbak a kontrasztok, mint a "papíron" (Használható a "papír" is, de ebbe inkább ne menjünk bele! :-)

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 17. 19:14 -kor

#1914 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 17. 20:29

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 20:12

"Fotopapír?"  VICCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!!!  A legjobb minőségű is pár évtized alatt nézhetetlenné válik! A leggagyibb digitális tárolással is inkább megőrizhetőek a képek, mint bármilyen ú.n. "fotopapíron"! (Arról már nem is beszélve, hogy egy leselejtezett, ótvaros monitoron is jobbak a kontrasztok, mint a "papíron" (Használható a "papír" is, de ebbe inkább ne menjünk bele! :-)

Elsősorban nem a papírral van baj hanem a tintával. A tinta színe változik meg kémiailag vagy a fénybehatásra vagy pedig a levegőben levő szennyezés hatására. A konyhában levő gáztűzhely az égéskor különösen a sütő CO2-t és SO2-t bocsát ki és ez a tintát átalakítja.

#1915 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 20:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 19:29

Elsősorban nem a papírral van baj hanem a tintával. A tinta színe változik meg kémiailag vagy a fénybehatásra vagy pedig a levegőben levő szennyezés hatására. A konyhában levő gáztűzhely az égéskor különösen a sütő CO2-t és SO2-t bocsát ki és ez a tintát átalakítja.

Ezért a digitális (és szerintem a másikat is) fotókat albumban (fényvédelem) és a szobában (no CO2, no SO2) illik tartani, nem a gáztűzhely felé kiakasztani. :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1916 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 21:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 18:25

Én is vettem pár éve Canon nyomtatómhoz olcsó noname patront...

Ezért nem szabad nyomtatóhoz noname patront venni, pláne akkor, ha a tervezők jóvoltából tényleg csak a patront kell kifizetni, nem a patron+nyomtatófej kombót. Jól tette a Canon, hogy az újabb nyomtatóiban chip figyel, aztán ha nem chipes patront teszel bele, meg a figyelmeztetést is leokézod, tesz egy megjegyzést a nyomtató epromjába, hogy ne gariban kotortassuk ki a nyomtatófejből a beleragadt ócska festéket :D

Egyébként a Tescoban 250 forintért lehet 13×18-as keretet venni (szerintem jól néz ki nagyon, spajzoltam is egy kazlat), az a falon is védi a képet jól.

Polikarpov: a nagyinak azért mégsem adhatsz a kezébe egy monitort, hogy nesze, nézegessé' képeket :D

#1917 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 03:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 21:55

Egyébként a Tescoban 250 forintért lehet 13×18-as keretet venni (szerintem jól néz ki nagyon, spajzoltam is egy kazlat), az a falon is védi a képet jól.

Hogy néz ki egy ilyen 250ft-os 13x18-as keret? Mert lenne jónéhány kép, amit bele lehet tenni :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1918 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 10:31

Egy sima farostlemez meg üveglap, négy kapoccsal összefogva. Egyszerű, de elegáns.

Kép

#1919 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 13:52

Papírfajták tintasugaras nyomtatókhoz

#1920 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 18. 15:21

"/tinták 82 évet bírnak, az Epson papírtól függően 61-166 év között -"

Honnan a fenéből veszik? Semilyen mérés az időt nem helyettesítheti.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.