HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1921 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 18. 15:28

Vesznek egy átlagot, hogy pl. száz év alatt mennyi fény, vegyi behatás, egyéb sugárzás ér egy átlagos körülmények között tárolt képet, és olyan körülményeket állítanak elő, ahol mérhető idő alatt (pl. egy nap) éri ugyanez a sugárzásmennyiség a nyomtatott fotót. A végeredmény egy viszonylag durva, de közel tényszerű becslés.

#1922 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 18. 19:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 16:28

Vesznek egy átlagot, hogy pl. száz év alatt mennyi fény, vegyi behatás, egyéb sugárzás ér egy átlagos körülmények között tárolt képet, és olyan körülményeket állítanak elő, ahol mérhető idő alatt (pl. egy nap) éri ugyanez a sugárzásmennyiség a nyomtatott fotót. A végeredmény egy viszonylag durva, de közel tényszerű becslés.

Mit mondjak nem győzött meg hogy ennek van bármi értelme. Én tíz éve nyomtattam Epson nyomtatóval eredeti tintával és albumba tettem és hónapok alatt színtorzulásos lett.

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 18. 19:44 -kor

#1923 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 19:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 19:41

Mit mondjak nem győzött meg hogy ennek van bármi értelme.

Nem is vártunk mást...

#1924 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 18. 21:05

Idézet: szeder - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 20:43

Nem is vártunk mást...

Te a saját nevedben nem tudsz beszélni?

Az meg hogy megállapítják hogy a kép 100 évig fog elállni ostobaság.Én nem fogom neked magyarázgatni hogy miért. Valamivel jobban értek a kémiához mint te.

#1925 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 18. 21:14

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 16:28

Embernél 400 Rtg/ó sugárzás egy nap alatt halálos. Ha ezt 40év alatt kapja nem. Ugyanez érvényes bármilyen kémiai biokémiai folyamatra is. Ezért az ilyen vizsgálatok semmire nem jók. És van a kémiai vegyületeknek egy ún stabilitása is ami azt jelenti hogy bármilyen behatás nélkül is bomlásnak és átalakulásnak indulhatnak. Honnan tudhatja a tintát készítő hogy nem változik e az anyaga bizonyos idő múlva? Sehonnan. Ezért van a gyógyszereknek lejárati idejük pedig légmentesen lezárva fénytől elzárva van többségük csomagolva.

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 18. 21:28 -kor

#1926 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 21:23

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 21:05

Az meg hogy megállapítják hogy a kép 100 évig fog elállni ostobaság.Én nem fogom neked magyarázgatni hogy miért. Valamivel jobban értek a kémiához mint te.

a minősítéseket ezzel a világszerte elismert intézettel végezteti minden gyártó
lassan 30 éve ezzel foglalkoznak, lehet már némi rálátásuk a témára, esetleg a kémiára is - ha hozzád persze nem is mérhetőek
(bár talán hasznos lenne közölni velük is, milyen hülyeség amit csinálnak)

#1927 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 18. 21:32

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 22:23

a minősítéseket ezzel a világszerte elismert intézettel végezteti minden gyártó
lassan 30 éve ezzel foglalkoznak, lehet már némi rálátásuk a témára, esetleg a kémiára is - ha hozzád persze nem is mérhetőek
(bár talán hasznos lenne közölni velük is, milyen hülyeség amit csinálnak)

"Én tíz éve nyomtattam Epson nyomtatóval eredeti tintával és albumba tettem és hónapok alatt színtorzulásos lett."

Ez is bevizsgált volt, természetesen!

#1928 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 21:58

Te a saját nevedben nem tudsz beszélni?

De tudok...  Csak ahogy olvastam mások hozzászólásait egy-egy "kétkedő" beszólásod után, gondoltam megengedhetem a többes szám egyes személyt (;

Az meg hogy megállapítják hogy a kép 100 évig fog elállni ostobaság. Én nem fogom neked magyarázgatni hogy miért.  Valamivel jobban értek a kémiához mint te.

Ez meglehet.  De honnan tudod?  Netalán ismersz?  Szerintem nem... 
Ez esetben pedig ez is van akkora ostobaság, mint a 100 évig elállás.  De sebaj, nem ez volt a legnagyobb (;

#1929 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 22:04

10 éve a színes tintasugaras nyomtatás még igencsak gyerekcipőben járt, óriási fejlődés ment végbe az utóbbi pár évben
nem csak képminőségben, tartósságban is

#1930 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 22:21

Idézet: szeder - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 12:52

Az általam vett Premium Glossy fotópapírról semmit sem ír, pedig ez is Epson. :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1931 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 22:44

Idézet: alexha - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 22:21

Az általam vett Premium Glossy fotópapírról semmit sem ír, pedig ez is Epson. :D

Hát de mondta, h olyanról ír, amivel tapasztalata van, azok pedig az Epson matt papírok.
A tiednek meg már a nevében benne van, h fényes (;

#1932 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 18. 23:26

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 23:04

10 éve a színes tintasugaras nyomtatás még igencsak gyerekcipőben járt, óriási fejlődés ment végbe az utóbbi pár évben
nem csak képminőségben, tartósságban is

A kémiai vegyületek előállítása az nem úgy megy hogy: na gyerekek csináltunk egy olyan tintát ami nem 5év múlva kezd bomlani hanem 100év múlva. Ilyen nincs ez kémiai képtelenség. A kémia fejlődésével új vegyületeket elő lehet állítani, de stabilabbakat nem.

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 18. 23:42 -kor

#1933 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 00:15

ha már észt osztasz, legalább néznél utána a témának: milyen két alapvető, teljesen más jellegű tintafajta létezik; abból az egyik miért nem volt sokáig ideális fotóhoz

#1934 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 00:45

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 19:41

Én tíz éve nyomtattam Epson nyomtatóval eredeti tintával és albumba tettem és hónapok alatt színtorzulásos lett.

És tíz év alatt semmit sem fejlesztettek a tintán és a nyomtatókon.

Idézet

Ezért az ilyen vizsgálatok semmire nem jók.

Mint ahogy az időjárás-előrejelzés, a jövőkutatás és az egyéb olyan kutatások sem, amelyek még meg nem történt eseményeket próbálnak előrejelezni.

Idézet

Valamivel jobban értek a kémiához mint te.

Ez jelen esetben ugyanolyan értékű megállapítás, mint hogy a tinta eláll száz évig.

Idézet

Honnan tudhatja a tintát készítő hogy nem változik e az anyaga bizonyos idő múlva? Sehonnan.

Szerintem olvasgass a számítógépes szimuláció varázslatos világáról. Rengeteg bizonytalansági tényezőt lemodellezve kellő pontossággal megjósolható egy vegyület viselkedése t idő alatt.

Idézet

A kémiai vegyületek előállítása az nem úgy megy hogy: na gyerekek csináltunk egy olyan tintát ami nem 5év múlva kezd bomlani hanem 100év múlva.

Nem is úgy megy. akkor nem lennének kutatólaboratóriumok.

Idézet

A kémia fejlődésével új vegyületeket elő lehet állítani, de stabilabbakat nem.

Régen sok robbanóanyagban a nitroglicerin volt a legfontosabb alkotóelem. Aztán előállítottak stabilabbakat, kezelhetőbbeket. Na, akkor ez most hogy van?

#1935 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 19. 01:20

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 1:15

ha már észt osztasz, legalább néznél utána a témának: milyen két alapvető, teljesen más jellegű tintafajta létezik; abból az egyik miért nem volt sokáig ideális fotóhoz

Én előállítottam párszáz vegyületet, láthatók szagolhatók, ízlelhetők.

#1936 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 19. 01:25

"előállítottak stabilabbakat, kezelhetőbbeket. Na, akkor ez most hogy van"

Egy adott vegyület stabilitását nem lehet növelni pro nature. (pld a 100 évvel ezelőtt és a most előállított glaubersó stabilitása azonos)

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 19. 01:28 -kor

#1937 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 01:48

És miből gondolod, hogy a mai tintákban ugyanazokat a vegyületeket használják, mint a tíz évvel ezelőttiekben?

#1938 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 09:04

Ha eltekintünk a dolog technikai részétől, akkor még marad egy kérdés: A papírokat és tintákat előállító cégeknek vajon mi az érdekük:

1 - Időálló festék és papír: Egyszer kinyomtatod, (felhasználva 1 db papírt, X mennyiségű festékkel) majd még a dédunokáid is abban a nyomatban gyönyörködnek

2 - Nem időálló festék és papír: Évente kinyomtatod, felhasználva ezzel n db papírt és n-szer X mennyiségű festéket.

:confused:  Én hajlok arra, hogy nem igazán éri meg a cégeknek az 1. variáció (Hogy technikailag megvalósítható lenne-e, azt nem tudom megitélni - de gondolom ennél keményebb problémákat is megoldottak már a vegyészek.)
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1939 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 19. 09:24

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 2:48

És miből gondolod, hogy a mai tintákban ugyanazokat a vegyületeket használják, mint a tíz évvel ezelőttiekben?

Mivel leírtam hogy kémiával foglalkozom, nem gondolom hanem tudom hogy mi a szinezékek körül a helyzet. Nem úgy van hogy csak úgy előállítok egy új szinezéket.Van olyan ami többezer éves(indigó, bíbor) és még mindíg nincs jobb stabilabb. És a nyomtatásnál összeadok két vegyületet, tinta papír és azok egymásrahatása is belép. Van egy tintám ami 50évig eláll, egy papírom ami 100évig és amikor összeadom a kettőt lesz egy nyomtatásom ami 3 évig áll el. A laborok pedig könnyen adnak ki 100évre bizonyítványt, senki nem kéri tőlük számon.

#1940 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 09:32

tedd már meg légyszi, h legalább rákeresel a "pigment tinta" kifejezésre...

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.