HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3001 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:03

Most mindenki beírja mindenhova, hogy bocs, nem értek hozzá? :) Jönne a sok nem értek hozzá, meg én se, én se, aztán a kérdés már át is került az előző oldalra, onnantól kezdve lehet rá keresztet vetni.

Ha jól megfogalmazza az igényeit, akkor segítenek itt jól. Nekem is így lett a húszezres HP 735-ből Canon A520 ;)
Pl. "Édesanyámnak szeretnék venni fényképezőgépet, mit ajánlotok?" Itt mindenki felsorolhatná a szívéhez legközelebb álló gyártó kedvenc modelljét, hisz miért ajánlana mást. Ha azt is tudjuk, hogy anyuka szabadidejében hulló vízcseppeket, szökellő szarvasokat szeretne fotózni, vagy csak a szomszéd telekre akar bepaparazzizni, már sokkal könnyebb konkrét típusokat mondani.

#3002 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:13

NONO! en kerdeztem edesanyamnak fenykepezogepet, ketszer is, de konkret tipust, azt egyet sem mondtatok! sot, rakerdeztem egy konkret tipusra (Nikon 5400), amire csak azt a valaszt kaptam, hogy mar nem kaphato. (ami egyfelol nem igaz, masfelol meg nem ez volt a kerdes..)

ugyhogy teny es valo, hogy nem kap az ember mindig valaszt. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3003 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:51

egy N70-es lefagy a 135/2-es manualisomtol, es nem hajlando fenykepezni. szerintem a D50 es D70-es sem tenne mashogy, bar meg nem probaltam! (de ha menne is: szerintem a fenymeres egy olyan dolog, amirol nem erdemes lemondani... legalabb munkablendesen lehessen!)

D70-re raktam föl olyan kétszerezőt, ami minden elektronikus kapcsolatot megszakít a vázzal, és fénymérés nélkül lehetett használni, nem fagyott le

persze, valóban hülye megkötés, de pl az itteni Nikon topikban Lugosi pajtás jól elvan a full manuális obikkal, tehát van, akinek így is bejön (mondjuk én sem szívesen tenném - dehát ez a felhasználástól függ elsősorban. Nem gyorsan változó körülményekhez jó lehet)

#3004 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:18

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:51

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni. Munkatársamtól vennék egy Canon S2-est. Van-e olyan megbízható neten letölthető sw, amivel tesztelni tudom a dead-hot pixelt.

A fekete-fehér lapos pixeltesztet el akarom végezni a géppel. Ezen kívül mit nézzek még meg rajta?

Sürgős lenne, mert holnap du. aktuális. Előre is köszi.

Pld töksötétben csinálj képet. A fehér lapon a halott pixelt látod míg a sötétben a fény nélkül bebillentet. Meg több fényhelyzetben élességállítást próbálva csinálj felvételt. Egyáltalán hogyan működik pld a zoom, észre lehet venni egy gépen a hibát, annyira értened kell hozzá.

#3005 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:19

es o is D70-et hasznal? mert ugye van olyan gep, amin az AI viszont mukodik!
a forum ma:

#3006 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:23

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:03

Most mindenki beírja mindenhova, hogy bocs, nem értek hozzá? :) Jönne a sok nem értek hozzá, meg én se, én se, aztán a kérdés már át is került az előző oldalra, onnantól kezdve lehet rá keresztet vetni.

Ha jól megfogalmazza az igényeit, akkor segítenek itt jól. Nekem is így lett a húszezres HP 735-ből Canon A520 ;)
Pl. "Édesanyámnak szeretnék venni fényképezőgépet, mit ajánlotok?" Itt mindenki felsorolhatná a szívéhez legközelebb álló gyártó kedvenc modelljét, hisz miért ajánlana mást. Ha azt is tudjuk, hogy anyuka szabadidejében hulló vízcseppeket, szökellő szarvasokat szeretne fotózni, vagy csak a szomszéd telekre akar bepaparazzizni, már sokkal könnyebb konkrét típusokat mondani.

Hm... akkor megfogalmazom az igényeimet.  ;)
Brutto 100 alatt szeretnék venni egy kompakt gépet. Nem partyfotózásra, vagy extrém sport közbeni kattintgatásra akarom használni, hanem szép pillanatokat jó minőségben rögzíteni. Néha utazgatom külföldre, könnyebb hegyi túrákra, ezért olyan gép kell ami bírja a strapát, de nem szakad le töle a nyakam. Változatosan szeretek képeket készíteni, mikor milyen hangulatom van. Ha éppen egy csinos lányról szeretnék arcfotót vagy "beállásos" képet készíteni, arra is alkalmas legyen. De ha éppen a távolban repülő csészealjat akarom lencsevégre kapni, az is beleférjen. Tájkép vagy makró, sok pici hangya a földön vagy óriás rózsaszín elefánt a levegőben, kint a szabadban, vagy éppen egy múzeum vagy templom sötét "zugaiban", száguldó motoros "megállítva" vagy éti csigát "száguldozva"... egyszóval mindent szeretnék fotózni, amin megakad a szemem, és azért kompakthoz mérten elfogadható minőségben.  Létezik ehhez legalkalmasabb gép? :) ;)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3007 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:25

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:18

Pld töksötétben csinálj képet. A fehér lapon a halott pixelt látod míg a sötétben a fény nélkül bebillentet. Meg több fényhelyzetben élességállítást próbálva csinálj felvételt. Egyáltalán hogyan működik pld a zoom, észre lehet venni egy gépen a hibát, annyira értened kell hozzá.

A halott pixeleket szoftveresen szervizben ki tudják iktatni a gépben nem? És akkor a környezőkből mossa vhogy össze...  :think:
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3008 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:29

NeCrO: nagy zoomatfogas? szerintem a Panasonic tajekan nezegess..
a forum ma:

#3009 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:29

NeCrO: nagy zoomatfogas? szerintem a Panasonic tajekan nezegess..

10-12x-es optikai zoomal nézegetek gépeket

#3010 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:32

A repülő csészealjak zavarják a fényhullámokat, nehéz őket fényképezni.

#3011 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:19

es o is D70-et hasznal? mert ugye van olyan gep, amin az AI viszont mukodik!

Lugosi? igen

#3012 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:33

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:32

A repülő csészealjak zavarják a fényhullámokat, nehéz őket fényképezni.

de én akarom...  :lollypop:

#3013 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:37

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:25

A halott pixeleket szoftveresen szervizben ki tudják iktatni a gépben nem? És akkor a környezőkből mossa vhogy össze...  :think:

sőt, minden kamera már gyárilag tartalmaz ilyen hibatáblázatot (hiszen ahogy nő a fölbontás, a hibás pixelek esélye is nő - ezért nem fognak eldobni egy CCD-t)

a kérdés csak az, lehet-e ezt a táblázatot bővíteni: van olyan típus, ahol a felhasználó is indíthat "pixel-mapping"-et, amikor a kamera maga próbálja meg ezt elvégezni, de van, amikor a hazai szervízben sincs hozzá eszköz, amivel ezt meg tudnák tenni

fontos egyébként, h a tesztelés csak kb kézből megtartható időkre korlátozódjon, mert tizedmp-es tartománytól kezdve már teljesen normális, ha megjelenik egy-két hotpixel!

#3014 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:43

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:25

http://www.digiretus...php?SORSZAM=13

A halott pixeleket hogyan lehetne kiktatni hiszen nem működnek. Ha túlsok van belőlük akkor a CCD használhatatlan.

#3015 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:46

hat hogyan maskepp, mint a firmware segitsegevel?? ;)

de hogy erdemlegeset/erdekeset is mondjak vannak olyan gepek, amik a hosszu expozicios hot pixeleket ugy "iktatjak ki", hogy duplan keszitik el a felvetelt, a masodikat csukott zarral, es a ket kepet "kivonva" szedik ki a hotpixeleket. fincsi megoldas! hiaba, mire nem kepes a szamitastechnika.. :)

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 04. 09:54 -kor

a forum ma:

#3016 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:46

A nem világító diódákat hogyan akarod kiiktatni? Azok ki vannak égve! Ott fény hogy a fenébe lenne? Ősszekevered a stuck és a hotpixellel!

#3017 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:58

gehogy keverem. hiszen pont Te linkelted be azt az oldalt, ahol leirjak, hogyan javitsuk ki ezeket. nos ha a gep software-e (a firmware) is tudja pont ugyanezt, sot, megvannak neki az adatok, hogy hol keresse, mitobb, a raw-ban a subpixelen tud dolgozni, akkor ennel sokkal jobb eredmenyt is el tud erni. a kerdes erre vonatkozott. (lasd "környezőkből mossa vhogy össze".)

es bocsanat, de nem hagyhadtam ki az utalast, hogy termeszetesen ez is a firmware dolga! :)
a forum ma:

#3018 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:00

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:54

A nem világító diódákat hogyan akarod kiiktatni? Azok ki vannak égve! Ott fény hogy a fenébe lenne? Ősszekevered a stuck és a hotpixellel!

egyrészt ez sokkal ritkább lehet (én pl még sosem találkoztam vele), de az elv ugyanaz, mint a stuck pixelnél: a kamera egyszerűen figyelmen kívül hagyja az abból az érzékelőcelláből kapott adatot (hiszen tudja, h rossz), és a környező pontok alapján interpolálja

és ezt minden kamera elvégzi! minimális az esélye egy fullra hibátlan, sokmillió pixeles CCD-nek

#3019 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:46

de hogy erdemlegeset/erdekeset is mondjak vannak olyan gepek, amik a hosszu expozicios hot pixeleket ugy "iktatjak ki", hogy duplan keszitik el a felvetelt, a masodikat csukott zarral, es a ket kepet "kivonva" szedik ki a hotpixeleket. fincsi megoldas! hiaba, mire nem kepes a szamitastechnika.. :)

Ez az amiért visítok, mikor valaki azt hiszi hogy a szoftverrel hardveres problémát meg lehet oldani. Kiesik egy lencse az optikából sebaj a szoftver majd pótolja! Ki van égve az érzékelő dióda, sebaj majd a szoftver világít helyette! A kiégett dióda helyén akkor is fekete pont lesz ha nem akarod.

#3020 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:06

"kamera egyszerűen figyelmen kívül hagyja az abból az érzékelőcelláből kapott adatot ("

Onnan hogy kapna adatot ha ki van égve, meg van szakadva az a dióda? A dead pixelről beszélek.

Mivel nem világító diódárol van szó csak világos homogén felületen zavaró.

Szerkesztette: ottokar 2006. 05. 04. 10:10 -kor

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.