HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3141 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 06. 22:32

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 23:14

Oké. :) És akkor a 40 milliós kérdés: jó lesz ez a fej és állvány kombó DSLR-re is? :D

A 390 RC fej biztos jó lenne, az állványról nem tudok nyilatkozni nekem maszek állványom van.

#3142 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 22:33

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 21:41

És egy másik kérdés is van, az egyik visszatérő: állvány. :) Manfrottokat nézegetem az edigitalnál, de a neten utánaolvasgatva (és asszem itt is írtátok néhányan) inkább olyat vennék, amin nincs fej, azt külön vennék hozzá. Így talán már nyugodt szívvel mondjátok, hogy majd az jó lesz egy DSLR-hez is. Vagy még így se? :D Mindegy, a következő versenyzők volnának:

http://edigital.hu/product.php?productid=1...&cat=354&page=1
http://edigital.hu/product.php?productid=1...&cat=354&page=1

Igazából nem sikerült rájönnöm, hogy mi a különbség, bár az egyikre írja, hogy fej van hozzá, holott a kép alapján meg nem. Szóval nyílván elírás. Viszont fejet segítsetek választani ebből a listából (vagy másikról, ha tudtok jobbat):

http://edigital.hu/home.php?cat=359&sort=p...ort_direction=0

Max. 12e-ig (bruttó), mert 30e fölött semmiképpen nem szeretnék költeni. :) A döntést talán megkönnyíti, hogy a legegyszerűbb fej is jó nekem, mivel elsősorban (és másodsorban is) tájfotózáshoz lesz.

Köszi!

486RC2 - gömbfej? +2k igaz, de elég jó kis fej...
Ezt néztem először, aztán 3d lett belőle.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#3143 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 22:49

Hm, meglátjuk. :) Most vettem észre, hogy egy táska sem ártana, az + 5k még alsó hangon. Na jól kiszúrtam magammal. :D
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#3144 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 23:57

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 18:32

Panasonic FZ7-et vagy Canon S2 IS-t. Nézd meg őket, és te dönts.

Vagy Sony DSC-H2... :)

Panából ahogy néztem óccsó lett az FZ20 (netto 80). Jobb széria az FZ7nél vagy sem?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3145 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 00:00

Idézet: szeder - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 13:43

vááá ezzel fél méterről agyon lehet nyomni egy bogarat...  :Đ
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3146 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 01:24

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 1:00

vááá ezzel fél méterről agyon lehet nyomni egy bogarat...  :Đ

Ekkora átfogáshoz már elkél ez a hossz...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#3147 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 04:49

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 20:14

Szerintem ezekben ne bízz. 0,5x wide konverternek gyönyörűszép torzítása lehet. Ha mindenképp venni akarsz, akkor persze az amerikait, a másik eladó egyik helyre azt írta, hogy a cucc Japánban van, miközben őmaga Hong Kongban csücsül, ergo hazudik, és a hong kongiakban egyáltalán nem szabad megbízni, ott a cuccok döntő többsége hamisítvány. Még a gyártót se jelölte meg sehol :omg:

Helyedben ezt nézegetném, ha 0,5x konverter kell, ez tényleg profi, elvileg:
http://search.ebay.com/search/search.dll?c...uper&category0=

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 05. 07. 04:52 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3148 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 08:38

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 17:17

Szia!
Nekem van 15-30-am, és elégedett vagyok vele. (Ha szeretnéd próbálgatni --> pü.)?

.
.
.
.

Köszönöm szépen!

Már próbáltam egyszer a Pálvölgyiben, de jó lenne egy valós szituációban is kipróbálni. Egy hétvégén esetleg tudunk találkozni a Lánchíd környékén? Ott akkor lőnék vele "valós" képeket, aztán össze tudnám vetni a Zenitar képével. Az is nagylátó, de azért más tészta (different pasta)

A címet megnézem, jelentősen olcsóbb, mint mondjuk az SL*Foto.hu, érdekes.

Megnézem még a Sigma 10-20-at is, és a Tokinát is  :up:

Majd PÜ beszélünk, ha lehet.
Üdv!
.
.
.

#3149 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 11:38

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 5:49

és a hong kongiakban egyáltalán nem szabad megbízni, ott a cuccok döntő többsége hamisítvány.

Vagy potyognak a cuccok a millióféle gyár egyikéből (keresd meg a Made in... feliratot, legtöbbször a pontok helyén China van :) ), egyszer egy kínai srác 10 darabonként elpasszolt az ebayen úgy 150-200 darab IPAQ 5450 kéziszámítógép-érintőképernyőt, darabját postával együtt 19 ezer forint körüli áron. Maga a cucc úgy 30-40 ezerbe kerül a HP-tól vásárolva (legközelebb Angliából lehet rendelni, 35 ezer+posta+vám, mert bár maga a szerviz angol, a cucc akkor is Kínából jön), ha a beszerelést is kéred, már meg is van a hetvenezer, pedig igazán nem nagy cucc (két szalagkábelt kell bedugni az alaplapba). Egy darab panasz sem érkezett rá (volt egy kazal pozitív visszajelzése, meg kevesebb, mint tíz negatív), tehát több, mint valószínű, a gyárból ballagott ki egy kartondoboz kijelző. :)

#3150 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 07. 15:34

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 9:16

Az S1-ednek mi lesz a sorsa? :think:
Nem lennél benne esetleg egy PowerShot A520+kis pénzmag cserében? :)

Bocs, hogy csak most, nettávolban voltam.
S1-emre a lehető legrosszabb "vevő" jelentkezett, az öcsém...
De van itt nemmessze egy másik eladó darab, ha mindenképp azt szeretnél. ;)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#3151 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 15:58

Ha a másik eladó darab tulajdonosa benne lenne egy Powershot A520 csere+reális pénzösszeg tranzakcióban, akkor érdekelne ;) (Igazán a normálisabb méret/pixelszám arányú CCD-ből adódó élesebb/zajmentesebb képek meg a 10× digitális zoom miatt érdekelne.)

#3152 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 07. 16:08

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 16:58

Ha a másik eladó darab tulajdonosa benne lenne egy Powershot A520 csere+reális pénzösszeg tranzakcióban, akkor érdekelne ;) (Igazán a normálisabb méret/pixelszám arányú CCD-ből adódó élesebb/zajmentesebb képek meg a 10× digitális zoom miatt érdekelne.)

Kérdezd meg tőle! ;) Bár őt most inkább az EOS sorozat érdekli, nem a PowerShot.

Szerkesztette: gazdi 2006. 05. 07. 16:09 -kor

#3153 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 17:06

Köszi gazdi, de még nem döntöttem el, valószínűleg mégsem adom el, és ezzel a cuccal vágok neki Skóciának. :D Most így is meg fogom érezni a 30k-s állványberuházást, és talán még vennék egy wide konverterlencsét, az sem lesz olcsó, jah és egy polár sem ártana. :D

De persze ha jön egy ajánlat, amit nem tudok visszautasítni, akkor persze lehet róla szó. :) (A rend kedvéért ez egy jó állapotban lévő (a kaszni alja karcos) Canon S1 IS, 512MB-os nemgyors CF-fel, Lowepro táskával, eFilm 2500mAh, gyorstöltővel.)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#3154 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 17:09

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 16:58

mármint 10x optikai :) mennyire zajos az az a520? mert az s1 is igen szép zajt tud néha produkálni :(
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3155 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 17:12

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 18:09

mármint 10x optikai :) mennyire zajos az az a520? mert az s1 is igen szép zajt tud néha produkálni :(

Jaja, ISO 50 felett már csak akkor használom, ha fontosabb, hogy meg legyen valami örökítve. Na jó, azért az ISO 100 még rendben van, Neatimage-vel meg lehet pucolni.

#3156 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 07. 17:36

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 18:12

Jaja, ISO 50 felett már csak akkor használom, ha fontosabb, hogy meg legyen valami örökítve. Na jó, azért az ISO 100 még rendben van, Neatimage-vel meg lehet pucolni.

Én úgy látom hogy ez a kigúvadt szemekkel való szemcsevadászat már kezd hisztérikussá válni.

#3157 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 07. 17:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 18:36

Én úgy látom hogy ez a kigúvadt szemekkel való szemcsevadászat már kezd hisztérikussá válni.

:hello: -- és a másik ilyet is idetehettem volna
Ez nem szemcsevadászat, az S1-et sem érdemes ISO200-ra vagy fölé állítani és pont. Mint S1-tulaj, teljes mértékben egyetértek bbencével az érzékenység-zajosság leírásában. Te, mint S1-nemtulaj (vagy rosszul tudom?) talán nem elsőkézből szerezted az információidat, ami megint kitágította az arcodat. Vegyél vissza kicsit.

szerk: De nem ezért jöttem, hanem hogy megkérdezzem, hogy a Swarowski nevű céggel van-e valakinek tapasztalata. Konkrétan erre a megoldásra gondolok.

Szerkesztette: gazdi 2006. 05. 07. 17:47 -kor

#3158 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 07. 18:00

"?) talán nem elsőkézből szerezted az információidat, ami megint kitágította az arcodat. Vegyél vissza kicsit."

Ha nem vetted volna észre eddig ez egy nyilt fórum ahol mindenki elmondhatja a véleményét. Nincs jogod semmi arra hogy felszólíts valakit  hogy ne azt mondja amit tapasztal. Pláne ha azt nem durva módon teszi. Ha vettél volna fáradságot akkor tudhatnád ha akarnád hogy ez nem az én stílusom.

#3159 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 07. 18:15

OFF

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 19:00

Ha nem vetted volna észre eddig ez egy nyilt fórum ahol mindenki elmondhatja a véleményét.
A témáról, nem az előző hozzászólásról.

Nincs jogod semmi arra hogy felszólíts valakit  hogy ne azt mondja amit tapasztal.
Tökéletesen így van. Épp a "tapasztal" részre hívtam fel a figyelmet.

Pláne ha azt nem durva módon teszi. Ha vettél volna fáradságot akkor tudhatnád ha akarnád hogy ez nem az én stílusom.
Azt elég pontosan tudom, hogy (itt, a fórumon, legalábbis ezen szekcióban) milyen a stílusod. Talán ezért játszott talán szerepet némi előítélet az előző hozzászólásom megalkotásában.

Ha ezt szeretnéd folytatni, akkor PÜ. Ha az S1 ISO beállítástól függő zajosodásával kapcsolatban is van érdemi tapasztalatod, akkor "Válasz". Kérlek.

#3160 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 18:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 18:36

Nem mondok semmit, ítéld meg magad. Egy indoor és egy outdoor képet készítettem 2 perccel ezelőtt ISO 200-on, mindkettő 100%-os crop.

http://photos.meltin...hu/IMG_7861.jpg

http://photos.meltin...hu/IMG_7863.jpg

Szerinted? :) (és nem, az indoor nem azért ilyen, mert bemozdult a rövid záridő miatt)

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.