HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3301 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 08:35

ja, és jó lenne egy képstabilizátor is bele.  :think:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#3302 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 08:39

Idézet: fzr1000 - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 6:16

Lenne 1 kérdésem...

Minolta 5D-hez távkioldó kapcsolás,mert szeretnék különböző távkioldókat csinálni a géphez.És hát angolul nem tudok :( Angolul,hogy becézik a távkioldót?

Előre is köszönöm.

Remote controller.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3303 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 08:40

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 6:39

Ehh, bbence, úgyis elviszik a gépedet, mire el tudnám adni az enyémet :) Olcsón adod.

Igen, elég olcsón, de talán így elviszik. Ugyanis körbenéztem a magyar neten, és hát elég nagy túlkínálat van jelenleg. :) Úgyhogy nem olyan biztos az, hogy ennyiért is elviszik.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#3304 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:23

Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 8:16

Kicsit hasonlít ez a "kell egy verda" c felvetéshez. Mire kell, vagizni a csajok előtt -> kétszemélyes sportkocsi; áruszállításra-> minél nagyobb raktér, szintén lehet kétszemélyes; esetleg családi nyaralásra -> egyterű...

pontosan! nagyon hasonlit. ha vegre sikerulne kinyognod, hogy mire kene, meg segiteni is lehetne. de azon kivul, hogy neked ultrakompakt kell (kocsiknal maradva dizel), mast nem tudtunk meg...  :think:

tehat?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3305 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:27

Nézd, egyezkedhetünk is :D Ha találsz vevőt az én gépemre jó áron (az általad linkelt topicban leírtam, hogy mit kínálok, meg PM-ben bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, jó ár := 38-40 ezer :) ), tied a vételár, meg kiegészítem hatvanezerre ;) (lusta dög vagyok, meg jobb szeretek "ismerős arcokkal" üzletelni :) )

#3306 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:51

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 10:27

Nézd, egyezkedhetünk is :D Ha találsz vevőt az én gépemre jó áron (az általad linkelt topicban leírtam, hogy mit kínálok, meg PM-ben bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, jó ár := 38-40 ezer :) ), tied a vételár, meg kiegészítem hatvanezerre ;) (lusta dög vagyok, meg jobb szeretek "ismerős arcokkal" üzletelni :) )

Most hívtak pár perce az apronetre feladott hirdetés kapcsán, lehet, hogy holnap el is viszik. Viszont természetes, hogy ha két vevő (egyik lennél te) ugyanannyit ajánlana, akkor én is neked adnám el. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#3307 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 9:23

pontosan! nagyon hasonlit. ha vegre sikerulne kinyognod, hogy mire kene, meg segiteni is lehetne. de azon kivul, hogy neked ultrakompakt kell (kocsiknal maradva dizel), mast nem tudtunk meg...  :think:

tehat?

Semmi profi fotózás, semmi különleges extra.
Ha megyünk nyaralni, vagy kirándulni, esetleg a családi összejöveteleknél, vagy ha elmegyek bulizni.
Ja, és szeretném, ha lenne benne full manual mode, mert terveim között van, hogy megtanulok fotózni.
Tudom, ahhoz nem ilyen gép kell, de az alapokhoz, hogy mi mire jó, arra tökéletesen megfelel. Ügye nem tévedek. (kocsiknál maradva a vezetés megtanulásához sem kell Merci, ahhoz jó egy (régi) kisautó is :) )
Nem árt, ha jó makro képeket készít. :)
És szeretném, ha mindig nálam lenne, ezért keresek egy apró fajtát.

Szóval nem madarakat, meg tájakat, meg hasonlókat szeretnék fotózni vele.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó

#3308 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 10:09

jol tevedsz: a fotozas megtanulasahoz egy regi manualis Practica lenne a legjobb.. ;)

de mar kezd alakulni, igaz meg mindig csak a felet latjuk. hova kerul a vegeredmeny? (kepernyo, web, papirkep -- mekkora meret..)

amiket eddig leirtal, abbol a kovetkezot birom leszurni: olyan gepre van szukseged, ami magas iso-nal sem bicsaklik meg, es nincs szukseged extra nagy zoomra. a tanulas es manualis kerdeskor viszont mar hatarozottan kivul visz az ultrakompakt kategorian. ahhoz nem art egy stabilan kezbe foghato gep, meg olyan, ahol a melysegelesseggel is tudsz jatszani. szoval vagy-vagy..
a forum ma:

#3309 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 10:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 10:09

jol tevedsz: a fotozas megtanulasahoz egy regi manualis Practica lenne a legjobb.. ;)

de mar kezd alakulni, igaz meg mindig csak a felet latjuk. hova kerul a vegeredmeny? (kepernyo, web, papirkep -- mekkora meret..)

amiket eddig leirtal, abbol a kovetkezot birom leszurni: olyan gepre van szukseged, ami magas iso-nal sem bicsaklik meg, es nincs szukseged extra nagy zoomra. a tanulas es manualis kerdeskor viszont mar hatarozottan kivul visz az ultrakompakt kategorian. ahhoz nem art egy stabilan kezbe foghato gep, meg olyan, ahol a melysegelesseggel is tudsz jatszani. szoval vagy-vagy..

Azért van az ultrakompakt kategoriában is olyan gép, ami full manual módot nyújt.

Amiket eddig néztem:
Casio Z850
Panasonic DMC LX 1
Panasonic DMC FX 1
Valamelyik Canon IXUS pl 750
Nikon CoolPix P4

Elsődleges végeredmény marad a gépen.
A legjobb képeket kinyomtatom, néhány pedig A4-es méretben kerül nyomtatásra (otthon, vagy valamelyik szolgáltatónál).
Utólagos képjavítást nem nagyon szándékozom, szóval otthon az lesz nyomtatva, amit fotózok, ha pedig vmelyik szolgaltató, ott esetleg ők javítanak rajta, nem tudom.

Casio-sokan szapulják, hogy nem jó képeket csinál. és nincs rajta usb port, viszont egy csak sd/mmc kártyaolvasó 2k
Panasonic - nekem zajosnak tűnnek a képek. az lx 1 kicsit drága.
Ixus - nincs képstabi
Coolpix P4 - na erről nem tudok semmit.

ja, még valami, 640*480 videot is csináljon, hanggal. (30fps)

mire jó a mélységélesség?

Szerkesztette: sbazsi 2006. 05. 11. 10:43 -kor

#3310 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:20

Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 10:54

Semmi profi fotózás, semmi különleges extra.
Ha megyünk nyaralni, vagy kirándulni, esetleg a családi összejöveteleknél, vagy ha elmegyek bulizni.
Ja, és szeretném, ha lenne benne full manual mode, mert terveim között van, hogy megtanulok fotózni.

Pont így voltam én is mikor vettem a Canon A80-at, 1,5 éve. Majd csak jó lesz a manual tanulgatni. Azóta sem használtam, pedig nyúzom a masinát rendesen. Automatában és panoráma módban használva tökéletesen meg vagyok elégedve a képminőséggel.
Néhány tapasztalat:
- vásárláskór az elemek is benne legyenek a gépben, hogy érzékeld milyen nehéz. 4db elemes gépek már kényelmetlenül nehezek lehetnek.
- 1,5 "-os kijelzőst már nem szabad venni. Nagyon keveset lehet látni rajta, főleg napsütésben. Panorámafotózásnál alig lehet látni az illesztést.
- Makróban a teljes LCD-n mutatja a képet vagy sem. Ez azért fontos mert szemre kell beállítanod a kép élességét és ha 1,5"-os kijelző felén mutatja a makró beállítását kínszenvedés használni.
- Minimum 256MB-os kártyát vegyél a géphez. 4 Mpixelnél ~ 180 fotót jelent. Ezt is hamar el lehet lődözni.
- Minél több optikai zoom! 5-6 zoomolást még meg lehet tartani kézben és szuper dolog. Ugye itt nem romlik a képminőség.
- Video min. 640x480 legyen. 320x240 nagyon gyenge képminőség.
- 4 Mpixel bőven elég felbontás, home gépnél. Annál több csak feleslegesen foglal helyet a kártyán.

Ha most vennék Canon PowerShot A700 lenne a befutó: link. Hihetetlen, hogy 80 E Ft-ért menyivel jobbat lehet kapni, mint 1,5 éve.
Ha ennyi nem kerül rá, akkor a Canon A520 ~45E Ft-ért.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#3311 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:22

nem jol ertetted, vagy nem jol fogalmaztam. persze, hogy van manualis mod, de ez nem nevezheto annyira jol hasznalhatonak, hogy igazan alkalmas legyen a tanulasra. (es volt ott mas ok is, ezzel ossze nem fuggo: a kezbefoghatosag.)

a4-es meretre az 5-6Mp lesz a jo. ami zajos, azt ugye mar kizartuk: nagy iso legyen jo. a kepstabilizator valoban hasznos lehet ahhoz, amit szeretnel.

utofeldolgozas: ha meg szeretnel tanulni fenykepezni, akkor ez is a resze. melysegelesseg, angolul Depth of Field. keress ra az interneten, mert igy ket szoban kisse nehez elmagyarazni. ami teged erinthet: az ultrakompakt kategoriaban mindig nagy lesz a melysegelesseged. ami a kivulallo szamara pozitivum, a hozzaertonek katasztrofa.
a forum ma:

#3312 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:23

Vagy az én A520-am, negyvenért :)

#3313 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:26

"- Minél több optikai zoom! 5-6 zoomolást még meg lehet tartani kézben és szuper dolog. Ugye itt nem romlik a képminőség."
(az ugye csak melekesen, hogy a kezbol megtarthatosag nem a zoom atfogastol fugg, de mindegy.) azt felejtetted ki, hogy a nagy zoom atfogasu objektivek altalaban rosszabb minoseguek. raadasul a kerdezo (mostmar) egesz jol meghatarozta a temait: ahhoz nagy gyujtotavolsag nem kell.
a forum ma:

#3314 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:27

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 11:20

Pont így voltam én is mikor vettem a Canon A80-at, 1,5 éve. Majd csak jó lesz a manual tanulgatni. Azóta sem használtam, pedig nyúzom a masinát rendesen. Automatában és panoráma módban használva tökéletesen meg vagyok elégedve a képminőséggel.
Néhány tapasztalat:
- vásárláskór az elemek is benne legyenek a gépben, hogy érzékeld milyen nehéz. 4db elemes gépek már kényelmetlenül nehezek lehetnek.
- 1,5 "-os kijelzőst már nem szabad venni. Nagyon keveset lehet látni rajta, főleg napsütésben. Panorámafotózásnál alig lehet látni az illesztést.
- Makróban a teljes LCD-n mutatja a képet vagy sem. Ez azért fontos mert szemre kell beállítanod a kép élességét és ha 1,5"-os kijelző felén mutatja a makró beállítását kínszenvedés használni.
- Minimum 256MB-os kártyát vegyél a géphez. 4 Mpixelnél ~ 180 fotót jelent. Ezt is hamar el lehet lődözni.
- Minél több optikai zoom! 5-6 zoomolást még meg lehet tartani kézben és szuper dolog. Ugye itt nem romlik a képminőség.
- Video min. 640x480 legyen. 320x240 nagyon gyenge képminőség.
- 4 Mpixel bőven elég felbontás, home gépnél. Annál több csak feleslegesen foglal helyet a kártyán.

Ha most vennék Canon PowerShot A700 lenne a befutó: link. Hihetetlen, hogy 80 E Ft-ért menyivel jobbat lehet kapni, mint 1,5 éve.
Ha ennyi nem kerül rá, akkor a Canon A520 ~45E Ft-ért.

Van olyan, ami makróban nem a teljes képen jelenít meg??? Nem is hallottam ilyenről.
SD/mmc kártyás gépet keresek. az pedig van, kb 1,5 gigányi kártya.
a minél több optikai zoom nem jellemző a (ing)zsebben kényelmesen elférő gépekre.

Erről a P4-ről van valakinek bármi tapasztalata?

#3315 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 11:22

mert igy ket szoban kisse nehez elmagyarazni. ami teged erinthet: az ultrakompakt kategoriaban mindig nagy lesz a melysegelesseged. ami a kivulallo szamara pozitivum, a hozzaertonek katasztrofa.

a közeli és távoli tárgyak élessége?
az ultrakompakt törekszik arra, hgoy minden jól látszodjon,
pedig az a jó, mint ahogy a  szemmel is látunk, hogy egyszerre csak egy helyre tudunk fokuszálni, a többi homályos, ha messze van? :think:

#3316 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:32

" Majd csak jó lesz a manual tanulgatni. Azóta sem használtam, pedig nyúzom a masinát rendesen"

Akkor nem csináltál egy éjszakai felvételt se ezekszerint, mert azt csak manuál beállításban lehet.

#3317 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:32

valami ilyesmi, igen! ;)
(azzal a kiigazitassal, hogy az ultrakompakt nem torekszik ra, hanem egy tulajdonsaga. az erzekelo meretebol, es az objektiv blendeerteketol fugg.)
a forum ma:

#3318 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:41

"Makróban a teljes LCD-n mutatja a képet vagy sem. Ez azért fontos mert szemre kell beállítanod a kép élességét és ha 1,5"-os kijelző felén mutatja a makró beállítását kínszenvedés használni."

Itt valami képzavar van, makróban miért ne mutatná a képet a teljes LCD-n? Kézi élességállításnál van olyan hogy a teljes kép egy részét digitálisan kinagyítva mutatja az élességállítás megkönnyítése végett.

#3319 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:42

A Casio tényleg olyan szörnyű képeket készít, mint azt sokan állítják?

Nikon Coolpix P4 tesztképek
Casio Z850 tesztképek
Ixus 750 tesztképek
Pana FX1 tesztképek
Pana LX1 tesztképek

utóbbi kettő egy az egyben kapható egyépként Leica márkanév alatt is.

Szerkesztette: sbazsi 2006. 05. 11. 11:42 -kor

#3320 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:42

Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 12:31

a közeli és távoli tárgyak élessége?
az ultrakompakt törekszik arra, hgoy minden jól látszodjon,
pedig az a jó, mint ahogy a  szemmel is látunk, hogy egyszerre csak egy helyre tudunk fokuszálni, a többi homályos, ha messze van? :think:

Vmi ilyesmi. Arról van szó, hogy van egy bizonyos tartomány, ahol a tárgyak fókuszban vannak, azon kívül pedig kiesnek a fókuszból (kb. így, nem egészen pontos, de ennyit elég tudni). Nagy mélységélesség: széles tartomány (gyakorlatilag minden fókuszban van). Kis mélységélességet meg ki tudod találni már.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.