HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3361 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 09:29

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 9:10

De, a fémvázas gépek burka igencsak le tud hűlni hidegben, még ha a "belső szerveket" viszonylag jól hőszigetelő műanyag is védi. Cserébe közvetlen napfényben jobban védi az alkatrészeket a melegedéstől, meg ha leejted, akkor sem esik szét (annyira). :)

Az ilyen párásodás ellen az a legjobb, ha a hidegben úgy hordod a gépet, hogy minél közelebb legyen a testedhez, így nem hűl át annyira.

a kocsi csomagtartójában volt...
mind1, volt vagy 5 éve... :D

azóta megtanultam én is. :D

amúgy mennyire bírják ezek az esést? láttam egy olympust, másfél méterig bírja, az volt ráírva.  :rolleyes:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#3362 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:09

Az a legbiztosabb, ha nem ejted el :) Nekem a fényképezőgép dobozának felbontása után az első dolgom a csuklópánt felhelyezése volt (nem a Canontól kapott, csatos izé, azt oda is adtam munkatársamnak, helyette egy régebbi filmes gépemről mentettem át egy igen masszív darabot). Csúnya, ahogy ott lóg rajta, meg minden, de jópár "meleg helyzetet" úsztam meg általa. :)

Egyébként sokmindentől függ. Ha kikapcsolt állapotban ejted le, akkor azt jobban bírja, mint ha nyitott objektívvel ejted, és pont az objektívre esik. :) Sajnos erre sehol sem térnek ki (hisz a tesztgépeket vissza kell adni), ezért kénytelenek vagyunk a gyártó által megadott adatokra hagyatkozni, amelyek vagy igazak, vagy nem. Azt viszont vedd figyelembe, hogy főleg az objektívtubus környékén nagyon finom mechanika van, az már tíz centiről is szétugorhat, ha szerencsétlenül esik.

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 12. 10:11 -kor

#3363 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:34

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:09

Az a legbiztosabb, ha nem ejted el :)

Nekem is mindig a csuklómon van a pánt.
Vigyázok rá én is mint valami ékszerre.
:D
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó

#3364 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:44

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:10

De, a fémvázas gépek burka igencsak le tud hűlni hidegben, még ha a "belső szerveket" viszonylag jól hőszigetelő műanyag is védi. Cserébe közvetlen napfényben jobban védi az alkatrészeket a melegedéstől, meg ha leejted, akkor sem esik szét (annyira). :)

Az ilyen párásodás ellen az a legjobb, ha a hidegben úgy hordod a gépet, hogy minél közelebb legyen a testedhez, így nem hűl át annyira.

Fémvázas, fémházas az a gép aminek a belső fő tartóelemei amin az optika az érzékelőfelület esetleg a tükörakna van az egybe fröccsöntött fémből, duraluminium, magnálium van. A külső fémborítás az más tészta, mondhatnám macskafing, teljesen felesleges e szerkezet eme rendje.

#3365 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 21:44

http://www.fototipp.hu/node/303

:)

#3366 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 13. 11:45

Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:34

Nekem is mindig a csuklómon van a pánt.
Vigyázok rá én is mint valami ékszerre.
:D

Én amióta digit gépem van, és volt egypár, tíznél több jóval soha nem tettem fel rá semilyen szíjat se nyakba valót se csuklóra, ki se bontottam őket. Ezt nem dicsekvésként mondom, csak engem digitnél zavar a szíj és nem használom.

#3367 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:10

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 21:44

OFF: Ez nem csak a fotós topic-okra igaz. Minden hasonló topicra. :D

#3368 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 07:40

http://cgi.ebay.com/Nikon-D2X-Digital-SLR-...1QQcmdZViewItem <--- mi ez, vmi vicc? Na ne már, vedd meg most azonnal 950 dollárért (~200ezer Ft) az 1 millió Ft-os gépet? Szeretnék én hinni ennek, de vhogy nem tudok. Ha ügyes vagy, még 20ezer Ft-ért is tied lehet........ és ez londoni, 100%-os feedback-kel...

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 05. 15. 07:48 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3369 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 09:34

en a megteveszto "buy it now" feliraton kivul nem latok mas problemat! ugyanis nincs "buy it now" gomb, ahol valoban ennyiert tudnad megveni. 8 nap alatt meg hidd el, fel fog menni szepen az ara. az ebay mar csak ilyen. (es valoszinuleg ha ugyes vagy sem tudod megvenni 20e Ft-ert, mert bizonyatra be van allitva egy minimum osszeg..)

szoval mi is a kerdes? hol a problema? en tenyleg nem latok!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3370 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 10:34

en a megteveszto "buy it now" feliraton kivul nem latok mas problemat! ugyanis nincs "buy it now" gomb, ahol valoban ennyiert tudnad megveni. 8 nap alatt meg hidd el, fel fog menni szepen az ara. az ebay mar csak ilyen. (es valoszinuleg ha ugyes vagy sem tudod megvenni 20e Ft-ert, mert bizonyatra be van allitva egy minimum osszeg..)

szoval mi is a kerdes? hol a problema? en tenyleg nem latok!

Már úgy gondolod, hogy maga az eladó, vagy barátokon keresztül, beállít egy bid-et?
Amíg 0-n van a bid, biztos nem ez a helyzet. És ez a konkrét eset lehet, hogy még eltart egy ideig, de van másik hasonló eset ugyanennél az eladónál, ahol már csak órák vannak a hátra, ár ugyanígy alacsony, bid meg nincs még.

#3371 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:56

az ebay-en (sajat tapasztalat) az utolso orakban, percekben ugrik meg sokszor az ar. tovabba szokot beallitva lenni minimum ar, amit ha licitalsz ra, akkor valami olyasmit ir ki, hogy a jelenlegi licit meg nem erte el a minimum arat. ilyenkor hiaba van ott a licit, ennyiert meg nem kelt el az aru. ha egy bizonyos aru valodi ertekere vagy kivancsi, allits be licitfigyelest nehany erdekesnek tuno arucikkre, majd amikor osszegyult 5-10-20 lejart licit, akkor mar ossze tudod hasonlitani az arakat, az eladok (feedback es csillagszam), felszereltseg es minoseg tekinteteben. a folyamatban levo arak figyelese hipnotikus erovel bir, es becsapja az embert. :( :D

a megteveszto feliratrol: valahogy ugy kell erteni, hogy "akar ennyiert is megveheted!" (de persze nem biztos, hogy sikerul.. sot..)
a forum ma:

#3372 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 11:56

az ebay-en (sajat tapasztalat) az utolso orakban, percekben ugrik meg sokszor az ar. tovabba szokot beallitva lenni minimum ar, amit ha licitalsz ra, akkor valami olyasmit ir ki, hogy a jelenlegi licit meg nem erte el a minimum arat. ilyenkor hiaba van ott a licit, ennyiert meg nem kelt el az aru.

Ez hülyeség, ilyet az e-bay hogyan engedhetne meg? Akkor minek a starting bid? Dísznek? Rakja be azt a minimum árat, amit kér, aztán licitálhatnak a vevők, de az, hogy ad egy érvényes licitet a vevő, majd visszajelzik, hogy cumi, nem kapod meg, mert nem tetszik az ár annak ellenére sem, hogy a starting bid-et meghaladta, az enyhén szólva is ferdíti az adás-vételt a vevő hátrányára, márpedig az e-baynek, mint internetes piacnak, biztosítania kell mindkét oldal számára a tisztességes piacot. Ez így a vevő átverése, ezt pedig legális piac nem engedi.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 05. 15. 11:07 -kor

#3373 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:30

nem, atveres, mert jelzi! tudsz rola. csak nem tudod a minimumot amit beallitottak. asz'szem nagyobb eladoknak lehet ilyet beallitani, vagy extra penzert, vagy mittomenmi. es dragabb cuccoknal szokas ilyen beallitas. hidd ma'n el kerlek. mi masert koptatnam itt a billentyuket? vagy komolyan addig nem hiszel, amig nem keresek egy ilyet?

vitazni meg nem erdemes ebben, hiszen en most a tenyeket irom le! ;)
a forum ma:

#3374 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:36

Akkor nem vitázom veled, csak kijelentem, hogy ez az adás-vételi folyamat torzítása a vevő hátrányára.
Ez olyan, mintha kiírnám egy termékre a kirakatban, hogy 100 Ft, bejön a vevő, hogy dejó ára van, kérek belőle, aztán szólok neki, hogy bocsi, az nem 100 Ft igazából, hanem 500 Ft. Ezt egyébként a GVH szigorúan tiltja, szép kis büntetést szabnának ki.
Az e-bay meg nagyban csinálja? Hát akkor gratulálok.

#3375 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:37

Amerikai eBay-en "reserve not met" felirattal szokták jelezni az ilyet az oldal tetején, az aktuális licit mellett/környékén.  Lehet, h máshol is van ilyen, de pl. német eBay-en még nem találkoztam ilyesmivel.

szerk.:  Reserve price

Szerkesztette: szeder 2006. 05. 15. 11:40 -kor

#3376 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:47

http://cgi.ebay.com/Nikon-D2X-Digital-SLR-...1QQcmdZViewItem <--- hát ez az illető kicsit meghülyült, több mint másfélszeres árat fizet, mint az amerikai ár.
Oké, értem, tehát ilyesfajta kis átverések megengedettek. Oké, végülis a vevő sem azt fizeti, amit hajlandó lenne fizetni, hanem a 2. legnagyobb licit + 1 dollárt.

#3377 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:51

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 12:06

Rakja be azt a minimum árat, amit kér, aztán licitálhatnak a vevők...

Pedig van ennek magyarázata. Ha berak egy olyan minimálárat, amennyiért tuti eladná, akkor lehet, hogy a kutyának se fog kelleni. Jelképes összegről indítva viszont hamar beindul a licit, és az esetek nagy százalékában a leütés pillanatáig beáll egy mindkét félnek reális árra a mutató. Ez a "rejtett minimum" viszont védi az eladót, ha esetleg megakadna a licit (teszemazt lerohad az ebay, és a licit vége előtt tíz másodperccel éled újra, vagy éppen abban a pillanatban senkinek sem kell az a cucc), így nem fordulhat elő, hogy mondjuk egy ötszáz dolláros árut öt dollárért kelljen eladnia. A licitáló meg kap értesítést arról, ha a licitje nem érte el a minimum összeget, szóval nem bukik senki semmit. Ilyen, hogy "meggondoltam magam, mégsem kapod meg a cuccot, holott megnyerted" nem nagyon fordul elő, a vásárlót egyfelől az ebay is védi, másrészt az is, hogy a még kevés értékeléssel rendelkező sellerek nem nagyon mernek olyat csinálni, ami lehúzhatja az "átlagukat" (ami a bizalom alapja az ebayen), "nagymúltú" eladók meg nem foglalkoznak ilyen piti dolgokkal, inkább rakják föl a következő cuccukat. :) Persze mindig is lesznek "azért regisztráltam, hogy eladjam ezt meg azt a cuccomat, onnantól kezdve soha többé nem láttok (0-1 értékeléssel rendelkezők), azoktól meg nem kell venni semmit :D

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 15. 11:57 -kor

#3378 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:13

Hopsz, köddé vált az eladó.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 05. 15. 15:14 -kor

#3379 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:51

Hi All!

Többször esett már szó a fórumban a gépek/CCD-k zajosságáról különböző ISO értékek mellett. Létezik erre valamilyen konkrét mérőszám (esetleg táblázat), ami alapján egyértelműen (egyértelműbben) őssze lehetne hasonlítani az egyes gépeket a zajosságuk alapján is?
Persze lehet nézegetni a tesztképeket is, de ahhoz jó lenne, ha "ugyanakkor, ugyanazt, ugyanolyan beállítások" mellet készülnének :-)

Üdv

#3380 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:01

letezik. a dpreview tesztekben talalsz is ilyet.bar szerintem csaloka es nem igazan jolhasznalhato, csak kiindulasnak. sokal hasznosabbak a szinbontott kepek, ahol megiscsak szemmel nezed az eredmenyt!
(ja, es ok arra is vigyaznak, hogy legyenek "ugyanakkor ugyanugy" keszult kepek, akar evekre visszamenoleg! ;))
a forum ma:

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »