HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1011 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 09:13

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 9:06

Emberek... nem tudom, kinek van itt tapasztalata ilyesmiről, de esélyes, hogy kiküldetésre megyek Kínába, és hát felmerült bennem a kérdés, hogy abban a kedves rendőrállamban hogyan tudom úgy magamnál tartani ill. hurcolni a gépem, reptér, város, stb. hogy megússzam épségben, és képekkel tudjak hazatérni... van valahol valami "fotós illemtankönyv veszélyes helyekre" vagy hasonló? :think:
Mondjuk azt tudom, hogy a nagy fehér az kényszerképzeteket kelt, valszeg a 300-as telétől eltekintek... talán túlélem :) De pl. az ottani reptéri rend mennyiben térhet el egy nyugatitól, vajon ott nálam lehet-e fotóstáska, ilyesmi... mennyire örülnek, ha nekiállok életképeket fotózni egy téren vagy egy piacon... ilyesmik.
Az mondjuk triviális, hogy kell még kártya, mert 2*512-vel nem úszom meg, főleg a raw-mániámmal.
"Szerencsére" nagyrészt meló lesz, de azért szabadnapok is előfordulnak... neten meg lehet, hogy nem tudom kijuttatni a dolgot, lévén furcsa állapotok uralkodnak arrafelé, és nem tudom, a multi erősebb, vagy a kormány :Đ

Kártya helyett vegyél egy Vosonic X'sDrive-ot meg bele egy laptopvincsit, a Drive kb 20-25e a vincsi meg amit beleteszel és egy életre el vagy látva "kártyával".
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1012 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 09:42

Ahol nem lehet az jelezve van... illetve szólnak.  :omg:

#1013 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 10:04

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 9:13

Kártya helyett vegyél egy Vosonic X'sDrive-ot meg bele egy laptopvincsit, a Drive kb 20-25e a vincsi meg amit beleteszel és egy életre el vagy látva "kártyával".

vinyot nem. soha.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1014 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 10:04

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 9:42

Ahol nem lehet az jelezve van... illetve szólnak.  :omg:

Én is attól tartok :fear:

#1015 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 10:09

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 10:04

vinyot nem. soha.

Miert is?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1016 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 10:32

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 10:09

Miert is?

Mert fajgyűlölő vagyok.
Mert nem lehet a falhoz vágni. Nemes egyszerűséggel: nem bízom benne.

#1017 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:02

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 10:32

Mert nem lehet a falhoz vágni.

CF kártyát lehet?
300/4 L IS-t lehet?

Mit csinálsz, ha egyszer valami gond lesz a CF kártyáddal?  Onnantól mit teszel majd a gépbe, ha már abban sem bízol?

:p

#1018 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:04

Idézet: szeder - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 12:02

CF kártyát lehet?
300/4 L IS-t lehet?

Mit csinálsz, ha egyszer valami gond lesz a CF kártyáddal?  Onnantól mit teszel majd a gépbe, ha már abban sem bízol?

:p

Nem érdekel :p

Egyébként a CF-et simán hozzávághatod, kipróbáltam.
De ne akarjatok meggyőzni, mert csak rongálja a topic sűrűségét :D
A kulcsmondat ez volt:

Idézet

Mert fajgyűlölő vagyok.

Ja, még indok: nem akarok olyasmire költeni, amit az életben többet nem használok. Egyszerűen nem stílusom, ennyi.

Szerkesztette: alvaro 2005. 12. 17. 12:09 -kor

#1019 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:20

mennyi időre mész?
300/4 IS addig a polcon fog porosodni? na neee :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1020 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:30

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 12:20

mennyi időre mész?
300/4 IS addig a polcon fog porosodni? na neee :Đ

Na jó, nem biztos :D

Még komolyan gondolkodom rajta.
4 hét egyébként. Ha mind szabad lenne, eláshatnám magam, tényleg vinyó kéne, úgyhogy nem lenne elég semmi, mert azt én nem :D

#1021 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:36

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 13:30

Na jó, nem biztos :D

Ha mégis ugy döntesz hogy nem viszed... én szivesen vigyázok rá. Tudod, hogy ne porosodjon, ne rozsdáljon...etc  :)

#1022 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:57

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 8:06

Emberek... nem tudom, kinek van itt tapasztalata ilyesmiről, de esélyes, hogy kiküldetésre megyek Kínába, és hát felmerült bennem a kérdés, hogy abban a kedves rendőrállamban hogyan tudom úgy magamnál tartani ill. hurcolni a gépem, reptér, város, stb. hogy megússzam épségben, és képekkel tudjak hazatérni... van valahol valami "fotós illemtankönyv veszélyes helyekre" vagy hasonló? :think:
Mondjuk azt tudom, hogy a nagy fehér az kényszerképzeteket kelt, valszeg a 300-as telétől eltekintek... talán túlélem :) De pl. az ottani reptéri rend mennyiben térhet el egy nyugatitól, vajon ott nálam lehet-e fotóstáska, ilyesmi... mennyire örülnek, ha nekiállok életképeket fotózni egy téren vagy egy piacon... ilyesmik.
Az mondjuk triviális, hogy kell még kártya, mert 2*512-vel nem úszom meg, főleg a raw-mániámmal.
"Szerencsére" nagyrészt meló lesz, de azért szabadnapok is előfordulnak... neten meg lehet, hogy nem tudom kijuttatni a dolgot, lévén furcsa állapotok uralkodnak arrafelé, és nem tudom, a multi erősebb, vagy a kormány :Đ

Ezt a cikket olvasd el:

http://www.luminous-...na-street.shtml

#1023 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 13:14

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 12:57

Köszi, ez mindenesetre hasznos! Meg majd igyekszem szót érteni a helyiekkel, akikkel dolgozni kell, csak ismerik a dörgést :)

#1024 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:49

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 10:06

Barátom nemrég volt kínai körúton, 20GB kepet lőtt a D50-esével és nem volt semmi gond. Azt mondta illik megkérdezni az illetőt akit fotózni szeretnénk, meg katonákat/állami épületeket jobb nem fotózni, de amúgy túristabarát rendszer volt.

#1025 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:52

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 14:49

Barátom nemrég volt kínai körúton, 20GB kepet lőtt a D50-esével és nem volt semmi gond. Azt mondta illik megkérdezni az illetőt akit fotózni szeretnénk, meg katonákat/állami épületeket jobb nem fotózni, de amúgy túristabarát rendszer volt.

Köszi! A cikkben is ilyesmiket írtak, akkor talán nem kell annyira aggódnom. Egy kicsit azért de :)

Szerkesztette: alvaro 2005. 12. 17. 14:53 -kor

#1026 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:31

Szerintem vigyél papírt + ceruzát, és byte-ról byte-ra firkáld le a lapra a képeket. Kb 2-4 millió szám elég is egyhez :-)
Akkor biztos nincs szükség mobil vinyóra.
Vagy feltöltheted a neten egy társzolgáltatóra.

#1027 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:33

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 15:31

Szerintem vigyél papírt + ceruzát, és byte-ról byte-ra firkáld le a lapra a képeket. Kb 2-4 millió szám elég is egyhez :-)
Akkor biztos nincs szükség mobil vinyóra.
Vagy feltöltheted a neten egy társzolgáltatóra.

Erre nem is mondok semmit. Kérem kapcsojja ki.
De most komolyan. Ennek a hozzászólásnak semmi értelme nem volt. Muszáj b*szogatni, csak mert más az ízlésem, stílusom? :mad:

De tudod mit? Majd igénybe veszem valakinek a céges laptopját :p
A net pedig nem működik szerintem arrafelé, hacsak nem "a multi erősebb, mint a kormány" :rolleyes:

Szerkesztette: alvaro 2005. 12. 17. 15:39 -kor

#1028 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 16:23

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 14:33

Erre nem is mondok semmit. Kérem kapcsojja ki.
De most komolyan. Ennek a hozzászólásnak semmi értelme nem volt. Muszáj b*szogatni, csak mert más az ízlésem, stílusom? :mad:

De tudod mit? Majd igénybe veszem valakinek a céges laptopját :p
A net pedig nem működik szerintem arrafelé, hacsak nem "a multi erősebb, mint a kormány" :rolleyes:

Kínában is van internet. Ismered az országot? Nagyon különbözőek az egyes vidékek, szinte olyan, mintha más-más országban járnál (pl Hongkong és az északi falvak). Tajvanról nem is beszélve, vitatkoznak is rajta, hogy ugyanaz az ország, vagy nem.
Az internet időnként van, időnként meg cenzúrázzák. Bizonyos dolgok nem elérhetők. A céges laptop a legjobb ötlet, de vigyél hozzá kártyaolvasót.

#1029 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 16:31

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 16:23

Kínában is van internet. Ismered az országot? Nagyon különbözőek az egyes vidékek, szinte olyan, mintha más-más országban járnál (pl Hongkong és az északi falvak). Tajvanról nem is beszélve, vitatkoznak is rajta, hogy ugyanaz az ország, vagy nem.
Az internet időnként van, időnként meg cenzúrázzák. Bizonyos dolgok nem elérhetők. A céges laptop a legjobb ötlet, de vigyél hozzá kártyaolvasót.

...és ezért a legrosszabbra számítok :Đ Pedig egyébként modern, iparos rész a célpont.
Kártyalovas meg mindig van nálam, eszement hasznosnak bizonyult :)

Egyébként sajna nem nagyon ismerem. De majd eztán... azért előtte is szétolvasok a témában, meg efféle.
Nem szeretek nagyon készületlen lenni.
Általánosban helyezettek voltunk a "ki tud többet Kínáról" versenyen, de hát hol van az már :omg:

Szerkesztette: alvaro 2005. 12. 17. 16:36 -kor

#1030 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 17:05

alvaro: megértelek, mobil vinyós cuccokban én se bízok, néha elgondolkozok, hogy kéne, de inkább nem.
amiben bízok, és ami talán megoldható: cdre/dvdre írni. netkávézóban, vagy bárhol ahol van gép.
aztán ha akarod lehet több példányban is írni 80 forintos lemezek mellett, és akkor tuti be vagy biztosítva :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.