HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1261 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 31. 18:22

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 17:45

Láttam mind a kettőt működés közben, én a canont javasolnám. Jobban be tudod rajta állítani szerintem, hogy mit szeretnél.

OKs, thx!  :respect: BÚÉK mindenkinek!  :birthday2:

#1262 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 21:47

Akkor Minden kedves fórumozónak és családjának Boldog új évet kívánok!!!

:beer:  :beer:  :beer:  :birthday:  :birthday:  :birthday2:  :birthday2:  :birthday2:  :jump:  :jump:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1263 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 23:36

Idézet: Dolfer - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 21:47

Akkor Minden kedves fórumozónak és családjának Boldog új évet kívánok!!!

:beer: ..

Én is kívánok mindenkinek még 1x BÚÉ-t!!!  :jump:  :birthday2:  :birthday:  :up:  :beer:  :alcohol:  :kocc:

#1264 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 01:20

BUÉtot :)
Egyebkent vegul jobbhijjan beneztem az oktogonhoz aztan megint itthon vagyok :/
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1265 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 10:41

Boldogot mindenkinek!  :sing:

#1266 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 13:17

BUÉK :)

Kép
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1267 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 13:44

BUÉK mindenkinek, igaz én már nem bírtam kivárni a "magyar" éjfélt, mert az itt reggel tíz óra, és akkor már ájultan feküdtem.  :D  :cool:
Kép

#1268 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 02. 06:54

:)...BUÉK... :respect:

Szerkesztette: YouCanCANON 2006. 01. 02. 06:54 -kor

#1269 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 07:29

...gyerekek, így szilveszter után meg tudjátok mondani, hogyan lehet elgörbült vakupapucsot kiegyenesíteni? vagy esetleg ki csinál ilyet? kicsit gáz, mert most feljött az egyik oldala, és nem lehet úgy beletenni a vakut, hogy érintkezzen :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1270 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 09:29

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 14:06

... hogy 150$-ért akarok-e venni...

Mikor rendelsz, és honnan?!

#1271 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 09:43

Sziasztok!

Van egy Exakta VX500-as gépem és hozzá néhány optika is. Egy 35mm-es, egy 50-es és egy 135-ös, valamint egy soft focusos portré. Ezeket szeretném majd felügyeskedni a 10D vázra egyszer, mert ha már ott van, akkor ne heverjen parlagon, hanem gyűjtse a fényt és vetítse a szenzorra ezerrel.

Nézegettem gúglival és találtam is Ebay akcióban valami atom drágán egyet. Mi a helyzet ilyenkor a végtelen fókusszal? Annak lőttek, ha ilyen adaptert használok?

A fénymérés és élesség állítás nem gond, a Zenitar esetében is én csinálom. Mondjuk egy "telébb" optikánál már eléggé figyelni kell az élességre, főleg a 10D atom sötét keresőjével. De ez legyen a legkisebb probléma. A halszememen nincs adapter, az natív EOS-bajonettel jött, állítólag ez a ritkább példány belőle.

Ha valakinek van tapasztalata ilyen adapterrel, akkor mondjon valami okosat, hadd okosodjak.

Boldog új évet kívánok!
Üdv!

U.i.: az elgörbült vakupapucs szerintem valamilyen mechanikai beavatkozást feltételez. Ha valami tárgyat alá lehet dugni és úgy kalapálni, akkor jó. Viszont akkor az ütések a gépet érik. Ha ki lehetne onnan szerelni a kérdéses sínt, akkor azt utána már ügyesen lehet kalapálni a gép szétverése nélkül. De ha be van szerelve, akkor én nem kalapálnám (1-es vázon már lehet, de alatta szerintem nem ildomos). Esetleg valami gumi kalapáccsal, vagy pedig egy kemény gumi darabbal és normál kalapáccsal. Ha nem tudod kiszerelni a sínt, akkor mindenképpen tegyél a váz alá is valami kemény gumit és csillapításokat. És szedd le a lencsét. Óvatosan. Remélem, hogy valahogy majd sikerrel jársz!
.
.
.

#1272 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 09:51

Nem tudom egyébként, próbáltam visszanyomkodni a helyére, de most nagyon formatartó...
Tényleg legjobb lenne leszerelni, de nem igazán jöttem rá, hogyan jön le a 20d-ről :think:

#1273 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 02. 10:17

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 10:43

Sziasztok!

Van egy Exakta VX500-as gépem és hozzá néhány optika is. Egy 35mm-es, egy 50-es és egy 135-ös, valamint egy soft focusos portré. Ezeket szeretném majd felügyeskedni a 10D vázra egyszer, mert ha már ott van, akkor ne heverjen parlagon, hanem gyűjtse a fényt és vetítse a szenzorra ezerrel.

Nézegettem gúglival és találtam is Ebay akcióban valami atom drágán egyet. Mi a helyzet ilyenkor a végtelen fókusszal? Annak lőttek, ha ilyen adaptert használok?

A fénymérés és élesség állítás nem gond, a Zenitar esetében is én csinálom. Mondjuk egy "telébb" optikánál már eléggé figyelni kell az élességre, főleg a 10D atom sötét keresőjével. De ez legyen a legkisebb probléma. A halszememen nincs adapter, az natív EOS-bajonettel jött, állítólag ez a ritkább példány belőle.

Ha valakinek van tapasztalata ilyen adapterrel, akkor mondjon valami okosat, hadd okosodjak.

Boldog új évet kívánok!
Üdv!

U.i.: az elgörbült vakupapucs szerintem valamilyen mechanikai beavatkozást feltételez. Ha valami tárgyat alá lehet dugni és úgy kalapálni, akkor jó. Viszont akkor az ütések a gépet érik. Ha ki lehetne onnan szerelni a kérdéses sínt, akkor azt utána már ügyesen lehet kalapálni a gép szétverése nélkül. De ha be van szerelve, akkor én nem kalapálnám (1-es vázon már lehet, de alatta szerintem nem ildomos). Esetleg valami gumi kalapáccsal, vagy pedig egy kemény gumi darabbal és normál kalapáccsal. Ha nem tudod kiszerelni a sínt, akkor mindenképpen tegyél a váz alá is valami kemény gumit és csillapításokat. És szedd le a lencsét. Óvatosan. Remélem, hogy valahogy majd sikerrel jársz!

Attól függ az optika felhelyezésekor másik gépre a beállítható fókusz hogy az optika csatlakozója kisebb e mint a gépé, mert úgye ekkor az optika fókusza a helyére kerül hiszen belehelyezhető a gép csatlakozójába, mert belülre kerül. Míg ha az optika csatlakozója nem megy bele a gépébe akkor az adapter csak előre tudja az optikát tolni és nem csak a végtelen állás lesz beállíthatalan. Milyen csatlakozója van az Exaktának?

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 02. 10:22 -kor

#1274 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 11:07

Alvaro: azért elárulhatnád, hogy mi okozta a deformációt, csak hogy tudjuk mit nem szabad csinálni a vakucsatlakozóval :)

#1275 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 11:13

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 11:07

Alvaro: azért elárulhatnád, hogy mi okozta a deformációt, csak hogy tudjuk mit nem szabad csinálni a vakucsatlakozóval :)

Nem szabad durván pofáraesni gépestül, mikor rajta van a vaku, mert az ránt rajta egy rohadt nagyot földetéréskor :omg:

#1276 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:21

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 12:13

Nem szabad durván pofáraesni gépestül, mikor rajta van a vaku, mert az ránt rajta egy rohadt nagyot földetéréskor :omg:

Akkor pedig szervízhez fordulj inkább házi kopácsolás helyett, nehogy más kárt is okozz. Lehet hogy cserélni kell a vakucsatlakozót.

#1277 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:34

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 12:21

Akkor pedig szervízhez fordulj inkább házi kopácsolás helyett, nehogy más kárt is okozz. Lehet hogy cserélni kell a vakucsatlakozót.

Az biz' nem kizárt. Van itt valaki, aki fehérváron tud ilyen lehetőséget, illetve ha nagyfalun van, olyat, ahol egy napon belül megcsinálják? :think:

#1278 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:40

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 11:13

Csak nem hagy nyugodni a dolog. Le lehet ott csavarozni valamit a garancia durva megsértése nélkül? Mert ha le tudnád szedni a sérült sínt, akkor utána már egy-két csavarhúzó és kalapács (esetleg satu) segítségével lehetne alkotni valamit. Vagy a csavarhúzót dugod be a sínbe és arra kalapálsz gyengéden rá vagy pedig valami vastagabb lemezt helyezel a sínbe és úgy illeted a kalapáccsal. A lényeg az, hogy a sín visszanyerje párhuzamosságát az alappal és a megfelelő távolság is meglegyen újra.

Mondjuk szétszedésnél gari tuti ugrik, meg a szennyeződésekre is figyelni kell. Tehát mondjuk az egész pentaprizmát már nem kéne leszedni.

Egyáltalán milyen gép ez? Műanyag vagy fém a váz?

Én is fényképeztem szilveszteri buliban, még barátnőm is elkérte a gépet (becsiccsentve), de azt tudja, hogy szent dolog és ennek megfelelően kezeli. Tehát leejtés és üveg tapizás nem volt szerencsére. Viszont csinált néhány vicces képet a társaságról halszemmel. Mondjuk nincs vakum, csak a beépített kis pilács sajnos.

De van ötletem még, ha nem tudod leszedni a sínt. Ha valami nem szöszölő pokróccal alátámasztod a gépet, egy megfelelő méretű csavarhúzóval betámasztasz a sínbe oldalról és úgy kalapálsz rajta, akkor jó lehet. Érdemes valami papírral bevonni a kalapácsot, hogy ne üsd le még a maradék festéket a sínről. Valahogyan biztosan meg lehet javítani komoly károkozás nélkül, de feltétlenül négykezes manővernek ígérkezik.

Remélem, hogy sikerül megjavítani és majd működik a jövőben is masinád. Én drukkolok!

Üdv!
.
.
.

#1279 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:43

Szerintem kalapálni nem fogom a gépen semmiképp - nem csak óvatosságból, hanem azért, mert ennek teljesen föl kéne feküdni a vázra, akármit is aláteszek, nem tudom elképzelni, hogyan megy az vissza a helyére. Ha le tudnám szedni csak magát a sínt, ott már el lehetne egyengetni jó magyarosan :cool:
Egyébként meg 20d, tehát elvileg fém. Azért nem akarom jobban megpofozni, mint ahogy már eddig meg van :D

#1280 Felhasználó inaktív   Szihbacs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:01

Sziasztok!

Fotosulit keresek (Bp), nem tudtok véletlenül ajánlani nekem valami olyat, ahol a digitális fotózást részesítik előnyben, értem ezalatt hogy laborálás helyett/mellett nagy hangsúlyt fektetnek a Ps használatára is? Tematikát tekintve, főleg természet, rendezvény, esküvő, portré, tárgyfotó, érdekelne.

Ha valaki tud ilyesmit, kérem, ne kiméljen. :-)

Köszi!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.