HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1301 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 10:40

Ha netalántán, esetlegesen, egészen véletlenül valaki szürőt szeretne venni (jobbat)...

...Nekem ez a kettő eladó lenne: B+W 58mm-es Sky szűrö, B+W 67mm-es UV-Haze1 szűrő  :eek:

#1302 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:36

Úgy néz ki a második megoldás lesz. Asszem megy ki ismerős.

#1303 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 11:22

De nagy csönd lett...  :o

#1304 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:48

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 9:14

:lefety:  :nevet2:  :bolond:  :blink:  :lollypop:  :sandor:

Ez így ennyiben akár lehetne a Canon Hungária hivatalos reakciója is egy ilyen ötletre. Nehogymár megkerülve hozzál be magadnak valamit...
Hányan is vásároltak már így gépet/obit/vakut/szűrőt/táskát csak ebből a pár emberből?  :cool:  He he.
De biztos nem lehet...  :p

Szerkesztette: lugosi 2006. 01. 05. 15:49 -kor

#1305 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 16:51

Sok minden eszembe jutott, hogy honnan vegyek objektiveket, pl Németország, Ausztria, Hong Kong, USA és inkább választom a nehezebb utat de legalább a megspórolt pénzből elmehetek nyaralni vagy esetleg vehetek egy másik objektivet is, És szerintem ez a legnagyobb érv hogy nem Magyarországon fogom megvenni, főleg nem a Canon Hungáriánál. De szerintem nekik már az is gáz ha Sigmat veszek.  :D

#1306 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:18

Idézet: hamond - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 17:51

...főleg nem a Canon Hungáriánál....

CanonHungaria= hig fos ...  :omg:  se a garanciát nem lehet érvényesiteni (EU-s, nemzetközi...), se normális szervizháttér, se semmi. Amugy közük nincs a Canon fotos cuccokhoz, mivel csak irodatechnikával foglalkoznak. Aki itt árat diktál az az ERVA, fura helyzet van itt Mo-on...  :eek:  :reklamacio:  :mad:

#1307 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:09

WiZARD:  jól emlékszek, h neked van OP/TECH nyakpántod?  Milyen, melyik?

#1308 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:11

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 20:18

CanonHungaria= hig fos ...  :omg:  se a garanciát nem lehet érvényesiteni (EU-s, nemzetközi...), se normális szervizháttér, se semmi. Amugy közük nincs a Canon fotos cuccokhoz, mivel csak irodatechnikával foglalkoznak. Aki itt árat diktál az az ERVA, fura helyzet van itt Mo-on...  :eek:  :reklamacio:  :mad:

A nevében benn van Hungária, nem nemzetközi. Vagy pld Minolta Magyarország, Fuji Magyarország. Miért vállalna egy magyar importőr egy külföldön vásárolt termékre garanciát? Ezektől vásárolsz itthon egy gépet több hónapig külföldön tartózkodsz, ott megjavítják a magyarországon forgalomba hozott gépet?

#1309 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:13

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 16:48

Ez így ennyiben akár lehetne a Canon Hungária hivatalos reakciója is egy ilyen ötletre. Nehogymár megkerülve hozzál be magadnak valamit...
Hányan is vásároltak már így gépet/obit/vakut/szűrőt/táskát csak ebből a pár emberből?  :cool:  He he.
De biztos nem lehet...  :p

Ennek semmi köze a Canon Hungáriához hanem a vámszabályokhoz.

#1310 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:50

Camera Kft.:
Az üzletben az ajtóval szemben ki van függesztve, és a Canon Hungária is azt írta nekem mailben szeptemberben, hogy elfogadják egy EU tagállamban vásárolt termék EWS (European Warranty System) jótállási jegyét, ha a terméket
- 2004. május 1. után vásároltad,
- a jótállási jegy ki van töltve és le van pecsételve, illetve ha
- a jótállási jegy és a számla azonos névre szól.

Vigyázni kell, mert nekem a 300D-hez egy Canon Deutschland-féle EUROPEAN WARRANTY feliratú, és EU térképes jótállási jegyem van, de amint kiderült, ez nem a hivatalos. :(((  Ezt csak Németo.-ban és Ausztriában lehet felhasználni.

Az EU összes tagállamában (így Magyarországon is) csak az EWS (European Warranty System) füzetet fogadják el, mert az a hivatalos Canon EU jótállási jegy, amit az amszterdami Canon Europe központ bocsát ki. Amit a Canon Hungária / Deutschland / Italia stb bocsát ki, azt csak belföldön fogadják el.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1311 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 20:11

A nevében benn van Hungária, nem nemzetközi. Vagy pld Minolta Magyarország, Fuji Magyarország. Miért vállalna egy magyar importőr egy külföldön vásárolt termékre garanciát? Ezektől vásárolsz itthon egy gépet több hónapig külföldön tartózkodsz, ott megjavítják a magyarországon forgalomba hozott gépet?

Az a része sajnos igaz, hogy "Miért vállalna egy magyar importőr...

De létezik olyan is, hogy egy gyártó a fogyasztói igények magasabb szintű kielégítése érdekében nem országok szintjén gondolkozik, hanem pl. egységes szervizhálózatot / jótállásijegyet hoz létre. Sok termék esetében létezik az EU-s, vagy világgarancia, függetlenül attól, hogy hol vásároltad a cuccot, és hol kényszerülsz szervizeltetni.

ps.: az EU-n belüli áruforgalomban már nincs vám...

Szerkesztette: eszpe 2006. 01. 05. 21:18 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1312 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:22

Hi!

Állványt szeretnék venni.
Eddig nem is gondoltam volna, hogy ennyire macerás a jelenlegi állványom. Régebbi gépemhez, amivel használtam, még tökéletes volt(ps a95), de ennél (350D), már nem érzem elég stabilnak.
Fel nem borul, vagy ilyesmi, csak, mikor be szeretném állítani, akkor lötyög fel-le, jobbra-balra. Míg nem volt meg a 70-300-as obim, csak a kit, addig nem volt semmi gond, de tegnap, mikor vadkacsákat próbáltam fotózni 300mm-en, ott már igencsak zavaró volt a mindenféle irányú mozgás.
Létezik 20eFt körül valami normális állvány?
Legyen tripod, legyen rajta fej, ami nemcsak jobbra balra, de fel-le is képes mozogni (persze csak akkor, ha én szeretném :) ) és az sem baj, ha könnyű/stabil/könnyen állítható/van hozzá gyorscseretalp, stb.

Létezik ilyen?  :rolleyes:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1313 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:34

Állvány ügyben javaslom ezt elolvasni.

Miután kiheverted a sokkot, lehet némi kompromisszumos megoldással csökkenteni a költségeket, de jó állványt 20k-ért felejtsd el.

#1314 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:34

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 21:59

Az a része sajnos igaz, hogy "Miért vállalna egy magyar importőr...

De létezik olyan is, hogy egy gyártó a fogyasztói igények magasabb szintű kielégítése érdekében nem országok szintjén gondolkozik, hanem pl. egységes szervizhálózatot / jótállásijegyet hoz létre. Sok termék esetében létezik az EU-s, vagy világgarancia, függetlenül attól, hogy hol vásároltad a cuccot, és hol kényszerülsz szervizeltetni.

ps.: az EU-n belüli áruforgalomban már nincs vám...

Nem a gyártó hanem az importőrök gondoskodnak a szervízellátásról. A fényképezőgép tulajdonosa nem áll a gyárral jogi kapcsolatban. A gyár nem tudja hogy a világ melyik országába jut el a termékük ezt az importőr tudja.Az importőr megvásárol egy mennyiséget és ha probléma van ő viteti ki a gyárba ha olyan hiba van ami a gyárra tartozik. Nincs nemzetközi szervízhálózat, mint ahogy az importőröknek sincs nemzetközi szervezete.

#1315 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 22:34

A gyár nem tudja hogy a világ melyik országába jut el a termékük ezt az importőr tudja.

Nikon pl tudja serial alapján melyik termék melyik országba lett szállítva...

#1316 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:49

Lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően.
Úgy értettem, hogy a gyártó előírhatja az importőröknek, a hivatalos szervizeknek, hogy fogadják el az Európában, vagy a világ bármely részén hivatalos forrásból beszerzett termékek egységes jótállási jegyét.

#1317 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:54

Idézet: szeder - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 20:09

WiZARD:  jól emlékszek, h neked van OP/TECH nyakpántod?  Milyen, melyik?

jól
asszem a super classic strap
de nem esküszöm meg rá.

1 dolog zavar benne picit, hogy nyúlik, és így olyan fura érzés, ahogy a nyakamban rugózik a gép...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1318 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:01

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 21:54

jól
asszem a super classic strap
de nem esküszöm meg rá.

1 dolog zavar benne picit, hogy nyúlik, és így olyan fura érzés, ahogy a nyakamban rugózik a gép...

Kb milyen széles?  A tapadásgátló korongok mennyire tapadnak?

A nyúlástól vmennyire tartok én is, de belegondolva éppen ezzel csökkenti a nyakra/vállra jutó terhelést...

szerk.:  tapadásgátló... :omg:  szóval csúszásgátló korongok akartak lenni (;

Szerkesztette: szeder 2006. 01. 05. 22:02 -kor

#1319 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:07

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 21:34

Állvány ügyben javaslom ezt elolvasni.

Miután kiheverted a sokkot, lehet némi kompromisszumos megoldással csökkenteni a költségeket, de jó állványt 20k-ért felejtsd el.

Bár a sokkot még nem hevertem ki, viszont szükségem lenne egy állványra :D
Nem fix 20eFt-ra gondoltam, de sajnos nem tudok +50%-nál többet rááldozni, sőt, ha úgy alakul, talán még ennyit se és akkor marad a régi hama és a kölcsönkapott soligor :(
Igen, igényeim vannak, de 1700, vagy 1000$-om nincs nemhogy állványra, semmire :(
Miről kéne lemondani?
Tényleg nem létezik köztes árban relativ normális darab? Van az 5-6-7eFt-os hama (gyorscseretalp, fel-le, jobbra balra mozog, stb.) és a következő ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező állvány már több, mint 10x ennyibe kerül?
Én azt hittem, hogy 20+max10eFt-ért már találhatok egy jó darabot...

Egyébként mik lennének a kompromisszumok, melyekkel csökkenthetem a költégeket? :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1320 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:16

125$ körül már lehet kapni olyan aluminium lábakat ami már stabil lesz, igaz ez nehezebb lesz, mint egy 500$-os Gitzo. Ha mindenképp karbon kell, akkor Feisolt érdemes még meggondolni, 170$-200$ és korrekt. A legolcsóbb jó minőségű gömbfej Arca-Swisses gyorscseretalp rendszerrel, a Kirk BH-3, ami 240$ és kapsz hozzá egy univerzális gyorscseretalpat.

Ez így kb egy jó minőségű és használható rendszer, de így is többszöröse az általad említettnek. Ja és ezzel a nagy objektíveket el lehet felejteni. Magyar árakat nem tudok, de mondjuk a láb 20-30k-ért már talán van itthon, ilyen gömbfejeket viszont nem árulnak, azt mindenképp külföldről kell rendelni. Vannak akik használnak egyszerűbb fejeket is és szeretik, de személy szerint nem javaslom.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.