HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2181 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 23:21

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 0:14

Hogy néz ki? Le tudod fotózni?

Igazából nincs rajta mit fotózni...  Két menettel ellátott, egymásba csavarható fém korong:  77mm Filter Stack Cap

#2182 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 23:27

elkepzelni el tudom, csak hogy hogy nevezzem, plane angolul, az a nehez.. magyar boltban meg nem lattam, pedig en minden kacatot megnezek!

(szerk: kozben a neve megjott.. :))

Szerkesztette: bogdan 2006. 04. 27. 23:28 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2183 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 23:32

Én sem sajna.

Szűrőkön a felgőzölt réteg annyira érzékeny hogy mosogatószer feloldhatja? Azthiszem sikerült elb@sznom egy Soligor DHG-s szűrő egyik rétegét. :( Ez a technika minden máson beválik csak ezen a rohadék ND szűrőn tapad a desztillált víz mintha vonzaná. Annyiszor megmostam míg végül.. Bár lehet hogy az alkohol tett be neki, azt ajánlom mindenkinek, hogy kerülje az alkoholt és az alkohol tartalmú tisztítókat.

#2184 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 23:47

"Én sem sajna" a nevere gondolsz? dehat az ott van a post-ban! "Filter Stack Cap"

mosogatasrol: lam, lam.. ha az ember foleg torolgeti rongyal, es nem esik neki esz nelkul mindenfele tisztitoszerrel (haztartasi mosogato altalaban megfelel, de mindennemu extrem vegyszer, es az alkoholis idetartozik kerulendo altalam.) akkor nincs ilyen gond. meg ha azt varja el, hogy magatol megszaradjon, es nem torli el.. valahogy nem szimpatikus nekem az elmeleted!
a forum ma:

#2185 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 00:25

Nem tudom miről beszélsz. Általában a víz egybefüggően lefolyik róla és nincs mit törölni vagy ha marad pár csepp azt körtefecskendővel lefújom. Utána olyan tiszta lesz amit törléssel soha nem tudsz elérni. Csak ennél a köcsög ND-nél szívtam be, nem tudom milyen réteg van ezen hogy így tapad rá a víz..

Nem tudom a PH semleges mosogató mióta számít extrém vegyszernek.. Igaz ezen kínomban már alkoholtartalmút is próbáltam meg tiszta alkoholt (elvileg az van az optikai tisztítófolyadékokban is és azok nagyon nem olcsóak). Na az utóbbiakat nagyon nem kellett volna. Egyszer már megszívtam így, most másodszorra megint meg kellett..

Szerkesztette: Freddy001 2006. 04. 28. 00:28 -kor

#2186 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 00:36

altalaban lehet, de lam, most nem tette. ennyit mondtam. meg azt, hogy lathatolag nem fogjuk tudni meggyozni egymast. ugyhogy peace! :)

(a mosogatoszer pont hogy nem szamit extrem vegyszernek. ugy latszik felreerthetoen fogalmaztam. elviekben azert szerepel ott a "de" szocska.)
a forum ma:

#2187 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 01:44

Peace! :D

Hála nektek az objektívek nagyjából összeálltak, köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat!

Vakuvel vagyok bajban, azthiszem az alapoktól kellene kezdenem, hogy kitaláljam mire van szükségem.. Nem tudtok valami jó doksit vagy inkább kérdezzek? Nem szeretnék baromságokat kérdezni.. :)

Fotóstáska szintén nehéz ügy, mert minimum olyat szeretnék ami belül az optikák méretére szivacsozható, ha kisebb ütést, nyomást kap akkor se kelljen parázni. Ennél viszont nagyon nagyon lényeges, hogy ne legyen feltűnő, mert gyakran járok egyedül meg olyan helyekre ahol már erősen paráznék az érték miatt.. Ha kell veszek egy márkás táskát és varratok rá valami igénytelen külsőt. :)

#2188 Felhasználó inaktív   terekt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 28. 06:52

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 22:06

hwswdslr.uw.hu
(ezeknek most nem volt hely)
- Canon Foto ABC (small).pdf
- Dennis P. Curtin: Digital Photography.pdf
- A_Digitalis_Fotozas_Muhelytitkai_II.pdf

Én is köszönöm a cuccok elérhetőségét!  :respect:

Üdv. Tamás

#2189 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 07:46

"az objektívek nagyjából összeálltak"
el is arulod a valasztast akkor vegul? :)

"gyakran járok egyedül meg olyan helyekre ahol már erősen paráznék az érték miatt.."
nehez ugy. ez esetben inkabb foros hatizsak, azon nem latszik, hogy fotoscucc van benne. igaz az meg nem olyan jol hasznalhato "uzemi" korulmenyek kozott, amikor gyorsan kell cserelgetni a dolgokat. passz.
a forum ma:

#2190 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 07:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 17:37

ha jól tudom canonból csak az 1es széria, ami "megmásíthatatlanul" tárolja, és kép exifbe bele is írja a valós sorszámot.

a többi csak filenévbe jeleníti meg a sorszámot, de kb 2 perc alatt lehet azt nullázni.
bár szervizben gondolom azoknak is ki lehet deríteni az exposzámát, de nem vagyok benne biztos.

Most néztem meg a 30D-n; nem tárolja az EXIF adatokban a sorszámot. A nevem meg a gép sorszáma van benne.

#2191 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 09:22

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 2:44

Fotóstáska szintén nehéz ügy, mert minimum olyat szeretnék ami belül az optikák méretére szivacsozható, ha kisebb ütést, nyomást kap akkor se kelljen parázni. Ennél viszont nagyon nagyon lényeges, hogy ne legyen feltűnő, mert gyakran járok egyedül meg olyan helyekre ahol már erősen paráznék az érték miatt.. Ha kell veszek egy márkás táskát és varratok rá valami igénytelen külsőt. :)

Crumpler fotóstáskákra vessél pár pillantást.

#2192 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 10:27

Megnéztem a Degeczi által ajánlott OPanda PowerExif-et, de nem mutatja a 300D-m összes expószámát. :(

Szöget ütött a fejemben, amit saen mondott, hogy a Nikonok tárolják az exifben az összképszámot.
Ha a Nikon tudja, nehogymár a Canon ne. :p

Az IrfanView 3.91-et használom nézegetésre, ezért azt is megnéztem.
Az EXIF infónál alul van egy olyan sor, hogy Image number: 1171710 a kép sorszáma/neve: IMG_1710. Megnéztem egy későbbi képet is, amelyik 2005.10.30-án készült a tükörcserém után. (~9700 expó körül jártam, amikor eltörött az AF segédtükör műanyag valamije. A szervizben a Camera Kft. lenullázta a képsorszámozást, de 10.000-nél úgyis átfordult volna a számláló, és megint IMG_0001-től kezdte volna.) Ennél a képnél azt mutatja az IrfanView, hogy Image number: 2111127, a kép neve pedig IMG_1127. Egy IMG_0680 nevű képnél pedig Image number: 2060680

Következtetés:
1) Szerintem a legelső szám a 10 ezres értéket mutatja. (0001-től 10 ezerig 1, 20 ezerig 2, 30 ezerig 3, stb.)
2) A második és harmadik szám együtt a folder száma. (ha jól tudom, akkor 100 képenként új mappát kezd a D30/D60/300D/350D/10D/20D. 5D/30D-nél asszem már 1000 kép fér egy mappába (Bogyesz?), 1-es szériánál nem tudom hogy van (WiZARD?).
3) Az utolsó 4 szám pedig a kép sorszámát jelöli.

Szerintem igenis tárolják a Canonok a valós összes expószámot, :respect: csak nem minden EXIF viewer mutatja/kezeli.
Légyszi nézzétek meg ti is, hogy nálatok is ez jön –e ki. :)

IrfanView
plugins

Szerkesztette: eszpe 2006. 04. 28. 11:03 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2193 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 10:54

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 23:44

eszpe: ha vasárnap jösz, akkor szólj, és összefutunk.
esetleg ha gondolod akkor dobok egy sms-t hogy mi van, reggel nyitástól kint leszek...

köszi, majd meglátom, hogy mikor tudok kimenni.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2194 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 10:57

Idézet: terekt - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 7:52

Én is köszönöm a cuccok elérhetőségét!  :respect:

Üdv. Tamás

Nincs mit. Ha leszedted szólj, és felteszem a maradékot.

#2195 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 11:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 8:46

"az objektívek nagyjából összeálltak"
el is arulod a valasztast akkor vegul? :)

"gyakran járok egyedül meg olyan helyekre ahol már erősen paráznék az érték miatt.."
nehez ugy. ez esetben inkabb foros hatizsak, azon nem latszik, hogy fotoscucc van benne. igaz az meg nem olyan jol hasznalhato "uzemi" korulmenyek kozott, amikor gyorsan kell cserelgetni a dolgokat. passz.

4 félét állítottam össze, 600-800e-ig. Tokina 12-24, Canon 17-40, Canon 50, Canon 70-200, Tokina 28-75, Canon 28-135 különböző kombinációi plussz egy vaku amit még nemtudok biztosan. Fotós hátizsák nekem nem valami jó, illetve csak akkor lenne az ha kiállításra mennék vagy ilyesmi, túrúzáskor egyébként is van rajtam hátizsák ami kizárja azt. Na meg még az állványomat is cipelni.

#2196 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 11:18

Idézet: szeder - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 10:22

Crumpler fotóstáskákra vessél pár pillantást.

Kívülről tuti! Amikor megláttam a weblapjukat azthittem rossz helyen járok. :D Belül hogy néznek ezek ki?

#2197 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 11:26

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 12:18

Kívülről tuti! Amikor megláttam a weblapjukat azthittem rossz helyen járok. :D Belül hogy néznek ezek ki?

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 12:42

Ha nincs bolt akkor ezt az oldalt még ajánlom: CamBags

;)

#2198 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 12:05

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 2:44

Vakuvel vagyok bajban, azthiszem az alapoktól kellene kezdenem, hogy kitaláljam mire van szükségem.. Nem tudtok valami jó doksit vagy inkább kérdezzek? Nem szeretnék baromságokat kérdezni.. :)

Fotóstáska szintén nehéz ügy, ... Ha kell veszek egy márkás táskát és varratok rá valami igénytelen külsőt. :)

Vaku:
>Flash Photography with Canon EOS Cameras<
A villanófény 1-2-3-4-5
vakuhasználat
vakuhasználat 2

táska varratás:
Keresd futoz-t, bármilyen táskát megvarrnak neked. Le is másolják egy márkás táska belső kiképzését, időjárásálló anyagból, stb.. :)
http://torzsasztal.hu/Article/showArticle?...359&la=54349747
http://vanguard.fw.hu/hati.html

Szerkesztette: eszpe 2006. 04. 28. 12:07 -kor

#2199 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 13:48

Ha minden igaz eladósorba fog kerülni az alábbi objektiv, kiváncsiságból érdekelne, hogy milyen árban lehetne ezt eladni.

Canon 28-105/F3.5-4.5 USM EF II objektív  egy éves karcmentes állapotban dobozával, hozzá vásárolt napellenzővel. Mindene megvan.

Egyenlőre csak érdeklődnék, de kövi hétvégére már kiderül (ha addig megérkezik a másik  :D )

#2200 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 14:33

Idézet: hamond - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 14:48

Ha minden igaz eladósorba fog kerülni az alábbi objektiv, kiváncsiságból érdekelne, hogy milyen árban lehetne ezt eladni.

Canon 28-105/F3.5-4.5 USM EF II objektív  egy éves karcmentes állapotban dobozával, hozzá vásárolt napellenzővel. Mindene megvan.

Egyenlőre csak érdeklődnék, de kövi hétvégére már kiderül (ha addig megérkezik a másik  :D )

Sztem napellenzővel 60e körül. Mi lesz helyette? :)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.