HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2641 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:23

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 11:20

Köszönöm, ezeket már letöltöttem, amikor felraktad. :respect:  :respect:  :respect:
A szombati képekre is kíváncsi vagyok.

Ok... :p
Azt hittem azokat nem láttad... :D

#2642 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:28

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 14:00

Láttam Mtubi képein, hogy néha bizony életlenek és úgy éreztem, hogy majd megoldom a problémát egy huszáros vágással. És meg is oldottam, nem lett életlenségi probléma az MF használatával.

Nem egy esetben nem volt lehetőségem MF-el fotózni...(pl. mozgó hajóból-Velencében)
Viszont alapban én is úgy gondoltam, hogy az AF-nek jónak kell lennie...(mint te a Sigmánál), igaz az is bekavar(t), hogy a nagy tér miatti sötétebb pont keresése (fénymérés), hogy ne legyen túl sötét a kép, sokszor bekavar(t). Még gyakorolnom kell, hogy ne legyenek sötétek a képek, de az AF alapban végtelenre álljon...

#2643 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:48

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 16:28

Még gyakorolnom kell, hogy ne legyenek sötétek a képek, de az AF alapban végtelenre álljon...

Külön AF lock / AE lock :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2644 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:49

én esélyesnek látom az 1D-1Ds sorozat egyesülését.
esetlegesen nikonhoz hasonló módon valami highspeed crop alkalmazásával.

bár erről már régebben beszéltünk
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2645 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:01

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 14:48

Külön AF lock / AE lock :)

A használatban még nem terjedt el nálam... :p

#2646 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 17:49

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 13:26

lineáris polár dslr-en?  :confused:

Mosmér'? Nem jó?

#2647 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 18:16

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 18:49

Mosmér'? Nem jó?

Cirkuláris kéne imho.

#2648 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 18:21

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 18:49

Mosmér'? Nem jó?

több helyen  olvastam, h digitre  Cirkulárist jobb használni, mer a lineáris összezavarja a fénymérést vagy AF-et (pl NGC fotoiskola: tippek, trükök)

#2649 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:09

Idézet: warfare - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 19:21

több helyen  olvastam, h digitre  Cirkulárist jobb használni, mer a lineáris összezavarja a fénymérést vagy AF-et (pl NGC fotoiskola: tippek, trükök)

Én is valami olyasmit olvsatam hogy a féligáteresztő tükör polarizálja a rajta áthaladó fényt, és lineáris polárt használva könnyedén lehet olyan szerencsétlen egybeesés hogy nem jut fény a fénymérő ill. AF renszernek.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2650 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:43

Nekem is lineáris van a Sigmához (82mm-es), és eddig még semmi bajom nem volt vele. (kop-kop-kop)
Régen az index fórumon vérre menő vita volt a lineáris/cirkuláris használatáról, és az lett a vége, hogy az esetek 99%-ában ugyanolyan jó a lineáris, mint a cirkuláris, sőt a lineárisnak picit erőteljesebb a hatása. (azt hiszem az utóbbit a luminous-landscape-en is olvastam) A 99% nekem elég, ha valami nem működne, vagy rossz lenne a kép, akkor megismételném. :) (mégegyszer leírom, hogy eddig semmi gondom nem volt vele.)
Azt is elismerem, hogy a cikkek többsége, és a gyártók a cirkulárist ajánlják.
Kipróbáltam egy indexes kolléga lineáris polárját, nem tapasztaltam hibát, elmentem a boltba és megvettem.

Másik tényező az ár volt. A lineáris 14e Ft volt, a cirkuláris 23e lett volna, a HMC cirkuláris meg 54e Ft. És akkor még "csak" a Hoya-ról beszélünk, nem pedig a B+W Kaesemann Extra-Wide Cirkulárisról, ami kb. $300+posta.
Ha nagyon sűrűn használnám, vagy napi szinten munkához kéne, és látnám hogy emiatt szarok a képeim, akkor biztos, hogy egy jobb cpl-t vennék.

Meg kell venni azt amelyikre van pénzed, és használni kell. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2651 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:46

Mit jelent az EW, Extra Wide jelzés a polárok nevében? A látószöget, vagyis az EW kifejezetten nagyon nagyot látókhoz készült? Mi van, ha nem annyira nagyot látón, netán telén használom ezeket?

#2652 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:52

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 19:46

Mit jelent az EW, Extra Wide jelzés a polárok nevében? A látószöget, vagyis az EW kifejezetten nagyon nagyot látókhoz készült? Mi van, ha nem annyira nagyot látón, netán telén használom ezeket?

azt jelenti, hogy jó vékony az egész szűrő, így remélhetőleg nem fog belevignettálni (vinnyettálni, ahogy mondani szoktam) a kép sarkaiba.

viszont figyelni kell a felcsavarásnál, mert könnyen megszorul a menet. volt olyan, hogy csak valami pólóval tudtam lecsavarni a teléről az enyémet, pedig nem is slim szűrő. viszont a kézügyességem elenyésző néha, elizgultam a felcsavarást :)

telére elég a sima "vastag" is, az általában elég jutányos áron van. ha szeretnél nagylátni polárral, akkor slim javallott, egyébként a vastag is jó lesz.

remélem, hogy ez segít!
üdv!
.
.
.

#2653 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:52

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 15:37

És még egy kérdés Eszpe felé: mit értesz azon, hogy rendszert is ABC-rendben választottam? Most volt három telefonkonferencia egymás után, nem igazán vagyok a toppon, nem értem.
OFF
Ábécé sorrendben soroltad fel, hogy szombaton kik jöttek el, és fordított ábécé sorrendben válaszoltál a hozzászólásokra.
Erre lett volna egy rossz poénom, hogy rendszert is az ábécé sorrend alapján választottál. :) (Canon, Fujifilm, Konica-Minolta, Nikon, Olympus, Pentax, Sigma)

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2654 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:07

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 19:52

OFF
Ábécé sorrendben soroltad fel, hogy szombaton kik jöttek el, és fordított ábécé sorrendben válaszoltál a hozzászólásokra.
Erre lett volna egy rossz poénom, hogy rendszert is az ábécé sorrend alapján választottál. :) (Canon, Fujifilm, Konica-Minolta, Nikon, Olympus, Pentax, Sigma)

hát erre csak azt tudom mondani, hogy "én kérek elnézést"  :D
.
.
.

#2655 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:13

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 20:43

Másik tényező az ár volt. A lineáris 14e Ft volt, a cirkuláris 23e lett volna, a HMC cirkuláris meg 54e Ft. És akkor még "csak" a Hoya-ról beszélünk, nem pedig a B+W Kaesemann Extra-Wide Cirkulárisról, ami kb. $300+posta.

77mm-s Nikon vékony cirkuláris polár ~135$ eBayről szállítással együtt, csúcsminőség, kb mint B+W, ennél jobb vétel imho nem igazán van...

#2656 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:15

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 20:52

azt jelenti, hogy jó vékony az egész szűrő, így remélhetőleg nem fog belevignettálni (vinnyettálni, ahogy mondani szoktam) a kép sarkaiba.

viszont figyelni kell a felcsavarásnál, mert könnyen megszorul a menet. volt olyan, hogy csak valami pólóval tudtam lecsavarni a teléről az enyémet, pedig nem is slim szűrő. viszont a kézügyességem elenyésző néha, elizgultam a felcsavarást :)

telére elég a sima "vastag" is, az általában elég jutányos áron van. ha szeretnél nagylátni polárral, akkor slim javallott, egyébként a vastag is jó lesz.

remélem, hogy ez segít!
üdv!

:respect:
Ha ez nem, akkor semmi. :) Kösz.

#2657 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:46

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 19:13

77mm-s Nikon vékony cirkuláris polár ~135$ eBayről szállítással együtt, csúcsminőség, kb mint B+W, ennél jobb vétel imho nem igazán van...

Bevallom őszintén ha a kitobi helyett szintén egy 350e ft-os 17-55-öm lenne a fene szórakozna itt hoya, meg lineáris, meg mindenféle badarsággal, valószínű tökéletes lenne ez a nikon polár  :D

#2658 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:55

Előkerestem a két példát a polárra. Érdekes, mind a két kép expója f10, 1/250 ISO 200-on.

Kép
Kép

Remélem nem sikerül elbénázni a linkelést. Szóval, valószínű hogy a polár az egyik képen az egyik állásba, a másik képen a másik állásba volt fordítva. (Már nem emlékszem.)
Ezek a raw fileok egyszerű konverzió után, minden állítás nélkül, az árnyékon látszik, hogy a fény a hátam mögül jött. Most akkor mi a baj? A hisztogram alapján nem alexpós...

#2659 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:49

Egy kozmetikai cégnek készítek termékfotókat, és lassan a hajam kihullik a 142. rúzs beállításától, de legalább jól fizetnek a végén. Volt jópár darab arany színű flakon, aminek a fotózása kész rémálom volt. Mivel nincs "zárt" tárgyasztalkám, amibe be lehet tenni a flakont, kénytelen voltam építeni köré háttérpapírból egy falat, mert minden tükröződik rajta, még én is. Szépen körbe lett pakolva, én pedig egy kis lyukon keresztül fényképezem, de még az is fekete csíkként jelenik meg. Biztos van valami trükk, ha jól tudom mélyhűtőbe szokták rakni az ilyen csillogó dolgokat, csak a gázzal töltött flakont nem mertem lefagyasztani. (nem tudom lehet -e?  :confused: )
Most használom a 30D-t először munkára. Össze van kötve a gép a notimmal, amire meg a 19"-es CRT monitor, úgyhogy memóriakártyát nem is használok, közvetlen a HDD-re mennek a képek.

#2660 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:16

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 22:49

Egy kozmetikai cégnek készítek termékfotókat, és lassan a hajam kihullik a 142. rúzs beállításától, de legalább jól fizetnek a végén. Volt jópár darab arany színű flakon, aminek a fotózása kész rémálom volt. Mivel nincs "zárt" tárgyasztalkám, amibe be lehet tenni a flakont, kénytelen voltam építeni köré háttérpapírból egy falat, mert minden tükröződik rajta, még én is. Szépen körbe lett pakolva, én pedig egy kis lyukon keresztül fényképezem, de még az is fekete csíkként jelenik meg. Biztos van valami trükk, ha jól tudom mélyhűtőbe szokták rakni az ilyen csillogó dolgokat, csak a gázzal töltött flakont nem mertem lefagyasztani. (nem tudom lehet -e?  :confused: )
Most használom a 30D-t először munkára. Össze van kötve a gép a notimmal, amire meg a 19"-es CRT monitor, úgyhogy memóriakártyát nem is használok, közvetlen a HDD-re mennek a képek.

Egyik ismerősöm foglalkozik csomagolóanyag és katalógus tervezéssel, azt mondta hogy NINCS olyan termékfotó ami módosítás nélkül használható. Amint befutnak a fotóstól a képek egy tucat szaki gyúrja PhotoShoppal hogy az ilyen "hibáktól" megszabadítsák. Ha kell, 3D-s szoftverrel újratervezik az egész kompozíciót, más fényekkel, környezettel.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.