Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 22:36
utálom.
nem csak azért mert munka, és nem is az ottani emberek miatt.
inkább amiatt, akiknek fotózok, és amiatt hogy nevetségesen keveset fizetnek és sokat követelnek.
Egyet értek Wizard-al, teljesen. Amig otthon voltam, én fotóztam egy társaságnak, Wizardnak egyszer írtam is melyiknek és én is hasonlókat tapasztaltam. Mondjuk én már az emberektől is kivoltam, főleg mert baromira nem az én társaságom, a 16-18 éves halálra exezett magyar party közönség, főleg azokon a partykon, ahol én fotóztam. A pénz tényleg nevetségesen kevés, nem is tudom miért csináltam, talán a kapcsolatok miatt, mert sok ismerősöm van a party szcénában és e miatt más munkák is szóba kerülhetnek. Ahogy hallottam más party fotósok még kevesebbet kaptak egy bulira mint amit nekem fizettek, főleg akik vmilyen "ügynökségnek", partylapnak dolgoztak.
A másik, ami bosszantott, hogy sok olyan fotózáshoz a legkevésbé sem értő embert vettek fel fotósnak, akiknek semmi fogalma nem volt a fotózásról és a partyfotózás közel sem tartozik a legkönnyebbek közé, főleg a fényviszonyok miatt. Akkor borultam ki, amikor vmelyik "Sony"-s okos lefotózott egy partyn, közelről, nagylátóval, úgyhogy a partyoldalon, akkora volt a fejem, mint vmi UFO-nak.
Most, hogy itt külföldön vagyok a suli mellett sikerült találnom fotós munkát, bár ez még nehezebb, mint a partyfotózás. Ez is party, csak éppen gyerekek szülinapi zsúrján kell fotózni és aladni a képeket. Először azt gondoltam, hogy milyen bagatel munka, de be kellett látnom, hogy baromi nehéz gyerekekkel dolgozni és aztán a szülőket meggyőzni, hogy megvegyék a képeket.
Mondjuk a fizetés miatt itt nem panaszkodom, mert amig otthon egy partyra kaptam tíz ezer Forintot, ami olyan nyolc munkaórával számolva 1250Ft-os órabér, addig itt adnak 20 ausztrál dolcsit. (mondjuk minden más háromszor annyiba kerül, mint otthon)