Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 17:01
Számomra kényelmi (vagy kényelmetlen?
Természetesen nem haragszom, remélem én sem bántottam meg senkit
Szerintem fontos dolog elmondani, hogy melyik kategória mire képes, mire lehet számítani. Persze nem kell mindenkinek (és ügye igény sincs rá) a létező legjobbat megvenni, van akinek ez jön be, van akinek az. Azt viszont szeretném elkerülni, hogy valaki megvesz valamit aztán rájön, hogy mégsem ez az igazi. Aki meg örömmel használja a 105-ös Sigmáját az használja csak tovább nyugodtan és linkelgesse ide a jobbnál jobb képeket
Állvány kérdésben viszont nagyon nem értünk egyet, szerintem a létező legfontosabb kellék. Igaz, hogy azt is cipelni kell és macera meg minden, de a legtöbb ember azért gondolja ezt, mert sosem használt egy igazán jó állványt (tudom ez megintcsak jó sok pénz), cserébe viszont sokkal kevésbé lesz terhes az egész és az illető képei rengeteget javulnak. Szintén John Shaw (ő ügye egy profi természetfotós) nyilatkozta egyszer, hogy hatalmas versenyelőnyhöz jutott a konkurenciával szemben amikor a fotósújságok sorra azt nyilatkozták, hogy nem érdemes az állványra költeni, hisz csak tartja a fényképezőt, nincsen benne semmi extra. Állvány és állvány között rengeteg különbség van, ég és föld van a legolcsóbb mondjuk Hama és egy jobbfajta Gitzo között, főleg ha ez utóbbira egy jobbfajta Arca-Swiss kompatibilis gömbfejet ráakasztasz. Az állvány ráadásul nem csak abban segít, hogy alacsony záridőnél meg tudd tartani a gépet, legalább olyan fontos a komponálásban nyújtott segítség. Ugyanis sokkal precízebben tudod megválasztani a képkivágást is. John Shaw pl nem szokott állvány nélkül szinte egyeltalán fotózni és ez nagyon meglátszik a képein is. Már elég szép kis fotóskönyv gyüjteményem van itthon (főleg angol nyelvű), nyugodtan állíthatom, hogy az ő könyvében talált képek technikailag simán a legjobbak. Egyszerűen az összes kép gyönyörűen kiexponált, tűéles, semmi zavaró tényező, pedig a többi író sem kispályás fotós.

Súgó
A téma zárva.