HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#281 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 25. 21:52

Közületek használt már vki Raynox szűrőt? Milyenek ezek?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#282 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 23:56

Wizard te partyfotózásra melyik objektívet használod most? A 28-135el is szoktál partyban fotózni?
Az a kitobihoz viszonyítva milyen? Főleg fókusz terén érdekelne. Mert a kitobi viszonylagosan nehezen talál fókuszt partyfények között nekem. Ezért gondolok majd váltásra.

#283 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 02:03

bulikon csak 17-40et használom...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#284 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 06:09

Nagyon szemeszek egy Sigma 10-20-al. Szügségem lenne egy rendes nagylátóra, hogy lecsérhessem a kitobit. Ahogy a teszteket olvastam, jókat írnak róla mindenhol. Sok tesztben jobban produkált mint a Canon.
A legolcsóbb, amit itt láttam, az 750AUD volt. Ebay-ről 720ért is meg lehet venni, de nem nagyon bízom a hong kongi import garanciájában, inkább megveszem itt vmelyik online boltból.

#285 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 06:43

Az hány forint? Én láttam anno egy tesztet, télleg szep nagy befogasa van de kissé lágy.
Aztan vegul Tokinat vettem, igaz az 12-24.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#286 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 07:04

Nem tudom most mennyi a Ft/AUD árfolyam, de olyan 115ezer Forint körül lehet. Szerintem annyiért megéri, nem sok.

#287 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 07:31

Arról nem írják, hogy meleg a képe ? No nem homoszexuális, hanem enyhén sárgás árnyalatú. A 15-30-asomra ez enyhén jellemző (mindegyik ilyen) néha tökmindegy, máskor borzasztó zavaró.

#288 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 07:46

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 7:43

Az hány forint? Én láttam anno egy tesztet, télleg szep nagy befogasa van de kissé lágy.
Aztan vegul Tokinat vettem, igaz az 12-24.

Szia! Most készülök ilyen Tokina nagylátót venni. Sigma 10-20 és e között hezitáltam. Tudnál pár tapasztalati dolgot, vagy hasznosat mondani róla... amit érdemesebb tudnom  :think:  20D-n fogom használni. Fontos lenne... Elöre is köszi!!!  :respect:

#289 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 08:42

Nekem 300D-n van. Állitolag a Sigma FF-es, ez nem bár ez jelenleg nem érdekel annyira. Jó szindinamikája van, nálam nem mindig teljesen éles, de sztem ez egyedi gond és nem nagyon zavaro. Elég rendesen torzit 12-n de en kimondottan szeretem, mert kiszamithato nagyon és érdekes képeket lehet vele csinálni ha megszokod (nem nehez). Az AF-fel nincs sok gond, leginkább mert 2 méter utan minden végtelennek számit, kozeltavja 35 cm korul van. Javaslom nezd meg a Civic-es képemet :) Benne van a másik topikban.
Ha van kerdesed valaszolok szivesen.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#290 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:06

Én kicsit elvesztem a nagylátók kiválasztásában.
Nekem a Sigma 15-30 a mérete miatt és súlya miatt, a Sigma 17-35-t meg már inkább nem.
A Tokina 12-24 a jelenlegi + a Tokina fix 17-es + a Canon 17-40L a jelenlegi paletta.
A Tokina 12-24 a legnagyobb látószög + középár + jó minőség.
A Tokina fix 17-es: jó felépítés (a manual fókusz állíthatóságát szídták a fórumokon), legolcsóbb, szép kép, kicsi és könnyű. -> de fix (a zoom sokszor jól jön)
A Canon 17-40L: elvileg a legjobb, közép súly + elvileg legjobb minőségű -> de a legdrágább...
Viszont ez az Obi tuti jó lesz, ha lesz következő vázam.
Wyco, neked a 12-24 nem torzít nagyon? (persze nem közeli célpontnál)
Láttam pár képet vele és sokszor nagyon összehúzta a képet a nagylátószög (épületeknél, stb...)
Véleményetek?

#291 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:10

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 10:06

Én kicsit elvesztem a nagylátók kiválasztásában.
Nekem a Sigma 15-30 a mérete miatt és súlya miatt, a Sigma 17-35-t meg már inkább nem.
A Tokina 12-24 a jelenlegi + a Tokina fix 17-es + a Canon 17-40L a jelenlegi paletta.
A Tokina 12-24 a legnagyobb látószög + középár + jó minőség.
A Tokina fix 17-es: jó felépítés (a manual fókusz állíthatóságát szídták a fórumokon), legolcsóbb, szép kép, kicsi és könnyű. -> de fix (a zoom sokszor jól jön)
A Canon 17-40L: elvileg a legjobb, közép súly + elvileg legjobb minőségű -> de a legdrágább...
Viszont ez az Obi tuti jó lesz, ha lesz következő vázam.
Wyco, neked a 12-24 nem torzít nagyon? (persze nem közeli célpontnál)
Láttam pár képet vele és sokszor nagyon összehúzta a képet a nagylátószög (épületeknél, stb...)
Véleményetek?

Erről se feledkezz meg, állítólag kellemes darab.

Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#292 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:29

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 10:06

Véleményetek?

A perspektívikus torzítás ekkora látószögnél szinte természetes, viszont a legfájdalommentesebben korrigálható.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#293 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:31

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 7:42

Nekem 300D-n van. Állitolag a Sigma FF-es, ez nem bár ez jelenleg nem érdekel annyira. Jó szindinamikája van, nálam nem mindig teljesen éles, de sztem ez egyedi gond és nem nagyon zavaro. Elég rendesen torzit 12-n de en kimondottan szeretem, mert kiszamithato nagyon és érdekes képeket lehet vele csinálni ha megszokod (nem nehez). Az AF-fel nincs sok gond, leginkább mert 2 méter utan minden végtelennek számit, kozeltavja 35 cm korul van. Javaslom nezd meg a Civic-es képemet :) Benne van a másik topikban.
Ha van kerdesed valaszolok szivesen.

Engem nagyon érdekel az az Obi, amikor írtál róla, hogy megvennéd, én már akkor is írtam, hogy az egy jó Obi... :cool:
Szóval írhatnál róla nagyon sokat ám... :D

#294 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:35

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 8:10

Erről se feledkezz meg, állítólag kellemes darab.

Kép

Nekem kiesik a körből. Akkor már inkább a Sigma 17-35 a jobb felépítés miatt. (EX DG)
A Tamron 17-35 ről azt olvastam sok helyen, hogy szép képe van, viszont a felépítése nagyon műanyag feeling, az meg a Kitobiban sem tetszik...  :p

#295 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:50

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 10:35

Nekem kiesik a körből. Akkor már inkább a Sigma 17-35 a jobb felépítés miatt. (EX DG)
A Tamron 17-35 ről azt olvastam sok helyen, hogy szép képe van, viszont a felépítése nagyon műanyag feeling, az meg a Kitobiban sem tetszik...  :p

Ja, értem. Feeling előzi a képminőséget. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#296 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:11

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 8:50

Ja, értem. Feeling előzi a képminőséget. :D

Nem, félreértesz.  :eek:
A Tamronnak állítólag kicsivel szebb képe van, mitn a Sigmának (17-35).
Namármost, ezek a tesztek részrehajlóak stb...A 2 Obi szinte azonos minőségű, átfogású, viszont egy kicsivel többért kapok egy Sigma 17-35-öt jobb felépítésért (azért jó, ha a fotózás közben nem kotyog és jó érzés használni).
Ez olyan mint az autóknál, azért a belső tér és kialakítás is fontos, hiába jó motorikusan egy kocsi, ha szar benne ülni és kényelmetlen, kicsi, igénytelen, csúnya, stb...
Így akkormár jobb felépítést kapok, mint a Tamron és nagyobb látószöget a Tokina 12-24-el.
Ha 17, akkor fix 17 (Tokina), vagy Canon 17-40L. Ezért esett ki a Sigma és a Tamron 17-35-ös gárda...

#297 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:26

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 10:31

Engem nagyon érdekel az az Obi, amikor írtál róla, hogy megvennéd, én már akkor is írtam, hogy az egy jó Obi... :cool:
Szóval írhatnál róla nagyon sokat ám... :D

Este majd irok most bent vagyok munkahelyen

#298 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:33

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 9:26

Este majd irok most bent vagyok munkahelyen

Én is... :D  :D  :D
De kibírom estig, bár szerintem ma este nem nézem meg (Phill Collins koncert  :cool: ), mert nem lesz rá időm.

#299 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:43

Nekem is Sigma 10-20 lett volna az elsö választás, csakhát szinte sehol nem lehet kapni :( Bhphoto, etc...

Egyébként az sem FF obi, ez a Sigma oldaláról van: Vignetting will occur if the lens is used with digital cameras with image sensors larger than APS-C size or 35mm SLR cameras. :think:

A torzitást igaz egyszerüen ki lehet javitani PS-ben, illetve egyéb célprogikban? Ezek közül ajánlhatnátok párat. Esetleg CS2 plugint :respect:

#300 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:48

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 11:43

A torzitást igaz egyszerüen ki lehet javitani PS-ben, illetve egyéb célprogikban? Ezek közül ajánlhatnátok párat. Esetleg CS2 plugint :respect:

Ingyé: PTlens :)

http://epaperpress.com/ptlens/
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.