HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#301 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:55

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 11:33

Én is... :D  :D  :D
De kibírom estig, bár szerintem ma este nem nézem meg (Phill Collins koncert  :cool: ), mert nem lesz rá időm.

OFF
Phil Collins, bár koncertjét én csak South Park-ban láttam... :)
ON
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#302 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:07

Kevésbé szeretek belebabrálni a képeimbe, bár ez szerintem változni fog, főleg, ha így ténylegesen jobb kép születik belőle.
Valóban szükség van ilyen extrém nagylátószögre? Inkább a Tokina 12-24-et válasszam a Canon 17-40L ellenében? A fix Tokina biztos jó választás, de a Zoomolás lehetősége számomra fontos (komponálásnál nagyon sokat segíthet)...

#303 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:08

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 9:55

OFF
Phil Collins, bár koncertjét én csak South Park-ban láttam... :)
ON

:offtopic:
Valóban, rosszul írtam... :rolleyes:

#304 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 14:45

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 13:07

Valóban szükség van ilyen extrém nagylátószögre? Inkább a Tokina 12-24-et válasszam a Canon 17-40L ellenében?

Szerintem ez olyan kérdés, amit senki nem fog tudni megválaszolni helyetted (;

Én például eddig nem igazán éreztem szükségét a 24-70 által nyújtottnál nagyobb látószögnek, még 1.6x FOV crop esetén sem.  Volt pár eset, amikor úgymond "nem lett volna rossz", ezek az esetek viszont városokban, épületek fotózásával kapcsolatban jöttek elő, ahol a nagyobb látószög valamint a sok egymásra merőleges és párhuzamos él miatt a perspektivikus torzítás úgyis kompromisszumot jelentett volna.

Azóta viszont belebotlottam itt-ott nagylátószögű, sok előteret tartalmazó tájképekbe (1, 2, 3, 4, 5!), és csak ámultam nagyokat (;

#305 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 16:41

Nagylátókról írnék néhány szót akkor én is, igaz Nikonhoz keresek én is már jóideje, de megmondom őszintén tökéletes megoldást nem találtam sajna. A legnépszerűbb (és valószínű a legjobb nagylátó) obi a 12-24-es Tokina, azonban messze nem tökéletes. Először is van egy sárgás/melegebb árnyalata és elég sok CA-t képes kihozni magából, ráadásul itt is elég nagy a variancia a különböző darabok példányai között. Ráadásul ahhoz képest, hogy f4, túl nagy.
Sigma 15-30: bazi nagy és filtert csak cropos kamerával tudsz feltenni, ráadásul 82mm-es kell, nálam e kettő miatt simán kiesett.
Sigma 10-20: minőséggel voltak gondok, szerintem nem elég jó.
Sigma 12-24: bazi lassú (alig fogsz látni a keresőben), bazi nagy, teljesen felesleges egy ennyire nagylátó obi full-frame-re, minőség itt is eléggé változó.
Tamron 11-18 (?) vagy valami ilyesmi: minőség nem igazán tuti
Canon 10-22: nem ismerem, de mivel csak néhány gépre lehet rárakni és elég drága is, nem javasolnám...
Canon 17-40L: ez már nem igazán nagylátó crop-os kamerán, viszont elég korrekt.
Nagyjából ennyi a választék. Illetve Nikonban még van 12-24, de az itt most nem érdekes.
Arról, hogy mit érdemes venni, lehet vitatkozni. Az igazán nagylátók igencsak kiemelik az előteret és nehéz jól használni, viszont ha valaki megtanulja akkor nagyon meg lehet szeretni. Legtöbb embernek azonban nem igazán van rá szüksége, pl egy 17-40-es Canon már nagyon sok mindenre elég lehet. Ár teljesítmény arányban azonban a Tokinát nehéz megverni.
Amiért én még nem vettem az az, hogy viszonylag kényes vagyok a minőségre és az olcsóbb cuccok kiestek emiatt, ráadásul olyan obi sem kéne ami melegebb árnyalatot ad, mint a reális (itt esett ki a Tokina) és ezután már szinte nincs semmi. Vagyis van még a 12-24-es Nikon, de az meg bazi drága és ahhoz képest csak egy gagyi műanyag az egész. Igaz képminőségben elég korrekt, de ennyit nem ér a dolog. Amit én remélek, hogy lesz rövidesen crop-os kamerára való használható prime olcsóért és akkor veszek egy olyant. Ha mégsem, akkor beszerzek egy 17-valami obit, azzal már el lehet lenni, ha nagyon muszáj.

Szerkesztette: saen 2005. 10. 26. 17:18 -kor

#306 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 16:46

én nem bántam meg a 17-40L-t. főleg az L betű miatt, nem lehet máshoz hasonlítani felépítést tekintve.
képminőségre se rossz, bár nem olyan nagyon kiemelkedő.
így 1.3 crop mellett nekem tökjó :p
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#307 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:02

Saen, igazabol csak a Tokinára szeretnék reflektálni, minthogy azt ismerem valamelyest.
Engem szemely szerint nem zavar a melegebb szin, inkább legyen meleg mint hideg - vallom én - plusz egyrészt ez kevéssé jelentkezik, masreszt korrigalhato szépen. CA-val nem volt bajom, igaz más ~12-es obikhoz nem tudok viszonyitani mert nem jártak nálam.
Igazabol egyetértek azzal hogy egy ilyen objektivre keves embernek van szuksege (meg viszonylag pénze), mert valóban kizárolag "érdekes" képek készítéséhez lehet használni, az előtér-kiemelés és a torzítás miatt is. Szintén egyetértek azzal hogy könnyű megtanulni hogy hol emel ki, hol és miert torzít, és ha tisztában van a képességekkel és határokkal akkor nagyon konnyen kezelhető; szvsz és személy szerint imádom, kedvencem abszolut.
Jó build quality-ja van viszont nagyon, és szerintem a 77es szuroméret még belefér, leginkább mert tudomásom szerint a Tokina ATX PRO range direkt mind 77-es lett hogy ne kelljen cserélgetni, igy ha nincs keret/igény Canon L cuccokra, akkor boven megfelel és jól csoportosítható (vagymi :D)
A változó minőség sztem nem gond, feltéve ha boltban veszi az ember, és akkor nem okozhatna gondot az objektiv visszavitele; persze, ha ebayon veszed akkor már gáz lehet.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#308 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 17:46

én nem bántam meg a 17-40L-t. főleg az L betű miatt, nem lehet máshoz hasonlítani felépítést tekintve.
képminőségre se rossz, bár nem olyan nagyon kiemelkedő.
így 1.3 crop mellett nekem tökjó :p

Persze, de az az L betű az sokaknak drága. És kérdés hogy valóban ér-e annyival többet mint a nem-L, amikor nincs rá keret. (Mert ha nyerek a lottón akkor persze mindegy lesz mit veszek :D de addig inkább vmi másra osztom/szórom el)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#309 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:17

A Sigma 12-24/15-30-hoz lehet (sufni módszerrel) 77mm-es filtereket használni ha nagyon muszáj. (sajnálom ma ilyen napom van :) )
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#310 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:30

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 18:02

Engem szemely szerint nem zavar a melegebb szin, inkább legyen meleg mint hideg - vallom én - plusz egyrészt ez kevéssé jelentkezik, masreszt korrigalhato szépen. CA-val nem volt bajom, igaz más ~12-es obikhoz nem tudok viszonyitani mert nem jártak nálam.

A melegebb szín azért zavaró, mert utálnám, ha minden objektívemnek más lenne az alapszíne, utána meg össze-vissza kell editálgatni...
CA-t meg a Nikon 12-24-hez tudom hasonlítani, láttam jópár tesztet ahol ugyanazt lőtte mindkét obi.

Persze Tokina jóval olcsóbb, mint a Nikon, nem rossz obi az, csak nekem nem jön be...

#311 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:40

A 17-40 L-nél olcsóbb kategóriában mit ajánlotok partyfotós objektívnek?

#312 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:59

Idézet: happy-boy - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 18:40

Pl: http://index.hu/tech...tamron_17-35/!1

#313 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:00

Idézet: happy-boy - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 18:40

Tamron 28-75 f/2.8 L hehe... ennél nem találsz jobbat. Nagy fényerö és jóval olcsóbb mint a hasonló tudásu Canon obik még f/4-en is.

#314 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:12

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 19:00

Tamron 28-75 f/2.8 L hehe... ennél nem találsz jobbat. Nagy fényerö és jóval olcsóbb mint a hasonló tudásu Canon obik még f/4-en is.

Csak kár, hogy a fókusztávolsága miatt nem igazán alkalmas szerintem ilyesmire. Bulikban nem elég a 28mm*1.6...

#315 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:12

Uj firmware jött ki a Canon EOS 20D-hez:Firmware

Jött még ki a 20Da-hoz és a 350D-hez is. Ez a link a 20D firmware-ja. Javítja a CF kompatibilitást és sebességet. Meg a 430EX-el történő fehéregyensúly kommunikációt :)

#316 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:19

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 19:12

Csak kár, hogy a fókusztávolsága miatt nem igazán alkalmas szerintem ilyesmire. Bulikban nem elég a 28mm*1.6...

Én a Tokina 28-70/2.6-2.8-ra szavazok, nekem az van. Igaz van egy Tamron 28-75/2.8 is. Viszont az a gond hogy a 12-24 még nem, a 28-70 pedig már nem alkalmas bulifotozasra (legalábbis nem igazán, mondjuk a 12-24 az a felso végénél okés lehet, sose probáltam még...

#317 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:20

hát igen, a mostani kitobi 18as része nagyon értékes tud lenni nagy tömegben szűk helyen fotózásnál és csoportképnél. szóval valami hasonló kellene csak jóval jobb minőségbe (gyorsabb fókusz, jobb fényerő, élesebb kép)

a 17-35ösnek meg a felső értéke kevés kicsit :(

Wizard te mit ajánlasz mint legjobban jártas ebben a témakörben? :)

#318 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:21

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 19:00

Az nem L-es obi :)
És muanyag az egész akkor már inkább bármelyik Tokina hasonló fajta (van vagy 5 egyebkent)

#319 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:23

Esetleg http://thkphoto.com/...ina/afl-02.html Tokina 20-35/2.8 (???)

#320 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:23

Igen, az a 28mm nekem is soknak tűnik, bár bulifotó tapasztalatom nem lévén akár jó is lehet.
Itt egy rövidke teszt: http://www.photo.net...5_Di/page2.html

Sigma 18-50/2.8 DC is jó lehet még: http://www.jasonlivi...m/sigma-review/

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.