HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#741 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 14:47

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 11:10

Mondjuk ezek közül egyik sem zárja ki, hogy mennyiségi vásárlás esetén megkérdezd tudnak-e valami kedvezményt biztosítani. ;)

A mennyiségi vásárlás nem pár db-ban jelentezik. Mivel mindenki külön foglalta le, már mind1.
Ill. a mennyiség szerintem, ahol már lehet alkudni min. 10-20 db-nál kezdődik. (vagy 100db-nál?  :confused: )

#742 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 15:00

Inkább értéktől függ a dolog meg attól is, hogy az eladó hogyan gondolkozik. Ráadásul veszteni valód nincs ha megpróbálod, persze egy vakunál azért meglepődnék ha kapnál kedvezményt a legolcsóbb helyen :)

#743 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 15:22

N00b kérdés, de létezik olyan konvertercső Canonhoz ami nem csökkenti az optikák fényerejét? (pl hogy a 200/4 az mondjuk 280/4 v 400/4 maradjon?)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#744 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 16:03

Nincs olyan...

#745 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 16:05

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 14:22

N00b kérdés, de létezik olyan konvertercső Canonhoz ami nem csökkenti az optikák fényerejét? (pl hogy a 200/4 az mondjuk 280/4 v 400/4 maradjon?)

Tudtommal az összes telekonverter levesz valamennyit a fényerőből, szerintem nincs ilyen, vagy pontosabban, én még nem találkoztam vele.

#746 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 16:26

Hmm, helytelen :)
Thnx
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#747 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:30

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 16:26

Hmm, helytelen :)
Thnx

Ahogy én tudom a telekonverterek a FF vs APSC szenzoros crop elvvel azonos módon, a képkivágást kihasználva működik, vagyis "megnöveli" a vetített képet és tulképp annak a közepe esik csak a szenzorra és  a filmre. Mivel az objektíven keresztül haladó fénynek csak egy része éri a szenzort/filmet így a tc használata mindenképpel fényveszteséggel jár. (Javítsatok ki a tévedek)

Wyco van neked msn-ed vagy icq-d ? Kérdeznék pár apróságot tokina ügyben.

#748 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:31

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 14:47

A mennyiségi vásárlás nem pár db-ban jelentezik. Mivel mindenki külön foglalta le, már mind1.
Ill. a mennyiség szerintem, ahol már lehet alkudni min. 10-20 db-nál kezdődik. (vagy 100db-nál?  :confused: )

Csak a vevőn múlik, hogy milyen mennyiségnél kezdődik az alku. Kedves feleségem céges beszerzőként dolgozott, bárhol képes alkudozni. :Đ

#749 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:52

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 18:30

Ahogy én tudom a telekonverterek a FF vs APSC szenzoros crop elvvel azonos módon, a képkivágást kihasználva működik, vagyis "megnöveli" a vetített képet és tulképp annak a közepe esik csak a szenzorra és  a filmre. Mivel az objektíven keresztül haladó fénynek csak egy része éri a szenzort/filmet így a tc használata mindenképpel fényveszteséggel jár. (Javítsatok ki a tévedek)

Wyco van neked msn-ed vagy icq-d ? Kérdeznék pár apróságot tokina ügyben.

van, wyco@maffia.hu-n megtalálsz msnen

#750 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 19:04

srácok az hogy felirtam az msn cimem az nem jelenti hgoy most mindenki vegyen fel a listájára, oks? :)
Köszi

#751 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 19:52

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 19:04

srácok az hogy felirtam az msn cimem az nem jelenti hgoy most mindenki vegyen fel a listájára, oks? :)
Köszi

eszembe sem jutott. :p
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#752 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:04

naazé :)
te hozzáadhacc :D

#753 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:20

Rawshooter épp konvertált mikor jott egy áramkimaradás. Azóta nem tudom elindítani, hiába telepítem újra. Rákattintok az ikonra es semmi.... Már a registribol is töröltem amit találtam. Valami ötlet?

#754 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 21:09

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 20:04

naazé :)
te hozzáadhacc :D

nememesenezek. :Đ
eszpe
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#755 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 21:14

trillianom van ugyhogy kb minden platformon fent vagyok :)

#756 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 21:44

A 35mm-es formátum objektívei és felhasználási területeik  :D

#757 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 21:48

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 21:20

Rawshooter épp konvertált mikor jott egy áramkimaradás. Azóta nem tudom elindítani, hiába telepítem újra. Rákattintok az ikonra es semmi.... Már a registribol is töröltem amit találtam. Valami ötlet?

Megint elcsevegek magammal: ismert hiba, ezt a progit kell futtatni:
http://pictureflow.f.../fixtempdir.bat

#758 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 22:34

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 21:44

LOL, és milyen mellbevágóan igaz megállapítások is vannak benne...

#759 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 22:40

Anno asszem itt linkelt be vki egy elég látványos oldalt amin a Canon hasonlitotta ossze a FF és az APS-C rendszereket, nem tudja vki hogy merre találom azt?

#760 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 22:58

Eddig tavaszra 70-200 f4-et terveztem, de most kicsit elbizonytalanodtam. (dönteni még bőven van időm) :)
fredmiranda 70-300 IS reviews
http://www.dphotojournal.com/canon-ef-70-3...f40-f56-is-usm/

Előnyei az L-eshez képest:
- harmadik gen. IS
- 300mm
- könnyű
- fekete :)

Hátrányok:
- AF motor
- felépítés
- elforduló frontlencse

Az eddig látott képek alapján úgy látom, hogy képminőségben, élességben nem marad le sokkal a 70-200 f4-től, és használhatóság szempontjából jobb. Vélemények? :)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.