HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1361 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 18:59

Találtam egy ránézésre és árban is jó állványt:

Manfrotto 724B

Azzal tisztában vagyok, hogy nem egy 1700$-os darab (sean ;) ), de azért kíváncsi lennék a véleményetekre.
Pro-kontra egyaránt.

25eFt-be kerül. Nem tudom, hogy ez sok, vagy kevés, de ha esetleg valaki tudna máshol is (már áron), akkor azt szívesen fogadom.

Kösz előre is.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1362 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 23:09

Közben olvasgattam és kiderült, nem ez az az állvány, amit használni szeretnék :)

Ami most jónak tűnik: egy 190-es Manfrotto, csak nem tudom, melyik:
190CLB Classic ~ 22k
http://www.slrfoto.h...products_id=747
vagy
190PROB PRO ~ 23k
http://www.slrfoto.h...products_id=750
avagy egy
190DB Basic ~18k
http://www.slrfoto.h...products_id=748

Ezt a fejet néztem hozzá, használható ez már rendesen egy dslr-el?
484RC2 Mini gömbfej RC2 gyorskioldóval ~ 11k
http://www.slrfoto.h...products_id=770

Vagy ezek a gömbfejek még az a kategória (valaki irta itt nemrég), amivel csak szophat az ember?
Megjegyezném, hogy ettől az összegtől már nem akarok elrugaszkodni. Azaz max. 35K, de nem bánnám, ha elég lenne 29 is :) Ezért is elég sok órát kell tartanom :(
dolfer

#1363 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 08:11

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 23:09

Közben olvasgattam és kiderült, nem ez az az állvány, amit használni szeretnék :)

Ami most jónak tűnik: egy 190-es Manfrotto, csak nem tudom, melyik:
190CLB Classic ~ 22k
http://www.slrfoto.h...products_id=747
vagy
190PROB PRO ~ 23k
http://www.slrfoto.h...products_id=750
avagy egy
190DB Basic ~18k
http://www.slrfoto.h...products_id=748

Ezt a fejet néztem hozzá, használható ez már rendesen egy dslr-el?
484RC2 Mini gömbfej RC2 gyorskioldóval ~ 11k
http://www.slrfoto.h...products_id=770

Vagy ezek a gömbfejek még az a kategória (valaki irta itt nemrég), amivel csak szophat az ember?
Megjegyezném, hogy ettől az összegtől már nem akarok elrugaszkodni. Azaz max. 35K, de nem bánnám, ha elég lenne 29 is :) Ezért is elég sok órát kell tartanom :(

A maximális terhelést szerintem osztani kell kettővel, ha így is súlyhatáron innen vagy, akkor igen. A fejről nem tudok mondani semmit, nem ismerem.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1364 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:28

Idézet

Thank you for purchasing the EOS 350D and/or EOS 20D and/or EOS 5D and registering with the CANON iMAGE GATEWAY.
Due to a worldwide supply issue at SanDisk, Canon cannot provide you with a SanDisk 256MB CompactFlash® card.
Therefore please find enclosed a SanDisk 512MB CompactFlash® card.
Sorry for any inconvenience this may cause.

hell yeah, jon a kartyam :)

#1365 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:02

Idézet: diab303 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 12:28

hell yeah, jon a kartyam :)

Eről lecsúsztam már? Most nézem a dobozt, rajta van az öntapi, csak elcsesztem, dec.31-ig élt a dolog. Azért megpróbálom, hátha....

#1366 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 15:16

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:11

A maximális terhelést szerintem osztani kell kettővel, ha így is súlyhatáron innen vagy, akkor igen. A fejről nem tudok mondani semmit, nem ismerem.

Ma benéztem egy boltba és pont egy ilyen volt egy 190-es PRo állvány és egy ilyen fej... Mellette pedig az, amit kölcsönkaptam (soligor). Így egyből össze tudtam hasonlítani. Nem volt nehéz mondjuk, csak rá kellet nézni :)
Nekem elég stabilnak tűnt ez az állvány.
Eddig még sose láttam ilyen szintűt, úgyhogy nagyon megtetszett. Egy ilyen egyszerű dolgot is hogy el lehet rontani...
A fej, az lehet, hogy nem 484-es lesz, hanem egy 486rc2-es lesz, az nekem erősebbnek tűnt, persze lehet, hogy marad az eredeti felállás.

Van egy EOS 350D-m ~ 500gr, meg egy egy 70-300-as objektivem ~ 400gr körüli asszem.
Ez nincs 1kg..
Az állvány meg 5kg-t bir, úgyhogy még erős becsléssel, 3-al osztva is elég lenne :)
dolfer

#1367 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 16:46

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 16:16

Ma benéztem egy boltba és pont egy ilyen volt egy 190-es PRo állvány és egy ilyen fej... Mellette pedig az, amit kölcsönkaptam (soligor). Így egyből össze tudtam hasonlítani. Nem volt nehéz mondjuk, csak rá kellet nézni :)
Nekem elég stabilnak tűnt ez az állvány.
Eddig még sose láttam ilyen szintűt, úgyhogy nagyon megtetszett. Egy ilyen egyszerű dolgot is hogy el lehet rontani...
A fej, az lehet, hogy nem 484-es lesz, hanem egy 486rc2-es lesz, az nekem erősebbnek tűnt, persze lehet, hogy marad az eredeti felállás.

Van egy EOS 350D-m ~ 500gr, meg egy egy 70-300-as objektivem ~ 400gr körüli asszem.
Ez nincs 1kg..
Az állvány meg 5kg-t bir, úgyhogy még erős becsléssel, 3-al osztva is elég lenne :)

A 486(rc2) tényleg jobb választás, árban nem sok a difi (igaz terhelhetőségben sem) de masszívabbnak néz ki. A jelnlegi összeállításhoz bőven elég lesz, de ha befigyel egy nagyobb fényerejű ( F4/F2.8 ) 70-200 tele, akkor sem fog összeroskadni... :)

Szerkesztette: Szabcsi 2006. 01. 10. 16:49 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1368 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 17:44

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 16:46

ha befigyel egy nagyobb fényerejű ( F4/F2.8 ) 70-200 tele, akkor sem fog összeroskadni... :)

Ez a veszély azt hiszem nem fenyeget.
dolfer

#1369 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 21:39

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 17:44

Ez a veszély azt hiszem nem fenyeget.

Ha mégis, akkor még mindig csak ~2 kg lesz a cucc.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1370 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 23:11

Idézet: zen.thai - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 14:02

Eről lecsúsztam már? Most nézem a dobozt, rajta van az öntapi, csak elcsesztem, dec.31-ig élt a dolog. Azért megpróbálom, hátha....

drukkolok neked :) en is kb ket hete kuldtem el, eleg lassan valaszoltak..

#1371 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 23:44

A manfrotto 486RC2 semmi esetre sem fog összeroskadni, nem kell "agyonhúzni", h megtartson egy elemtartó markolatos 300D-t 70-200 f/2.8 objektívvel és nagyobbfajta vakuval, még ferde állapotban se, de...  De van van neki egy alapvetően nem nagy hibája, ami viszont hosszú távon elég zavaró tud lenni.

A gyorscseretalp géppel érintkező felülete gumi, ami bár elég kemény, de mégiscsak gumi.  Namost, mikor a markolatnál fogva állítod be a gépezetet, akkor jó részt ugyan az állvány tartja majd a gép súlyát, de a te kezed fogja kiegyensúlyozni.  Mikor megvan a megfelelő pozíció, rögzíted a fejet, majd elengeded a markolatot...  Ekkor pedig megszűnik a kezed általi kiegyensúlyozás, és az objektív súlya előre fogja húzni az egész gépezetet.  Sajnos a gyorscseretalp gumija nem elég kemény ahhoz, h ilyenkor egy kicsit ne engedjen.  Nagylátószögnél ez szinte fel se tűnik, de minél nehezebb az objektív és minel nagyobb a fókusztávolsága, annál jobban észrevehető lesz.  Pl. hiába csak 400 gramm a 70-300-as objektíved, tele állásban szerintem már ereszkedni fog.  Ez az ereszkedés különösen látványos akkor, amikor a majd 1kg-os 24-70 f/2.8 objektívet fordítva teszem fel némi makrózáshoz, és a téma csak néhány centire van az objektív végétől...  Ilyenkor negyed-harmad képnyit is simán ereszkedik...

szerk.:  legalábbis szerintem ez a gyorscseretalpon lévő gumi miatt van.  Próbáltam végére járni, és pl. fentebb említett fordított objektíves makrózáskor nem a gép markolatát, hanem a platformot fogva komponálni, mert ekkor a gumi már eleve megereszkedett állapotban van...  és tényleg, csak annyi megereszkedést tapasztaltam, amit simán betudok annak, h pozícionálás közben azért eléggé hozzáért a kezem a fényképező aljához.

Kíváncsi lennék, h a híresneves Arca-Swiss féle csupa fém gépspecifikus gyorscseretalpak hogy viselkednek hasonló helyzetben...  de még nem sikerült olyan közelébe jutni.

Szerkesztette: szeder 2006. 01. 10. 23:51 -kor

#1372 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 01:58

Mikor buliban fotóztok akkor a rendszervakut normál mód helyett miért érdemesebb 2. redőnyre szinkronizálással használni?

#1373 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 04:06

Idézet: happy-boy - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 1:58

Mikor buliban fotóztok akkor a rendszervakut normál mód helyett miért érdemesebb 2. redőnyre szinkronizálással használni?

Bár csak egyszer voltam véletlenül egy buliban fényképezni és próbaképp hosszabb záridőre tettem (értem ez alatt a kézből számomra kitarthatatlan időket 1/30, 1/20, etc.). Ekkor, ha a végén is villant egyet a vaku, akkor nem az egész kép lesz bemozdult, hanem csak a háttér, amivel szerintem tök hangulatos képeket érhetsz el. Az előtérben lévő emberke, akire rávakuzol, nem mozdul be, hisz a vaku kimerevíti.
Ez persze nem biztos, hogy igy van, csak én igy tapasztaltam.
Majd jönnek nálam jóval hozzáértőbbek, akik vagy megerősítik, vagy cáfolják a fent leírtakat :)
dolfer

#1374 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 06:38

Idézet: szeder - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:44

Kíváncsi lennék, h a híresneves Arca-Swiss féle csupa fém gépspecifikus gyorscseretalpak hogy viselkednek hasonló helyzetben...  de még nem sikerült olyan közelébe jutni.

Áll, mint a cövek :) Én ilyet használok, ott a gyorscseretalp a vázamon, mintha ráragasztották volna, az garantáltan nem enged. Pont az a lényege, hogy minden vázra/obira személyre szabják a legjobb tartás miatt. Ott is lehet egyébként valamennyi játék ha nem a megfelelő fej/láb kombinációt használod persze.

Szerkesztette: saen 2006. 01. 11. 06:40 -kor

#1375 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 11. 15:19

"...Canon 30D to launch in Feb 21. Source is a friend working in Canon, not HQ..."

Minor update to 20D:

- 10.1 MP  ;)
- 21 point AF  :respect:
- 7 fps  :cool:
-1.6x  :think:
-DIGIC II  :up:
-better noise reduction at IS0 800 or higher  :D
-a little small body design  :think:  :omg:  :reklamacio:  :down:

#1376 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 16:28

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 15:19

"...Canon 30D to launch in Feb 21. Source is a friend working in Canon, not HQ..."

Minor update to 20D:

- 10.1 MP  ;)
- 21 point AF  :respect:
- 7 fps  :cool:
-1.6x  :think:
-DIGIC II  :up:
-better noise reduction at IS0 800 or higher  :D
-a little small body design  :think:  :omg:  :reklamacio:  :down:

RGB hisztogramm?

#1377 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 16:31

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 6:38

Áll, mint a cövek :) Én ilyet használok, ott a gyorscseretalp a vázamon, mintha ráragasztották volna, az garantáltan nem enged. Pont az a lényege, hogy minden vázra/obira személyre szabják a legjobb tartás miatt. Ott is lehet egyébként valamennyi játék ha nem a megfelelő fej/láb kombinációt használod persze.

Ebben bízok én is...  Illeve hogyha azzal is jelentkezik hasonló probléma, akkor nem tudom, h mivel nem (;

#1378 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 16:56

Idézet: szeder - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 17:31

Ebben bízok én is...  Illeve hogyha azzal is jelentkezik hasonló probléma, akkor nem tudom, h mivel nem (;

Azzal garantáltan nem lesz baj. Persze van Arca kompatibilis általános gyorscseretalp is, azok nem javasoltak. Kirk vagy Really Right Stuff személyreszabott cuccok viszont nagyon-nagyon jók, ott semmi lötyögés nincs. Rávágod egy Gitzo állványra és egy komoly gömbfejre (pl Acratech, Markins, RRS, Kirk, stb) és máris miden szép és jó :)

#1379 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 17:51

Idézet: szeder - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 17:28

RGB hisztogramm?

mivel ez absolute sw dolog, még lehet a 20D-hez is ilyen fw  :rolleyes:  , de hogy ebbe lesz e, nincs info  :think:

#1380 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 11. 18:00

Kép

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68