HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1521 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 06:03

nekem egy filmes, 28-80-as kitobim van, usm, es az is szorul, pontban 28-nal. pedig van vagy 5 eves.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1522 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 17:40

A legendás 300D fókuszbeállító szoftver, amit a Canon is használ. Jó lenne egyet beszerezni  :D

Kissé bővebben magyarul:

Beállító szotver 300D-hez

Szép kövér angol nyelvű fórum:

The legendary 300D focusing adjustment software

#1523 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:35

Idézet: zen.thai - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 21:55

Megnéztem, szorul nekem is mindkét végén egy kicsit, én kb. 2 hetet használtam.

Olyan 10.000 körül vesztegetik egyéb fórumokon, a 18-55-ös kitobit, függetlenül attól, hogy usm, vagy nem...

Ja, és megjött ma az ajándék kártyám, tőlem is elnézést kért a canon, hogy nem volt raktáron 256-os, küldték az 512-est. Talán 10 nap sem telt el regisztráció óta...  :)

Enyém is ittvan. :) Jó fej ez a canon.

#1524 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:00

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 17:40

A legendás 300D fókuszbeállító szoftver, amit a Canon is használ. Jó lenne egyet beszerezni  :D

Kissé bővebben magyarul:

Beállító szotver 300D-hez

Szép kövér angol nyelvű fórum:

The legendary 300D focusing adjustment software

http://babelfish.altavista.com/babelfish/t...readid%3D254902

Hátha igy már tobbet ertessz a kinaibol...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1525 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:17

Idézet: zen.thai - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 21:55

Ja, és megjött ma az ajándék kártyám, tőlem is elnézést kért a canon, hogy nem volt raktáron 256-os, küldték az 512-est. Talán 10 nap sem telt el regisztráció óta...  :)

hihi...
Akkor nálam kezdték ezt a bunkóságot, és most szépen, mindenkivel bunkóznak?!
Mégis hogy képzelik, hogy 256mb-os cf helyett, csak úgy önkényesen küldenek nekem és nektek is egy 512mb-os darabot, amit mellesleg még használni is érdemes? :) Mocskos egy cég ez...
:lol: :nevet:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1526 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:32

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 21:19

Nagyon köszönöm, hogy vettétek a fáradtságot és megnéztétek!  :respect:
Amúgy igen, 10eFt-ért hirdettem meg (sima, nem USM).
Akkor megnyugodtam,hogy a szorulás a Kit-Obi effektusnak és a kevésbé használt dolognak tudható be, ha jól értem az összerakott infókat.
Köszönöm!  :)

A leendő vevő megkérdezte az egyik hivatalos Canon szervízbe (nem tudom melyikbe), hogy miért szorulhat az Obi két végső részénél. Azt nem tudom, hogy mondta -e,hogy a Kitobiról van szó, de állítólag erős ütődés miatt szorulhat és kb. 10eFt-ért csinálnák meg...
Akkor vagy mindenki erős ütésnek teszi itt ki a fórumon a Kitobiját, vagy a szervizes volt hülye, vagy véletlenül mindenkié éppen szorul picit...Én mondtam a csávónak,hogy nézzen meg a boltban zsír-új Obit, és azután döntsön...ne a szervíz dumájára hagyatkozzon, de nem hallgatott rám.
Visszalépett...Na mind1, lehet,hogy el se adom, mert ha a gépet el akarom majd adni, lehet, hogy Kitobival könnyebben fog menni. Amúgy Ő is a 10D-jével együtt akarta eladni, azért vette volna csak meg. Szóval az ember már egy nyamvatt 10eFt-os Kitobit is nehezen ad el...  :p

#1527 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:01

Sziasztok!

Tokina 24-200/F3.5-5.6 At-X AF objektívvel van valakinek tapasztalata?
Esetleg valami teszt?
Sajnos eddig nem találtam sehol.

Most gondolkodok egy első DSLR vásárláson (300D, 350D, D50 között vacilálok), de kitobi nélkül venném, és szeretnék egy nagyobb átfogásút heléyette.

18-125-höz képest hasonló árban van, 35-36mm-el eddig is megvoltam a kompakt gépemmel, viszont valós 125-nél ez talán

Szerkesztette: -MM- 2006. 01. 25. 22:03 -kor

#1528 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 08:05

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:32

Amúgy Ő is a 10D-jével együtt akarta eladni, azért vette volna csak meg. Szóval az ember már egy nyamvatt 10eFt-os Kitobit is nehezen ad el...  :p

Emiatt szerintem kár is lett volna neki megvenni, mert úgy tudom rá se megy a 10D-re a kitobi (EF vs. EF-S). Vagy már erre is van valami sufni-megoldás?  :think:  Mellesleg egyszer volt a kezemben kitobi, az is szorult rendesen, nem voltam lenyűgözve a felépítésétől, de hát nem is ezért veszi az ember, ha veszi. Anno gépvásárlásnál én is gondolkoztam rajta, hogy nagylátónak jó lenne, tájképnél úgyis rekeszel az ember általában, 8-11 körüli rekesznél meg már egészen használható képe van a tesztek szerint, de aztán végül úgy döntöttem, hogy egyelőre elleszek nagylátó nélkül, inkább gyűjtök 17-40-re. Azóta is gyűjtök...  :rolleyes:

#1529 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:13

Idézet: GP#2 - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 7:05

Emiatt szerintem kár is lett volna neki megvenni, mert úgy tudom rá se megy a 10D-re a kitobi (EF vs. EF-S). Vagy már erre is van valami sufni-megoldás?  :think:  Mellesleg egyszer volt a kezemben kitobi, az is szorult rendesen, nem voltam lenyűgözve a felépítésétől, de hát nem is ezért veszi az ember, ha veszi. Anno gépvásárlásnál én is gondolkoztam rajta, hogy nagylátónak jó lenne, tájképnél úgyis rekeszel az ember általában, 8-11 körüli rekesznél meg már egészen használható képe van a tesztek szerint, de aztán végül úgy döntöttem, hogy egyelőre elleszek nagylátó nélkül, inkább gyűjtök 17-40-re. Azóta is gyűjtök...  :rolleyes:

Igen, sufni megoldással akarta megoldani. Mondjuk szerintem ehhez a 10eFt-os obihoz túl nagy elvárásai voltak.  :D  :nevet:

#1530 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 14:45

:offtopic:
Szégyen, nem szégyen, én még nem voltam a Parlamentben, de holnap du. egy ismerősöm körbevisz egy csoporttal. Fényképezni szabad, de a koronánál tilos vakuzni. Viszem a Sigma 15-30-at, a 28-135 IS-t, és a 430EX-et. (nagy fényerejű fix obim nincs, mono/tripod sincs, de ezt lehet, hogy be se vihetném)
Kérdések: (azokhoz, akik már jártak bent)
- milyenek a fényviszonyok, kell -e ISO400 (jobban szeretem a 200-at, de szerintem kevés lesz)
- a Sigma 15-30-ra, vagy a szigetobira lehet gyakrabban szükségem? Mennyire nagyok a belső terek, milyen mennyezeti,stb elemek lehetnek, ami miatt általában jobb lenne a 28-135 kistele vége? Nem akarok félpercenként cserélgetni. :)
Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1531 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 19:02

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 15:45

Szégyen, nem szégyen, én még nem voltam a Parlamentben, de holnap du. egy ismerősöm körbevisz egy csoporttal. Fényképezni szabad, de a koronánál tilos vakuzni. Viszem a Sigma 15-30-at, a 28-135 IS-t, és a 430EX-et. (nagy fényerejű fix obim nincs, mono/tripod sincs, de ezt lehet, hogy be se vihetném)
- milyenek a fényviszonyok, kell -e ISO400 (jobban szeretem a 200-at, de szerintem kevés lesz)
- a Sigma 15-30-ra, vagy a szigetobira lehet gyakrabban szükségem? Mennyire nagyok a belső terek, milyen mennyezeti,stb elemek lehetnek, ami miatt általában jobb lenne a 28-135 kistele vége? Nem akarok félpercenként cserélgetni. :)

Már rég jártam a Parlamentben, de szerintem a Sigma 15-30-re erőteljesen szükséged lehet a hatalmas belső terek miatt. A fényviszonyok is nagyon változóak - elég nagy ez a Parlament. :) Emiatt szerintem az állvány is erőteljesen javallott.
Nézd meg ezeket a képeket: Az ország háza

Mellesleg tegnap megjött a 70-200 4L a Foto Austriatól. Jó volt a neten végigkövetni a futárszolgálat útját, mígnem kikötöttek a kapumnál.  :cool:  Nem volt időm alaposabban tesztelni, de első blikkre tökéletes példány. Rendes ez az oszták cég: a legközelebbi rendelésem (ha lesz) ingyen hozzák ki.  :respect: 
Holnap bevándorol mellé a 430 EX vaku, így teljes lesz az arzenál. Ja, és rendeltem táskát is végre, LowePro Computrekker AW névre hallgat a kicsike. Vannak nagyobb hátizsákok is, de végül úgy döntöttem, nem kockáztatok meg, hogy egy repülőgépes útnál ne engedjék fel kézipoggyász gyanánt. Szépen elfér benne egy notebook is, ami alapkövetlmény volt nálam. Már csak az UV szűrőn gondolkodom, az valszínűleg B+W lesz (ha veszek). Ti mennétek tengerpartra (sósvíz, homok) fotózni UV szűrő nélkül?  :think:

#1532 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 20:15

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 19:02

Mellesleg tegnap megjött a 70-200 4L a Foto Austriatól.

:irigy:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1533 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 26. 21:31

"Ti mennétek tengerpartra (sósvíz, homok) fotózni UV szűrő nélkül?"

A sópára nagyobb baj mert az a gép belsejébe is lerakódhat. És a fémalkatrészeket megmarja. Gyorsnyitású készenléti táska, kirántom a gépet exponálok, vissza lecsukni.

#1534 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 21:33

uv szűrő - nem szűrő örök vitatéma lehet :)

én minden obimra használok uv szűrőt állandó jelleggel. van amelyiknél ez követelmény az időjárás állósághoz, van aminél nem, de mániákusan vigyázok a cuccaimra, és inkább a 15ezer forintos szűrőt karcoljam össze, üssem oda, fogdossa végig bárki, mint a többszörösébe kerülő objektivet.
szerintem jó minőségű, mindenféle bevonatos szűrő sokat nem ront a képen.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1535 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 21:39

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 13:45

Én éppen tegnap voltam a Parlamentben, sajnos nem mint turista, hanem egy konferencián. Persze azért vittem a gépemet is, mivel össz-vissz másodszor jártam ott. Előre nem tudtam semmit, hogy mit lehet meg mit nem, úgyhogy nem tükörreflexest vittem, ami jó ötletnek bizonyult. A Fuji S602-met vittem, elég jól el lehetett vele lenni. Vakuzni csak a koronánál nem szabad. Állványt ne vigyél, nem lesz rá idő vagy lehetőség. Pl pont a koronánál nagyon jól le lehet támasztani a gépet a kordont tartó fém talpakra.
A belső terekben egy jó kulcsszámú vaku nem árt, a Fuji beépített vakuját meg kellett támogatni egy kis sunpak vakuval, de nem valami nagy volt ez se, amolyan zsebben-elfér. A fujin maximum iso 400-on mertem dolgozni, és amellett, hogy relatíve ennek a gépnek jó fényerejű obija van, elég határeset volt az iso 400 + f/2.8-3.2
Kell egy 50/.18 ÉS iso 400 szerintem. A fehéregyensúlyt ha izzóra állítod, nem lesz pontos (az auto jobb volt).

Ja, bazi nagy belső terek vannak :)

#1536 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 21:47

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 22:33

szerintem jó minőségű, mindenféle bevonatos szűrő sokat nem ront a képen.

Szituációtól függ a rontás minősége. A két legrosszabb eset ha fényforrás van a képben, illetve ha a téma hátulról van megvilágítva. D200 pl kézikönyvében kifejezetten írják, hogy ne használj filtereket ilyen szitukban.

Ha véletlen valaki úgydönt, hogy akar filtert használni védelemre akkor legalább az obihoz megfelelőt válasszon, értsd L-es obira ne akarjon valaki egy 10$-os szűrőt rárakni...

#1537 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 22:56

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 21:39

...Kell egy 50/.18 ÉS iso 400 szerintem. A fehéregyensúlyt ha izzóra állítod, nem lesz pontos (az auto jobb volt).

Ja, bazi nagy belső terek vannak :)

köszi. :respect:
50/1.8-am nincs, marad az ISO400(néha 800) + Sig.15-30 + 430EX. RAW-ot általában nem használok, de most elgondolkoztam rajta a helyes wb miatt.

#1538 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 26. 23:27

" A fehéregyensúlyt ha izzóra állítod, nem lesz pontos (az auto jobb volt)."

Ez gépenként változó. Meg kell nézni hogy az adott gépnél és a fényforrásnál melyik lesz jobb.

#1539 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 08:06

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 22:56

köszi. :respect:
50/1.8-am nincs, marad az ISO400(néha 800) + Sig.15-30 + 430EX. RAW-ot általában nem használok, de most elgondolkoztam rajta a helyes wb miatt.

Rawwal vigyázni kell mert alapból a gép nem szűr rajta zajt míg jpg-nél igen. 400-800 környékén már durva különbség lehet zajban a jpg és a raw között.

#1540 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:17

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 8:06

Rawwal vigyázni kell mert alapból a gép nem szűr rajta zajt míg jpg-nél igen. 400-800 környékén már durva különbség lehet zajban a jpg és a raw között.

Ellenben szoftverrel nagyon korrekt modon szurheto :cool:

En pl. ovatosan szurom a luminance zajt, sokszor egyaltalan nem, viszont a szinzajt inkabb, mert szerintem:
1. zavarobb
2. nem vagja agyon az elesseget, ha leszedem :)

Szerkesztette: alvaro 2006. 01. 27. 09:19 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79