Tisztelt Geszti Péter, Tisztelt Oláh Ibolya!
Idézet
„Magyarország” – a hazaszeretet himnusza, legalábbis a dalt augusztus 20-án, a tûzijáték után, a Lánchíd tetejérõl elõadó Oláh Ibolya honlapja így ír a nótáról.
Nem tudom, hogyan írjam meg úgy ezt a levelet, hogy kiírjam magamból az indulatot is, de közben Úriember maradjak.
Először is Geszti Úr, ez a szám semmiképpen sem sorolható a himnusz kategóriába, és főleg nem a hazaszeretet himnusza kategóriában. Ez a szám nem arról szól... Egy külföldi átdolgozás nem szólhat arról. Megvan Nekem is az eredeti szám Cirque du Soleil - Alegria, spanyol cirkuszi induló. Ezt bezzeg nem reklámozzák, csak hogy Ön írta.
Maga a szövege is semmi köze a hazaszeretethez, semmi köze a magyarságtudathoz. Ebből egy sláger lett. A himnuszok, magyarságérzetű számok nem lesznek slágerek, az csak azt a szűk réteget érinti, aki ezzel foglalkozik, ilyen körökben mozog. Pl.: Ballagó Idők - Magyarország, Egészséges Fejbőr - Esküszünk. Ezek magyarérzelmű számok, és szerintem nagyon kevesen ismerik, Geszti Úr, Kedves Ibolya még nem is hallották Önök ezeket, szerintem!
Idézet
Velem az ősök kérnek,
engedd, hogy benned éljek
tovább,
ahogyan ők élnek bennem,
Magyarország!
Milliók áldása szálljon rád!
Hát Rám Ibolya, csak ne adjon áldást. Nagyon primitív a szövege, nem fogom beidézni ide, de semmi értelme az egésznek. Én nem érzem magam vidámnak ebben az országban ha szétnézek. Sajnos nagyon nem. Ez egy hazug nóta, csakis a pénzszerzés volt a célja. Az, hogy augusztus 20-adikán a magyar állam ünnepén ez szólt, ez mélységesen felháborító.
Versenyeznek a kereskedelmi rádiók, hogy ki és hogyan és mikor és hányszor adja elő. A hallgatók nagyon örülnek neki és most egy kicsit mindenki "igazi" magyarnak érzi magát. Azt várom valamelyik "tüccer" dj mikor csinálja meg neki a saját verzióját, hogy a diszkókban is ezt tudják ordítani a fiatalok. És akkor tényleg milyen magyar lesz ez az ország. Remek lesz!
Szerencsére nem csak én vagyok ezen felháborodva. A magyar zenészvilág nagyjai (Demjén, Somló Tamás, stb...) mindenki kifejezte már nemtetszését ennek a számnak.
Szégyendal. Csak így hívom.
Maradok Tisztelettel:
Buga László
szerk.: Egy Kedves Fórumtárs javaslatára, az elejét változtattam...
Szerkesztette: Buga_Laci 2005. 09. 29. 09:13 -kor