Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 23:14
Tudom, hogy utólagólag könnyű okosnak lenni, de pár dologgal bebiztosíthattad volna magad.
Mindent elhagyott, de pont a kocsikulcsot nem?
Papírok nélkül akar vezetni? Mondjuk ez még úgy ahogy elmegy.
A lényeg (és a minimum) az lett volna, hogy legalább elmenj vele a kocsijáig amit előtted kinyit , és felírd a rendszámot.
hát ez az, ami miatt én is hibás vagyok. bennem nincs ilyen alapvető gyanakvás, jóindulattal szoktam közelíteni az emberekhez. sajnos a csibészeknek megvan az a képességük, hogy az ilyen embereket kiszemeljék maguknak és kihasználják. de ha egyszer ilyen a természetem, akkor ezen nehéz változtatni.
alapvetően úgy szoktam máshoz közelíteni, hogy jó ember, amíg nem bizonyítja az ellenkezőjét. ha mindenkihez úgy közelítenék, hogy eleve rosszat feltételezek, akkor biztosan sok kellemetlenségtől megmenekülnék, de akkor az már inkább olyan lenne, mint a vadállatoknál, hogy morogva közelít a másikhoz, nehogy veszélyeztesse a vadászterületét. bár az is lehet, hogy ilyen viszonyok között ez az egyedüli célravezető út.
meg az is hiba ebben a gondolatmenetben, hogy így esélyt sem adsz annak, aki szintén jó indulattal közelít hozzád. viszont védtelen leszel a csibészekkel szemben.
barátnőm szerint mindenkihez úgy kell közelíteni, hogy bizonyítsa be, hogy érdemes a megbecsülésre és csak utána megbízni benne. de akkor is csak módjával. a bizonyosság hiányában hűvös tartózkodás (amolyan skandináv jellegű) mindenki felé. ez is egy lehetőség.
nem akarok

áradatot, de valahogyan biztosan meg lehet maradni normálisnak és el is lehet kerülni a rossz indulat támadásait.
remélem, hogy nem untattam senkit és mindenkinek további jó fórumozást kívánok!
és legyen inkább sok köszönő levél itt, azokat jó érzés olvasni.
üdv!
.
.
.