Elküldve: 2005. 10. 11. 08:46
Sziasztok!
Sajnos egy szomorú dologról kell beszámolnom. Megint csalódnom kellett az emberekben, de talán ez jó lecke lesz mások számára. Egy biztos: még egyszer nem követem el ezt a hibát. Mindjárt jön az üzenet is, csak előtte a háttértörténet.
Vásároltunk barátnőmmel a C*ra áruházban Törökbálinton a múlt hétvégén. Ilyenkor mindenki elkölt több tízezer forintot, telerakják a bevásárlókocsit, van aki kettőt is tol egyből. Mi a szokásos kis bevásárlásunkat csináltuk csak, mivel ott lakunk a faluban és ha csak kenyér és tej kell, akkor is oda járunk, mert annyira közel van. Már indultunk volna el, amikor odajött egy csóka és belekezdett a mondókájába.
A csóka teljesen normálisnak tűnt, de akkor éppen elég hideg volt, így meglehetősen át volt fázva (vagy legalábbis jól mímelte). Elmondta, hogy itt a parkolóban elhagyta a tárcáját az összes iratával és a fizetésével együtt, de Siófokra kell lemennie, mert ott lakik és nincs pénze benzinre. Mivel már elmondása szerint mindenki elküldte és másfél órája próbál segítséget kapni, ezért már nagyon elege van. Ő nem csöves, de most nagy bajban van és csak annyi pénzt szeretne, hogy tudjon tankolni és ha hazaér, akkor már másnap (hétfőn, tehát október harmadikán) elküldi a pénzt. Írjuk fel a címünket és el fogja küldeni.
Én elég segítőkész ember vagyok és jóindulatú is (meg is próbáltak már szívatni párszor, néha sikerült is, de igyekszem résen lenni). Úgy voltam vele, hogy most megpróbálok segíteni, de ha átvágnak, akkor nagyon elvesztem a bizodalmamat az emberekben. Adtam a srácnak 3 rugót, hogy tudjon tankolni, megkapta az adatokat.
A pénzt természetesen azóta is kapjuk…
Mi a tanulság? Én voltam a hülye, hogy segíteni próbáltam. Ez egyértelmű. De gondolkodjunk el egy kicsit. Ezzel a srác elérte azt, hogy a jövőben soha nem fogok többet segíteni senkinek ehhez hasonló helyzetekben. Akkor sem, ha ott döglik meg a kocsi oldala mellett. Legfeljebb majd mondom neki, hogy már átvágtak így egyszer, sajnálom, beszélje meg a csalóval.
Miért nem jó ez? Mert a csaló srác azokkal is kibabrál, akik tényleg bajban vannak. Mert azoknak sem fog más segíteni, mivel gyanítja, hogy huncutság van a dologban.
Szomorú, hogy ez így történt és így a távolból is azt kívánom csak a srácnak, hogy kerüljön egyszer tényleg olyan helyzetbe, hogy szüksége van a segítségre, de egy "kollégája" tevékenysége miatt majd jól nem segít neki senki.
Szomorú, hogy ezt kívánom, de haragszom a srácra.
Konklúzió: ha egy parkolóban odajönnek hozzátok, hogy segítsél, akkor fel az ablakot és gázt neki. Manapság ez van. Ha sértő a véleményem, akkor sajnálom, de ez a véleményem. Direkt vártam néhány napot a megírásával, ne legyek indulatos, de ez még így is elég bosszantó.
Üdv!
.
.
.