HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:18

Megnéztem, így szól a szabály:

Idézet

Kiállítással járó szabálytalanságok:
Ki kell állítani és piros lapot kell felmutatni annak a játékos, aki elköveti a következő hét szabálytalanság valamelyikét:
[...]
5. szabadrúgást vagy büntetőrúgást maga után vonó szabálytalansággal gól elérésében gátolja meg a kapura törő ellenfelet, vagy nyilvánvaló gólhelyzetet semmisít meg

Lehmann megakadályozta, hogy Eto'o gólt szerezzen -> szerintem jár a piros, bármi is történt utána. Persze lehet, hogy a bíróknak elmondanak egy ettől eltérő szabályértelmezést, de én erről nem tudok.

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 16:05

Pontosabban azért jár piros lap, ha a védő góltól vagy legalábbis nyilvánvaló gólszerzési lehetőségtől fosztja meg a támadókat.

Ellenfelet, egyes szám.

#2342 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:19

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 16:03

Látom Satriani is ilyesmire gondolt,[..]

Szerintem nem. (De majd mindjárt kijavít, vagy megerősít feltételezésemben.)

Ő arról beszél, hogy helyes döntés a gól megadása és piros lap kiosztása Lehmann számára lett volna a jogos.

Én pedig egyet értek ezzel, ugyanis tudtommal az előnyszabály alkalmazása nincsen összefüggésben a kiosztott lap elmaradásával. Számtalan esetet láthattunk, amikor egy gáncsolásnál a bíró megvárta mi lesz a támadásból (vagyis előnyszabályt alkalmazott; nem fújta le az esetet), majd amikor vége volt az akciónak, utólag felmutatta a vétkesnek a sárga, vagy piros lapot.

S erre írtam én azt fentebb, hogy azt kellett volna hallani, hogy fújt-e a sípjába, amikor Lehmann buktatott, avagy sem. Mert ha igen, akkor egyértelmű, hogy úgy kellett eljárnia, ahogyan eljárt.

Ha nem fújt, s előnyszabályt alkalmazott, akkor viszont a gólt érvényesnek kellett volna nyilvánítani, s utólag kiosztani a piros lapot Lehmannak. S azért pirosat, mert a szabálytalansága egyértelműen gólra törő játékos ellen irányult. Az ilyen játékos elbuktatásáért viszont nem sárga, hanem piros lap jár.

(Most lenne jó, ha írna a topic-ba az a srác, aki régebben itt megjelent, s kiderült, hogy futball bíró is volt. Ő kente vágta a szabályokat. Csak hát egyesek elüldözték szegényt.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2343 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:41

Igen. De:

Idézet

Viszont ha mindkétszer a szabálytalanság pillanatában lefújja a bíró akkor piros.

... lappal nem tetézi a hibáját a bíró, hiszen számára nem lehetőség, hanem kötelesség az előnyszabály alkalmazása.  ;)

#2344 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:17

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 15:41

Igen. De:

... lappal nem tetézi a hibáját a bíró, hiszen számára nem lehetőség, hanem kötelesség az előnyszabály alkalmazása.  ;)

Ez tévedés, nem kötelező előnyszabályt alkalmazni, az a bíró döntése. Egyébként biztos vok benne, h ahogy Lehmann elkapta Eto'o-t lefújta, nem is nézte, h ott van Guily, és ekkor már nem lehet a gólt megadni. De sztem is, ha tovább is engedi, akkor is pirosat érdemelt Lehmann.

#2345 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:47

Idézet

Ez tévedés, nem kötelező előnyszabályt alkalmazni, az a bíró döntése.

The Referee: ...
allows play to continue when the team against which an offence has been committed will benefit from such an advantage and penalises the original offence if the anticipated advantage does not ensue at that time;

Idézet

Egyébként biztos vok benne, h ahogy Lehmann elkapta Eto'o-t lefújta, nem is nézte, h ott van Guily, és ekkor már nem lehet a gólt megadni.

Persze. Ez volt a hiba, hogy nem is nézte.

#2346 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:52

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 16:47

Persze. Ez volt a hiba, hogy nem is nézte.

De ennyi  erővel lehet guily etoo előtt volt, és akkor les...

#2347 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 16:10

Hmmm... akkor tulajdonképpen miről is beszélünk mi itt immár sokadik éve rendszeresen?  :confused:

Bezzeg, ha a Fradi, vagy az UTE nyerte volna a kupát, akkor most gondolom 1 oldalon keresztül az éljenzést lehetne olvasni.

De... megértettem. Levontam az egésszel kapcsolatban a tanulságot a magam számára.

Szerintem egyre inkább a külföldi foci kerül itt fölénybe ami nem is csoda. Mivel ilyen gyenge a hazai színvonal, úgy néz ki csak akkor szólnak hozzá a magyar focihoz, ha nyer valamit a kedvenc csapatuk, vagy ha szidni kell valakit.  :Đ  Amúgy szerintem sok UTE ill. Fradi szurkoló van itt, szóval valszeg az lett volna amit mondtál.

#2348 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 18:03

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 17:47

The Referee: ...
allows play to continue when the team against which an offence has been committed will benefit from such an advantage and penalises the original offence if the anticipated advantage does not ensue at that time;

Ez az előnyszabály leírása, de nincs benne, h kötelező továbbengedni.

#2349 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 18:08

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. May. 17., Wednesday - 21:44

miért mit is csinált Lehmann? 800 percig nem kapott gólt blben és ezzel rekorder? hm?  :omg:

nem.  :omg:
hanem nem állítatja ki magát.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2350 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 21:34

Idézet: Windy - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 18:53

Idézet: Piftuka

Hmmm... akkor tulajdonképpen miről is beszélünk mi itt immár sokadik éve rendszeresen?  confused.gif
Bezzeg, ha a Fradi, vagy az UTE nyerte volna a kupát, akkor most gondolom 1 oldalon keresztül az éljenzést lehetne olvasni.
De... megértettem. Levontam az egésszel kapcsolatban a tanulságot a magam számára.

Szerintem egyre inkább a külföldi foci kerül itt fölénybe ami nem is csoda. Mivel ilyen gyenge a hazai színvonal, úgy néz ki csak akkor szólnak hozzá a magyar focihoz, ha nyer valamit a kedvenc csapatuk, vagy ha szidni kell valakit.  :Đ  Amúgy szerintem sok UTE ill. Fradi szurkoló van itt, szóval valszeg az lett volna amit mondtál.

Nem kellene ezt olyan nagyon felfújni. Mikor én örömködtem a Fradi sikere miatt, akkor sem csatlakoztak itt sokan... :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2351 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 21:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 16:18

Ellenfelet, egyes szám.

Fölösleges ilyen jogászkodósan belekötni a szabályokba, ez nem arról szól.

Az Indexről:

Idézet

Egy norvég lapnak nyilatkozva Hauge elismerte: tévedett. ...
Szerettem volna néhány pillanatot gondolkodni, mielőtt döntök. Ha ezt megtettem volna, megadtam volna a gólt és sárgalapot mutatok fel

#2352 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:05

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 22:50

Fölösleges ilyen jogászkodósan belekötni a szabályokba...

A szabályt nem kommentáltam, csak a hozzászólásod.

Az indexet olvastam. A szabály ismeretében mindezt nem tartom logikusnak.

#2353 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:11

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 22:34

Mikor én örömködtem a Fradi sikere miatt, akkor sem csatlakoztak itt sokan... :D

Lehet más Fradi szurkolók nem gondolják sikernek azt, hogy feljött a csapat az 5. helyre. Meg már azt sem kell beírni, hogy "Furulyás takarodj". :Đ

#2354 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:11

Idézet: petyus_ - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 19:03

Ez az előnyszabály leírása, de nincs benne, h kötelező továbbengedni.

De. Ezt a szabályt alkalmaznia kell. Továbbengedi a játékot, ha az előnyösebb a vétlen csapatnak, és nem továbbengedheti, ha az előnyösebb. Ott van döntési lehetősége, hogy szerinte előnyösebb-e a szabadrúgás, mint  a folytatás. És ez alapján kell fújnia. Azt nem teheti meg, hogy lát egy szabálytalanságot, és ész nélkül lefújja (erről volt szó korábban). Meg kell vizsgálnia a másik lehetőséget is.

#2355 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:16

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 23:05

Az indexet olvastam. A szabály ismeretében mindezt nem tartom logikusnak.

Mondjuk hihetnénk neki, hogyan kell értelmezni a szabályokat. Szerintem még egyikünket sem kérték fel, hogy vezesse a jövő évi BL-döntőt. ;)
Persze csak, ha nem az index ferdített...

#2356 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:31

Ezért kár, hogy nem a Sprot1 közvetíti a BL meccseket. Puhl Sanyi megmondta volna a frankót :)

Én még mindig úgy értelmezem, hogy "a gól elérésében akadályozza meg az ellenfelet" nem 1 játékosra vonatkozik hanem az ellenfél csapatra. Tehát ha előnyszabály, és gól akkor nem akadályozta meg a gólszerzést. És az elkövetett szabálytalanságot kell utólag büntetni, ha páros lábbal a földtől egy méter magasan beleszáll az ellenfélbe az utólag piros, ha csak kézzel visszahúzza sárga, ha még nem is ilyen súlyos akkor semmi.

Hogy kell e előnyszabályt alkalmazni, ha az előnyösebb, mint a szabadrúgás megítélése nem tudom. (Mikor azt írtam majd folytatom ha este hazaérek, épp angolórára mentem, úgyhogy még nem vagyok pörfikt angolból. :) )Én úgy tudtam , hogy nem kötelező megadni.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2357 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:40

Idézet: Windy - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 23:11

Lehet más Fradi szurkolók nem gondolják sikernek azt, hogy feljött a csapat az 5. helyre.

Azért az őszhöz képest ez nagy előrelépés. Az ősszel én speciel nem hittem, hogy szép játékkal az 5. helyen fogunk állni. Ha az őszt nem csesztük volna el, akkor előrébb is állhatnánk 1-2 hellyel. :) Majd jövőre! :D

Idézet

Meg már azt sem kell beírni, hogy "Furulyás takarodj". :Đ

Szerencsére nem. :Đ Csak sajnos más sem oldotta meg a gondokat. (Sem a foci, sem más szakosztálynál...) :(
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#2358 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:41

Idézet: Windy - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 23:16

Mondjuk hihetnénk neki, hogyan kell értelmezni a szabályokat.

Persze. Nem azt mondom, hogy én jobban tudom, hanem azt, hogy a szabályt én nem így érteném. Ezért is írtam korábban, hogy a gyakorlat ettől simán eltérhet, de szerintem bizonyára van erre valamiféle központi magyarázat vagy International Board döntvény, amit még nem olvastam.

Szóval elfogadom, hogy előnyszabály esetén sárgát kellett volna Haugénak adnia, de nem teljesen értem, miért. :)

SZERK: még egy pillanatra visszatérve az ominózus ítéletre hadd kérdezzem meg, nem emlékszik-e valaki, Giuly hol állt a szabálytalanság pillanatában? Csak azért kérdezem, mert egy barátom azt mondta, ő nem biztos benne, hogy a francia nem állt lesen. Akkor viszont mindenképp le kellett fújni az esetet.

Szerkesztette: Satriani 2006. 05. 18. 22:57 -kor

#2359 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:55

A szabályok tárgyalása helyett inkább tippeljünk. :D

Diósgyőr–Kaposvár 1-2
Újpest FC–MTK 2-3
Tatabánya–Sopron 0-1
REAC–Lombard-Pápa 2-1
Győr ETO–Fehérvár 0-2
Bp. Vasas–ZTE 0-0
Pécs–Bp. Honvéd 1-0
Debrecen–FTC 1-2 :smoker:  :D

#2360 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 13:33

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 23:41

SZERK: még egy pillanatra visszatérve az ominózus ítéletre hadd kérdezzem meg, nem emlékszik-e valaki, Giuly hol állt a szabálytalanság pillanatában? Csak azért kérdezem, mert egy barátom azt mondta, ő nem biztos benne, hogy a francia nem állt lesen. Akkor viszont mindenképp le kellett fújni az esetet.

Tegnap éjszaka a eurosporton leadták sűrítve a meccset, és lehetett látni az élőképen, hogy Giuly Eto'o mögött volt. ;) A 2. ismétlésből is lehet látni, hogy hátulról érkezik.
Faster! Harder! Cadaver!

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.