Idézet: DzsiAr - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 16:03
Látom Satriani is ilyesmire gondolt,[..]
Szerintem nem. (De majd mindjárt kijavít, vagy megerősít feltételezésemben.)
Ő arról beszél, hogy helyes döntés a gól megadása
és piros lap kiosztása Lehmann számára lett volna a jogos.
Én pedig egyet értek ezzel, ugyanis tudtommal az előnyszabály alkalmazása nincsen összefüggésben a kiosztott lap elmaradásával. Számtalan esetet láthattunk, amikor egy gáncsolásnál a bíró megvárta mi lesz a támadásból (vagyis előnyszabályt alkalmazott; nem fújta le az esetet), majd amikor vége volt az akciónak, utólag felmutatta a vétkesnek a sárga, vagy piros lapot.
S erre írtam én azt fentebb, hogy azt kellett volna hallani, hogy fújt-e a sípjába, amikor Lehmann buktatott, avagy sem. Mert ha igen, akkor egyértelmű, hogy úgy kellett eljárnia, ahogyan eljárt.
Ha nem fújt, s előnyszabályt alkalmazott, akkor viszont a gólt érvényesnek kellett volna nyilvánítani, s utólag kiosztani a piros lapot Lehmannak. S azért pirosat, mert a szabálytalansága egyértelműen gólra törő játékos ellen irányult. Az ilyen játékos elbuktatásáért viszont nem sárga, hanem piros lap jár.
(Most lenne jó, ha írna a topic-ba az a srác, aki régebben itt megjelent, s kiderült, hogy futball bíró is volt. Ő kente vágta a szabályokat. Csak hát egyesek elüldözték szegényt.)