nos. kicsit updateltem enis a desktopomat. (azert nekemis van mit pepecselnem vele hiaba nem valtoztatom surun a desktopom.) szoval mostmar teljesen active desktop-om van. ugye eddig hasznaltam enis a rainlendar-t, ami egy jo progi ugyan, de megcsinaltam minden funkciojat javascript segitsegevel, szal mostantol felesleges, hogy fusson a hatterben. a todo funkcio, az eventlist, es a naptar is siman megoldhato javascriptel.

raadasul layerekkel ezek akar ugyanugy mozgathatoak akar a rainlendarban vagy mas widgetes programban.
szoval lehetosegek sora megvalosithato a html -el is. nyilvan par funkcio lemaradt de az nem nagy baj. meg amugyis meg dolgozom rajta szal ezt meg bovitem ahogy tudom. (funkcioval, kepesseggel, stb) a masik kisebb valtozas az, hogy lecsereltem a run: protocol handler-t mert egy picit lassu volt a default ablak/program nyitasi ideje (egy process hiv egy masik processt). szal ezt is megoldottam javascript segitsegevel, es most ketszer gyorsabb mint volt. (megkozelitoleg olyan mint a default inditas/nyitas. mindenesetre sokal jobb mint a run protocollal.) igazabol ezis built-in a windowsban, hiszen az otlet az egyik .cpl file-ban talalhato script file adta. (ott is javascriptel nyit meg dolgokat.)
tudom hogy nem sokan hasznaltok active desket, de ha valaki megis atterne kerdezzen batran, segitek. en mar erzem hogy ez az en vilagom.

gyakorlatilag csak azt nem csinalsz meg vele amit nem akarsz. (najo picit tulzas de ertitek mirol beszelek.) (rakhatsz bele javat, javascriptet, flash-t, frameket, kepeket, videot, stb...)
mondjuk annyit meg, hogy nem a normalis active desket hasznalom mert az ketszer annyi memoriat eszik meg (explorer.exe) mint ha csak a sima html a hatterem. tehat kep helyett egy html van hatterkent.
nos ennyit mara. meg kitalalok 1-2 hasznos dolgot es megcsinalom.
ups! most jut eszembe, hogy allitolag a samurize tv scriptjet is atlehet ultetni html-be. erre varok most segitseget a virtual plastic-on. mert bena vagyok es nemtom hogy kell :confused: ... ha sikerul akkor lesz nagy "oro e' bodotta"

es persze majd beirom a fejlemenyeket. (ezert az egy dologert nem akartam sose fel rakni a samut.)
Szerkesztette: Desorder 2005. 11. 20. 14:47 -kor