HWSW Informatikai Kerekasztal: Kinek milyen a Desktopja? V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kinek milyen a Desktopja? V.

#121 Felhasználó inaktív   schonik21 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 16:00

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:55

Nekem csak fehérség van amikor kiválsztom a html file-t  :reklamacio:

Hát, nem tudom, de nálam simán ment, leszámítva a memóriafelhasználást. :think:
Üdv: schonik.

#122 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 05:59

Szerintme aha valaki ért a flash-hez vagy van ismerőse, aki ért hozzá, akkor írassa meg vele és tegye egyszerűen a monitor tulajdonságainál aktív desktopnak, ha sokat fogyasztana.

Amúgy flash menürendszer is betehető akkor így? Mert ha igen, akkor elég nagy dolog megvalósíthatóak.

Jah és az a konfabulátor mennyit eszik a memből?
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#123 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 10:41

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2005. Oct. 6., Thursday - 6:59

Szerintme aha valaki ért a flash-hez vagy van ismerőse, aki ért hozzá, akkor írassa meg vele és tegye egyszerűen a monitor tulajdonságainál aktív desktopnak, ha sokat fogyasztana.

Amúgy flash menürendszer is betehető akkor így? Mert ha igen, akkor elég nagy dolog megvalósíthatóak.

igen mukodne flash menuvel is. csupan egy run protocol handler-re van szukseg hogy a html-bol tudjal programokat elinditani. (ez roviden egy darab dll es par registry bejegyzes) es ha ez megvan igy lehet pl active desktop-bol programot elinditani: run:c:\valami\program.exe, stb. (ezt a href-hez kell irni a linkek helyett.) bovebben errol itt: http://virtualplasti...ml/art_htm.html

rem egyszeru. es klassz.! :up:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#124 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:11

Hello Desoder!

Nem tudnál a Samurize-on kívűl mondani valami progit, ami még ilyen funkiciókra használható.
Meg kérnék még egy kis segítséget.
El tudod (Vagy akarod) mondani hogy a desktopodon hogy csinálod ezt a rengeteg kiíratást meg stb...
Nekem ez nagyon bejön meg úgy ezt az egészett erről a rendszer hack-ekről. meg registry módosításokat.
Nagon érdekelne.
Ha akarod akkor privátban is mehet.
Előre is köszi.
Zolli

#125 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:19

Idézet: zolli - Dátum: 2005. Oct. 6., Thursday - 20:11

Hello Desoder!

Nem tudnál a Samurize-on kívűl mondani valami progit, ami még ilyen funkiciókra használható.
Meg kérnék még egy kis segítséget.
El tudod (Vagy akarod) mondani hogy a desktopodon hogy csinálod ezt a rengeteg kiíratást meg stb...
Nekem ez nagyon bejön meg úgy ezt az egészett erről a rendszer hack-ekről. meg registry módosításokat.
Nagon érdekelne.
Ha akarod akkor privátban is mehet.
Előre is köszi.

a jobb also sarokban a rainlendar nevu progi fut (a calendar resze, es az eventlist resze.) kozepen a todo funkcioja van es annak berakva a hatter. ami a tobbi kiirast illeti az mar active desktop. (tehat a linkek a konyvtarakra, programokra egy egyszeru html-ben van megcsinalva es berakva hatterkent a html . plusz a run protocol is kell hozza.) tehat nalam desktopon a html az a vastag csik reszlet csak, tehat nem az egesz desktop html. az a jo benne meg hogy javascriptel siman atallithatom a html hatteret ha "megunom" az alap szint  ;) meg meg most keresek mas funkciokat is amiket odarakhatnek. (pl az eger koordinatajanak kiirasa, meg mittudomen ilyen kis cuccokat :D )

amugy http://www.ipi.fi/~rainy/ itt van a rainlendar es a rainmeter ha azis kell.
majd irok PU-t a reszletekkel. ;)

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 06. 19:27 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#126 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:30

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 9:41

igen mukodne flash menuvel is. csupan egy run protocol handler-re van szukseg hogy a html-bol tudjal programokat elinditani. (ez roviden egy darab dll es par registry bejegyzes) es ha ez megvan igy lehet pl active desktop-bol programot elinditani: run:c:\valami\program.exe, stb. (ezt a href-hez kell irni a linkek helyett.) bovebben errol itt: http://virtualplasti...ml/art_htm.html

:respect: Ez nagyszerű. Akkor elgondolkodtató, hogy erőforrásügyileg nem e éri meg active desktopot használni.
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#127 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:31

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 11:41

Ez a run protokoll jól hangzik..
És az active desk-en ki lehet jelölni a szöveget pl? Ha igen, akkor megnyerte a Samurize ellen a csatát, mert ugye mi értelme kiírni az IP-t, ha nem tudom kimásolni pl. és gyorsan MSN-ben átküldeni.
Ja, és CSS műxik active desktopban? Gondolom igen, mert az IE motorja rendereli a cuccot, de azért megkérdezem.
Konfig: ASUS A7V600 & AMD Athlon XP 2500 (@1833 MHz) & Sapphire Radeon 9200 & 512 MB RAM & Maxtor 6E040L0 40 GB & Codegen 300 W | MS Windows 98 SE & MS Windows XP SP2 | powered by metal

#128 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:34

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Oct. 6., Thursday - 20:31

Ez a run protokoll jól hangzik..
És az active desk-en ki lehet jelölni a szöveget pl? Ha igen, akkor megnyerte a Samurize ellen a csatát, mert ugye mi értelme kiírni az IP-t, ha nem tudom kimásolni pl. és gyorsan MSN-ben átküldeni.
Ja, és CSS műxik active desktopban? Gondolom igen, mert az IE motorja rendereli a cuccot, de azért megkérdezem.

igen. barmit megtudsz csinalni amit sima weblapban is (javascript, flash, css, amit akarsz). kijelolni is lehet, de en pont letiltottam azt javascriptel.. a lehetosegek korlatlanok.  ;)  :up:

es ezt batran lehet php-vel is otvozni, iframe-el beekelni masik lapot, dokumentumot, szoval amit akarsz. egyszerre tobb active weblap is megjelenitheto, mozgathato vagy lockolhato hogy nemlehessen mozgatni... amit akarsz...en most orulok hogy attertem pedig meg semmi extrat nemcsinaltam de mar jobban tetszik minden mint eddig.. ;)

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 06. 19:38 -kor

#129 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:35

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 18:08

[képek]

Háttér és skin linket légyszives, nagyon tetszik a desktop, remélem WB alapú :)

#130 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:42

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 20:34

igen. barmit megtudsz csinalni amit sima weblapban is (javascript, flash, css, amit akarsz). kijelolni is lehet, de en pont letiltottam azt javascriptel.. a lehetosegek korlatlanok.  ;)  :up:

es ezt batran lehet php-vel is otvozni iframe-el szoval amit akarsz. egyszerre tobb active weblap is megjelenitheto, mozgathato vagy lockolhato hogy nemlehessen mozgatni... amit akarsz...en most orulok hogy attertem pedig meg semmi extrat nemcsinaltam de mar jobban tetszik minden mint eddig.. ;)

Kössz, király  :cool:  ! Igen, a következő kérdés a VB és JavaScript lett volna...
Akkor valszeg a Samurize-os TV-műsor scriptet is át lehet ültetni active desktop-ra, a Samurize-nak pedig csak a hőmérséklet marad. Ha meg a marquee is működik, akkor nemsokára elkezdődik a (nálam) új generációs desktopok gyártása.  :D
Konfig: ASUS A7V600 & AMD Athlon XP 2500 (@1833 MHz) & Sapphire Radeon 9200 & 512 MB RAM & Maxtor 6E040L0 40 GB & Codegen 300 W | MS Windows 98 SE & MS Windows XP SP2 | powered by metal

#131 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:45

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Oct. 6., Thursday - 20:42

Kössz, király  :cool:  ! Igen, a következő kérdés a VB és JavaScript lett volna...
Akkor valszeg a Samurize-os TV-műsor scriptet is át lehet ültetni active desktop-ra, a Samurize-nak pedig csak a hőmérséklet marad. Ha meg a marquee is működik, akkor nemsokára elkezdődik a (nálam) új generációs desktopok gyártása.  :D

ez a samurizos tv script activedesktopkent valo behegesztese engem is erdekel.  :cool: szoval hogyis van ez a samunal? van egy Vb (?) script? vagy valami hasonlo? tok jo lenne ha meglehetne csinalni. en sajna meg sosem haznaltam samu-t, szal nemtom hogy mukodik ,ezert kerdezem.

#132 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:03

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 20:45

ez a samurizos tv script activedesktopkent valo behegesztese engem is erdekel.  :cool: szoval hogyis van ez a samunal? van egy Vb (?) script? vagy valami hasonlo? tok jo lenne ha meglehetne csinalni. en sajna meg sosem haznaltam samu-t, szal nemtom hogy mukodik ,ezert kerdezem.

Van egy script, ezt ha beinclude-olod HTML-be (gondolom <script language="mittudomain" src="hunTV.vbs">), és meghívod a szükséges függvényt, akkor az visszaadja a műsort. A gondok a következők:
- nem tudom, hogy kell VBS-sel kiiratni (ez google-vel megoldható szerintem)
- valahogy időzíteni kéne, hogy mikor legyen update... magától szerintem nem megy. Legfeljebb gombra kell kattingatni. Majd feltöltöm a script-et, meg előtte ki is próbálom, amint eszembe jut a tárhelyem jelszava  :D

#133 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 21:02

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Oct. 6., Thursday - 21:03

Van egy script, ezt ha beinclude-olod HTML-be (gondolom <script language="mittudomain" src="hunTV.vbs">), és meghívod a szükséges függvényt, akkor az visszaadja a műsort. A gondok a következők:
- nem tudom, hogy kell VBS-sel kiiratni (ez google-vel megoldható szerintem)
- valahogy időzíteni kéne, hogy mikor legyen update... magától szerintem nem megy. Legfeljebb gombra kell kattingatni. Majd feltöltöm a script-et, meg előtte ki is próbálom, amint eszembe jut a tárhelyem jelszava  :D

ha 50 Kb alatt van a script ide is beillesztheted a forumba. kiakarom enis probalni mit tudok kezdeni vele... ;)

szerk: kosz mar nem kell felrakni, google segitett. a samu magyar lapjan ott volt.  :D

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 06. 21:04 -kor

#134 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 21:08

Amiről most beszéltek ez bennem is megfogant a napokban. Csinálok valahogy php, vagy javascript, vagy valamilyen paget, ami 20 pixel magas, es olyan szeles mint a desktop. Ezzel egy olyan menüt csinálnék mint ami a mac-eseknek van ott fent.
Naagyon komoly lenne. Kész Mac-em lenne. :D
Majd az egészet 1 Active Desktoppal bepakolnám.
Object Dock ott lenne alul mint mac-en :D.
Jobb klikket is, ha jól tudom átlehet tervezni..

Majd ha jó lesz a gép hozzá fogok a dologhoz. ;)
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#135 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 14:22

Szerintem eltoltam valamit, mert refreshkor egy pillanatra feltűnik a HTML, de utána a háttérszínként beállított szín tölti be a desket... Már másfél órája próbálkozok, google-zok, gondoltam inkább leírom ide a panaszom. Tehát valami ötlet a (tartós) megjelenítéshez? StyleXP-t gyanusítottam, de lekapcsolása után is maradt a probléma.

#136 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 14:28

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Oct. 7., Friday - 15:22

Szerintem eltoltam valamit, mert refreshkor egy pillanatra feltűnik a HTML, de utána a háttérszínként beállított szín tölti be a desket... Már másfél órája próbálkozok, google-zok, gondoltam inkább leírom ide a panaszom. Tehát valami ötlet a (tartós) megjelenítéshez? StyleXP-t gyanusítottam, de lekapcsolása után is maradt a probléma.

marmint hogy berax egy html-t hatternek es az nem latszik? hmm.. :think: nemreg latttam egy hasonlo cimet a neowin foruman. megnezem ott mit irnak rola. ( Why won't my Active Desktop appear? )

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 07. 14:28 -kor

#137 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 14:31

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 15:28

marmint hogy berax egy html-t hatternek es az nem latszik? hmm.. :think: nemreg latttam egy hasonlo cimet a neowin foruman. megnezem ott mit irnak rola. ( Why won't my Active Desktop appear? )

Látszik, csak el is tűnik rögtön. A HTML az elég valid a jobbklikkdeskre->tulajdonságok alatt a kiskép meg a HTML-t mutatja. Én is olvasgatok tovább, kösz.
ps/szerk.: Kösz a linket, megoldotta... a baj az volt, hogy nem volt ikon a desktopon.  :rolleyes:  :think:

Szerkesztette: Paracelsus 2005. 10. 07. 14:35 -kor

#138 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 14:42

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Oct. 7., Friday - 15:31

Látszik, csak el is tűnik rögtön. A HTML az elég valid a jobbklikkdeskre->tulajdonságok alatt a kiskép meg a HTML-t mutatja. Én is olvasgatok tovább, kösz.
ps/szerk.: Kösz a linket, megoldotta... a baj az volt, hogy nem volt ikon a desktopon.  :rolleyes:  :think:

igen enis lattam, hogy masnak is az a baja de ez nem megoldas hogy legyen ikon a desken. :think:  hiszen nekem NINCS egyetlen egy icon sem a desktopon es megis mukodik. ellenben ha show desktop-ra klikkelek (desktop right click menuben) es logoffolok azutan nekem sem latszik mar a AD.

#139 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 14:45

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 15:42

igen enis lattam, hogy masnak is az a baja de ez nem megoldas hogy legyen ikon a desken. :think:  hiszen nekem NINCS egyetlen egy icon sem a desktopon es megis mukodik. ellenben ha show desktop-ra klikkelek (desktop right click menuben) es logoffolok azutan nekem sem latszik mar a AD.

Pontosan, nem megoldás, mert mégha egy transparent ikont is adok neki, a neve mögött fehér téglalap lesz (nem lesz átlátszó). Még szórakozok vele pár kör erejéig.

#140 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 14:49

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Oct. 7., Friday - 15:45

Pontosan, nem megoldás, mert mégha egy transparent ikont is adok neki, a neve mögött fehér téglalap lesz (nem lesz átlátszó). Még szórakozok vele pár kör erejéig.

lehet talaltam ra megoldast.

a desktop menuben ne legyen kijelolve a show desktop menu! (magyarban nemtom hogy van irva) igy nekem okes.. ha kijelolom akkor nekem is eltunik az AD. es csak frissitesnel jelenik meg egy pillanatra.

szerk: remelem ez a megoldas mert beirtam a neowinbe is.  :D de nalam mukodik.

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 07. 14:50 -kor

Téma megosztása:

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.