HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2321 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:44

Nos sikerült emailben is válaszoltak :

Idézet: MS Ügyfélszolgálat

Kedves Vxx Lxxxx!

A termékek újraaktiválásának nincs számbeli korlátozása. Mindaddig lehetséges az aktiválás, amíg a felhasználás a termék liszenszében foglaltaknak megfelel. Hardverváltozás esetében az internetes aktiválás azonban nem engedélyezett, csak a telefonos. Újraaktiválásra akkor van még szükség, ha a szoftvert a merevlemez újraformázása után telepíti újra. Ennek az az oka, hogy a szoftver aktiválási állapota a merevlemezen van tárolva, és a merevlemez újraformázása törli az állapotot.

Ebben az esetben a termékek aktiválásához az aktiválási varázsló harmadik lépésében megjelenő Telepítési Azonosítóra/Installation ID-ra van szükség. A Windows XP esetében a következő útvonalon keresztül indítható el a varázsló: Start/Programok/Kellékek/Rendszereszközök, Office esetében a Súgó/Aktiváláson keresztül.

Első lépésben a telefonon keresztüli aktiválást, második lépésben Magyarországot kell bejelölni. A harmadik lépésben pedig megjelenik az 50-54 karakter hosszúságú Telepítési Azonosító.

Az azonosító alapján aktiválják a munkatársak a termékeket, akik a következő telefonszámokon állnak rendelkezésére reggel 8 órától 22 óráig:

06-80-017-365
06-1-267-4636 (1-es menüpont)

Üdvözlettel: xxxxxxx

Szóval a 3 éves HDD mely kb egyidőben lett vásárolva a 32 bites XP-mmel, particiós tábla hiba gyanuja miatt meglett formázva, de teljesen , particók újra felosztása (előbb törlése) ,mert addig besem lehett indítani rendesen a telepítőt, szóval ilyenkor mint ahogyan ott is levan írva a mailben ez van. A telefonos ügyfélszolgálat pedig beaktiválta, közben rkérdeztem, hogy akkor ugye legközelebb interneten keresztül is fogom e tudni aktiválni, és azt mondták, hogy Igen természetesen, csak ilyenkor kell ha megfekszik a HDD-n az a rész ahol tárolja az ID-t ;)

Amúgy az a tippem, hogy ez a rész a 8MB nem particionálható területre esik ;)

#2322 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:28

[quote name='debaj']Virnyák tuti nincs? Én pár éve beszoptam egy olyat, ami többek között az active desktopot is kilőtte.[/quote]
Hát debaj gratula ,NYERTÉL!!!  :respect:
Megvan a bűnös ->[url="http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.pinfi.html"]WIN32 Pinfi[/url].
Az igaz hogy a Ghost-olt image szűz volt viszont a másik vinyón rajta csücsült már egy-két exe-n és vigan elkezdte szaporítani önmagát.
De hálistennek a NAV-nak sikerült sérülésmentesen kiírtania az exe-kből ezt a szemetet.

[quote name='debaj' date='2006. máj. 4., csütörtök - 7:05']Normális, de felette kéne lennie egy "Webtartalom megjelenítése az Asztalon" feliratnak, jelölőnégyzettel. Ott lehet(ne) kikapcsolni az active desktopot.[/quote]
Azért ez még mindíg érdekelne hogy nálam miért nincs. :rolleyes:  :confused:

#2323 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:11

Nálam még mindíg folytatódnak a furcsa dolgok:
Volt egy olyan hogy nem inult el az xp olyan hibaüzenettel hogy "lsass.exe alkalmazáshiba. Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő" meg ugyanez services.exe-re. Utána a következőre elindult.
Uninstalltam a Kerio-t mert az utóbbi pár alkalommal az okozott 100% cpu-használatot amikor erőforráshiányra panaszkodott a gép, meg amikor legutóbb kiírta a Kerio hogy "cannot connect to service"
akkor hihetetlen mód belassult magas cpu használat nélkül.
De ezután viszont pár perc után miután létrehoztam az internetkapcsolatot a rendszer leállítás alá került, mert a távoli eljáráshívás hirtelen véget ért. Úgyhogy viszzaraktam. Most megy, valameddig...
Tényleg, nem lehet deaktiválni ezt a hülye deaktiválni ezt a hülye visszaszámlálós leállítós hülyeséget?

#2324 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 16:46

Idézet: mzso - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 15:11

Nálam még mindíg folytatódnak a furcsa dolgok:
Volt egy olyan hogy nem inult el az xp olyan hibaüzenettel hogy "lsass.exe alkalmazáshiba. Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő" meg ugyanez services.exe-re. Utána a következőre elindult.
Uninstalltam a Kerio-t mert az utóbbi pár alkalommal az okozott 100% cpu-használatot amikor erőforráshiányra panaszkodott a gép, meg amikor legutóbb kiírta a Kerio hogy "cannot connect to service"
akkor hihetetlen mód belassult magas cpu használat nélkül.
De ezután viszont pár perc után miután létrehoztam az internetkapcsolatot a rendszer leállítás alá került, mert a távoli eljáráshívás hirtelen véget ért. Úgyhogy viszzaraktam. Most megy, valameddig...
Tényleg, nem lehet deaktiválni ezt a hülye deaktiválni ezt a hülye visszaszámlálós leállítós hülyeséget?

Lehet, de nem érdemes. (Parancssorba gyorsan / idézőjelek nélkül / beírod, hogy: "shutdown /a"  , majd Enter)
Valszeg Sasser/Blaster, vagy egyéb rokonságbéli DoS Attack-os féreg látogatott meg (és maradt is egy időre - úgy fest legalábbis).

SP2, és a http://wigwam.info főoldalán lévő Féregtelenítés című link a te 'embered'...

#2325 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:13

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 7:05

Normális, de felette kéne lennie egy "Webtartalom megjelenítése az Asztalon" feliratnak, jelölőnégyzettel. Ott lehet(ne) kikapcsolni az active desktopot.

Hmm, ezzel a checkbox-szal én sem találkoztam még :D , küldenél erről egy képet, hogy hol kéne lennie?

GoodSpeed: Nem árt tudni, hogy mi ennek a WMP hibának a megoldása :) feljegyzem a kisokosba, hátha találkozom ilyennel.

Szerkesztette: brd 2006. 05. 05. 17:17 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2326 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:56

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:13

Hmm, ezzel a checkbox-szal én sem találkoztam még :D , küldenél erről egy képet, hogy hol kéne lennie?

Bazz, 2000 alatt ott volt, kiszedték vón'? :think:

#2327 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 22:41

TweakUI -val is ki lehet kapcsolni az Active desktopot XP-ben (teljesen kiírtani nem lehet, csak letiltani).

Explorer, Allow web content to be added to the desktop

Én ezt már korábban kikapcsoltam. így most

- nem lehet active desktopos/webes html elemet hozzáadni a desktophoz
- A megjelenítési tulajdonságoknál, ahol az asztali elemeket testre lehet szabni, eltűnt a Web fül, ahol az AD elemeit lehetne beállítani
- nem lehet jpeg, gif etc. képet háttérként berakni, csak bmp-t

etc...

De ez nem baj, mert úgy látom, hogy így az explorer.exe memóriaigénye is kevesebb.

Korábban egyébként az AD-t csak azért használtam, hogy jpeg-et is be lehessen rakni háttérképnek. Semmi más értelme nem volt. Ezen kívül szerintem biztonsági rést is jelenthet... úgyhogy érdemes letiltani.

Szerkesztette: Suricated 2006. 05. 05. 22:46 -kor

#2328 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 22:53

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:56

Bazz, 2000 alatt ott volt, kiszedték vón'? :think:

2000 alatt volt, de XP esetén a desktop helyi menüből is le lehet tiltani. (Active desktop > Megjelenítés weblapként) :confused:

A srácnak üzenem, akinek active desktopos problémája van:
Töltsd le az összes biztonsági frissítést IE-hez. Kapcsold ki a rendszervisszaállítást, majd kapcsold vissza (ezzel törlöd az összes korábbi rendszervisszaállítási pontot, ez is bekavarhat.) Töröld ki az IE beállításainál az összes előzményt, az egész gyorsítótárat és a cookie-kat.

#2329 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:59

Van egy szemét, mocsok "szolgáltatás", amire nagyon csúnyán rászaladtam mp3-as com-os oldalakon, ami szoftver szinten beette magát a rendszerfájlaimba, sőt setup.exe ikonom is van hozzá  :Đ . Persze erre nincs szükség, mert amíg az explorert használtam, felugró ablakként bejött azonnal, egy hülye liba elgagyogta a szolgáltatást és mindig csak a "remind me later"-re volt oly' kedves nem emlékeztetni (kb. fél óráig). A mozilla nem engedi át, a NOD igen, mert nem vírus, viszont a gépemről nem tudom eltávolítani a telepítő és rendszerfájlait, ugyanis: HOZZÁFÉRÉS LETILTVA; ELLENŐRIZZE STB. Tudtok olyan alklmazást, ami  az ilyen típusú  "szolgáltatásokat" ill. fájlokat eltávolítja? Mindegy mit reklamáltam, hogy nem vettem igénybe, ill. más tette, válaszként megértik a többfelh.-ós PC-ket de a felelősség, a gép, stb. minden az enyém, és egyéb módon fizethetek legalább 1 hónapra. 8 karakteres ID számra hivatkoznak, de a törölhetetlen fájlokkal tudnak beazonosítani az explorerben a disznók. Meg van a neve ezeknek a típusú netes hulladékoknak, csak nem tudom mi, talán ti tudjátok. (gyökérmappát, tul.-kat, spec. beáll., írásvédettség, stb. már kipróbáltam). Tenx: Hubble

#2330 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 00:25

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:59

Van egy szemét, mocsok "szolgáltatás", amire nagyon csúnyán rászaladtam mp3-as com-os oldalakon, ami szoftver szinten beette magát a rendszerfájlaimba, sőt setup.exe ikonom is van hozzá  :Đ . Persze erre nincs szükség, mert amíg az explorert használtam, felugró ablakként bejött azonnal, egy hülye liba elgagyogta a szolgáltatást és mindig csak a "remind me later"-re volt oly' kedves nem emlékeztetni (kb. fél óráig). A mozilla nem engedi át, a NOD igen, mert nem vírus, viszont a gépemről nem tudom eltávolítani a telepítő és rendszerfájlait, ugyanis: HOZZÁFÉRÉS LETILTVA; ELLENŐRIZZE STB. Tudtok olyan alklmazást, ami  az ilyen típusú  "szolgáltatásokat" ill. fájlokat eltávolítja? Mindegy mit reklamáltam, hogy nem vettem igénybe, ill. más tette, válaszként megértik a többfelh.-ós PC-ket de a felelősség, a gép, stb. minden az enyém, és egyéb módon fizethetek legalább 1 hónapra. 8 karakteres ID számra hivatkoznak, de a törölhetetlen fájlokkal tudnak beazonosítani az explorerben a disznók. Meg van a neve ezeknek a típusú netes hulladékoknak, csak nem tudom mi, talán ti tudjátok. (gyökérmappát, tul.-kat, spec. beáll., írásvédettség, stb. már kipróbáltam). Tenx: Hubble

Task Manager (Feladatkezelő) -vel kilövöd a problémás alkalmazásokat.

Vagy csökkentett módban (msconfig.exe -vel is lehet variálni, mi induljon/ne induljon el a rendszer indításakor automatikusan)...

Illetve keresel egy normális spyware írtót, Pl. itt van ez, a Ad-Aware SE Personal ingyenes.

#2331 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 07:54

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:59

...

Ha fut, akkor nem biztos, hogy tudsz bármi érdemlegeset is tenni addig, amíg meg nem akadályozod, hogy el ne induljon még egyszer.
Meg kell keresni az adott file-t (futó folyamatok közt, stb.) a hdd-n, s elvenni tőle, ill. a könyvtárától minden ntfs jogot. Akkor nem fog tudni elindulni, s lehet kilövöldözni/spyware-irtani.  :smoker:

ps.: az írásvédettséget felejtsd el, ha nem az ntfs-jogokra gondoltál, ugyanis ilyen esetben egyszerűen semmit sem ér.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2332 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 14:35

Üdv!
Valamelyik nap éppen nézegettem az RTL klub online oldalát http://www.online.rtlklub.hu és észrevettem, hogy az az ablak ahol a műsorokat lehet megnézni, pl.: Gálvölgyi show, elég sok hibával jelenik meg. Nem lehet a menülelemeket használni, stb. Lehet, hogy Internet Explorer-re van optimalizálva, mert a Firefox furán jelenítí meg a menüket. Az is lehet, hogy valami Java gond van nállam, vagy az oldalon. Jó lenne ha ti is megnéznétek nektek is ilyen e. http://www.online.rtlklub.hu/player/

Kép

#2333 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:00

FF alatt bugos, IE alatt jó nálam is.

#2334 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 16:07

Opera alatt is az overlay van előtérben.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2335 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 16:42

:respect: Köszönöm a segítséget, olvastam, hogy valaki bódog, hát én is az vagyok. ALEXA és MEDIAPIPE típusú adware-ek ill. spyware-ekvoltak a gépen.
A problémát az AD-AWARE pikk-pakk megoldotta. Kösz a tippet!
Egyébként ezekről az adware-kről és spyware-kről részletes leírást itt találtam , ha valakit érdekel:

http://www.virushira...tart.php?id=535

Még egyszer tenx: Hubble  :up:

#2336 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 20:43

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 23:59

Látom már megoldódott a gond, de ha máskor is előfordul hogy ilyen hibüzenetet ad akkor jön jól az unlocker >>>link.

#2337 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 22:50

Sziasztok,

Ezt hogy tudnam mp3-ba felvenni?
mms://212.108.197.168/RoxyLive
( csak egy pelda )

Elindul a Windows Media Player 9, hogy lehetne ezt mp3-ba folyamatosan venni?
Winamp ala van egy plugin az veszi is szepen folyamatosan mp3-ba (internetes radio).

#2338 Felhasználó inaktív   manci_hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 23:25

SOS, hogyan tudnám visszaállitani a tegnap rendszerbeállitásokat, egy hotelban dolgozom, és egy kollégám elállitott valamit, és nem tölt be fontos dolgot, (kitörölte a startup-bol) mit tudunk tenni?
manci_hu

#2339 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 23:32

Idézet: manci_hu - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 0:25

SOS, hogyan tudnám visszaállitani a tegnap rendszerbeállitásokat, egy hotelban dolgozom, és egy kollégám elállitott valamit, és nem tölt be fontos dolgot, (kitörölte a startup-bol) mit tudunk tenni?

Ha a startup-bol torolte, akkor a link feltehetoen benn van a Kuka-ban.

#2340 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 00:48

Idézet: csosz - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 23:50

Sziasztok,

Ezt hogy tudnam mp3-ba felvenni?
mms://212.108.197.168/RoxyLive
( csak egy pelda )

Elindul a Windows Media Player 9, hogy lehetne ezt mp3-ba folyamatosan venni?
Winamp ala van egy plugin az veszi is szepen folyamatosan mp3-ba (internetes radio).

(Ma már) szinte akármelyik letöltőprogram képes erre, pl. FlashGet. Azt, hogy ebből hogyan lesz mp3, rád bízom, ez ugyanis egy .asf-et fog eredményezni. Na jó, egy kis help, most jó kedvemben vagyok.
Mellesleg ritka gyökér minőség, bár a Roxy esetében talán fel sem tűnik :D.

Szerkesztette: brd 2006. 05. 07. 00:51 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.