HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista II. avagy Longhorn

#1341 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 22:47

Nem latom, mi ebben az ujdonsag. Ezek a "kovetelmenyek" eddig is ismertek voltak, mar regota fel volt tuntetve a Microsoft weboldalan.

#1342 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 19:59

OEMs to get Microsoft Vista before Christmas
http://www.theinquir.../?article=30601

Ez varhato volt. A cikk szerint csak a Pista dobozos verzioja fog kesni, a gepekre eloretelepitett - OEM valtozat mar karacsony elott erkezik.

#1343 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 20:40

Úgy legyen, bár a theinquirer hírei nem a legmegbízhatóbbak.

#1344 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 00:02

Idézet: ion - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 22:47

Nem latom, mi ebben az ujdonsag. Ezek a "kovetelmenyek" eddig is ismertek voltak, mar regota fel volt tuntetve a Microsoft weboldalan.

Engem inkább a nagyságrendileg felhasznált lemezterület érdekelne, de arról hallgatnak... talán még ők sem tudják pontosan :)

#1345 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 01. 00:05

Idézet: azopi - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 5:00

5342-t feltette mar valaki?
Tapasztalatok?

On March 24, 2006, Microsoft shipped an unexpected February CTP refresh build (build 5342) of Windows Vista to its technical beta testers and some corporate customers. Microsoft is using it as a testing board for the extensive feedback they've gotten since the February CTP. Microsoft says it's still on track to deliver the next CTP in the second quarter, the build that will be the last in the Beta 2 fork. This build includes minor UI changes, new Aero and Aurora effects, new wallpapers, a faster setup process, some new Sidebar gadgets, and slight improvements in overall performance and stability. Paint was also slighty improved, there's a new screenshot snapping/saving tool included, and a slightly redesigned Network Center. This build does not meet CTP quality measurements, and is available only in Ultimate Edition, for both 32-bit (x86) and 64-bit (x64) systems.

#1346 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 14:05

Engem majd csak akkor érdekel az oprendszer, ha az xp erőforrásigényére le lehet butítani... vagy nyílt forráskódúvá válik :)
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1347 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:55

Idézet: Dabsol - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 15:05

Engem majd csak akkor érdekel az oprendszer, ha az xp erőforrásigényére le lehet butítani... vagy nyílt forráskódúvá válik :)

Hát, állítólag aero nélkül lelehet:)

#1348 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 22:47

Én bízom benne, hogy a vista megjelenése lökést ad a linux elterjedésének.
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1349 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 22:56

Idézet: Dabsol - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 23:47

Én bízom benne, hogy a vista megjelenése lökést ad a linux elterjedésének.

Szerintem erre annyi esély van kb. mint az XP megjelenésekor. Mire megjelenik, a legtöbb gépen menni fog. Akinek jelenleg még az XP sem megy, azoknak meg úgyis mind1. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1350 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 09:04

Van arra valami lehetőség hogy a pistát feltegyem egy külső usb-s vinyóra?
Látni látja, de nem engedi rátelepíteni.

#1351 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 09:47

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 9:04

Van arra valami lehetőség hogy a pistát feltegyem egy külső usb-s vinyóra?
Látni látja, de nem engedi rátelepíteni.

Érdemes kipróbálni, hogy feltelepíted egy helyi partícióra, utána átklónozod (pl. Norton Ghost) az usb meghajtóra. Ez csak egy ötlet, nincs benne konkrét tapasztakatom, minden esetre érdemes kipróbálni. Ha azért akarod rögtön usb-re telepíteni, mert a helyi vinyón nincs partíciód, akkor előbb a helyi vinyót tedd image-be az usb-re (előtte itt csinálj az usb-n adatpartíciót az image fájloknak), telepítsd fel a Vistát, ezt klónozd át at usb-re, utána az usb-n lévő eredeti partíciót tartalmazó image-ből állítsd vissza a rendszert. Mindenképpen mentsél adatot az akció előtt. Ezt az usb ügyet én is ki fogom próbálni, hogy nálam így megy-e, elképzelhető még az is, hogy a boot-folyamatot konfigurálni kell a klónozás után és az is, hogy ez így egyáltalán nem járható út.

#1352 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 13:52

Idézet: panisz - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 9:47

Érdemes kipróbálni, hogy feltelepíted egy helyi partícióra, utána átklónozod (pl. Norton Ghost) az usb meghajtóra. Ez csak egy ötlet, nincs benne konkrét tapasztakatom, minden esetre érdemes kipróbálni. Ha azért akarod rögtön usb-re telepíteni, mert a helyi vinyón nincs partíciód, akkor előbb a helyi vinyót tedd image-be az usb-re (előtte itt csinálj az usb-n adatpartíciót az image fájloknak), telepítsd fel a Vistát, ezt klónozd át at usb-re, utána az usb-n lévő eredeti partíciót tartalmazó image-ből állítsd vissza a rendszert. Mindenképpen mentsél adatot az akció előtt. Ezt az usb ügyet én is ki fogom próbálni, hogy nálam így megy-e, elképzelhető még az is, hogy a boot-folyamatot konfigurálni kell a klónozás után és az is, hogy ez így egyáltalán nem járható út.

Kössz a választ de ennyit nem ér.
Az osx-et miért lehet bármire telepíteni, ezt a tetves windows-t meg miért nem?

#1353 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 14:26

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 14:52

:lol:
En eddig tobbet szivtam osx-nel, mint windows-zal.

Egyebkent http://www.microsoft...e/usb-boot.mspx
Valoszinuleg lesz mod arra, hogy a Vista USB meghajtora telepedjen.

Szerkesztette: ion 2006. 04. 02. 14:37 -kor

#1354 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:54

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 13:52

Kipróbáltam, nem működik az utólagos usb-sítés. Próbálkoztam néhány variációval, elképzelhető, hogy a boot-folyamat konfigurációjával lehetne eredményt elérni, de ebben az ügyben már komolyabb időt, energiát kéne beletenni.

Az osx kérdéseddel kapcsolatban úgy gondolom, hogy nem az a jó informatika, ami mindenhova telepíthető, hanem az, ami az adott feladatra a legjobb. Nyílván ha valaki valamikor úgy döntött, hogy valamilyen Windowst használ, arra meg volt az oka és valószínűleg a legjobb döntést hozta meg. Az usb eszközről való indíthatóság utólag már egy másik szempont, ezt nem biztos, hogy teljesíti egy rendszer, amit nem ezzel a szemponttal erre alakítottak ki. Számomra a Windows nem tetves, hanem előnyökkel és hátrányokkal egyaránt rendelkező operációs rendszer, vannak határai és bizonyos feladatokra bizonyos helyzetben a legjobb, más esetben kompromisszumokkal alkalmas és megint más esetekben alkalmatlan. Olyan mint az osx, az is a legjobb vagy éppen jó vagy alkalmatlan feladattól és szituációtól függően.

#1355 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:07

Hát nem tudom gyerekek...
Szerintem egy oprendszernek az lenne a dolga hogy a gépet egy adott szoftverkörnyezetben működtesse, x sebességgel és lehetőség szerint ne merítse ki a gép erőforrásait 80%-ban. Én olyan efekteket láttam Fedora alatt XGL-en keresztül hogy a windows olyan sohasem lesz és egy 1700-a Athlon xp-n futott 256 MB RAM mal. A vista ezen a konfigon el sem indulna...
Az oprendszerek fejlesztésének nem a minnél nagyobb gépigény lenne az irányadó.
Lásd a Mac-et... Az OSX ugyan úgy fut egy 700-as G4 esen, mint a vadiúj dual G5-ömön...
"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#1356 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 08:49

Idézet: Gabberzon - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:07

Szerintem egy oprendszernek az lenne a dolga hogy a gépet egy adott szoftverkörnyezetben működtesse, x sebességgel és lehetőség szerint ne merítse ki a gép erőforrásait 80%-ban. Én olyan efekteket láttam Fedora alatt XGL-en keresztül hogy a windows olyan sohasem lesz és egy 1700-a Athlon xp-n futott 256 MB RAM mal. A vista ezen a konfigon el sem indulna...
Az oprendszerek fejlesztésének nem a minnél nagyobb gépigény lenne az irányadó.
Lásd a Mac-et... Az OSX ugyan úgy fut egy 700-as G4 esen, mint a vadiúj dual G5-ömön...

A Vista elvileg 128MB RAM-mal is elfutkoraszik (ahogy az XP is 64MB-tal). Nem tudom, honnan vetted, hogy el sem indulna. Az OS X viszont tutira nem fut ugyanugy egy G4-esen, mint egy dual G5-on, ha van lehetoseged, kicsit teszteld jobban, mert ez biztosan nem igaz allitas.

#1357 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 09:22

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 9:49

A Vista elvileg 128MB RAM-mal is elfutkoraszik

:respect: Baszki, ez jó markeccing duma volt...  :nevet2: Ekkora pozítiv (ion-ikus) kisugárzásnak nem lehet ellenállni.
 aláírás
Spoiler

#1358 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 11:42

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 8:49

A Vista elvileg 128MB RAM-mal is elfutkoraszik

600-700 megát eszik 'üresjáratban' és 2 GB RAM mellett darál a vinyón, hogy kín kivárni bármit is indítanál el.
Tudom-tudom, béta. De akkor is. Ebből soha nem lesz 256 megán futó oprendszer, pedig már szinte mindent kihagynak belőle (winfs, vektoros ikonok etc.).

#1359 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 11:54

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 11:42

600-700 megát eszik 'üresjáratban' és 2 GB RAM mellett darál a vinyón, hogy kín kivárni bármit is indítanál el.
Tudom-tudom, béta. De akkor is. Ebből soha nem lesz 256 megán futó oprendszer, pedig már szinte mindent kihagynak belőle (winfs, vektoros ikonok etc.).

Azért darál mert bana kapcsolva néhány szolgáltatás. Mint pl: windows defender automatikus ellenőrzés, automatikus töredezetségmentesítés stb. Gondolom éppen futnak a háttérben
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1360 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 15:08

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 11:42

pedig már szinte mindent kihagynak belőle (winfs, vektoros ikonok etc.).

Nem lesznek benne vektoros ikonok?  :eek:

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.